تجارت
تولیدات عسل امسال درهرات دو برابر شده است

زنبورداران در ولایت هرات میگویند که تولیدات عسل امسال در این ولایت دوبرابر شده است.
به گفته آنان به دلیل بارندگیهای اخیر و آب وهوای مناسب طی سال جاری تا ۲۰۰ تُن عسل برداشت خواهند کرد.
ریاست زراعت و مالداری هرات هم میگوید صنعت زنبورداری در این ولایت نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است و در حال حاضر حدود یکهزار فارم زنبورداری در این ولایت وجود دارد که تقریبا سه هزار تن در آن مشغول کار هستند.
زنبورداران این روزها مصروف جمعآوری عسل هستند، بارندگیهای اخیر و آب هوای مناسب بهار امسال میزان تولید عسل را برای زنبورداران دوبرابر ساخته است، ریاست زراعت هرات میگوید تقریبا ۳۰هزار کندوی عسل درهرات وجود دارد.
سیدمعصوم سادات، آمر مالداری و صحت حیوانی ریاست زراعت هرات میگوید که:” خوشبختانه حدود ۳۰ هزار کندوی زنبور عسل در ولایت هرات داریم که این همه از تلاش همکاران ریاست زراعت ولایت هرات و توجه وزارت زراعت و آبیاری و مالداری افغانستان بوده که امروز ما شاهد چنین جمعیت زنبورداری در ولایت هرات هستیم.”
در حال حاضر زنبورداران در ولسوالیهای انجیل، گذره، زنده جان، غوریان و کرخ بیشترین فارمهای زنبور را ایجاد کرده اند، آنگونه که پیش بینی میشود امسال حدود ۲۰۰ تُن عسل از فارمهای زنبور درهرات برداشت خواهد شد.
عارف واصل، زنبوردار میگوید که:” سال گذشته به علت جنگ و خشکسالی متاسفانه تولیدات زنبور عسل بسیار پایین بود و زنبورداران هم تلفات و خسارات زیادی دیدند، خوشبختانه امسال سال خوبی است و پیشبینی میکنیم که نسبت به سال گذشته حداقل پنجاه درصد رشد داشته باشیم.”
با آنکه امسال حاصلات عسل در هرات نسبت به سالهای گذشته بهتر است، اما هنوز به خودکفایی نرسیده اند، برخی زنبورداران از ورود عسل بیکیفیت در بازار شکایت دارند، آنها میگویند در حالیکه عسل با کیفیت درهرات تولید میشود، اما برخیها عسل بیکیفیت را از بیرون از کشور وارد میکنند.
شعیب، زنبوردار میگوید که:”ما اینجا عسل زیاد فروشات نداریم، متاسفانه از خارج عسل تقلبی میآید و با نام عسل ما به فروش میرسد که متاسفانه عسل ما هم فروش نمیکند.”
رامین، رنبوردار میگوید که:”نسبت به سال گذشته امسال تفاوت بهتری دارد بخاطریکه بارندگی و آب و هوا بهتر بوده است و از طرف دیگر امنیت خوب شده است و ما میتوانیم که زنبورهای خود را از یک منطقه به منطقه دیگر انتقال دهیم.”
امسال قرار است زنبورداران در سه مرحله عسل تولید کنند، زنبورداران به این باور اند که سال جاری برای رُشد گل وگیاهها بهترشده و از همین رو میتوانند تا سه مرحله عسل تولید کنند.
تجارت
مسوولان: هرات در یک سال گذشته به ارزش ۱۰۲ میلیون دالر صادرات داشته است

اتاق تجارت وسرمایهگذاری ولایت هرات میگوید که در یک سال گذشته بیش از صد میلیون دالر صادرات داشته است.
یونس قاضیزاده، رییس اتاق تجارت وسرمایهگذاری هرات، میگوید که در این مدت بیش از ۷۶ هزار تُن کالاهای مختلف به کشورهای حوزه خلیج، اروپا، امریکا و کشورهای همسایه فرستاده شده است.
آقای قاضیزاده در این مورد گفت: «از طریق دیپارتمنت صادرات اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات، ۷۶ هزار و سهصد تُن انواع کالاهای مختلف النوع به کشورهای حوزه خلیج، اروپا، امریکا و کشورهای همسایه صادرات داشتیم.»
