Connect with us

اخبار ساحوی

تفاهم‌نامه ترمیم منار مصلی هرات با بنیاد آغاخان امضا شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۳, ۱۳۹۹)

مقام‌ها میگویند که روز گذشته (پنجشنبه، ۲ دلو)  تفاهمنامۀ ترمیم  و حفظ منار مجتمع مصلی هرات با حضور مقام‌های بلند پایته دولتی با بنیاد آغا خان امضاء شد.

داکتر فضل محمود فضلی رییس عمومی ادارۀ امور ریاست جمهوری، و طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعا و فرهنگ نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

فضلی همچنان از کمک‌های بنیاد آغا خان در بخش حفظ و ترمیم آبدات تاریخی قدر دانی کرد.

او در این باره گفت:”منارهای مصلی هرات، نمایانگر تاریخ و تمدن عظیم تیموریان است که سبک معماری اسلامی را به جهانیان نشان می دهد. این دورۀ زرین صدراعظمی همانند امیر علی شیر نوایی و ملکه یی مانند گوهرشاد بیگم داشت. میراث غنی آن دوره، بخش مهم تاریخی و فرهنگ ماست.”

 شهرزاده هیرجی، سفیر آغاخان در افغانستان، گفت که  بنیاد اغاخان در راستای احیای آبدات تاریخی به شمول قلعۀ اختیارالدین ارگ هرات، مقبرۀ خواجه عبدالله انصاری و مجتمع مارکیت چهارسوق همکاری کرده است.

او افزود که تلاش‌ها جریان دارد تا شهر کهنه هرات و ساحات مصلی را در لیست آزمایشی میراث‌های فرهنگی جهان بگنجاند.

هیرجی در این باره افزود:” بنیاد فرهنگی آغا خان تا اکنون ۱۴۰ تا ۱۵۰ ساحات باستانی را در افغانستان احیا کرده است و در حال حاضر سهم خویش را در زمینه بازسازی منار پنجم مصلای هرات ایفا می کند که تعهد قوی ما را در راستای حفاظت از میراث های فرهنگی افغانستان نشان می دهد.”

 محمد طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، گفت که در شش سال گذشته به تعداد ۱۶۲ آبدۀ تاریخی احیا شده است.

وی افزود: “حفاظت از مصلی پنجم هرات و سایر آثار تاریخی و تمدنی، مسوولیت و وجیبۀ ماست.”

زهیر گفت در جریان بحران چهل سال گذشته قاچاق آثار تاریخی به یک شغل مبدل شده است و وزارت اطلاعات و فرهنگ در تلاش جلوگیری از این شغل سیاه است.

اخبار ساحوی

رئیس جمهور ایران عادی سازی روابط با اسرائیل را اقدام «واپس گرایانه» خواند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز یکشنبه هرگونه تلاش کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با دشمن سرسخت خود اسرائیل را به عنوان اقدام «ارتجاعی و واپس گرایانه» محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اظهارات در بحبوحه مذاکرات جاری با میانجیگری ایالات متحده بین اسرائیل و عربستان سعودی برای ایجاد روابط رسمی بیان شد. ایالات متحده روز جمعه گفت که این دو کشور به سمت طرح کلی یک توافق حرکت می‌کنند.

رئیسی در یک کنفرانس بین‌المللی اسلامی که در تهران برگزار شد، گفت: «عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدامی ارتجاعی و واپس‌گرایانه از سوی هر دولتی در جهان اسلام است.»

انتظار می رود یک هیئت اسرائیلی روز یکشنبه، چند روز پس از اولین سفر رسمی یک وزیر اسرائیلی به عربستان سعودی، وارد عربستان شود.

عربستان سعودی همچنین روز چهارشنبه برای اولین بار در سه دهه گذشته هیئتی را به کرانه باختری زیر اشغال اعزام کرد تا به فلسطینیان قبل از توافق احتمالی اطمینان دهد.

رئیسی روز یکشنبه هر گونه تلاش برای عادی سازی را «خواست خارجی‌ها» خواند و در عین حال گفت که «تسلیم و سازش» در مورد اسرائیل روی میز نیست.

وی با تاکید بر موضع ایران مبنی بر اینکه بیت المقدس باید «آزاد شود»، گفت: «تنها گزینه همه رزمندگان در سرزمین اشغالی و جهان اسلام، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان است.»

در سال ۱۹۶۷ اسرائیل قدس شرقی را که فلسطینیان آن را پایتخت آینده کشور پیشنهادی خود می‌دانند، اشغال و سپس آن را ضمیمه کرد.

