تغییرات اقلیمی
تاکید یوناما بر حضور افغانستان در گفتگوهای اقلیمی

در حالی که بیست و هشتمین کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی در شهر دبی آغاز شده است، یوناما گفته است که افغانستان نمیتواند سال آینده نیز از چنین گفتگوها غایب باشد.
یوناما با نشر اعلامیهای روز جمعه گفت: «وقت آن است که خلاقانه فکر کنیم تا اطمینان حاصل شود که در یک سال آینده، با بیانیه دیگری در مورد غیابت افغانستان به بیست و نهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی نمیپردازیم.»
این نهاد تاکید کرده که زمان آنست تا در مورد تغییرات اقلیمی اقدام عملی صورت گیرد چون فشار های اقلیمی زندگی میلیونها افغان را متاثر ساخته است.
به گفته یوناما، افغانستان یکی از ده آسیب پذیر ترین کشور جهان در قبال تغییرات اقلیمی است. نزدیک به ۲۰ میلیون افغان با وضعیت اضطراری یا بحرانی ناامنی غذایی روبهرو اند که ناشی از سومین سال متوالی خشکسالی، فشارهای اقتصادی، و آسیب پذیری بالا در برابر سایر خطرات طبیعی – از جمله دو زلزله ویرانگر در دو سال گذشته است.
یوناما خاطر نشان کرده که کمکهای بشردوستانه در حال کاهش است و تمویل مبارزه علیه تغییرات اقلیمی در حالت تعلیق قرار دارد. به گفته این نهاد، امارت اسلامی هنوز نتوانسته است تا یک سیاست و محیط کار مناسب تحت یک سیستم مدون حکومتداری برای حمایت از دسترسی به منابع مالی جهانی ایجاد کند.
روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما گفت: «این وضعیت ناپایدار است. یوناما بارها اشاره کرده است که کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی و ایجاد انعطافپذیری اقلیمی در کشور نمیتواند به تاخیر بیافتد. همه طرفهای ذیربط باید به صورت غیرسیاسی و سازنده به نفع مردم افغانستان روی این موضوع وارد شوند.»
او گفت که زمان عمل فرا رسیده است و این امر مستلزم «اقدام جسورانه، جمعی و ملموس» برای تعامل و فراهم سازی منابع مالی جهت مقابله با خطرات اقلیمی منطقهای میباشد.
تغییرات اقلیمی
سازمان ملل: فرصت زیادی برای نجات بازماندگان زلزله میانمار باقی نمانده است
این شدیدترین زلزلهای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.

یک مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هشدار داد که برخی مناطق میانمار براثر زلزله ویرانگر اخیر بهطور کامل ویران شده و این بحران در حال گسترش است.
جولیا ریس گفت که نیازهای زلزلهزدگان به طور پیوسته در حال افزایش است و فرصت نجات بازماندگان زلزله نیز رو به پایان است.
حاکم نظامی میانمار با اشاره به ۲ هزار و ۷۱۹ کشته و ۴۴۱ مفقودی، هشدار داده که شمار قربانیان زلزله ۷.۷ ریشتری در این کشور از ۳ هزار نفر فراتر خواهد رفت.
گروههای کمکی روز سهشنبه هشدار دادند که مناطق زلزلهزده با کمبود شدید غذا، آب، پناهگاه و مراقبتهای صحی مواجه است و فرصت یافتن بازماندگان نیز به سرعت در حال ختم است.
این شدیدترین زلزلهای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.
ادارههای سازمان ملل گفتند که شفاخانهها تحت فشار هستند و تلاشهای نجات به دلیل آسیبهای زیرساختی و جنگ داخلی مختل شده است.
حکومت نظامی میانمار از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است. در پاسخ تاکنون تنها، چین، روسیه و هند به همراه کشورهای همسایه، تیمهای کمکی و تجهیزات بشردوستانه به این کشور ارسال کردهاند تا به عملیات نجات و بازسازی کمک کنند.
تغییرات اقلیمی
هشدار در باره بحران آب در افغانستان
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) میگوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.
این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و میگویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.
هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچالها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید میکند.
تغییرات اقلیمی
در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.
در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.
افغانستان پس از دههها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.
به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.
سیلابهای ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمینهای وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان5 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان4 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
صحت5 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد