Connect with us

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به رفح در محکمه جهانی بررسی خواهد شد

منتشر شده

در

محکمه بین‌المللی عدالت سازمان ملل در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه جلساتی را برای بحث در مورد اقدامات عاجل جدید مورد نظر آفریقای جنوبی در مورد حملات اسرائیل به رفح در طول جنگ غزه برگزار خواهد کرد.

به نقل از بیانیه محکمه جهانی، جلسات ۱۶ و ۱۷ می ‌به درخواست آفریقای جنوبی از محکمه برای صدور اقدامات عاجل بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حملات این رژیم به رفح می‌پردازد.

این درخواست بخشی از دوسیه‌ای است که آفریقای جنوبی در ماه جنوری علیه اسرائیل مطرح کرده و این کشور را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند.

روز یک‌شنبه، مصر به ترکیه و کلمبیا پیوست و رسماً درخواست پیوستن به پرونده علیه اسرائیل را داد.

از طرفی دولت مصر پس از پیوستن به دوسیه شکایت از اسرائیل در محکمه جهانی، هم‌اکنون در حال برررسی کاهش سطح روابط سیاسی به این رژیم است.

طبق گزارش اسکای‌نیوز، دولت مصر در حال بررسی کاهش سطح روابط سیاسی با اسرائیل است.

وزارت خارجه مصر روز یک‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد به صورت رسمی از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در محکمه بین‌المللی جزایی حمایت کند.

وزارت خارجه مصر تصریح کرد: «ورود به این شکایت در سایه تشدید و گسترش تعرض‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه صورت می‌گیرد. ما از اسرائیل می‌خواهیم که به عنوان نیروی اشغالگر به تعهدات خود عمل کند و تدابیر موقت صادرشده از سوی محکمه بین‌المللی جزایی را به اجرا دربیاورد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرف‌های تاثیرگذار می‌خواهیم که برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف عملیات نظامی در رفح فوراً اقدام کنند.

این در حالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر مدعی شد: توافق صلح با اسرائیل انتخابی راهبردی برای مصر و رکن اصلی صلح در منطقه است.

محکمه جزایی بین‌المللی درخواست اقدامات ارائه‌شده از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی جمعی از سوی این رژیم در نوار غزه را اوایل ماه حمل سال گذشته بررسی کرد.

پس از آن قضات محکمه جزایی بین‌المللی طبق درخواست آفریقای جنوبی احکامی موقت را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند. این محکمه از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این محکمه به رژیم صهیونیستی دستور داد ظرف یک ماه تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام داده به محکمه جهانی گزارش دهد. همچنین قاضی این محکمه گفت که حکم مذکور تعهدات بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.

علاوه بر این محکمه جهانی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا «اقدامات عاجل» را برای فراهم کردن خدمات مورد نیاز فوری و کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه انجام دهد، اما با این حال دستوری مبنی بر برقراری آتش‌بس در این جنگ را مطرح نکرد.

اخبار ساحوی

ایران: اجازه نمی‌دهیم حتی یک لیتر نفت از منطقه خارج شود؛ ترمپ: شدت حملات ۲۰ برابر می‌شود

Published

on

ایران اعلام کرده است که اگر حملات امریکا و اسرائیل ادامه یابد، اجازه نخواهد داد حتی «یک لیتر نفت» از خاورمیانه صادر شود. در واکنش، دونالد ترمپ هشدار داده است که در صورت متوقف شدن صادرات نفت، امریکا شدت حملات را ۲۰ برابر افزایش خواهد داد.

اظهارات ترامپ پس از نوسانات شدید بازارهای مالی جهان مطرح شده مخصوصا پس از انتخاب مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید ایران.

ترمپ گفت که امریکا خسارات بزرگی به توانایی‌های نظامی ایران وارد کرده و پیش‌بینی کرد جنگ زودتر از زمان مشخص شده پایان یابد، هرچند تعریف روشنی از پیروزی ارائه نکرد.

اسرائیل هدف جنگ را سرنگونی نظام حاکم بر ایران اعلام کرده است. مقام‌های امریکایی بیشتر بر نابودی توان راکتی و برنامه هسته‌ای ایران تأکید دارند، اما ترمپ گفته جنگ تنها زمانی پایان می‌یابد که حکومت ایران با خواسته‌های امریکا موافقت کند.

به گفته نماینده ایران در سازمان ملل متحد، از زمان آغاز حملات هوایی و راکتی امریکا و اسرائیل در پایان ماه فبروری، دست‌کم ۱۳۳۲ غیرنظامی ایرانی کشته و هزاران تن دیگر زخمی شده‌اند.

ترمپ هشدار داده است اگر ایران تنگه هرمز را به روی نفتکش‌ها ببندد، حملات امریکا به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. او گفت امریکا چنان ضربه‌ای وارد خواهد کرد که ایران و متحدانش قادر به جبران آن نباشند.