توافق بین اسرائیل و عربستان سعودی به دنبال توافق ابراهام با میانجیگری ایالات متحده خواهد بود که بر اساس آن اسرائیل در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلوماتیک با سه کشور عربی برقرار کرد.

رئیسی ماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «هرگونه رابطه کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی خنجری به پشت فلسطینی‌ها خواهد بود.»

ایران و عربستان سعودی، دو قدرت منطقه ای، روابط خود را که از سال ۲۰۱۶ بر اساس توافقی با میانجیگری چین در ماه مارچ اعلام شد، از سر گرفتند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پاکستان استخبارات هند را به دست داشتن در انفجار مرگبار مستونگ متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

شمار قربانیان انفجار بزرگ در مسجدی در پاکستان در روز شنبه به ۵۹ نفر افزایش یافت و دولت سازمان استخباراتی هند را به دست داشتن در آن متهم کرد.

به گزارش رویترز، انفجار روز جمعه در مسجدی در مستونگ در ایالت جنوبی بلوچستان توسط یک بمب‌گذار در نزدیکی موتر پولیس در ساحه ای که مردم برای برگزاری مراسم تجلیل از میلاد حضرت محمد (ص) جمع شده بودند، رخ داد.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده اند که هند از گروه های خشن در پاکستان حمایت می کند – ادعاهایی که هند همیشه آن را رد کرده است.

سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان به رسانه ها در کویته، مرکز بلوچستان گفت: «نهادهای ملکی، نظامی و همه نهادهای دیگر به طور مشترک علیه عناصر دخیل در بمب گذاری انتحاری مستونگ حمله خواهند کرد.»

وی گفت: «سازمان استخباراتی هند در این حمله انتحاری دست داشته است». او جزییات یا شواهدی در مورد این ادعا ارائه نکرد.

وسیم بیگ، سخنگوی اداره صحت ایالت بلوچستان، گفت که از روز جمعه هفت نفر دیگر در شفاخانه جان خود را از دست داده اند که باعث افزایش تلفات شده است، و افزود که وضعیت بیماران بیشتری همچنان وخیم است.

دومین حمله روز جمعه به مسجدی در شمال خیبر پختونخوا دست کم پنج کشته برجای گذاشت. پولیس روز شنبه گفت که DNA مهاجم انتحاری را برای تجزیه و تحلیل ارسال کرده است.

هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. افزایش حملات شبه‌نظامیان در ایالت‌های غربی پاکستان بر آمادگی‌های انتخاباتی و کمپاین مردمی در آستانه انتخابات سراسری جنوری سایه افکنده است، اما تاکنون این حملات بیشتر نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

تحریک طالبان پاکستان که مسئول برخی از خونین ترین حملات در پاکستان از زمان تشکیل این گروه در سال ۲۰۰۷ است، مسئولیت انفجارهای روز جمعه را رد کرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله انتحاری در جنوب‌غربی پاکستان دست‌کم ۵۲ کشته برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مقامات امنیتی و صحی پاکستان امروز (جمعه، ۷ میزان) اعلام کردند که در نتیجه یک حمله انتحاری در ایالت بلوچستان این کشور به تجمعی به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، دست‌کم ۵۲ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

منیر احمد، معاون تحقیقات پولیس ایالت بلوچستان به خبرگزاری رویترز گفت: «بمب‌گذار خود را در نزدیکی موتر معاون پولیس منفجر کرد.»

احمد تصریح کرد که این انفجار در نزدیکی مسجدی که شاهد تجمع مردم به مناسبت میلاد پیامبر اسلام بود، اتفاق افتاد.

درهمین حال، سرافراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان این انفجار را «اقدامی فجیع و جنایتکارانه» توصیف کرده است.

به گفته منابع محلی، زخمی‌های این انفجار به شفاخانه‌های شهر مستونگ انتقال داده شده‌اند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انجام این انفجار را برعهده نگرفته است. همزمان، گروه تحریک طالبان پاکستان نقش خود در این انفجار را رد کرده است.

مناطق غربی پاکستان در ماه‌های اخیر با نزدیک‌ شدن به زمان انتخابات پارلمانی در جنوری آینده، شاهد حوادث خونین زیادی بوده است.

ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان نیز در ماه جون گذشته شاهد یک حمله انتحاری در تجمع سیاسی یک حزب مذهبی بود که در آن ۴۰ تن کشته شدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!