Connect with us

رویداد های اخیر

بلینکن: به خاطر خروج از افغانستان عذرخواهی نمی‌کنم؛ امریکایی‌ها از ما جنگ نمی‌خواهند

بلینکن افزود: «حالا ما نسل دیگری از امریکایی‌ها را نخواهیم داشت که در افغانستان بجنگند و بمیرند، این به‌خودی خود یک دستاورد مهمی است.»

منتشر شده

در

وزیر خارجه امریکا گفته است که امریکایی‌ها نمی‌خواهند ما در جنگ باشیم. آنها از ما جنگ نمی‌خواهند. ما ۲۰ سال را در حالی گذراندیم که صد‌ها هزار سرباز امریکایی در افغانستان و عراق مستقر شدند. مردم از این خسته شدند. وقتی رئیس جمهور بایدن معاون رئیس جمهور بود او مسئولیت پایان جنگ ما در عراق را بر عهده داشت.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفت که به خاطر پایان دادن به جنگ در افغانستان و نحوه خروج از آن که به کشته شدن دست کم ۱۳ نظامی امریکایی و حاکمیت امارت اسلامی بر کابل منجر شد عذرخواهی نمی‌کند.

بلینکن افزود: «حالا ما نسل دیگری از امریکایی‌ها را نخواهیم داشت که در افغانستان بجنگند و بمیرند، این به‌خودی خود یک دستاورد مهمی است.»

بلینکن هرچند خروج از افغانستان را انتخابی دشوار دانست، اما افزود که «ما از افغانستان نیز درس گرفته‌ایم.»

او گفت تجربه افغانستان به حکومت امریکا کمک کرد تا در مواجهه با بحران‌های سوریه، لبنان و اسرائیل، متفاوت عمل کند.

نحوه خروج امریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تحت ریاست جمهوری بایدن که با رها کردن دولت تحت حمایت واشنگتن در کابل همراه بود و به کشته شدن نظامیان امریکایی و رها کردن تجهیزات نظامی اردوی امریکا در این کشور انجامید انتقادات زیادی را متوجه دولت بایدن کرد تا جاییکه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی قصر سفید در آستانه استعفا قرار گرفت.

رویداد های اخیر

دیدار مقام‌های ارشد سازمان پیمان امنیت جمعی در بیشکک؛ تأکید بر ثبات افغانستان و امنیت منطقه

سرمنشی این سازمان همچنین از پیشرفت برنامه‌های تقویت امنیت در مرز تاجکستان و افغانستان خبر داده و گفته است که تلاش‌ها برای کاهش تهدیدات در این منطقه ادامه دارد.

Published

on

سازمان سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرده است که نشست مهمی میان سرمنشی این سازمان و رئیس‌جمهور قرغیزستان در شهر بیشکک برگزار شده است.

بر اساس این اعلامیه، تالاتبک ماسادیکوف با صدر جباروف دیدار کرده و دو طرف درباره موضوعات مهم امنیتی و سیاسی در سطح منطقه و جهان گفتگو کرده‌اند.

در این دیدار، بر اهمیت تأمین صلح در خاورمیانه و پیشرفت مذاکرات میان ایران و ایالات متحده تأکید شده است. همچنان، نقش افغانستان به عنوان یک کشور باثبات و صلح‌آمیز مورد توجه قرار گرفته و بر تعهد مقام‌های کابل برای مقابله با چالش‌های امنیتی تأکید شده است.

سرمنشی این سازمان همچنین از پیشرفت برنامه‌های تقویت امنیت در مرز تاجکستان و افغانستان خبر داده و گفته است که تلاش‌ها برای کاهش تهدیدات در این منطقه ادامه دارد.

در این نشست، دو طرف بر گسترش همکاری‌های مشترک در چارچوب این سازمان و آمادگی قرغیزستان برای تقویت همکاری‌های امنیتی تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جنگ در امتداد خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان؛ هزاران کودک از آموزش محروم شدند

باشندگان محل اما می‌گویند کودکان‌شان از آموزش محروم مانده و در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت به سر می‌برند.

