Connect with us

علم و تکنالوژی

تصمیم ناسا برای پرتاب سه راکت‌ به فضا از شمال آسترالیا

Published

 on

(Last Updated On: جوزا ۱۸, ۱۴۰۱)

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر آسترالیا از پذیرفتن پرتاب راکت های ناسا از بخش خصوصی مرکز فضایی آرنهم آسترالیا خبر داد.

نخست وزیر آسترالیا در مصاحبه مطبوعاتی در داروین مرکز ایالت شمالی این کشور گفته است:”این پروژه بسیار هیجان انگیز است و این موضوع که ناسا مستقیما در این پروژه در خاک آسترالیا دخالت دارد برای همه ما آسترالیایی‌ها مایه افتخار است.”

ماموریت ناسا تحقیق درباره فیزیک خورشیدی، اخترفیزیک و پدیده‌های علمی سیاره ای است که تنها از نیمکره جنوبی قابل مشاهده اند. اولین راکت روز ۲۶ جون به فضا پرتاب می شود و راکت‌های بعدی به ترتیب در روزهای ۴ و ۱۲ جون به فضا ارسال خواهند شد.

برپایه اطلاعات آنتونی آلبانیز  حدود ۷۵ نفر از افراد ناسا برای این رویداد در آسترالیا حضور خواهند داشت و این نخستین پرتاب آژانس هوایی امریکا از  سال ۱۹۹۵ از آسترالیا است.

مرکز فضایی آرنهم آسترلیا اخیرا مجوز راه اندازی مراکز و اجازه پرتاب ناسا را پس از ۲ سال ارزیابی از سوی آژانس فضایی آسترالیا دریافت کرده است. دولت ایالت شمالی آسترالیا از آغاز از این پروژه پشتیبانی کرده و ۵ میلیون دالر آسترالیا برای توسعه مرکز فضایی آرنهم استرالیا سرمایه گذاری کرده است.

علم و تکنالوژی

نخستین راکت چاپ سه‌بعدی جهان پرتاب شد اما به مدار نرسید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

نخستین راکت چاپ سه‌بعدی جهان در سومین تلاش پرتاب شد، اما نتوانست به مدار زمین برسد.

به نقل از اسپیس، نخستین راکت چاپ سه‌بعدی جهان نتوانست طی نخستین پرتاب خود به همه اهداف مشخص‌شده برسد اما به برخی نقاط عطف مهم دست یافت.

راکت «تران۱» متعلق به شرکت هوافضای امریکایی «رلتیولی اسپیس» ۲۲ مارچ از مجتمع پرتاب ۱۶ در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا بلند شد و یک پرواز آزمایشی به نام «موفق باش، خوش بگذران» را آغاز کرد.

طبق گزارش‌ها، تران۱ در ابتدا عملکرد خوبی داشت و بخشی از پرواز موسوم به «Max-Q» که طی آن بارهای ساختاری در یک راکت به بالاترین میزان خود می‌رسد، جان سالم به در برد و مراحل اول و دوم آن با موفقیت از هم جدا شدند اما حدود سه دقیقه پس از پرواز، مشکلی پیش آمد و راکت نتوانست به مدار برسد.

اروا تیزانی کلی، از شرکت رلتیولی اسپیس در جریان پخش اینترنتی این پرتاب گفت: «هیچ‌کس تاکنون برای پرتاب یک راکت چاپ سه‌بعدی به مدار زمین تلاش نکرده است. اگرچه ما امروز کاملا به هدف خود نرسیدیم اما معلومات کافی را جمع‌آوری کردیم تا نشان دهیم که پرواز راکت‌های چاپ سه‌بعدی، قابل اطمینان است.»

Continue Reading

علم و تکنالوژی

تلف شدن میلیون‌ها ماهی در آسترالیا به علت گرما

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۱)

ماهی‌های مرده در مقیاسی بسیار زیاد در شهر منیندی در ایالت «نیو ساوت ولز» آسترالیا مشاهده شده که باعث نگرانی مردم شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی‌، مقامات این ایالت گفته‌اند که این تلفات در نتیجه موج گرمایی است که دریای دارلینگ-باکا را تحت تاثیر قرار داده است.

