تجارت
تسهیلات انتقالات بیرون مرزی برای تاجران و سرمایهگذاران فراهم شد

د افغانستان بانک از فراهمسازی تسهیلات در انتقالات بیرون مرزی ( T.T) برای تاجران و سرمایهگذاران خبر داده است.
محمد صابر مومند، سخنگوی د افغانستان بانک امروز (چهارشنبه ۳۱حمل) در یک نوار تصویری گفته است که این بانک به منظور کاهش قیم و جلوگیری از خسارات مردم عام و تاجران در روند انتقال بیرون مرزی از طریق سکتور بانکی برای تاجران و سرمایهگذاران تسهیلات لازم را فراهم کرده است.
به گفتۀ مومند بر اساس این راهکار تاجران و سرمایهگذاران میتوانند به منظور رشد و تقویت تجارت خویش بدون اقلام تجملی برای تورید مواد اولیه بهخصوص مواد خوراکی، داروهای طبی و زراعتی، مواد صحی، مواد سوخت، مواد خام، پول بِلهای برق، ماشینهای عصری و تکنالوژی مورد نیاز، حفظ و نگهداری سیستم ها، خدمات مورد نیاز ترانسپورتی و مخابراتی و حتی برای محصلان بیرون مرزی انتقالات تلگرافی یا ( T.T) را از طریق سیستم بانکی انجام دهند.
وی همچنان تاکید کرده است که:”بانکهای تجارتی در تسهیلات داخلی برای طبقه تاجر، پولهای وارد شده از مدرک صادرات را بدون محدودیت و تأخیر به آنان پرداخت کنند.”
به گفتۀ سخنگوی د افغانستان بانک؛ کمکهای بشردوستانه که از طریق سازمان ملل متحد به افغانستان انتقال میگردد، طبق توافق قبلی در حالت قبلی خود باقی مانده و از این راهکار مستثنی است.
انتقال تلگرافی ( T.T) که مربوط به نقل و انتقال پول از طریق تلکس میشود؛ به مفهوم ارسال پول از طریق کیبلهای قدیمی و سیستم رادیو و تیلیفون است.
در این سیستم ارسال حواله معمولاً دو تا سه روز طول میکشد و فرایند ارسال حواله نسبت به روشهای معمولی سریعتر است.
تجارت
به ارزش ۶ میلیارد افغانی پروژههای مختلف از سوی کمیسیون تدارکات منظور شد

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء میگوید که کمیسیون تدارکات ملی به ارزش حدود ۶ میلیارد افغانی پروژههای مختلف را منظور نمود.
این دفتر در گفته است که به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء جلسۀ نوبتی کمیسیون تدارکات ملی امروز (یکشنبه، ۲ میزان) برگزار و طبق آجندا پیرامون پروژههای مورد نظر بحث شد.
در این نشست کمیسیون تدارکات ملی ۲۸ پروژه جهت بحث ارایه گردید که از جمله قرارداد ۲۵ پروژه منظور، یک لغو و دو پروژه دیگر جهت ارزیابی مزید سپرده شد.
این دفتر افزوده است که پروژههای منظور شده مربوط به ریاست عمومی محافظت ریاست الوزراء، وزارتهای دفاع ملی، تحصیلات عالی، فواید عامه، انکشاف دهات، میباشند.
در مورد برخی از این پروژه ها به وزارتها و اداره های سکتوری هدایت داده شد تا در آینده به وقت معینه پروژه های خود را جهت بحث و منظوری به کمیسیون تدارکات ملی بفرستند و در این مورد تمامی مراحل تدارکاتی را انجام دهند.
تجارت
شکایت شهروندان از افزایش بهای گاز مایع و نفت