Published

on

خبرگزاری خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که درگیری‌های اخیر در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان، آموزش هزاران کودک افغان را متوقف کرده و شماری از مکاتب در مناطق خط فرضی به‌گونه کامل تخریب شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در قریه خط فرضی بریکوت در ولایت کنر، مکاتب هدف گلوله‌باران قرار گرفته و ساحات درسی به ویرانه تبدیل شده است؛ به‌گونه‌ای که ساکنان پس از هفته‌ها جنگ مجبور به ترک منطقه شده‌اند.

شاهدان عینی گفته‌اند که تجهیزات درسی، کتاب‌ها و لابراتوارها در اثر انفجارها و گلوله‌باران آسیب جدی دیده و مکاتب از کار افتاده‌اند. یک باشنده محل گفته است: «این مکتبی است که من در آن درس خوانده‌ام، بسیار اندوهگین هستم.»

بر اساس گزارش اداره هماهنگی امور بشری سازمان ملل (اوچا)، دست‌کم ۲۲ مکتب در شمال‌شرق افغانستان نیاز فوری به بازسازی دارند و حدود ۱۲ هزار شاگرد از آموزش محروم شده‌اند.

در همین حال، گزارش‌ها می‌افزایند که بیش از ۹۴ هزار تن در نتیجه درگیری‌ها آواره شده‌اند و بسیاری از خانواده‌ها در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت زندگی می‌کنند.

مسوولان محلی می‌گویند مکاتب در برخی مناطق به دلیل ازدحام و ناامنی بسته مانده و تلاش‌ها برای انتقال خانواده‌های بی‌جاشده به کمپ‌های منظم جریان دارد.

در همین حال، نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی وضعیت آوارگان را «وخیم» توصیف کرده و بر نیاز فوری به سرپناه، آب آشامیدنی، خدمات صحی و آموزشی تأکید کرده‌اند.

باشندگان محل اما می‌گویند کودکان‌شان از آموزش محروم مانده و در شرایط دشوار در کمپ‌های موقت به سر می‌برند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا پرده از جزئیات تازه خروج از افغانستان برمی‌دارد

کار روی تحلیل اسناد، تطبیق یافته‌ها و تهیه پیشنهادها ادامه دارد و گزارش نهایی در ماه‌های آینده به مردم امریکا ارائه خواهد شد.

Published

on

وزارت جنگ ایالات متحده اعلام کرده است که هیأت ویژه بررسی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، مرحله اصلی مصاحبه‌ها با مقام‌های ارشد نظامی و ملکی را تکمیل کرده است.

در اعلامیه‌ای که از سوی «وزارت جنگ امریکا» به نشر رسیده، آمده است که این هیأت به رهبری شان پارنل، به دستور دونالد ترمپ و به ابتکار وزیر جنگ، برای انجام «جامع‌ترین بررسی نظامی در تاریخ معاصر» ایجاد شده است.

به گفته این وزارت، در این روند با شماری از چهره‌های کلیدی دخیل در برنامه‌ریزی و اجرای خروج نیروها در سال ۲۰۲۱، از جمله جنرال‌های ارشد امریکایی، مصاحبه‌های مفصل انجام شده است. همچنان این هیأت بیش از ۹ میلیون سند از نهادهای مختلف دولتی را بررسی کرده است.

در اعلامیه آمده است که این بررسی در مقایسه با ارزیابی قبلی که در زمان لوید آستین انجام شده بود، بسیار گسترده‌تر است؛ زیرا در آن بررسی تنها حدود ۳ هزار سند مورد مطالعه قرار گرفته بود و بخش‌های مهمی از اطلاعات نیز به دلیل طبقه‌بندی بلند، در دسترس عموم قرار نگرفته بود.

وزارت جنگ امریکا تأکید کرده است که هدف از این بررسی، ارائه «شفاف‌ترین و صادقانه‌ترین گزارش» درباره رویدادهای ماه اگست ۲۰۲۱ و عوامل سقوط نظام پیشین افغانستان است. در این اعلامیه همچنان آمده است که تمرکز اصلی بر شناسایی ضعف‌ها در تصمیم‌گیری‌های نظامی و سیاسی بوده تا از تکرار چنین رویدادی در آینده جلوگیری شود.

بر بنیاد این اعلامیه، کار روی تحلیل اسناد، تطبیق یافته‌ها و تهیه پیشنهادها ادامه دارد و گزارش نهایی در ماه‌های آینده به مردم امریکا ارائه خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!