Connect with us

رویداد های اخیر

جان سپکو: نمی‌توانم اطمینان دهم که ما در حال حاضر به امارت اسلامی کمک مالی نمی‌کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امریکا به گونه‌ای ناخواسته و نا آگاهانه میلیون‌ها دالر کمک شده را به افغانستان در اختیار مقام‌های حاکم در این کشورقرار داده است.

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان دسترسی احتمالی مقام‌های حاکم درافغانستان را به کمک‌های امریکا رد نکرد.

جان سپکو که در کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا برای پاسخگویی حضور یافته بود گفته است که احتمالا حکومت امارت اسلامی افغانستان از میلیون‌ها دالر پول کمکی امریکا به افغانستان بهره می‌برند.

جان سپکو در جریان اظهاراتش به ده‌ها میلیون دالر پول کمک شده امریکا به افغانستان درحدود ۱۹ ماه گذشته اشاره می‌کند. وی مدعی است که میلیون‌ها دالراین پول احتمال دراختیار حکومت امارت اسلامی قرار گرفته است.

جان سپکو، بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان می‌گوید که:«همانطوری که امروز اینجا نشسته ام، نمی‌توانم به این کمیته یا مالیه دهندگان امریکایی اطمینان دهم که ما در حال حاضر به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) کمک مالی نمی‌کنیم، و همچنین نمی‌توانم به شما اطمینان دهم که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) پولی را که ما می‌فرستیم از دریافت کنندگان مورد نظر، که مردم فقیر افغانستان هستند، بهره نمی‌برند، اگرهدف کمک به مردم افغانستان است، باید نظارت موثر وجود داشته باشد.»

دراین نشست افزون بر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان، بازرسان کل از وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، وآژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحد نیزحضورداشتند.

اعضای کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه عمدتا بر پاسخگویی به مبلغ تخمینی ۸ میلیارد دالر که از اکتوبر ۲۰۲۱ به افغانستان ارسال شده تاکید کردند.

ویسی فومی، عضو کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید :«اینها میلیاردها دالر پول هستند که خارج از امریکا به مصرف می‌رسند، اگر قرار نیست این پول‌ها در جهت درست مصرف شوند بهتر است در خانه مصرف شود، تا وارد افغانستان شود و در اختیار طالبان (امارت اسلامی افغانستان) قرار بگیرد، کسانی که حقوق زنان ود ختران افغان را نقض کرده و در جهت مخالف خواست‌های جهانی گام می‌گذارند.»

مقام‌های امریکایی بارها گفته اند اجازه نخواهند داد مقام‌های حاکم درافغانستان از پول‌های کمکی استفاده کنند.

امارت اسلامی پیش ازاین گفته است کمک‌های نقدی کشورها به شمول امریکا ازطریق سازمان‌های بین‌المللی و سیستم‌های ارتباطی آن به مصرف می‌رسد، امارت هیچ نقشی درآن ندارد وخواهان ادامه این کمک شده است.

خروج پرهرج ومرج امریکا ازافغانستان نیز ظاهرا نمایندگان جمهوری خواه امریکایی را خشمگین کرده و بارها گفته اند اداره بایدن را به دلیل این خروج که حیثیت واعتبار امریکا را درسطح جهان صدمه زده است پاسخگو خواهند کرد.

جیمزکومر، رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا گفت:«از زمان فروپاشی دولت افغانستان، کمیته نظارت از دولت بایدن پاسخ می‌خواهد و ما آنها را دریافت خواهیم کرد، همه اسناد که به آن نیازداریم باید دراختیار ما قرار گیرد تا دلایل خروج شتاب زده از افغانستان که منجربه کشته شدن ۱۳ امریکایی وحدود ۱۸۰ افغان شد روشن شود.»

پیش ازاین کاخ سفید وهم وزارت خارجه امریکا گفته اند هزاران صفحه اسناد، معلومات تحلیلی در اختیار کانگرس قرار گرفته است

کارن ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که:«انکارعدم دسترسی به معلومات، اسناد و شواهد در مورد خروج از افغانستان توسط کانگرس “تبلیغات سیاسی” جمهوری‌خواهان مجلس که می‌خواهند از آن به سود حزب شان در انتخابات ۲۰۲۴ بهره ببرند اداره‌ بایدن هرگز درمسیر دسترسی کانگرس به اطلاعات مانع ایجاد نکرده است.»

سازمان ملل می‌گوید حدود چهار ونیم میلیارد دالری که برای سال ۲۰۲۳ به نیازمندان درافغانستان درخواست کمک کرده تنها حدود سی درصد آن در اختیار این نهاد قرار گرفته است درحالی که شمار افغان‌هایی که زیر خط فقر قراردارند دو برابرشده و به ۳۴ میلیون نفر رسیده است.

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پی‌اوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، می‌گوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پی‌اوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.

چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده می‌شوند.»

پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج می‌کند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر می‌گردند.

قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.

به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.

چودری اما این موضوع را رد کرده است.

او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهمان‌نوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»

چودری تاکید کرد که افغان‌هایی که می‌خواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

Published

on

(Last Updated On: )

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.

تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.

روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.

در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوه‌های خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!