رویداد های اخیر
تاسیس پایگاه امریکا در منطقه یک “اشتباه و بدنامی بزرگ تاریخی خواهد بود”
طالبان امروز (چهارشنبه، ۵ جوزا) در یک اعلامیه از کشورهای همسایه افغانستان خواسته تا اجازه ندهند که امریکا در منطقه پایگاه نظامی تاسیس کند.
طالبان گفته که تاسیس پایگاه امریکا در کشورهای منطقه "یک اشتباه و بدنامی بزرگ تاریخی خواهد بود."
در اعلامیه آمده که " ملت مسلمان و مجاهد افغانستان در برابر اینگونه اعمال نادرست و تحریککننده خاموش نمینشیند، بلکه مسئولیت ایمانی و تاریخی خود را به گونهای که همواره در طول تاریخ ادا نموده، ادا مینماید."
طالبان از کشورهای همسایه خواسته که خاک و فضای خود را علیه این گروه در اختیار دیگران قرار ندهند.
اعلامیه طالبان افزوده " چنانکه ما به دیگران مکرراً اطمینان داده ایم که خاک ما بر ضد امنیت کسی استعمال نمیشود، همچنان از دیگران هم میخواهیم که خاک و حریم هوایی خود را بر خلاف کشور ما استعمال نکند، و اگر چنین گامی برداشته شود، مسئولیت هر گونه عواقب و مشکلات آن به دوش ان ها میباشد که مرتکب چنین اشتباهات میشود."
طالبان گفته مه حضورو نیروهای خارجی در منطقه دلیل اصلی نا امنیها است.
طالبان در این باره گفته " نیروهای بیگانه در منطقه دلیل اصلی ناامنیها و جنگها بوده و فاجعهی بزرگی است که آن را در بیست سال گذشته همه دیدند."
این در حالی است که قبل از این منابع به آریانانیوز تایید کرد که نیروهای امریکایی کار ساخت یک پایگاه بزرگ نظامی را در آن سوی خط دیورند آغاز کرده اند.
شماری از اعضای شورای ولایتی و باشندگان ولسوالی زازی آریوب ولایت پکتیا میگویند که این پایگاه در مناطق قبایلی پاکستان در منطقه شلوزان کرم ایجنسی ساخته می شود.
اعضای شورای ولایتی پکتیا میگویند که این پایگاه هشت کیلومتر دورتر از خط فرضی دیورن ساخته خواهد شد.
به گفته آنان همه روز از طریق زمین و هوا به این منطقه اکمالات صورت می گیرد.
از سوی هم باشندگان ولسوالی زازی آریوب می گویند که کار ساخت این پایگاه به شدت جریان دارد و “آنان می بینند که همه روزه چرخبالها، مواد ساخت و ساز میآورند.”
اما پاکستان و امریکا گزارشها در باره ساخت یک پایگاه نظامی امریکا را در نزدیکی آن سوی خط دیورند رد کرده اند.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک اعلامیه گفت "در اینجا پایگاه نظامی و یا هوایی نخواهد بود و این چنین پیشنهاد پیش بینی نشده است. چنین حدس و گمان بی اساس و بی مسوولیت است که باید از آن جلوگیری شود."
سانی لاگت سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان این گزارشها را نادرست خوانده است.
رویداد های اخیر
رشید مردوف: ترکمنستان بیش از ۱.۵ میلیارد دالر در افغانستان سرمایهگذاری کرده است
وزیر امور خارجه ترکمنستان میگوید که این کشور بیش از ۱.۵ میلیارد دالر امریکایی در پروژههای مشترک با افغانستان سرمایهگذاری کرده است.
رشید مردوف در نشست ارائه معلومات در مورد پروژههای زیربنایی مشترک ترکمنستان و افغانستان گفته است که کشورش میخواهد مناسبات سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانسپورتی و ترانزیتی با افغانستان گسترش یابد.
آقای مردوف از کشورهای هند، پاکستان، بانکهای بینالمللی و بانک انکشافی آسیایی دعوت کرده است تا در پروژه تاپی سرمایهگذاری کنند.
او گفته است: «دولت ترکمنستان تا به حال بیش از ۱.۵ میلیارد دالر در پروژههای مختلف با افغانستان سرمایهگذاری نموده و ترکمنستان برای توسعه و گسترش هرچه بیشتر مناسبات سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانسپورتی و ترانزیتی با افغانستان عزم جدی دارد.»
در همین حال، سرپرست سفارت افغانستان در ترکمنستان نیز گفته که امارت اسلامی مصمم بر عملی کردن پروژههای مشترک میان دو کشور است.
فضل محمد صابر، سرپرست سفارت افغانستان در ترکمنستان در این مورد گفت: «افتتاح پروژه تاپی، تاپ، فایبر نوری و خطوط راه آهن و غیره در واقع نشانه دوستی و برادری واقعی بین مردم افغانستان و ترکمنستان است که از بسیار وقت در کنار همدیگر در فضای همسایگی نیک زندگی نمودهاند. مردم افغانستان از تطبیق موفقانه این پروژهها استقبال و تحسین میکنند و امارت اسلامی مصمم به عملی سازی آنها است.»