براساس گفته‌های مردم محل، این بزرگترین تلفات ماهی‌ها است که در این دریا رخ داده است. سه سال پیش هم مردم این شهر شاهد مرگ دسته جمعی ماهی‌ها بودند.

در سال‌های اخیر امواج گرما به دلیل تغییرات اقلیمی شدیدتر و طولانی تر شده‌ است. درجه حرارت از زمان شروع دوران صنعتی، حدود ۱.۱ درجه سانتی‌گرید گرمتر شده و هم‌چنان در حال افزایش است.

یک مقام محلی در نیوساوت ولز هم گفته است که مرگ و میر ماهی‌ها «برای مردم محلی بسیار نگران کننده است.»

پیش بینی می‌شود که درجه حرارت هوا در شهر منیندی به ۴۱ درجه سانتی‌گرید برسد.

در گذر زمان خشکسالی و دخالت بیش از اندازه جوامع انسانی بر اکوسیستم منطقه تأثیری منفی گذاشته است.

یک مقام اداری ایالت گفت: «استفاده بی‌رویه دهاقین، صنایع و مردم، به مرور زمان باعث کمتر شدن آب دریا شده است.»

Continue Reading

علم و تکنالوژی

خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمال‌شرق گسترش می‌یابد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۶, ۱۴۰۱)

مسوولان شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمال‌شرق کشور می‌گویند که به تازگی خدمات اینترنتی 4G را در چهار ولسوالی ولایت تخار و سه ولسوالی ولایت قندز گسترش داده‌اند و متعهد بر خدمات باکیفیت برای مشتریان این شرکت استند.

خیرمحمد مبارز، مسوول زون شمال‌شرق شرکت مخابراتی افغان بیسیم، در این مورد می‌گوید: «اکنون شرکت مخابراتی افغان بیسیم با داشتن خدمات معیاری 3G و 4G در مراکز ولایات و ولسوالی‌ها، در سال ۱۴۰۲ در صدد این است که خدمات معیاری 3G و 4G را در سایر نقاط ولسوالی‌های زون شمال‌شرق گسترش ببخشد.»

آقای مبارز می‌افزاید که در سال جدید برنامه دارند تا بسیاری از ولسوالی‌ها را در این حوزه تحت پوشش خدمات اینترنتی 4G قرار دهند.

او افزود: «شرکت مخابراتی افغان بیسیم در چهار ولایت زون شمال‌شرق با داشتن خدمات معیاری 4G، برعلاوه از این مراکز در چهار ولایت زون شمال‌شرق، ما در سه ولسوالی ولایت قندز خدمات معیاری 4G داریم و همین‌گونه در چهار ولسوالی ولایت تخار خدمات معیاری 4G را در سال گذشته برای مشترکین خود عرضه کردیم.»

در همین حال، باشندگان ولسوالی‌های که در آن خدمات اینترنتی 4G فعال شده پیش از این از بی‌کیفیت بودن اینترنت شکایت داشتند و حالا از خدمات اینترنتی باکیفیت و تلاش‌های افغان بیسیم استقبال می‌کنند.

صدرالدین قونوی، باشنده ولسوالی دشت‌قلعه تخار، می‌گوید: «به خصوص ولسوالی خواجه‌غار با مشکلات شبکه اینترنتی روبه‌رو بود که حالا خدمات 4G از سوی شرکت افغان بیسیم فعال گردیده و مردم خیلی خوشحال اند.»

بهرالدین، باشنده ولسوالی دشت‌ارچی قندز، نیز گفت: «شرکت افغان بیسیم که همچو یک زمینه را مساعد کرد، خدمات 4G فعال شد، مشکلات مردم رفع شد و مردم می‌توانند به خوبی ارتباط بگیرند به صورت آنلاین.»

از سویی هم، باشندگان ولایات شمال‌شرقی خواهان ارایه خدمات باکیفیت مخابراتی واینترنتی در تمامی ولسوالی‌های این حوزه استند.

گفتنی است که شرکت مخابراتی افغان بیسیم می‌گوید به زودی نسل جدید اینترنت را در ولسوالی‌های ولایت بدخشان نیز ارایه خواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!