شماری از شهروندان از بلندرفتن قیمت نفت و گاز شکایت دارند و میگویند که یک لیتر تیل به ۸۰ افغانی و یک لیتر گاز به ۶۰ افغانی افزایش پیدا کرده و اگر وزارت تجارت نرخها را کنترول نکند، مردم با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
برعلاوه، باشندگان شهر کابل میگویند که این روزها قیمت مواد نفتی هر روز افزایش مییابد، آنان از حکومت میخواهند که برای جلوگیری از این کار، سکتور خصوصی تدابیری را اتخاذ و قیمتها را کنترول کند.
از سویی هم، برخی از رانندگان نیز از بلندرفتن بهای تیل و گاز ابراز نگرانی کردهاند.
عزیزالله، راننده تکسی، میگوید: «قیمت تیل پترول به ۸۰ افغانی رسیده و تیل دیزل همچنان نزدیک به ۸۰ افغانی رسیده است و با این قیمتها ما حتی مصارف خود را نیز پوره کرده نمیتوانیم و ما از امارت اسلامی خواهش میکنیم که هرچه زودتر راه (سالنگ) را ترمیم کند و جلو تاجران را بگیرند چون در هر لیتر ۲۰ افغانی قیمتها را بلند بردند و این خود یک ظلم است بالای مردم.»
سراج احمد، راننده تکسی، نیز گفت: «دالر بسیار پایین آمده ولی برعکس قیمت تیل افزایش یافته است. باید قیمت تیل کمی پایین شود چون کسانی که تکسی رانی میکنند با این قیمت تیل مصارف خود را پوره کرده نمیتوانند.»
مسوولان شماری از تانکهای تیل در کابل نیز گفتهاند که مسدودشدن شاهراه عمومی سالنگ سبب شده است که قیمت مواد نفتی افزایش پیدا کند.
در همین حال، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری، دلیل بلند رفتن بهای مواد نفتی را در کشور ناشی از افزایش قیمتها در مارکیتهای جهانی میداند.
خیرالدین مایل گفت: «افزایش قیمتهای جهانی تیل دلیل بلند رفتن بهای تیل در کشور شده است و این تاثیر مستقیم بالای بازارهای افغانستان هم دارد. اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان از تمام تاجران وارد کننده مواد نفتی تقاضا دارد تا در قسمت نرخها توجه جدی داشته باشند تا هموطنان ما توان خرید آنرا داشته باشند.»
تجارت
صدر اعظم روسیه : آماده تشدید توسعه راه های ترانسپورتی به افغانستان و جنوب آسیا هستیم

میخائیل میشوستین، صدر اعظم روسیه اعلام کرده که کشور اش آماده است تا گسترش مسیرهای حمل و نقل اوراسیا از جمله مسیرهای حمل و نقل به افغانستان و جنوب آسیا را تشدید کند.
به گزارش خبرگزاری انترفاکس روز دوشنبه، میشوستین در نشستی با صدر اعظم ازبیکستان گفت: «گامهای بعدی در راستای توسعه دهلیز بینالمللی شمال-جنوب در اولویت قرار دارد، همانطور که قبلاً گفتهایم، این پروژه میتواند از نظر حملونقل بار با کانال سوئز رقابت کند و اجرای آن باعث افزایش همکاریهای تجاری و اقتصادی بین همه شرکتکنندگان پروژه خواهد شد.»
وی افزود: «در این زمینه، ما آماده ایم بر گسترش تمامی مسیرهای حمل و نقل در فضای مشترک اوراسیا از جمله مسیرها به افغانستان و جنوب آسیا تمرکز کنیم.»
میشوستین در حالی که از ارتباط حمل و نقل بیشتر بین روسیه و ازبیکستان و همچنین فضای اوراسیا به طور کلی صحبت می کرد، گفت که پیش نویس یک برنامه همکاری جامع برای توسعه حمل و نقل ریلی در ازبیکستان یک هدف کلیدی است. وی گفت: «سرمایه گذاران روسی آماده کمک به ارتقای زیرساخت های میدانهای هوایی هستند.»
از سوی دیگر، عبدالله اریپوف، صدر اعظم ازبیکستان گفت که توسعه دهلیزهای جدید حمل و نقل بین المللی، امکان دسترسی به بازارهای بهتر را فراهم می کند.
وی افزود: «ما از توسعه یک دهلیز حمل و نقل کلیدی در قاره اوراسیا، دهلیز بین المللی شمال-جنوب حمایت میکنیم. ما علاقه مند راه اندازی مشترک یک دهلیز حمل و نقل چندوجهی جدید بین بلاروس، روسیه، قزاقستان، ازبیکستان، افغانستان و پاکستان هستیم. یکی از جنبه های این ابتکار، ساخت خط آهن در دهلیز فرا افغانستان است.»
-
صحت2 روز ago
دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سفارت افغانستان در پاکستان توزیع پاسپورت برای مهاجرین را آغاز کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس جمهور ازبکستان و صدراعظم موقت پاکستان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
ورزش4 روز ago
آمادگی هانگجو برای میزبانی از بزرگترین رویداد ورزشی آسیا
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ملل متحد: میزان افسردگی در میان زنان افغانستان افزایش یافته است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت زراعت: حدود ۷ هزار فارم مرغپروری در کشور وجود دارد
-
جهان2 روز ago
صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندیها توهین نکن