از سویی هم، ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی بیان کرده که در حال حاضر روابط اقتصادی افغانستان و همکاریهای دوجانبه میان افغانستان و ترکمنستان در حال گسترش است.
در این نشست سفرای کشورهای چین، هند، رئیس شعبه بانک انکشاف آسیایی و رئیس نمایندگی سازمان ملل نیز سخنرانی نموده و از تطبیق پروژههای متذکره استقبال و تحسین کردهاند.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد
سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این نشست خبری احضاریه کمیته روابط خارجی کانگرس را مرحله افراطی خوانده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا میگوید که وزیر خارجه این کشور ۱۴ بار در کمیته روابط خارجی حضور یافته و یک بار نیز به طور ویژه در جلسهای درباره افغانستان پاسخهایی ارائه کرده است.
متیو میلر افزوده است که در حال حاضر انتونیبلینکن نمیتواند برای پاسخگویی در این باره حضور یابد زیرا او در سفر است.
او در نشست خبری روز سهشنبه (۲۷سنبله) در پاسخ به سوالی گفته است که آنان به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا پیشنهاد دادهاند که به جای وزیر خارجه، معاون او را برای شهادت دادن بپذیرند.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این نشست خبری احضاریه کمیته روابط خارجی کانگرس را مرحله افراطی خوانده است.
پیش از این مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی کانگرس پیش از این آقای بلینکن را تهدید کرد که اگر برای احضار این کمیته جهت شهادت دادن درباره خروج از افغانستان اعتنای نکند، محاکمه خواهد شد.
اما متیو میلر در نشست خبری در پاسخ به پرسشی گفته است: «ما همچنان نمیدانیم که چرا کمیته این گام را انتخاب کرده است. همانطور که دیروز در پاسخ به سوالی گفتم که وزیر ۱۴ بار در مورد افغانستان در کانگرس شهادت داده است. ۴ مورد آن بارها در برابر این کمیته بوده است. از جمله یک مورد که به طور اختصاصی بر افغانستان متمرکز بود.»
آقای میلر دلیل عدم حضور وزیر خارجه امریکا در روز معین در کانگرس را سفرهایی عنوان کرده است که در زمینه آتشبس در غزه انجام میشوند.
او میافزاید که انتونی بلینکن نمیتواند در کانگرس حاضر شود؛ چون کارهای مهم دیگری دارد و آنان به کمیته روابط خارجی این مجلس گفتهاند که معاون وزیر خارجه را خواهند فرستاد و به وزیر خارجه پیشنهاد دادهاند که در تاریخ بعدی در این کمیته حاضر شود.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده افزود که در زمینه تاریخ بعدی حضور وزیر در این کمیته، با کانگرس در مذاکره هستند.
او در عین حال تصمیم کانگرس در زمینه صدور احضاریه وزیر خارجه امریکا را اقدام فوقالعاده غیرضروری و بیثمر خوانده است.
این در حالی است که دولت زیر اداره جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در پیوند به خروج فاجعه بار از افغانستان تحت فشار است.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا این چندمین بار است که اقدام به احضار مقامهای بلند رتبه ایالات متحده برای ارائه توضیح درباره خروج از افغانستان کرده است.
رویداد های اخیر
شورای امنیت سازمان ملل نشستی را در مورد افغانستان برگزار میکند
شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی را فردا (چهارشنبه، ۲۸ سنبله) در مورد افغانستان برگزار میکند. در این نشست، قرار است رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل درباره افغانستان گزارشهای خود را ارائه کند.
شورای امنیت سازمان ملل در اعلامیهای گفته است: «به روز چهار شنبه، ۱۸ سپتمبر، یک نشست توجیهی باز و پس از آن رایزنیهای در مورد افغانستان برگزار خواهد شد. انتظار میرود رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه و رئیس هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد، توضیحاتی را ارائه کنند.»
پیش از برگزاری این نشست، سرمنشی سازمان ملل نیز گزارش سه ماهه اش را در مورد افغانستان منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که حوادث امنیتی نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته، محدودیتها بر زنان بیشتر شده و همچنان بیش از ۲۴ میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
در همین حال، امارت اسلامی انتظار دارد که در گزارش خانم اوتونبایوا واقعیتهای افغانستان بازتاب داده شود.
امارت اسلامی پیش از این بارها از یوناما خواسته است که در گزارشهای خود، واقعیتهای موجود افغانستان را بازتاب دهد و از بزرگنمایی موضوعات کوچک خودداری کند.
از سویی دیگر، خانم اوتونبایوا گفته که تا ۳۰ اگست امسال، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک به افغانستان تأمین شده است.
-
جهان5 روز ago
رئیس جمهور کشور اتحاد قمر در حمله با چاقو زخمی شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
-
جهان2 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان نماینده خاص خود را برای افغانستان برکنار کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
واکنشهای جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور
-
ورزش3 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در جام جهانی ۶ بر ۴ انگولا را شکست داد
-
ورزش1 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد