Connect with us

رویداد های اخیر

خانواده‌های زلزله‌زده در هرات از کمبود امکانات صحی شکایت دارند

منتشر شده

در

خانواده‌ها در ساحات زلزله‌زده از کمبود امکانات و دوا شکایت دارند، در تمام قریه‌های آسیب دیده تیم‌های صحی مصروف خدمات رسانی هستند، اما شماری از آسیب دیده‌گان درساحات زلزله‌زده می‌گویند امکانات کافی نیست و تیم‌های صحی نمی‌توانند خدمات اساسی ارائه کنند.

در حال حاضر به دلیل سرد شدن هوا کودکان وزنان به مریضی‌های فصلی مبتلا شدند، اما برخی داکتران درساحات زلزله‌زده می‌گویند امکانات کافی در اختیار دارند و فعلا تمام خدمات صحی در این ساحات انجام می‌شود.

ابراهیم، یک هفته می‌شود که از بستر شفاخانه رخصت شده، اما اینجا در زیر خیمه همچنان از شدت درد درخود می‌پیچد. او سه برادرش را در زمین لرزه‌های هرات از دست داده است، اما خودش به شدت زخمی شده و هنوز تداوی او تکمیل نگردیده است.

ابراهیم، باشنده ولسوالی زنده جان هرات می‌گوید: «مدت یک هفته می‌شود که از شفاخانه خارج شدیم و برایم گفتند شما در خیمه‌های تان تداوی می‌شوید و هرچیز نیاز باشد داکتر برای تان فراهم می‌کند.»

مریم، باشنده ولسوالی زنده جان هرات می‌گوید: «خواست ما این است که به مریض ما رسیدگی صورت بگیرد چون یک دست و پا مریض ما کار نمی‌کند.»

تیم‌های صحی در تمام ساحات زلزله‌زده حضور دارند، برعلاوه تیم‌های رضاکار دولتی، موسسات بین‌المللی نیز همکاران صحی شان را به ساحات آسیب پذیر جابجا کرده اند، داکتران می‌گویند تمام زخمی‌های که در شفاخانه حوزوی بستر بودند، حالا اینجا در مناطق شان زیر خیمه‌ها تحت تداوی قرار دارند.

احمدجان رحیمی، مسوول یکی از تیم‌های صحی در ساحات زلزله‌زده ولسوای زنده جان هرات می‌گوید: «از زمانی که ما اینجا آمدیم تمام زخمیان در شفاخانه بودند ولی حالی فعلن زخمیان را از شفاخانه مرخص نمودند و فعلن زخمیان در خیمه‌های شان تحت تداوی و مراقبت قرار دارند.»

اما برخی از خانواده‌های آسیب دیده می‌گویند امکانات کافی و دوا در این ساحات نیست و مجبور هستند مریضان خود را به شفاخانه‌های مرکز شهر انتقال دهند.

فقیراحمد، باشنده ولسوالی زنده جان هرات می‌گوید: «پسرم مریض است اینجا در زیر خیمه کسی دوا نمی‌دهد، تنها یک پاکت تابلیت می‌دهند و آن هم درست به درد نمی‌خورد آخر مجبور شدم پسرم را به شهر برای تداوی ببرم.»

در حال حاضر تیم‌های رضاکار صحی هم از بخش زنان و مردان در تمام ساحات زلزله زده مصروف خدمات رسانی هستند، حتی روانشناسان نیز در قسمت مشوره‌دهی و تداوی مریضان روان درمان کار می‌کنند.

مرضیه ابراهیمی، رضاکار صحی می‌گوید: «خودم واکسیناتور هستم در بخش واکسین فعالیت می‌کنم و واکسین‌های را که ما دراینجا تطبیق می کنیم در کل واکسین‌های است که بیشتر در کلینیک‌های شهر هم تطبیق می‌شوند از جمله واکسین‌های تیتانوس برای خانم‌ها است.»

محمدالیاس خیرخواه، روان شناس می‌گوید: «ما خیمه‌ها را دانه دانه از نزدیک می‌بینیم واز افراد دعوت می‌کنیم و تشویق شان می‌کنیم تا بیایند و در جلسات شرکت کنند و از اصول مشاوره روان شناسی استفاده بکنند.»

