Connect with us

رویداد های اخیر

بسته‌شدن کمپ ‌سیلیه در قطر؛ نگرانی از سرنوشت پناهجویان افغان همکار امریکا

در جریان یک نشست استماعیه سنای امریکا در روز چهارشنبه، مقام‌های دولتی از دشواری‌های روند بررسی و ارزیابی پناهجویان افغان پرده برداشتند.

منتشر شده

در

به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، دولت دونالد ترمپ به کنگره امریکا اطلاع داده است که قصد دارد کمپ «‌سیلیه» در قطر را ــ جایی که پناهجویان افغان پیش از انتقال به امریکا نگهداری می‌شوند ــ تا پایان ماه سپتمبر مسدود کند.

گرگوری میکس، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، این تصمیم را «کوتاه‌بینانه» خوانده و هشدار داده است که بستن این کمپ، تلاش‌های امریکا برای انتقال افغان‌هایی را که در جریان ۲۰ سال جنگ با نیروهای امریکایی همکاری کرده‌اند، به‌شدت تضعیف می‌کند. او این اقدام را «خیانت به متحدان افغان و تعهدات امریکا» توصیف کرده است.

کمپ ‌سیلیه به‌عنوان یک مرکز موقت عمل می‌کرد تا پناهجویان افغان پس از خروج از کشورشان، پیش از ورود به امریکا بررسی‌های امنیتی را تکمیل کنند. به گفته نهاد «افغان‌ایوک»، هنوز حدود ۸۰۰ نفر در این کمپ حضور دارند؛ افرادی که شامل سارنوالان، وکلا، نیروهای زن عملیات ویژه و اعضای خانواده نظامیان امریکایی می‌شوند.

در عین حال، نگرانی‌ها درباره خطرات امنیتی ناشی از روند تخلیه افغان‌ها همچنان ادامه دارد. مفتشین حکومتی می‌گویند در جریان انتقال‌های سال ۲۰۲۱، هزاران نفر بدون مدارک کامل هویتی وارد امریکا شدند و همین موضوع به یک بحث جدی سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

در جریان یک نشست استماعیه سنای امریکا در روز چهارشنبه، مقام‌های دولتی از دشواری‌های روند بررسی و ارزیابی پناهجویان افغان پرده برداشتند.

به گفته مقام‌ها، حدود ۳۶ هزار تن از افغان‌هایی که به ایالات متحده منتقل شدند، فاقد مدارک رسمی هویتی بودند و بیش از ۱۱ هزار نفر نیز نتوانستند تاریخ دقیق تولد خود را ارائه کنند.

مفتش کل وزارت امور خارجه امریکا اعلام کرد که این نهاد طی هشت ماه بررسی، هرگز نتوانسته است آمار نهایی و دقیق افغان‌هایی را که در چارچوب عملیات تخلیه پذیرفته شده‌اند، مشخص کند.

همچنین مفتش کل وزارت امنیت داخلی امریکا گفت که دست‌کم ۷۷ هزار افغان تحت برنامه موسوم به «پرول» وارد ایالات متحده شده‌اند.

در همین حال، دموکرات‌های عضو این نشست نسبت به رها کردن افغان‌هایی که با امریکا همکاری کرده‌اند، به دلیل اقدامات تعداد محدودی از پناهجویان، ابراز نگرانی کردند.

الکس پادیلا، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا، گفت: «این‌که امروز همه متحدان افغان را به‌خاطر گناه یک نفر مجازات کنیم، کاملاً غیرقابل قبول و شرم‌آور است.»

با این حال، شماری از قانون‌گذاران تأکید می‌کنند که نباید به دلیل نگرانی‌های امنیتی، افغان‌هایی که با امریکا همکاری کرده‌اند، رها شوند و در معرض خطر بازگشت به افغانستان قرار گیرند.

رویداد های اخیر

کابل میزبان نشست منطقه‌ای مراکز مطالعاتی افغانستان، آسیای مرکزی و آذربایجان

قرار است این نشست به‌گونه رسمی توسط امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، افتتاح شود.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده است که مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، میزبان یک نشست بلندپایه منطقه‌ای با حضور مراکز معتبر پژوهشی افغانستان، کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان خواهد بود.

بر اساس خبرنامه وزارت امور خارجه، این نشست روز ۱۶ جون ۲۰۲۶ در کابل برگزار می‌شود و رؤسا و نمایندگان مراکز مطالعات استراتژیک، پژوهشگران و کارشناسان سیاست‌گذاری از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرغیزستان، تاجکستان و آذربایجان در آن شرکت خواهند کرد.

وزارت امور خارجه گفته است که این مراکز پژوهشی تحت نظر نهادهای ریاست‌جمهوری کشورهای مربوطه فعالیت دارند و قرار است در این نشست درباره موضوعات مهم منطقه‌ای از جمله اتصال منطقه‌ای، ثبات، تجارت، انرژی، ترانزیت، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی گفتگو کنند.

در خبرنامه آمده است که اشتراک‌کنندگان همچنین وضعیت کنونی همکاری‌های افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی را بررسی کرده و روی ارائه پیشنهادهای عملی برای گسترش همکاری‌های منطقه‌ای تمرکز خواهند داشت.

به گفته وزارت امور خارجه، یکی از ویژگی‌های مهم این نشست، تبادل مستقیم دیدگاه‌ها میان نهادهای پژوهشی کشورهای اشتراک‌کننده درباره فرصت‌ها و چالش‌های مشترک منطقه‌ای است؛ اقدامی که می‌تواند به افزایش درک متقابل و هماهنگی بیشتر میان کشورهای منطقه کمک کند.

