Connect with us

رویداد های اخیر

بلینکن: پس از خروج امریکا احتمال جنگ داخلی و سقوط افغانستان وجود دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، روز گذشته ( سه شنبه، ۷ثور) گفته که پس از خروج سربازان امریکایی از افغانستان این کشور شاید بدست طالبان سقوط کند و یا هم وارد جنگ‌های داخلی شود.

بلینکن در گفتگو با تلویزیون سی ان ان گفته است که پس از خروج امریکا “جنگ داخلی و سقوط افغانستان بدست طالبان یک سناریو احتمالی است.”

او در این باره افزوده:” اداره بایدن برای هر سناریو یک پلان دارد، اما امریکا روابط خود را با افغانستان قطع نمی‌کند و تلاش می‌کند که عمیقا دخیل باشد تا از این کشور حمایت کند.”

در همین حال، جین شاهین، یک سناتور دیموکرات امریکا که در کمیته روابط خارجی کار می‌کند گفته که” این دشوار است تا سناریوی را ببینیم که به جنگ داخلی و یا تسخیر طالبان ختم نشود.”

بلینکن که در مجلس سنای امریکا سخنرانی می‌کرد گفت که ناارامی یک احتمال در افغانستان است.

بلینکن از همسایه‌ها و کشورهای منطقه خواست تا با استفاده از نفوذ خود ثبات در افغانستان را حمایت کنند.

آقای بلینکن همچنان گفته است که هیچ کس علاقه‌ای به جنگ داخلی دوباره در افغانستان ندارد.

وی گفته است که:”مطمئنا مردم افغانستان این علاقه را ندارند، نه دولت افغانستان و نه هم طالبان علاقمند این کار اند و حتی هیچ یک از همسایگان افغانستان این کار را نمی‌خواهد.”

وزیر خارجه امریکا همچنان افزوده است که به کمک‌های بشری، اقتصادی و به حمایت نیروهای افغان ادامه خواهد داد.

او در این باره گفت:” بسیاری از مردم به این تصمیم رییس جمهور امریکا تمرکز کرده که نیروهای خود را از افغانستان  خارج میکند. ما روابط خود را با افغانستان قطع نمی کنیم. “

بلینکن افزوده است که امریکا روابط سیاسی خود را با افغانستان ادامه خواهد داد و از حکومت و مردم افغانستان حمایت خواهد کرد.

بلینکن گفته است که:” ما در سال گذشته بیشتر از ۳۰۰ هزار تن را آموزش داده ایم، آنها همه در افغانستان باقی میماند، من آرزو میکنم که آنها به مسیر درست حرکت خواهند کرد نه منفی.اما ما باید به هر سناریو پلان داشته باشیم.”

وزیر خارجه امریکا گفته است که از مردم افغانستان که در دو دهه گذشته با نیروها و دیپلومات‌های امریکایی کار کرده اند حمایت میکند و این مردم میتوانند برای رفتن به امریکا اقدام کنند.

بلینکن افزوده است که ” ما این برنامه را در عراق و همچنان در افغانستان داریم. ما میخواهیم مطمیین شویم تا مردم که با نظامیان و دیپلومات‌های مان کار کرده است و نه تنها زنده‌گی خود بلکی زنده‌گی اعضای فامیل خود را با خطر مواجه کرده است. اگر میخواهند به ایالات متحده امریکا بیایند توجه جدی برای شان میشود.”

وی در این باره افزود:” ما قبلا ۱۸هزار تن را در این برنامه داریم که ۹هزار آنها در دورهای بعدی استند و ۹هزار دیگر  در حال تکمیل پروسه است، و طوری که شما میدانید بیشتر مردم شاید ثبت نام کنند، ما تلاش میکنیم تا منابع به این پروگرام تهیه کنیم که به سرعت به پیش برود.”

بلینکن از قانون گذاران امریکایی خواست تا در بخش تهیه منابع این برنامه از تلاش‌های خود دریغ نکنند.

در همین حال، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، گفته که وی آرزو میکند که افغان‌ها برای آینده کشور شان بمانند، اما برای امریکا این مهم است که آنها را حفاظت کند.

او در این باره گفته است که ” اگر این کار نشود یک پیام جهانی پخش میشود که با امریکا جنگ نکنید، زیر وقتی آنها ماموریت خود را پایان داد، شما را تنها میگذارد. این چیزی است که ما آن را تحمل کرده نمی توانیم.”

رویداد های اخیر

متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگد.

امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونه‌‌ای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمان‌های استخباراتی بیگانه فراهم نشود.