با سرد شدن هوا مریضی‌های فصلی در میان خانواده‌های آسیب دیده بیشتر شده است، داکتران می‌گویند بیشتر این مریضان در همین مراکز صحی تداوی می‌شوند.

رویداد های اخیر

تاکید رهبر امارت اسلامی بر اجرای قانون امر بالمعروف

Published

on

مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی روز یکشنبه طی سفرش به ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار بر اجرای قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر تاکید کرده است.

مرکز رسانه‌های ولایت کندهار در خبرنامه‌ای نوشته است که رهبر امارت اسلامی در جریان سفرش به ولسوالی سپین بولدک با مسوولان نظامی و ملکی، شورای علما، تاجران و نیروهای امنیتی دیدار و سخنرانی کرد.

او گفت که فداکاری های زیادی طی ۲۰ سال برای نظام اسلامی موجود انجام شده است و برای حفظ این نظام تلاش صورت گیرد که این امر با اطاعت و پرهیزگاری و عمل به مشوره‌های علما امکان پذیر است.

رهبر امارت اسلامی خطاب به علما گفت که در اجرای قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر با ادارات ذیربط همکاری کامل داشته باشند و در مساجد خود هر روز به مقتدیان و مردم موضوعات مربوط به ایمان، عقیده و نماز را بیان کنند.

او همچنان به مسوولان نظامی و ملکی ولسوالی سپین بودک توصیه کرد که اختلاف نداشته باشند، هماهنگی و همکاری کامل را با یکدیگر حفظ کنند، در انجام مسوولیت‌های خود متعهد باشند و از بزرگان خود اطاعت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

توافقنامه امکان‌سنجی بند برق باغدره کاپیسا با یک شرکت چینی امضا شد

Published

on

وزارت انرژی و آب خبر داده است که توافقنامه مطالعات امکان‌سنجی، جیوفیزیک و جیوتخنیک بند برق باغدره در ولایت کاپیسا با شرکت قراردادی مس عینک امضا شده است.

به گفته این وزارت، این توافقنامه امروز (یکشنبه، ۱۱ قوس) میان عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، و سون ون بینگ، رئیس شرکت قراردادی مس عینک، امضا شد.

آقای منصور در این مراسم از اهمیت پروژه بند باغدره در راستای تامین برق مورد نیاز پروژه مس عینک ولایت لوگر یاد نموده تاکید کرد که تطبیق پروژه بند باغدره یک دستاورد ارزشمند در زمینه همکاری های مشترک میان افغانستان و چین خواهد بود.

او همچنان بر گسترش و توسعه همکاری ها میان چین و افغانستان تاکید ورزید و به سفیر چین و مسوولان شرکت ام سی سی اطمینان داد که در حال حاضر زمینه سرمایه گذاری در افغانستان از هر لحاظ فراهم بوده و امارت اسلامی به انجام هر گونه همکاری در این راستا متعهد می باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض می‌گیرند

Published

on

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که از هر چهار خانواده در افغانستان، سه خانواده برای به دست آوردن غذا قرض می‌گیرند.

به گفته این سازمان، امسال حد اوسط قرض خانواده‌ها در افغانستان برای تامین غذا ۳۸ هزار و ۲۰۰ افغانی می‌باشد.

برنامه جهانی غذا هشدار داده که فصل زمستان در حالی فرا می‌رسد که از هر چهار خانواده، یکی نمی‌تواند غذای کافی به دست بیاورد.

این سازمان گفته که آخرین امید خانوده‌ها برنامه جهانی غذا است، اما این سازمان در شش ماه آینده به ۶۸۰ میلیون دالر نیاز دارد.

روز گذشته، برنامه جهانی غذا اعلام کرد که امسال به ۱۰.۵ میلیون نفر در سراسر افغانستان کمک‌های نقدی و غذایی ارائه کرده است.

این سازمان گفت که این کمک‌ها به منظور تأمین تغذیه سالم برای کودکان، تقویت اقتصاد محلی و توانمندسازی جامعه انجام شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!