جنگ عملاً تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز را متوقف کرده و برای بیش از یک هفته کشتی‌ها قادر به عبور نبوده‌اند. این وضعیت باعث توقف تولید برخی شرکت‌ها و افزایش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مجتبی خامنه‌ای رهبر جدید ایران شد

Published

on

ایران مجتبی خامنه‌ای، پسر علی خامنه‌ای را به عنوان رهبر جدید جمهوری اسلامی معرفی کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شد که جنگ ایران وارد هفته دوم شده و قیمت نفت در بازارهای جهانی از ۱۰۰ دالر در هر بیلر عبور کرده است.

مجتبی خامنه‌ای که یک روحانی بانفوذ در ساختارهای امنیتی و اقتصادی ایران به شمار می‌رود، پیش از این نیز از گزینه‌های اصلی جانشینی پدرش محسوب می‌شد. او پیش از رأی‌گیری مجلس خبرگان، یکی از جدی‌ترین نامزدها برای رهبری آینده ایران بود.

مجلس خبرگان رهبری که متشکل از ۸۸ روحانی است و مسئول انتخاب رهبر جدید می‌باشد، روز یکشنبه با رأی قاطع مجتبی خامنه‌ای را به عنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران تعیین کرد. این تصمیم در بیانیه‌ای رسمی پس از نیمه‌شب به وقت تهران اعلام شد.

سمت رهبری در ایران بالاترین مقام سیاسی و مذهبی کشور است و رهبر در تمام امور مهم دولتی و نظامی تصمیم نهایی را می‌گیرد. با این انتخاب، مجتبی خامنه‌ای اکنون قدرت نهایی در ساختار سیاسی ایران را در اختیار دارد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در واکنش به این اقدام، گفت که «می‌بینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.»

ترمپ پیش از این گفته بود که واشنگتن باید در انتخاب رهبر ایران نقش داشته باشد و هشدار داده بود اگر رهبر جدید تأیید امریکا را نداشته باشد، دوام زیادی نخواهد آورد.

اسرائیل نیز پیش از اعلام این تصمیم هشدار داده بود که ممکن است فردی را که به عنوان رهبر ایران انتخاب شود هدف قرار دهد.

علی خامنه‌ای، رهبر پیشین ایران، بیش از یک هفته پیش در یکی از حملات اولیه امریکا و اسرائیل کشته شد. در همین حال، جنگ جاری میان ایران، امریکا و اسرائیل باعث افزایش تنش‌ها در سراسر منطقه شده است.

در پی این درگیری‌ها، امریکا دستور خروج کارکنان غیرضروری سفارت خود در عربستان سعودی را صادر کرده است. همچنین اردوی امریکا اعلام کرده که شمار کشته‌های نیروهای امریکایی در حملات متقابل ایران به هفت نفر رسیده است.

به گفته نماینده ایران در سازمان ملل متحد، حملات امریکا و اسرائیل تاکنون دست‌کم ۱۳۳۲ غیرنظامی ایرانی را کشته و هزاران نفر دیگر را زخمی کرده است. همزمان با گسترش جنگ، بازار جهانی نفت نیز به شدت متأثر شده است.

قیمت نفت در معاملات جهانی به بیش از ۱۰۰ دالر در هر بیلر رسیده و نگرانی‌ها درباره اختلال در انتقال نفت از تنگه هرمز افزایش یافته است. در همین حال، مقام‌های ایرانی و سپاه پاسداران اعلام کرده‌اند که از رهبر جدید حمایت می‌کنند و در برابر حملات امریکا و اسرائیل به اقدامات انتقام‌جویانه ادامه خواهند داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اجماع در مورد رهبر بعدی ایران حاصل شده است

Published

on

محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان ایران، می‌گوید که نظر «اکثریت» در مورد رهبر بعدی ایران فراهم شده است.

او در ویدیویی گفته است که «برخی موانع» هنوز باید در رابطه با این روند حل شوند.

رسانه‌های ایران گزارش داده اند که مجلس خبرگان در مورد اینکه آیا تصمیم نهایی آنها باید پس از یک جلسه حضوری باشد یا بدون رعایت این تشریفات صادر شود، اختلاف نظر جزئی دارند.

در همین حال، محسن حیدری آل کثیر، یکی دیگر از اعضای مجلس خبرگان، در ویدیویی گفته است که جلسه حضوری مجلس برای رأی‌گیری نهایی در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست. او گفت که بر اساس توصیه علی خامنه‌ای مبنی بر اینکه رهبر ایران باید «مورد نفرت دشمن» باشد نه اینکه مورد ستایش آن قرار گیرد، انتخاب شده است.

حیدری آل کثیر در مورد جانشین انتخاب شده گفت: «حتی شیطان بزرگ (ایالات متحده) نام او را ذکر کرده است.»

این در حالیست که چند روز پیش، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته بود که مجتبی، پسر خامنه‌ای، انتخابی «غیرقابل قبول» برای اوست.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!