Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید وزیران خارجه نشست قلب آسیا بر ختم جنگ و تامین صلح در افغانستان

منتشر شده

در

وزیران خارجه هند، ترکیه، ایران پاکستان و فرستاده سازمان ملل برای افغانستان در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول بر تامین صلح و ختم جنگ در افغانستان تاکید کردند.

اس جی شنکر، وزیر خارجه هند هنگام سخنرانی در این نشست گفت که دو نوع صلح ( صلح در افغانستان و صلح در منطقه) نیاز است.

شنکر در این باره گفت:” برای صلح دوامدار در افغانستان نیاز به دو نوع صلح (صلح در افغانستان و صلح در منطقه) است. این صلح منافع همه را داخل و خارج کشور هماهنگ میکند.”

او همچنان افزوده است که اگر طرف‌های درگیر در افغانستان صلح میخواهند باید به نیت خوب و تعهد قوی برای راه حل سیاسی وارد روند مذاکرات شوند.

وزیر خارجه هند می‌گوید که : “همه شرکت کننده‌گان این نشست تلاش میکنند تا افغانستان از این جنگ‌ها نجات یابند.” اما این تلاش‌ها نیاز به تعهد جدی دارد.”

جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس گفت که تهران از روند صلح افغانسستان به رهبری افغان‌ها حمایت میکند.

ظریف از سازمان ملل نیز خواست تا کشورهای خارجی را اجازه ندهد تا روند صلح افغانستان را سبوتاژ کنند.

ظریف افزود که نیروهای خارجی باید مسوولانه از افغانستان خارج شوند و کشورهای منطقه برای مبارزه با گروه داعش باید آماده باشند.

او در این باره گفت:” همه کشورها باید آماده باشند که داعش تلاش میکند تا از عناصر افراطی مذهبی و قومی در افغانستان استفاده کند.”

در همین حال، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در نشست قلب آسیا-پروسه استانبول گفته است که برای تسریع روند صلح افغانستان با همه طرف‌ها کار میکند.

اوغلو ابراز امید واری کرده که نشست صلح افغانستان در استانبول نتیجه ملموس بدهد.

او در این باره افزوده است:” ما چندین کشور را دعوت کرده ایم، ما توقع داریم که نشست استانبول راه را برای ختم جنگ در افغانستان مساعد کند.”

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، گفته که پاکستان از ادامه خشونت‌ها در افغانستان نگران است.

قریشی افزوده است که” ما به گونه مداوم از نقش تخریب کاران در افغانستان و خارج از افغانستان هشدار داده ایم.”

از سوی دیگر، دیبرا لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان، در این نشست گفته است که حمایت کشورهای منطقه از روند صلح افغانستان اهمیت حیاتی دارد.

نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی در استانبول ترکیه راه اندازی شد تا در باره منافع و چالش‌های مشترک افغانستان با منطقه و همکاران بین المللی بحث کند.

در این نشست ۱۵ کشور به عنوان اعضای دایمی، ۱۷ کشور بحیث کشورهای حمایت کننده و نماینده‌گان ۱۲ سازمان منطه‌یی و بین المللی نیز به عنوان حمایت کننده شرکت میکنند.

به اساس گزارش‌ها روسیه، چین، هند، پاکستان، افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، آذربایجان، ازبیکستان و ترکیه اعضای دایمی این نشست است.

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!