آقای قاضیزاده افزود که این صادرات در مجموع به ارزش ۱۰۲ میلیون دالر بوده که «نوید خوش برای اقتصاد افغانستان خواهد بود.»
به گفته مسوولان، حوزه غرب کشور در یک سال اخیر مقدار زیادی از حاصلات زراعتی و مالداری را صادر کرده و میزان صادرات نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است.
از سویی هم، مسوولان محلی هرات اطمینان دادهاند که برای بهبود روند صادرات تلاش خواهند کرد.
اخیراً روند صادرات نباتات طبی در هرات بهتر شده است، از همین رو، خیلی از دهقانان در حوزه غرب کشور به کشت برخی نباتات طبی مثل هنگ رجوع کردهاند که انواع مختلف این نباتات سالانه به بیرون از کشور صادر میشود.
براساس آمار وزارت صنعت وتجارت، افغانستان در یک سال اخیر حدود دو میلیارد دالر صادرات داشته که ایجاد سهولت برای تاجران و کاهش تعرفههای گمرکی سبب افزایش صادرات شده است.
تجارت
وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید

وزارت صنعت و تجارت امروز (سه شنبه ۸حمل) در کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز اطلاعات و رسانههای، برگزار شده بود، مسوولان این وزارت گزارش اجراات سال مالی ۱۴۰۱ هـ ش، را با رسانهها شریک ساختند.
در جریان این کنفراس مولوی قدرتالله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت گفت:«برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۱۳۵ در صد و در مقایسه با سال ۱۳۹۹، ۱۶۶ در صد افزایش را نشان میدهد.»
به گفته معین این وزارت، اقدامات اخیر ادارات امارت اسلامی در خصوص بهبود بیلانس تجارتی، حفظ ثبات پولی، ایجاد فرصتهای کاری و تامین شفافیت در جمعآوری عواید، از عوامل اساسی و تاثیرگذار بر تجارت و صادرات افغانستان میباشد.
مولوی قدرتالله جمال افزود:« طی یک سال اخیر، به ارزش مجموعی ۹۲۵ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۶۲۹ دالر، ذغال سنگ، پنبه، هنگ، انار، کشمش، انجیر، انگور، بادنجان رومی، جلغوزه سیاه و پیاز به پاکستان، هند، اوزبیکستان، تاجیکستان، امارت متحده عربی، چین، ایران، عراق، ترکیه و قزاقستان، صادر شده است.»
مسوولان میافزایند، به منظور معیاری ساختن و ازدیاد صادرات کشور در نظر است، مراکز پروسس صادرات در سطح ۵ زون کشور ایجاد گردد.
همچنان مسئولان گفته اند که، تسهیلات لازم در بخش واردات فراهم شده و سکتور خصوصی میتواند اقلام وارداتی خویش را به گونه شفاف و به اسرع وقت وارد نموده و به دسترس هموطنان قرار دهند.
معین این وزارت اضافه کرد، به منظور تقویت تجارت، تسهیل صادرات و واردات و گسترش همکاری دو طرف، هماهنگیهای لازم با کشورهای همسایه چنانچه، ایران، پاکستان، روسیه، چین، اوزبیکستان، ترکمنستان تامین شده است.
مسوولان در وزارت تجارت میگویند، در راستای انکشاف و بهبود صنعت در افغانستان گامهای اساسی برداشته شده چنانچه در جریان یک سال اخیر، ۵۰ سکتور مشمول، سکتور ذوب آهن و تولید سیخ گول، سکتور ادویه، سکتور تولید نوشابه، سکتور قالین و سکتور چاپ به خود کفایی رسیده است.
طبق معلومات این وزارت، در سطح کشور ۵۱ پارک صنعتی موجود بوده که طی یک سال اخیر، ۱۴ پارک صنعتی فعال نگهداشته شده و تلاش برای جلب سرمایهگذاری و فعال نگهداشتن تمامی پارکهای صنعتی جریان دارد.
