Connect with us

رویداد های اخیر

حامد کرزی از موضع بریکس درباره افغانستان قدردانی کرد

کرزی بیان کرد که تاکید بر احیای حقوق اساسی همه افغان‌ها در بیانیه بریکس، شایسته تقدیر است.

منتشر شده

در

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، روز دوشنبه (۷عقرب) در دیدار با سفیر روسیه در کابل، از موضع اخیر گروه بریکس در قبال افغانستان حمایت کرد.

حامد کرزی روز دوشنبه با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، دیدار کرد.

دفتر حامد کرزی در بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس‌جمهور پیشین از موضع فدراسیون روسیه در چارچوب نشست‌های «فرمت مسکو» و بریکس در قبال افغانستان ابراز خرسندی کرده است.

کرزی گفته است: «بیانیه بریکس، که از افغانستانی مستقل، متحد و صلح‌آمیز حمایت کرده و بر احیای حقوق اساسی افغان‌ها تاکید دارد، قابل تقدیر است.»

کرزی بیان کرد که تاکید بر احیای حقوق اساسی همه افغان‌ها در بیانیه بریکس، شایسته تقدیر است.

رئیس‌جمهور پیشین همچنین تاکید کرد که «دستیابی به صلح و ثبات پایدار در کشور مستلزم تفاهم ملی است.»

سران بریکس در بیانیه پایانی شانزدهمین نشست خود که روز چهارشنبه (دوم عقرب) منتشر شد، بر تامین حقوق اولیه شهروندان افغانستان، از جمله حقوق زنان، دختران و اقوام مختلف تاکید کرده‌اند.

در این بیانیه، از امارت اسلامی خواسته شده است که درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند. آنان همچنان خواهان حل‌وفصل فوری و صلح‌آمیز مسئله افغانستان شدند.

شانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور ۳۶ کشور و شش سازمان بین‌المللی روز سه‌شنبه، اول عقرب، در شهر کازان، جمهوری تاتارستان فدراسیون روسیه برگزار شد.

رویداد های اخیر

برای نخستین بار لابراتوار بررسی محصولات زراعتی در کندهار ایجاد شد

Published

on

برای نخستین بار یک لابراتوار محصولات زراعتی به ارزش دو میلیون دالر در ولایت کندهار با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا، ایجاد شد.

در مراسم افتتاح این لابراتوار، آقای برادر گفت که به دلیل نبود خدمات لابراتواری در زمینه خاک و آب در کشور طی مدت طولانی، بخش زراعت متضرر شده و حاصلات کاهش یافته است.

برادر فعالیت این لابراتوار را گامی مهم در ارتقای کیفیت و ارزش محصولات زراعتی کشور دانسته است.

این لابراتوار برای ارزیابی کیفیت محصولات زراعتی، تشخیص امراض گیاهی و ستندردسازی تولیدات داخلی با امکانات گسترده ساخته شده است.

مسئولان این لابراتوار بیان کرده‌اند که این مرکز براساس ستندردهای بین‌المللی ساخته شده و قابلیت بررسی محصولات زراعتی را از هر نگاه دارد.

ضیاالحق وزیرزی، مسؤل لابراتوار، گفت: «این لابراتوار تمام صادرات افغانستان را به معیاری که جهان ضرورت دارد، در داخل افغانستان مهیا می‌کند.»

هرچند که محصولات زراعتی افغانستان از کیفیت خوب برخورددار است اما با آنهم به بررسی بیشتر نیاز داشته و باید تولیدات با معیارهای جهانی برابر باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صنعت و تجارت فردا به هند سفر می‌کند

Published

on

منابع آگاه به آریانانیوز می‌گویند که نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، فردا (چهارشنبه) به دهلی‌نو، پایتخت هند سفر می‌کند.

به گفته منابع، در این سفر درباره گسترش روابط تجاری و توسعه صادرات و واردات میان دو کشور بحث‌های مفصل انجام خواهد شد.

هدف اصلی این سفر گفتگو با مقام‌های هندی درباره تنوع‌بخشی به مسیرهای تجاری برای تاجران افغان عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: برخورد دوگانه جهان با افغانستان به مردم آسیب زده است

او با انتقاد از رویکرد جامعه جهانی گفت که پیوندزدن مسایل بشری با مسایل سیاسی، پیامدهای منفی و گسترده‌ای بر زندگی مردم افغانستان گذاشته است.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجۀ امارت اسلامی، در پنجمین نشست هماهنگی میان وزارت‌های سکتوری و نهادهای وابسته به سازمان ملل در افغانستان، از آنچه برخورد دوگانه جامعۀ جهانی و سازمان ملل با مردم افغانستان خواند، به شدت انتقاد کرد.

آقای متقی در سخنرانی خود تأکید کرد که امارت اسلامی باید در زمینه‌های مهمی چون مدیریت روند بازگشت مهاجرین، درمان معتادین، مبارزه با فقر و بیکاری، مهار اثرات تغییرات اقلیمی و فراهم‌سازی بدیل‌های کشت مواد مخدر برای دهاقین، گام‌های جدی و عملی بردارد.

به گفتۀ وزیر امور خارجه، با وجود محدودیت‌های مالی، امارت اسلامی توانسته است به بخش بزرگی از این چالش‌ها رسیده‌گی کند، اما کمک‌های بین‌المللی برای پیشبرد مؤثر این روندها ناکافی بوده است.

او با انتقاد از رویکرد جامعه جهانی گفت که پیوندزدن مسایل بشری با مسایل سیاسی، پیامدهای منفی و گسترده‌ای بر زندگی مردم افغانستان گذاشته است.

متقی همچنان از دفاتر سازمان ملل در افغانستان انتقاد کرده و افزود که با وجود نیاز کشور به هماهنگی و همکاری‌های بین‌المللی، نمایندگان افغانستان در نشست‌های رسمی این نهادها حضور داده نمی‌شوند.

وزیر امور خارجه هشدار داد که مردم افغانستان به دلیل ملاحظات سیاسی، از کمک‌ها و هماهنگی‌های حیاتی محروم مانده‌اند. او تأکید کرد که زمینۀ توزیع کمک‌های بشری در سراسر افغانستان فراهم است و این کمک‌ها باید به شکلی مدیریت شوند که اثرات مثبت و پایدار بر زندگی شهروندان برجا بگذارد.

آقای متقی همچنین از پاکستان انتقاد کرد و گفت که این کشور در حالی که افغان‌ها را از خانه‌هایشان بیرون می‌کند، راه‌های بازگشت آنها به کشور را نیز مسدود کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!