او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمی‌جنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمی‌کنیم. با همه روابط عادی می‌خواهیم.»

آقای متقی همچنان وجود اختلاف‌ها در درون نظام را رد کرده و صحبت‌ها در این مورد را اغراق آمیز می‌پندارد.

او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت می‌گیرد، در عمل شما می‌بینید که هیچ حادثه‌ای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمی‌گیرد.»

رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.

او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

طوفان‌های مرگبار در امریکا؛ دست‌کم ۳۳ کشته برجا گذاشت

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دست‌کم ۳۳ نفر در پی طوفان‌های شدید و گردبادهایی که به ایالات متحده هجوم برده اند، جان خود را از دست داده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که شرایط جوی نامساعد ادامه یابد.

گزارش‌هایی از وقوع ۲۳ گردباد در ایالت‌های میزوری، آرکانزاس، ایلینوی و میسیسیپی منتشر شده است.

ان‌بی‌سی نیوز نیز گزارش داد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در مناطق غرب میانه و جنوب ایالات متحده بدون برق مانده‌اند و ساختمان‌هایی تخریب شده‌اند.

تصاویر منتشرشده از مناطق طوفان‌زده، موتر‌های واژگون‌شده در طوفان و محله‌های مسکونی‌ای را نشان می‌دهند که به‌طور کامل در اثر گردباد ویران شده‌اند.

مقامات ایالت میزوری روز شنبه ۲۵ حوت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که تنها در این ایالت ۱۲ نفر جان باخته‌اند. همچنین، ایالت همسایه میزوری یعنی آرکانزاس تأیید کرد که در طوفان شب جمعه، سه نفر کشته و دست‌کم ۳۲ نفر زخمی شده‌اند.

پولیس راه کانزاس نیز تأیید کرد که در پی تصادف‌های زنجیره‌ای با حدود ۵۰ موتر که به دلیل «دید نزدیک به صفر» ناشی از طوفان شدید گرد و غبار رخ داد، هشت نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در ایالت میسیسیپی، تیت ریوز، والی این ایالت، اعلام کرد که شمار قربانیان در پی «طوفان‌های شدید، گردبادها و زمین‌لرزه» به شش نفر افزایش یافته است. وی در شبکه ایکس گفت که علاوه بر این، سه نفر ناپدید شده و ۲۹ نفر در سراسر ایالت زخمی شده‌اند.

در ایالت تگزاس نیز سه نفر بر اثر تصادفات ناشی از طوفان گرد و غبار جان باخته‌اند. همچنین، یک نفر در ایالت اوکلاهما به دلیل آتش‌سوزی‌های گسترده جان خود را از دست داده است.

در همین حال سازمان هواشناسی ایالات متحده هشدارهای جدیدی دربارهٔ شرایط جوی شدید صادر کرده است. این نهاد هشدار داد که گردبادهای بسیار شدید ممکن است بعدازظهر یک‌شنبه در ایالت میسیسیپی رخ دهند.

طبق اعلام این سازمان، این طوفان‌ها ممکن است در اواخر شب به ایالت آلاباما برسند و سپس به شمال‌غربی فلوریدا و جورجیا گسترش یابند.

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل تمدید ماموریت یوناما در افغانستان را به رای می‌گذارد

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

Published

on

(Last Updated On: )

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز یکشنبه (۲۶حوت) اعلام کرده که قرار است فردا دوشنبه (۲۷حوت) پیش‌نویس قطعنامه تمدید ماموریت هیأت معاونت سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما را تا یک سال دیگر به رای‌گیری بگذارد.  

این شورا در گزارشی گفته است که این پیش‌نویس اگر تصویب شود ماموریت یوناما را برای یک سال دیگر بدون تغییر وظایف و اولویت‌های آن تمدید می‌کند.  

بر اساس این گزارش، ماموریت مشخص شده یوناما برای یک سال دیگر در این پیش‌نویس شامل حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان و دختران، زنان، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و انسانی در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، اسلحه‌های سبک، بی‌جاشدگان داخلی و مهاجران و اثرات آفات طبیعی است.  

شورای امنیت ملل متحد گفته است که انتظار می‌رود تمامی ۱۵ عضو دائمی و غیردائمی این شورا از آن حمایت کنند.

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی یوناما را به ارائه گزارش‌های «منفی و نادرست» از وضعیت افغانستان متهم کرد.

مجاهد گفت که گزارش‌های یوناما باعث ایجاد «ذهنیت منفی» نسبت به افغانستان در سازمان ملل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!