Connect with us

رویداد های اخیر

جان ساپکو: بخش بزرگ از کمک‌های جامعه جهانی و امریکا در افغانستان به جیب حکومت سرپرست می‌رود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سرمفتش امریکا برای بازسازی افغانستان می‌گوید که بخش بزرگ از کمک‌های جامعه جهانی و ایالات متحده در افغانستان به جیب حکومت سرپرست میرود. 

جان ساپکو، در نشست استماعیه مجلس نمایندگان امریکا برای بررسی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان روز چهارشنبه (۲۳عقرب) تاکید کرده است که حاکمان کنونی افغانستان  مشخص می‌کنند که کی از این کمک‌ها مستفید شوند. 

جان ساپکو، سرمفتش ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان که نیز به این نشست فراخوانده شده بود از روند توزیع کمک‌های بین‌المللی و امریکا به افغانستان را انتقاد کرد و تاکید نمود که یک بخش قابل ملاحظه‌ای این کمک‌ها به جیب مقامات کنونی میرود.

جان ساپکو می‌گوید: «طالبان (امارت اسلامی) برای اجازه دادن به تطبیق پروژه‌های کمک رسانی تقاضای پول می‌کنند و مشخص می‌کنند که کی کمک دریافت کند. طالبان (امارت اسلامی) بر ملل متحد و دیگر سازمان‌ها فشار وارد می‌کنند که اعضا و بستگان شان را در روند توزیع کمک‌ها بگمارند وکسی‌که در افغانستان اسلحه را کنترول می‌کند، کمک‌ها را نیز کنترول می‌کند.»

از سوی هم رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان را انتقاد می‌کند و می‌گوید که بربنیاد این سیاست‌ها، واشنگتن حکومت سرپرست افغانستان را مشروع می‌داند.

مایکل مک کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید: «سیاست‌های کنونی امریکا طالبان (امارت اسلامی) را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت می‌شناسد.حکومت بایدن سیاست تعامل با طالبان (امارت اسلامی) به هر قیمت دنبال می‌کند و نتوانسته از طالبان (امارت اسلامی) حساب بگیرد.»

اما امارت اسلامی اظهارات سرمفتش امریکا برای بازسازی  افغانستان در پیوند به دستبرد و استفاده امارت اسلامی از کمک‌های بشردوستانه را رد کرده و آن را بی‌اساس می‌خواند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «امریکا و کشورهای غربی با امارت اسلامی کدام همکاری و کمک ندارد و در مورد بازرسی که شما یادآور شدید نه در افغانستان کدام دفتر و رسمیت دارد و نه هم کدام هماهنگی با مسوولین امارت اسلامی دارد بناً نه اظهارات شان و نه هم ادعاهای شان کدام اعتبار دارد.»

امارت اسلامی همچنان اظهارات رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا مبنی بر موجودیت روابط میان امارت اسلامی با برخی گروه‌های تروریستی را رد می‌کند و تاکید دارد که این مقامات هیچ گونه اسناد و شواهدی برای اثبات اظهارات خود ندارند و در حد پرو پاگند چنین موضوعاتی را مطرح می‌کنند.

رویداد های اخیر

IEA’s condemnation of Kashmir attack ‘encouraging’: Khalilzad

Published

on

(Last Updated On: )

Former US special envoy for Afghanistan, Zalmay Khalilzad, said on Friday that the Islamic Emirate’s condemnation of the attack on tourists in Indian-administered Kashmir was an “encouraging development”.

“In an encouraging development, the Taliban (IEA) have sided with the tourist victims in Kashmir and have denounced this terror attack,” Khalilzad said on X.

Twenty-six people were killed in a shooting in a tourist area in Pahalgam, Kashmir, on Tuesday.

The attack has escalated tensions between India and Pakistan, with the two countries taking measures against each other.

The Ministry of Foreign Affairs of the Islamic Emirate of Afghanistan condemned the attack and said that such incidents threaten the security and stability of the region.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!