Connect with us

رویداد های اخیر

بلاول بوتو: مشکلات افغانستان و پاکستان به سادگی حل نمی‌شود

از سوی دیگر امارت اسلامی تأکید می‌کند که خواهان روابط نیک با کشورهای همسایه است و باید زمینه‌ای تعاملات مثبت، روابط سیاسی نیک و فضای اعتماد میان افغانستان و دیگر کشورها ایجاد شود.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزیر خارجه پیشین پاکستان می‌گوید که مشکلات افغانستان و پاکستان به سادگی حل نمی‌شود و برای حل مشکلات دو کشور به دیپلوماسی و تعامل نیاز است. 

بلاول بوتو زرداری با بیان این مطلب؛ بر حل مسایل پیچیده‌‌ میان پاکستان و افغانستان تأکید کرده و می‌گوید که تمام مسایل تحت کنترول افغانستان نیست و باید به منشور بهترسازی وضعیت تلاش صورت گیرد.

رئیس حزب مردم و وزیر خارجه پیشین پاکستان، در یک نشست خبری می‌گوید که مشکلات میان پاکستان و افغانستان به سادگی از طریق دیدارها یا ملاقات‌های غیرمنتظره قابل حل نیست و برای حل مشکلات کابل و اسلام آباد به دیپلوماسی و تعامل نیاز است.

بلاول بوتو زرداری با تأکید بر حل مسایل پیچیده‌‌ میان پاکستان و افغانستان می‌افزاید که بسیاری از کشورها و اردوها در افغانستان شکست خورده‌اند و باید اذعان کرد که تمام مسایل تحت کنترول افغانستان نیست.

وی گفته است: «این یک حقیقت است، تمام دنیا آن را تماشا می‌کند، که این همه کشورها و اردوها، در افغانستان شکست خوردند و نتوانستند به اهداف خود برسند. برای حل کردن مشکلات میان افغانستان و پاکستان دیپلوماسی ضروری است، چون حل این مشکلات به نفع مردم هر دو کشور می‌باشد. ما باید کوشش نماییم که وضعیت را بهتر بسازیم. ما باید درک کنیم که تمام مشکلات افغانستان در کنترول حکومت آن نیست، حکومت افغانستان نه اردوی قابل ملاحضه دارد و نه هم تجربه مقابله با تروریزم، این یک مشکل جدی است.»

آقای بوتو زرداری هم‌چنان بر لزوم رایزنی گسترده در مورد مسائل امنیتی، نه تنها با متحدان بلکه با مخالفان نیز تأکید کرد.

از سوی دیگر امارت اسلامی تأکید می‌کند که خواهان روابط نیک با کشورهای همسایه است و باید زمینه‌ای تعاملات مثبت، روابط سیاسی نیک و فضای اعتماد میان افغانستان و دیگر کشورها ایجاد شود.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا ایالات متحده از حملات ضد هراس‌افگنی پاکستان در افغانستان حمایت می‌کند یا نه، می‌گوید که امریکا و پاکستان منافع مشترک در مبارزه با تهدیدات امنیتی در منطقه دارند. متیو میلر تأکید کرده که واشنگتن با دولت پاکستان برای مبارزه با تروریزم و تقویت امنیت منطقه‌ای همکاری می‌کند. 

میلر گفت: «مردم پاکستان از دست تروریست‌ها آسیب‌های زیادی دیده اند. ما منافع مشترکی در مبارزه با تهدیدات امنیتی در منطقه داریم. ما با برخی از نهادهای غیرنظامی پاکستانی در تماس هستیم و مرتباً با دولت پاکستان همکاری می‌کنیم از جمله در گفتگوهای سالانه مبارزه با تروریزم در سطح بالا، تا فرصت‌هایی را برای ایجاد ظرفیت و تقویت امنیت منطقه‌ای شناسایی کند.»

پیش از این وزیر دفاع پاکستان گفته بود که به عنوان بخشی از عملیات «عزم استحکام»، پاکستان در آینده به اهدافی در افغانستان حمله خواهد کرد. به گفته او، طالبان پاکستانی از خاک افغانستان حملات خود را سازماندهی می‌کنند. پاکستان در واکنش به ناامنی‌های روزافزون در خیبرپختونخوا، عملیات «عزم استحکام» را به منظور جلوگیری از تشدید خشونت و حملات تروریستی در مرز با افغانستان راه‌اندازی کرده است.

این در حالیست که پیش از این امارت اسلامی گفته بود مسوولیت هرگونه تنش ایجادشده از سوی همسایه‌ها، به دوش خودشان است. امارت اسلامی هم‌چنان همواره تاکید کرده که هیچ گروه تروریستی در افغانستان وجود ندارد و از خاک این کشور برضد هیچ کشور دیگر استفاده نخواهد شد.

