اخبار ساحوی
خانوادههای نیازمند ارزگان از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند

بنیاد بیات در ادامه کمکهای زمستانی اش با صدها خانواده نیازمند و بی بضاعت در ولایت ارزگان مواد خوراکی کمک کرد.
مسوولان بنیاد بیات هدف از ارایه این کمکها را رسیدهگی به نیازمندان در فصل سرمای زمستان خوانده است.
حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت:” به ادامه کمکهای زمستانی بنیاد بیات که در موقع سرما و زمستان هر سال صورت میگیرد. قبلا در ولایات مختلف ما این پروگرام را داشتیم و توزیع کردیم امروز هم در ولایت ارزگان شهر ترینکوت آمدیم که به مستحقین و بیجا شدهگان مواد توزیع میکنیم که این مواد شامل آرد ، برنج و روغن میباشد. و کمکهای باقیمانده به زودترین فرصت به ولایات دیگر نیز میرسد.”
باشندگان شهر ترینکوت، مرکز ارزگان از کمکهای بیات قدردانی کرده و از تاجران دیگر نیز خواسته تا با نیازمندان کمک کنند.
یک باشنده ترینکوت در این باره گفت:” از بنیاد بیات بسیار تشکر میکنیم که به مردم نیازمند ارزگان کمک توزیع کرد.”
به گفتهای مسوولان بنیاد بیات در ولایتهای غزنی، هرات، بلخ، خوست، کندز، کندهار، بامیان، کابل، ننگرهار و پکتیا نیز با مردم نیازمند کمک کرده اند.
مسوولان افزوده که در ولایتهای دیگر نیز با مردم نیازمند کمک خواهند کرد.
بنیاد بیات از بدو تاسیس اش تاکنون هر سال در ایام فصل زمستان با خانوادههای نیازمند در سراسر افغانستان کمک میکند.
اخبار ساحوی
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار

باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار میگویند که این ولسوالی با کمبود مراکز صحی، مکاتب و برق رو به رو است و از امارت اسلامی میخواهند تا نهادهای که خدمات عامه ارایه میکنند را در این ولسوالی فعال سازند.
مسئولان محلی اما میگویند که مشکلات مردم این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و درپی رفع این مشکلات هستند. شماری از باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار اینجا در مرکز ولسوالی گردِهم آمده اند تاخواست ها ومشکلات باشندگان ساکن درین ولسوالی را بامسئولین امارت اسلامی شریک سازند.
خرابی سرک، نبود برق، کمبود ادویه درمراکز صحی، نبود ساختمان های معیاری برای مکاتب از مشکلات عمده در این ولسوالی محسوب میشود.
هدایت الله، بزرگ قومی می گوید که:” از مقامات امارت اسلامی خواهش داریم در قسمت بازسازی با ما همکار باشند به ما کلینیک ۵۰ بستر نیاز داریم قبلا وعده داده شده بود هنوز عملی نشده است.” عزیز الله، باشنده ولسوالی اشکمش تخارمی گوید که:”
“متاسفانه که ولسوالی اشکمش از کار باز سازی پسمان است در سال های گذشته این ولسوالی امتیاز کمتری داشته سرک ها، پل ها و مکاتب همه ما مردم تخریب شده است.”
مردم این ولسوالی از امنیت راضی اند و نمی خواهند که دیگر ولسوالی شان گواه جنگ و درگیری باشد.
یک تن از باشنده گان دیگر این ولسوالی می گوید که :” آنها که بغاوت میکنند کدام حقات را امارات نداده بیا ملت با تو است این جرات را داریم که از طریق سخن از مقام ها حق خود را طلب کنیم “.
مقام های محلی میگویند که مشکلات این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و بر اساس آن به این مشکلات رسیدگی خواهد شد. لعل محمد زرقاوی، ولسوال اشکمش تخار می گوید که:” “ما و شما هماهنگی داشته باشیم تمامی مشکلات حل میشود از لحاظ اقتصادی بازسازی از هر لحاظ که باشد مسوولان با مردم وبزرگان و هموطنان با مسوولان که مشاوره و تفاهم داشته باشن همه حل میشود”.
این درحالی است که روند بازسازی در بخش های از ولایت تخار جریان دارد و صدها تن نیز سرگرم کار در این پروژه ها هستند.
اخبار ساحوی
وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستوارانتها را رد کرد

وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستورانتهای هرات را رد کرده است.
اخیرا برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتهای شهر رفته گفته اند که باید تفکیک جنسیتی صورت بگیرد و حتی یک زوج هم با هم در رستورانت نمیتوانند غذا بخورند، این مسئله سروصداهای مردم و مالکین رستورانتها را به دنبال داشته است، اما حالا برخی مسولان محلی درهرات هم میگویند این یک سوء تفاهم بوده و هیچکس نمیتواند مانع باهم بودن خانوادهها در فضاهای رستورانت و پارکها شود.
سر وصداها از جای بلند شد که تقریبا ده روز پیش برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتها رفتند و بر سر تفکیک جنسیتی در سالونهای غذاخوری تاکید کردند، تا جاییکه حتی یک زوج هم نمیتوانست با هم در یک سالون غذا بخورد.
بصیراحمد احمدی، مسوول یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:” وقتیکه با فامیل میآیند ما باید بگوییم که خانواده جدا و خودش جدا بنشیند، اما این کار جالب نیست و وقتیکه ما به فامیلها می گوییم، آنها میگویند که ما میرویم به خانههای خود نان میخوریم.”
جواد توانگر، کارمند در یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:”خوشبختانه بعد از اینکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر در کابل واکنش نشان داد، مسئله محدودیت دوباره عادی شده است و رستورانتها میتوانند خانوادهها را دوباره اجازه دهند که باهم غذا صرف کنند.”
اما وزارت امر به معروف ونهی از منکر به دنبال این مسئله واکنش نشان داد، عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت میگوید این مسئله کاملا رد است و هیچ کس حق ندارد مانع خانوادهها در محیط بیرون گردد.
عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر میگوید که:”هموطنان ما میتوانند آزادانه با خانوادههای شان به هوتل ورستورانت بروند و چای بنوشند و یا اینکه با فامیل خود بازار بروند، هیچ مشکلی نیست، بناء خبرهای که پخش شده آوازه است و بی اساس میباشد”
از سوی دیگر برخی مسوولان محلی هرات هم تاکید می کنند که چنین دستور از هیچ آدرس صادر نشده است و خانوادهها خیلی راحت میتوانند از فضای رستورانتها استفاده کنند.
نعیم الحق حقانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات میگوید که:” گفته میشود که در هوتلها بخاطر ارائه خدمات به بانوان کدام مقرره و قیودات وضع شده است، اما اخبار را مستقیم از ریاست امر به معروف ونهی از منکر را داشتیم و با رییس این اداره صحبت کردیم که کاملا رد کردند و چنین چیزی واقعیت ندارد”
نگینه بارک، باشنده هرات میگوید که:”نشستن دور یک میز وغذا خوردن با خانواده نه از نگاه اسلام و نه هم عرف اجتماع کدام مشکلی دارد، بلکه این میتواند برای روحیه دهی به خانوادهها و هم برای واردشدن بیشتر به اجتماع مفید باشد.”
هر ازگاهی برخورد کارمندان اداره امر به معروف ونهی از منکر با پدیدههای اجتماعی و محدود ساختن مردم در اجتماع سروصداها را بلند کرده است.
اخبار ساحوی
فعال شدن سه توربین تولید برق در بند سلما

سه توربین تولید برق در بند سلما فعال شده است. مسؤولان حوزه دریایی هرات می گویند درحال حاضر جریان آب در قسمت بند سلما عادی شده است و در هر ثانیه هشتاد متر مکعب آب از دریچه های بند خارج می شود.
بارانهای اخیر تا حدودی کاسه این سد آبی را پُر کرده است، اما مسؤولان بخش تخنکی پروژه سلما میگویند میزان آب امسال نسبت به سال گذشته کمتر است.
برکت الله رحیمی، مسئوول بخش تخنیکی بند سلما میگوید که:”درحال حاضر سه توربین تولید برق فعال می باشد، وضعیت عادی است و آب که بخاطر تولید برق و استفاده دهقانان هشت ولسوالی بستر هریرود رها شده است جریان دارد و هیچ مشکلی وجود ندارد.”
تقریبا از یکماه به این طرف جریان آب از دریچههای خروجی بند سلما عادی شده است، درحال حاضر این آب به زمینهای زراعتی هشت ولسوالی در بستر هریرود میرسد.
سردارولی مزمل، رییس حوزه دریایی هرات میگوید که:” در هرثانیه تقریبا ۸۰ متر مکعب آب از بند بیرون می شود که از این میان ۵۰ متر مکعب بخاطر توربینهای تولید برق میباشد و متباقی بخاطر آبیاری زمینهای زراعتی هشت ولسوالی میباشد.”
امسال به دلیل خشکسالیها مقداری ورودی آب به کاسه بند سلما نسبت به سالهای گذشته کم شده است، اما ریاست زراعت هرات میگوید تلاش میکند تا آب به گونه عادلانه برای ولسوالیهای بستر هریرود توزیع شود.
پیرمحمدحلیمی، رییس زراعت ومالداری هرات میگوید که:”برای هشت ولسوالی هرات از طریق بند سلما آب توزیع میشود و تلاش ما جریان دارد که به دیگر ولسوالیها هم فرستاده شود، بناء دهقانان هم خوشحال اند، اما ما تلاش میکنیم که حق آبه هر ولسوالی را به گونه درست برسانیم.”
حلیم شاه رشیدی، دهقان میگوید که:” این آب به موقع رهاشده است و وقت کشت و رُشد گندم است که به آب نیاز دارد چون وقت شیره دهی آن است، ما خوشحالیم که آب بند سلما به موقع رها شده است.”
کشت و زراعت مردم هرات وابسته به آب سد سلما است، دهقانان امیدوار اند تا امسال به دلیل خشکسالیها آب به گونه درست مدیریت شود تا اینکه بتوانند زمینهای زراعتی شان را سیر آب کنند.
-
جهان4 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت4 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت4 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان3 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
در انفجارهای روزگذشته در بلخ و کابل پانزده غیرنظامی جان باختند