به گفته مسوولان، در خصوص جلب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، با فراهم سازی تسهیلات لازم، موانع سد راه سرمایهگذاران برداشته شده چنانچه در این اواخر یک مرکز خدماتی در میدان هوایی کابل ایجاد شده و تا کنون به تعداد ۱۰۰ سرمایهگذار از طریق این مرکز ویزه دریافت کرده اند.
به همین ترتیب، این وزارت چارچوب حقوقی و مقرراتی را ایجاد کرده تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری نمایند.
برعلاوه، پروسههای پیچیده و زمانگیر اصلاح گردیده و اکنون سکتور خصوصی و متشبثین میتوانند در کمترین وقت جوازهای خویش را دریافت، تمدید و یا لغوه نمایند. برمبنای معلومات این وزارت، طی یک سال اخیر، ۵۱۰۰ جواز توزیع، ۷۲۲۸ جواز تمدید و ۳۳۳ جواز لغوه گردیده و همچنان به تعداد ۷۰۰۰ جلد پاسپورت تجارتی نیز توزیع شده است.
به گفته مسوولان، طی سال ۱۴۰۱، مبلغ ۳۴۱ میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۹۱ افغانی بودجه عادی و مبلغ ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی بودجه انکشافی به این وزارت اختصاص داده شده بود که از مجموع این رقم ۸۳،۳ در صد آن به مصرف رسیده است.
همچنان، در سال ۱۴۰۱، مجموعا مبلغ ۷۰۴ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۳۰ افغانی عواید که در مقایسه با سال گذشته ۴۳،۳۷ در صد افزایش را نشان میدهد، جمعآوری شده است.
ترتیب طرح اقتصادی، صنعت نساجی، تقویت همکاریهای منطقهیی، ازدیاد صادرات و جلب سرمایه گذاری از برنامههای عمده این وزارت برای سال ۱۴۰۲، میباشند.
تجارت
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند

مقامهای امارت اسلامی میگویند که پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن «لیتیم» در ولایت نورستان هستند.
محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که جاپان، امریکا، چین، قطر و امارات متحده عربی از جمله کشورهای هستند که علاقهمند به سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن لیتیم در نورستان اند.
آقای راشد گفته است: «به سطح جهانی علاقهمندی زیادی برای استخراج لیتیم وجود دارد، پنج کشور به امارت اسلامی مراجعه کرده و گفتهاند که آمادۀ سرمایهگذاری در این بخش میباشند.»
به باور مسوولان، ظرفیتهای بالایی برای خودکفایی اقتصادی در کشور وجود دارد و در آینده نزدیک تغییرات مثبتی در توسعه اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد.
در همین حال، کارشناسان اقتصادی نیز معتقداند اگر استخراج و پروسس مواد معدنی کشور در افغانستان انجام شود، افغانستان میتواند خیلی سریع از بحران اقتصادی خارج شود.
کمالالدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد میگوید: «در معادن افغانستان به تریلیونها دالر ظرفیت وجود دارد که باید بالای آن سرمایهگذاری شود، باید احصائیه دقیق باشد، مناطق مشخص شود که در کدام ساحات ما چه نوع معادن داریم.»
از سویی هم، اعضای سکتور خصوصی نیز میگویند که آنان در تلاش هستند تا در بخش استخراج معادن به صورت مشترک و انفرادی با سرمایهگذاران خارجی سرمایهگذاری کنند. آنها همچنان از امارت اسلامی میخواهند که قراردادهای استخراج معادن را به شرکتهایی که توانایی پروسس در کشور را دارند، واگذار کند.
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر دیجیتال لیگ برتر کریکت هند را بدست آورد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
عربستان سعودی به سازمان همکاری شانگهای میپیوندد
-
تجارت4 روز ago
وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در پکتیا مساعدت شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اعضای شورای امنیت سازمان ملل حمله بر غیرنظامیان در افغانستان را نکوهش کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر دفاع امریکا: بابت خروج از افغانستان پشیمان نیستم
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
پیامدهای فاجعه بار ذوب شدن یخهای قطب جنوب
-
جهان4 روز ago
آتشسوزی در یک مرکز مهاجران در مکسیکو ۳۸کشته برجا گذاشت