 

خبرهای مرتبط:

بوتو زرداری: حکومت موقت پاکستان پیش از اخراج افغان‌ها باید با تمام طرف‌ها مشوره می‌کرد

وزیر خارجه پیشین پاکستان: اسلام آباد میان افغان‌ها و تروریست‌ها فرق قایل شود

رویداد های اخیر

وزیر خارجه روسیه: وضعیت افغانستان تهدید جدی برای کشورهای همسایه است

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر خارجه روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان تهدید جدی برای کشورهای همسایه است. سرگئی لاوروف در دیدار با وزیر خارجه تاجیکستان بر لزوم همکاری برای مقابله با تهدیدات امنیتی در منطقه آسیای مرکزی، به ویژه افغانستان تاکید کرده است.

آقای لاوروف به طور مشخص از روسیه و تاجیکستان نام برده که ممکن از ناامنی در افغانستان متأثر شوند.

او افزوده که برای مقابله با این تهدیدات، همکاری در قالب‌های چندجانبه، نظیر فارمت مسکو در مورد افغانستان و راهکارهای سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای ضروری است.

در همین حال، روسیه و تاجیکستان در راستای تقویت همکاری‌های خود در زمینه مبارزه با تروریزم و قاچاق مواد مخدر توافق کرده‌اند.

با این حال، امارت اسلامی بارها این نگرانی‌ها را بی‌بنیاد پنداشته و پیوسته تأکید کرده است که هیچگاه امکان استفاده خاک افغانستان را به کسی نخواهند داد.

امارت اسلامی پیش از این نیز گفته که برای ریشه‌کن کردن ترویزم به تلاش‌های مشترک منطقوی نیاز است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پرتاپ بم دستی در مسجدی در سمنگان؛ چهار نمازگزار زخمی شدند

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی قوماندانی امنیه سمنگان می‌گوید که از اثر پرتاپ یک بم دستی توسط دو نفر در داخل یک مسجد در مرکز شهر ایبک این ولایت، چهار نمازگزار زخمی شده‌اند.

براساس خبرنامه، این رویداد چاشت امروز حین ادای نماز جمعه در مسجد «جوی‌ ژوندان» شهر ایبک رخ داده و زخمیان به شفاخانه ولایتی مزار شریف منتقل شده‌اند.

خبرنامه افزوده است، این دو تن باشنده سمنگان بوده و این عمل را به دلیل خصومت‌های شخصی که از قبل با اقوام مسجد داشتند، انجام داده‌اند.

بربنیاد خبرنامه، این دو نفر از سوی نیروهای حوزه سوم امنیتی قوماندانی امنیه سمنگان در حالت فرار همراه با یک میل سلاح بازداشت شده و برای تحقیقات بیشتر تحت نظارت قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: اعضای داعش از طریق ایران وارد افغانستان می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: )

ناظران سازمان ملل متحد بر تحریم‌ها در یک گزارش تازه اعلام کرده اند که ترکیه و ایران مسیرهای اصلی سفر اعضای داعش به افغانستان اند.

در این گزارش شش ماهه که جون الی دسمبر ۲۰۲۴ را در بر می‌گیرد، آمده است که داعش شهروندان کشورهای آسیای مرکزی عمدتاً تاجیکستان را استخدام کرده و آنان در ولایت بدخشان افغانستان آموزش دیده‌اند و کمپ‌های آموزشی در ولایت‌های کنر و نورستان نیز وجود دارد.

بر بنیاد گزارش، بیش از ۲۴ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدید امنیتی ناشی از این کشور، عامل بی ثباتی در منطقه و فراتر از آن است.

در این گزارش اشاره شده است که حملات تحریک طالبان پاکستان به طور قابل توجهی افزایش یافته است چنانچه این گروه در شش ماه اخیر سال گذشته ۶۰۰ حمله انجام داده است.

در گزارش آمده است: «طالبان (امارت اسلامی) به ارائه فضای لوجستیکی و عملیاتی و حمایت مالی به تحریک طالبان پاکستان ادامه داده اند.»

طبق گزارش، القاعده به دنبال تقویت همکاری با تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ازبکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جماعت انصارالله برای گسترش حضور خود در کشورهای همسایه است.

در این گزارش آمده است که امارت اسلامی با موجودیت خانه های امن و کمپ‌های آموزشی، اجازه داده است تا القاعده در افغانستان منسجم شود.

این در حالیست که امارت اسلامی حضور گروه های تروریستی در افغانستان را رد کرده و بارها تاکید نموده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!