Connect with us

جهان

جنگ خاورمیانه اقتصاد جهان را لرزاند؛ کاهش رشد و افزایش تورم در پیش

صندوق بین‌المللی پول همچنین هشدار داده است که در صورت ادامه بحران، حدود ۴۵ میلیون نفر دیگر در جهان با ناامنی شدید غذایی مواجه خواهند شد.

منتشر شده

در

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی هشدار داده‌اند که جنگ در خاورمیانه به‌عنوان سومین شوک بزرگ اقتصادی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ و جنگ اوکراین، تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت.

مقام‌های این نهادها اعلام کرده‌اند که پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان کاهش یافته و در مقابل، سطح تورم افزایش خواهد یافت. به گفته آنان، کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بیشترین آسیب را از افزایش قیمت انرژی و اختلال در زنجیره‌های تأمین متحمل خواهند شد.

بر اساس برآوردهای جدید، رشد اقتصادی این کشورها در سال ۲۰۲۶ به حدود ۳.۶۵ درصد کاهش می‌یابد و در صورت تداوم جنگ، حتی ممکن است تا ۲.۶ درصد نیز سقوط کند. همچنان پیش‌بینی شده که تورم به ۴.۹ درصد افزایش یابد و در بدترین سناریو به ۶.۷ درصد برسد.

صندوق بین‌المللی پول همچنین هشدار داده است که در صورت ادامه بحران، حدود ۴۵ میلیون نفر دیگر در جهان با ناامنی شدید غذایی مواجه خواهند شد.

در همین حال، این نهادها از نیاز فوری کشورهای کم‌درآمد به کمک‌های اضطراری خبر داده و تأکید کرده‌اند که میلیاردها دالر حمایت مالی برای جلوگیری از تشدید بحران ضروری است.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند دولت‌ها باید اقدامات هدفمند و موقتی برای مهار افزایش قیمت‌ها روی دست گیرند، زیرا سیاست‌های گسترده می‌تواند به افزایش بیشتر تورم منجر شود.

جهان

بازگشت ترمپ از چین بدون دستاورد بزرگ؛ رقابت واشنگتن و بیجینگ ادامه دارد

براساس گزارش‌ها، دو طرف درباره فروش طیاره‌های بوئینگ و افزایش صادرات محصولات زراعتی امریکا گفتگو کرده‌اند، اما میزان توافق‌ها کمتر از انتظارات قبلی بوده است.

Published

on

سفر دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، به چین با وجود ایجاد فضای آرام‌تر میان دو قدرت بزرگ جهان، بدون توافق‌های بزرگ اقتصادی یا پیشرفت چشمگیر پایان یافت.

در جریان این سفر دو روزه، ترمپ و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، درباره روابط اقتصادی، تجارت، تکنالوژی و مسائل جهانی گفتگو کردند، اما اختلافات اصلی میان دو کشور همچنان حل‌نشده باقی مانده است.

تحلیلگران می‌گویند پس از تنش‌های شدید تجاری و تعرفه‌های سنگین امریکا در سال ۲۰۲۵، این دیدار باعث بازگشت نسبی ثبات در روابط دو کشور شده است.

ترمپ در این سفر با شماری از چهره‌های مطرح تجاری امریکا، از جمله ایلان ماسک، رئیس تسلا، و جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، وارد بیجینگ شد؛ اما توافق‌های عمده اقتصادی به‌گونه علنی اعلام نشد.

براساس گزارش‌ها، دو طرف درباره فروش طیاره‌های بوئینگ و افزایش صادرات محصولات زراعتی امریکا گفتگو کرده‌اند، اما میزان توافق‌ها کمتر از انتظارات قبلی بوده است.

این نشست همچنین نتوانست تعهد علنی چین را برای کمک به پایان جنگ مرتبط با ایران به دست آورد؛ موضوعی که بر بازارهای جهانی و محبوبیت داخلی ترمپ تاثیر گذاشته است.

