Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید ناتو بر ادامه حمایت از افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی

منتشر شده

در

ینس ستولتنبرگ دبیرکل ناتو می‌گوید که حمایت ناتو از افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی دارای سه ستون اساسی خواهد بود.

آقای ستولتنبرگ امروز در دیدارش با امانویل مکرون رییس جمهوری فرانسه گفته است: “همچنان که ماموریت حمایت قاطع مان در افغانستان به پایان رسیده است، ما فصل جدیدی را باز میکنیم. حمایت آینده ناتو دارای سه ستون اساسی خواهد بود.”

این سه بخش پشتیبانی برای ظرفیت سازی از نهادها، حمایت مالی از نهادهای امنیتی و آموزش نیروهای افغان در خارج از کشور و حمایت در بخش تدارک به شمول پشتیبانی از فرودگاه کابل خواهد بود.

آقای ستولتنبرگ گفته‌است: “در نخست ما تصمیم داریم که برای نهادهای امنیتی پشتیبانی مشورتی و ظرفیت‌سازی و نیز به نیروهای امنیتی حمایت های مالی فراهم کنیم.”

به گفته وی: “دوم، تصمیم داریم که برای نیروهای امنیتی افغانستان، به‌ویژه نیروهای عملیات ویژه، در بیرون از افغانستان زمینه آموزش نظامی را فراهم کنیم.”

دبیر کل ناتو افزوده است: “سوم، ما در حال برنامه ریزی برای تامین بودجه ارایه خدمات، از جمله پشتیبانی از عملکرد فرودگاه کابل هستیم.”

آقای ستولتنبرگ خاطرنشان كرد كه همه اینها متحدان ناتو و جامعه بین المللی را قادر می سازد تا به كمک به مردم افغانستان و مشاركت در تلاش‌های صلح ادامه دهند.

رویداد های اخیر

کابلوف: روسیه در صورت نیاز آماده میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است

Published

on

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، در دیدار با گل حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در مسکو، درگیری اخیر میان افغانستان و پاکستان را نگران‌کننده خواند و تأکید کرد که مشکلات باید از طریق گفتگو و دیپلوماسی حل شود.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در مسکو، کابلوف گفته است که روسیه در صورت نیاز آماده ایفای نقش میانجیگری برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان است.

در این دیدار، هر دو طرف درباره وضعیت روابط دوجانبه بین افغانستان و روسیه و توسعه همکاری‌ها گفتگو کردند.

در خبرنامه همچنین آمده که آقای حسن در مورد نقض حریم افغانستان توسط پاکستان و موضع رسمی امارت اسلامی توضیحاتی به کابلوف ارائه کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: افزایش درگیری‌ها در امداد خط فرضی دیورند بحران غذایی افغانستان را تشدید کرده است

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Published

on

نماینده و مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان، جان آیلایف، روز سه شنبه (۱۲حوت) در یک نشست خبری از طریق زوم از ژنو اعلام کرد که افزایش ناامنی در مرزهای شرقی، جنوبی و غربی افغانستان باعث فشار شدید بر خانواده‌های آسیب‌پذیر شده است.

آیلایف گفت که از تاریخ ۲۶ فبروری، درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان شدت یافته و تقریباً ۲۰ هزار خانواده در مناطق شرقی، جنوب شرقی و جنوبی مجبور به بیجا شدن شده‌اند. درگیری‌ها و حملات هوایی و زمینی بیش از ۳۰ ولسوالی در ولایت‌های ننگرهار، نورستان، کنر، لغمان، پکتیکا، پکتیا، خوست، قندهار و هلمند را متاثر کرده است.

این افزایش خشونت‌ها باعث شده تا برنامه‌های اضطراری، حفاظت اجتماعی، تغذیه مدارس و کمک‌های معیشتی برنامه جهانی غذا موقتاً متوقف شود و حدود ۱۶۰ هزار نفر از دریافت کمک‌های غذایی محروم گردند.

آیلایف با اشاره به زلزله ۳۱ اگست ۲۰۲۵ در شرق افغانستان گفت: «مردم ولایات کنر و ننگرهار که پیشتر از زلزله آسیب دیده بودند، اکنون با درگیری‌های مرزی مواجه شده و وضعیت شکننده آنان وخیم‌تر گردیده است.»

در ولایت‌های غربی نیز خشونت‌ها در ایران باعث افزایش بازگشت مهاجران شده است. آیلایف افزود که بازگشت دوباره این افراد، به همراه فقر، بیکاری و گرسنگی، فشار بیشتری بر سیستم بشردوستانه کم‌بودجه وارد می‌کند.

وی هشدار داد که با وضعیت کنونی و محدودیت منابع، برنامه جهانی غذا قادر نخواهد بود به خانواده‌های آواره و بازگشته کمک کافی برساند. نیاز مالی شش ماه آینده این سازمان ۳۱۳ میلیون دالر اعلام شده است.

آیلایف از جامعه جهانی خواست که به تعهدات خود پایبند باشند و افغانستان را در سخت‌ترین لحظات تنها نگذارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار متقی با سفیر چین؛ تأکید بر تقویت روابط و بررسی تنش‌ها با پاکستان

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه و تحولات اخیر امنیتی منطقه، به‌ویژه تنش‌ها با پاکستان، گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند. موضوع حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان از محورهای اصلی این گفتگوها بود.

متقی با اشاره به سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور امارت اسلامی، تصریح کرد که افغانستان خواهان روابطی مبتنی بر احترام متقابل، عدم مداخله و حسن همجواری است. وی تأکید کرد که رعایت حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان، اصل اساسی برای تأمین ثبات پایدار و اعتمادسازی در سطح منطقه به شمار می‌رود و هرگونه اقدام مغایر با این اصل می‌تواند بر امنیت و همکاری‌های منطقه‌ای تأثیر منفی بگذارد.

سفیر چین نیز با ابراز نگرانی از وضعیت جاری منطقه، ثبات را به سود تمامی کشورهای منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که اختلافات از طریق گفتگو و مجاری دیپلماتیک حل‌وفصل شود. وی همچنین خاطرنشان ساخت که برخی عناصر خارجی در تلاش‌اند ثبات و روند توسعه منطقه را تضعیف کنند، اما کشورهای منطقه می‌توانند با هماهنگی و همکاری مشترک، این چالش‌ها را مدیریت و خنثی سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!