Connect with us

تجارت

تولیدات عسل امسال درهرات دو برابر شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

زنبورداران در ولایت هرات می‌گویند که تولیدات عسل امسال در این ولایت دوبرابر شده است.

به گفته آنان به دلیل بارندگی‌های اخیر و آب وهوای مناسب طی سال جاری تا ۲۰۰ تُن عسل برداشت خواهند کرد.

ریاست زراعت و مالداری هرات هم می‌گوید صنعت زنبورداری در این ولایت نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است و در حال حاضر حدود یکهزار فارم زنبورداری در این ولایت وجود دارد که تقریبا سه هزار تن در آن مشغول کار هستند.

زنبورداران این روزها مصروف جمع‌آوری عسل هستند، بارندگی‌های اخیر و آب هوای مناسب بهار امسال میزان تولید عسل را برای زنبورداران دوبرابر ساخته است، ریاست زراعت هرات می‌گوید تقریبا ۳۰هزار کندوی عسل درهرات وجود دارد.

سیدمعصوم سادات، آمر مالداری و صحت حیوانی ریاست زراعت هرات می‌گوید که:” خوشبختانه حدود ۳۰ هزار کندوی زنبور عسل در ولایت هرات داریم که این همه از تلاش همکاران ریاست زراعت ولایت هرات و توجه وزارت زراعت و آبیاری و مالداری افغانستان بوده که امروز ما شاهد چنین جمعیت زنبورداری در ولایت هرات هستیم.”

در حال حاضر زنبورداران در ولسوالی‌های انجیل، گذره، زنده جان، غوریان و کرخ بیشترین فارم‌های زنبور را ایجاد کرده اند، آنگونه که پیش بینی می‌شود امسال حدود ۲۰۰ تُن عسل از فارم‌های زنبور درهرات برداشت خواهد شد.

عارف واصل، زنبوردار می‌گوید که:” سال گذشته به علت جنگ و خشکسالی متاسفانه تولیدات زنبور عسل بسیار پایین بود و زنبورداران هم تلفات و خسارات زیادی دیدند، خوشبختانه امسال سال خوبی است و پیش‌بینی می‌کنیم که نسبت به سال گذشته حداقل پنجاه درصد رشد داشته باشیم.”

با آنکه امسال حاصلات عسل در هرات نسبت به سال‌های گذشته بهتر است، اما هنوز به خودکفایی نرسیده اند، برخی زنبورداران از ورود عسل بی‌کیفیت در بازار شکایت دارند، آنها می‌گویند در حالیکه عسل با کیفیت درهرات تولید می‌شود، اما برخی‌ها عسل بی‌کیفیت را از بیرون از کشور وارد می‌کنند.

شعیب، زنبوردار می‌گوید که:”ما اینجا عسل زیاد فروشات نداریم، متاسفانه از خارج عسل تقلبی می‌آید و با نام عسل ما به فروش میرسد که متاسفانه عسل ما هم فروش نمی‌کند.”

رامین، رنبوردار می‌گوید که:”نسبت به سال گذشته امسال تفاوت بهتری دارد بخاطریکه بارندگی و آب و هوا بهتر بوده است و از طرف دیگر امنیت خوب شده است و ما می‌توانیم که زنبورهای خود را از یک منطقه به منطقه دیگر انتقال دهیم.”

امسال قرار است زنبورداران در سه مرحله عسل تولید کنند، زنبورداران به این باور اند که سال جاری برای رُشد گل وگیاه‌ها بهترشده و از همین رو می‌توانند تا سه مرحله عسل تولید کنند.

تجارت

یک شرکت دواسازی در کابل افتتاح شد

از سویی هم، مسوولان در وزارت صحت عامه در این مراسم گفتند که هم اکنون ۷۷ شرکت تولید دوا در کشور فعال هستند و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان در زمینه تولید دوا به خودکفایی برسد.

Published

on

(Last Updated On: )

یک شرکت دواسازی با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون دالر امریکایی در کابل افتتاح شد و این شرکت قرار است ۵۰ قلم دوا تولید کند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا در مراسم افتتاح این شرکت گفت که دواهای باکیفیت از نظر صحی ضامن سلامتی جامعه انسانی است و دواهای بی‌کیفیت زندگی را تهدید می‌کند از این رو توجه بیشتر به کیفیت دوا شود.

عبدالغنی برادر افزود که افزایش شرکت‌های تولید کننده به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند.

او بار دیگر از سرمایه‌گذاران خواست که فعلاً زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده است و با استفاده از این فرصت در بازسازی و انکشاف کشور سهیم شوند.

از سویی هم، مسوولان در وزارت صحت عامه در این مراسم گفتند که هم اکنون ۷۷ شرکت تولید دوا در کشور فعال هستند و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان در زمینه تولید دوا به خودکفایی برسد.

مسوولان امارت اسلامی همچنان تصریح کرده‌اند که همکاری همه جانبه با شرکت‌ها جریان دارد اما آن‌ها باید مطابق معیاری‌های جهانی دوا تولید کنند.

 

خبرهای مرتبط:

 

ایجاد یک شرکت تولید دوا در ولایت ننگرهار

یک فابریکه بزرگ تولید دوا در کندهار افتتاح شد

Continue Reading

تجارت

پاکستان پس از چهار سال تعلیق صادرات بوره به افغانستان را از سر گرفت

حکومت پاکستان چهار سال پیش برای رفع کمبود بوره و کنترول قیمت‌ها در بازار کشور صادرات آن را به افغانستان تعلیق کرده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه (۳اسد) گزارش دادند که صادرات بوره این کشور به افغانستان پس از چهار سال تعلیق از سر گرفته شده است.

براساس گزارش‌ها، روز گذشته بیش از ۴۰۰ موتر حامل بوره از گذرگاه تورخم عبور کرده‌اند.

روزنامه دان پاکستان به نقل از منابع گزارش داده است که حکومت پاکستان اخیراً اجازه صادرات ۱۵۰ هزار تن بوره به افغانستان را تا ۲۵ اسد سال جاری داده است.

این رسانه به نقل از مقام‌های محلی نوشته که حدود ۱۰۰ موتر هر کدام حامل ۳۳ تن بوره چهار روز پیش وارد افغانستان شدند و بعد از آن نیز این روند ادامه داشته است.

این درحالیست که حکومت پاکستان چهار سال پیش برای رفع کمبود بوره و کنترول قیمت‌ها در بازار کشور صادرات آن را به افغانستان تعلیق کرده بود.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران چینی به تولید انرژِی برق در افغانستان

معین وزارت صنعت و تجارت با استقبال از علاقه‌مندی آنها اظهار داشت که افغانستان مکان فُرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری است و رهبری این وزارت آماده هرنوع همکاری می‌باشد.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که احمدالله زاهد، معین امور صنعت و تجارت این زوارت روز سه‌شنبه (۲اسد) با تعدادی از سرمایه‌گذاران کشور چین در دفتر کاری شان دیدار نمود.

در خبرنامه این وزارت آمده است که در این دیدار احسان‌الله شهاب، رئیس زون‌های خاص اقتصادی این وزارت نیز حضور داشت، سرمایه‌گذاران کشور چین؛ علاقه‌مندی شان را به سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید انرژی برق سولری و تکنالوژی زراعت اعلام داشتند.

درهمین حال، معین وزارت صنعت و تجارت با استقبال از علاقه‌مندی آنها اظهار داشت که افغانستان مکان فُرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری است و رهبری این وزارت آماده هرنوع همکاری می‌باشد.

 

خبرهای مرتبط:

علاقه‌مندی تاجران چینی برای سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل

در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!