مقام‌های چینی گفتگوها را «سازنده و راهبردی» توصیف کرده و تاکید کرده‌اند که دو کشور باید روابط خود را در فضای رقابت درازمدت مدیریت کنند.

کارشناسان می‌گویند این نشست نشان داد که واشنگتن و بیجینگ بیش از گذشته، رقابت طولانی‌مدت را پذیرفته‌اند و احتمال بازگشت به همکاری نزدیک گذشته کمتر شده است.

Continue Reading

جهان

انفجار بزرگ نزدیک بیت‌شمش اسرائیل؛ شرکت دفاعی تومر: آزمایش از پیش برنامه‌ریزی‌شده بود

براساس گزارش تایمز آف اسرائیل، این انفجار در محل آزمایش مربوط به شرکت تومر، سازنده موتورهای راکت و موشک، رخ داده است.

Published

on

شرکت دفاعی دولتی «تومر» اسرائیل اعلام کرده است که انفجار بزرگ شام شنبه در نزدیکی شهر بیت‌شمش، بخشی از یک آزمایش کنترول‌شده و از پیش برنامه‌ریزی‌شده بوده است.

براساس گزارش تایمز آف اسرائیل، این انفجار در محل آزمایش مربوط به شرکت تومر، سازنده موتورهای راکت و موشک، رخ داده است.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، شعله‌های آتش و دود غلیظ را پس از این انفجار نشان می‌دهد؛ انفجاری که صدای آن در مناطق اطراف نیز شنیده شده است.

شرکت تومر گفته است که این رویداد یک «آزمایش برنامه‌ریزی‌شده» بوده و طبق زمان‌بندی انجام شده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ از کشته شدن فرد شماره دوم داعش توسط نیروهای امریکا و نایجریا خبر داد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، اعلام کرده که ابوبلال المینوکی، فرد شماره دوم داعش در سطح جهان، در عملیاتی که توسط نیروهای امریکایی و نایجریا انجام شد، کشته شده است.

ترمپ در تروت سوشیل نوشت: «امشب، به دستور من، نیروهای شجاع امریکایی و نیروهای مسلح نایجریا، مأموریتی بسیار پیچیده و با برنامه‌ریزی دقیق را برای از بین بردن فعال‌ترین تروریست جهان از میدان نبرد، بی‌نقص اجرا کردند. ابوبلال المینوکی، فرد شماره دوم داعش در سطح جهان، فکر می‌کرد که می‌تواند در افریقا پنهان شود، اما نمی‌دانست که ما منابعی داریم که ما را در جریان کارهای او قرار می‌دهند.»

ترمپ در پست خود محل دقیق عملیات را فاش نکرد.

طبق گزارش فدرال رجیستر ایالات متحده، المینوکی، تبعه نایجریا، در سال ۲۰۲۳ توسط حکومت بایدن به عنوان «تروریست جهانی ویژه» معرفی شده بود. ترمپ که پیش از این نایجریا را به عدم محافظت از مسیحیان در برابر شبه‌نظامیان در شمال غربی متهم کرده بود، از دولت نایجریا به خاطر مشارکتش در این عملیات تشکر کرد.

نایجریا تبعیض علیه هر مذهبی را رد می‌کند و می‌گوید نیروهای امنیتی‌اش گروه‌های مسلحی را که به مسیحیان و مسلمانان حمله می‌کنند، هدف قرار می‌دهند.

ایالات متحده پیش از این در ماه دسمبر حملاتی را علیه شبه‌نظامیان مرتبط با داعش در نایجریا انجام داده بود. از آن زمان، واشنگتن طیارات بی‌سرنشین و ۲۰۰ سرباز را برای ارائه آموزش و پشتیبانی استخباراتی به اردوی نایجریا علیه شورش‌های مرتبط با داعش و القاعده، مستقر کرده است.

مقامات نظامی نایجریا اوایل امسال گفتند که نیروهای امریکایی در یک نقش کاملاً غیرجنگی فعالیت می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!