قرار است این نشست به‌گونه رسمی توسط امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، افتتاح شود.

وزارت امور خارجه افزوده است که این نشست بازتاب‌دهنده سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور افغانستان بوده و می‌تواند در تقویت اعتماد متقابل، گسترش همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی و تأمین ثبات پایدار و رفاه مشترک میان افغانستان، آسیای مرکزی و آذربایجان نقش مهمی ایفا کند.

در خبرنامه تأکید شده است که برگزاری این مجمع، پیام روشنی از نقش فعال افغانستان در توسعه اتصال منطقه‌ای، همکاری‌های مشترک و پیشبرد رشد اقتصادی در سطح منطقه مخابره می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت چشمگیر پروژه تاپی در هرات؛ ۸۴ کیلومتر لوله‌گذاری تکمیل شد

مسئولان محلی تأکید دارند که تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز در ساحه کار فراهم شده و در حال حاضر هیچ مانعی در برابر پیشبرد این پروژه وجود ندارد.

Published

on

مسئولان محلی در ولایت هرات می‌گویند روند تطبیق پروژه انتقال گاز تاپی در خاک افغانستان با سرعت ادامه دارد و تاکنون حدود ۸۴ کیلومتر لوله‌گذاری این پروژه تکمیل شده است.

محمدیوسف سعیدی، سخنگوی والی هرات، گفته است که کار این پروژه مهم اقتصادی به حدود ۶۰ درصد پیشرفت رسیده و تلاش‌ها جریان دارد تا روند اجرایی آن تا پایان سال جاری میلادی به اتمام برسد.

به گفته وی، در حال حاضر حدود ۱۳۰ کیلومتر از مسیر این پروژه زیرسازی شده و ۱۰۸ کیلومتر دیگر نیز برای لوله‌گذاری آماده گردیده است.

سعیدی افزوده است که تیم‌های تخنیکی و انجنیری همراه با کارگران ماهر به‌گونه دوامدار روی این پروژه کار می‌کنند و روند اجرایی آن از ولسوالی رباط‌‌سنگی در مرز با ترکمنستان آغاز شده و اکنون به ساحات ولسوالی زنده‌جان رسیده است.

مسئولان محلی تأکید دارند که تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز در ساحه کار فراهم شده و در حال حاضر هیچ مانعی در برابر پیشبرد این پروژه وجود ندارد.

پروژه تاپی یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های اقتصادی و انرژی در منطقه به شمار می‌رود که از اهمیت ویژه‌ای برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی میان کشورهای منطقه برخوردار است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عضو مجلس پاکستان: بسته شدن گذرگاه با افغانستان صنعت و تجارت پیشاور را به زانو درآورده است

این عضو مجلس پاکستان از دولت خواست تا اختلافات سیاسی را از مسائل اقتصادی جدا کرده و اجازه دهد تجارت میان دو کشور ادامه یابد.

Published

on

اسد قیصر، عضو کنونی مجلس ملی پاکستان، در نشست مجلس ملی این کشور با انتقاد از محدودیت‌های تجارتی میان پاکستان و افغانستان، هشدار داد که ادامه بسته ماندن گذرگاه‌ها با افغانستان، اقتصاد و صنعت شهر پیشاور را با بحران جدی روبه‌رو کرده است.

او در سخنرانی خود تأکید کرد که پیشاور در رقابت با بازارهای بزرگ کراچی و لاهور تنها از یک مزیت مهم برخوردار است و آن دسترسی به بازارهای افغانستان و آسیای مرکزی است.

اسد قیصر گفت: «چگونه یک تاجر پیشاوری می‌تواند با بازارهای کراچی و لاهور رقابت کند؟ اگر ما یک مزیت داشته باشیم، آن افغانستان و آسیای مرکزی است. شما گذرگاه با افغانستان را بستید و تجارت را متوقف کردید؛ به همین دلیل صنعت در پیشاور در حال نابودی است.»

این عضو مجلس پاکستان از دولت خواست تا اختلافات سیاسی را از مسائل اقتصادی جدا کرده و اجازه دهد تجارت میان دو کشور ادامه یابد.

او افزود: «به‌خاطر خدا این بی‌عدالتی را در حق مردم ما انجام ندهید و از تجارت انتقام سیاسی نگیرید. چه با هند تجارت کنید یا نکنید و چه گذرگاه واگه باز باشد یا بسته، شما حتی در اوج جنگ نیز با ایران تجارت می‌کنید.»

اسد قیصر همچنین بر ضرورت استفاده از راهکارهای دیپلماتیک برای حل اختلافات میان کابل و اسلام‌آباد تأکید کرد و گفت که در صورت نیاز، بزرگان دو طرف می‌توانند از طریق جرگه‌ها نیز برای رفع مشکلات اقدام کنند.

او خاطرنشان کرد: «اگر امریکا و ایران می‌توانند برای حل اختلافات بزرگ پای میز گفتگو بنشینند، شما نیز دیدگاه‌های خود را از طریق مجاری دیپلماتیک مطرح کنید. اگر این راه نتیجه نداد، ما آماده‌ایم از طریق جرگه‌ها مشکلات را حل کنیم؛ اما اجازه دهید مردم تجارت کنند و نان حلال به دست آورند.»

اظهارات اسد قیصر در حالی مطرح می‌شود که بسته ماندن گذرگاه‌ها و کاهش مبادلات تجارتی میان افغانستان و پاکستان در ماه‌های اخیر نگرانی گسترده تاجران پاکستانی را در پی داشته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!