Connect with us

رویداد های اخیر

خدمات بس‌های مسافربری میان افغانستان و پاکستان آغاز میشود

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۲۲, ۱۴۰۰)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی می‌گوید که به زودی فعالیت بس‌های مسافربری به پاکستان از مسیرهای کندهار به کویته و ننگرهار به پشاور آغاز خواهد شد.

مسوولین وزارت ترانسپورت می افزایند که در تلاش برای امضای قراردادهای ترانسپورتی و ترانزیتی جدید با ایران و ازبکستان نیز استند.

آنها می افزایند که این خدمات توسط شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی دو کشور ارایه خواهد شد.

امام الدین احمدی، سخنگویی وزارت ترانسپورت و هوانوردی، در این باره گفت:” پنج شرکت افغانستان و پنج شرکت پاکستانی این خدمات را ارایه خواهند کرد و ما میخواهیم با کشورهای دیگر نیز چنین خدمات ترانزیتی و ترانسپورتی را گسترش دهیم.”

اعضایی اتحادیه شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی افغانستان میگویند که افغانستان باید این سیستم را با کشورهای همسایه دیگر نیز فعال کند.

محمد نبی افغان، معاون اتحادیه شرکت‌های ترانسپورتی خصوصی افغانستان، در این باره گفت:” افغانستان به کیفیت بلند شرکت‌های ترانسپورتی دارد. و در این بخش سرمایه گذاری بیشتر صورت گرفته است.”

مسوولین شرکت‌های ترانسپورتی کشور می‌گویند که آنها می توانند خدماتی در سطح کل کشور به مسافران خود ارایه دهند، و همچنان میتوانند این خدمات را در آینده برای انتقال مسافرین به کشورهای همسایه نیز ارایه دهند.

محمد نسیم وردگ، رییس شرکت ترانسپورتی خصوصی، در این باره گفت:” ما موترهای معیاری به افغانستان آوردیم که کشورهای منطقه و همسایه وجود ندارد و ما آماده استیم که با کشورهای همسایه کار کنیم.”

برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که راه اندازی فعالیت بس‌های مسافربری بین افغانستان و پاکستان باعث گسترش روابط اقتصادی دو کشور خواهد شد.

عباد الله درمان، استاد پوهنتون، در این باره گفت:” فعالیت‌ بس‌های مسافربری با پاکستان میتواند باعث گسترش روابط اقتصادی هر دو کشور شود و همچنان فضای اعتماد را بوجود میاورد.”

تاجران از امارت اسلامی می خواهند تا در کنار حفظ روابط سیاسی و تجارتی با کشورهای هم سرحد زمینه مسافرت‌های زمینی را نیز مساعد سازند.

رویداد های اخیر

سه زن به اتهام سرقت زیورات در بلخ بازداشت شدند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

مسوولان امنیتی بلخ از بازداشت سه زن در پیوند به سرقت طلا به ارزش ۴۵ هزار دالر امریکایی از یک خانه در این ولایت خبر می‌دهند.

عبدالحی عابد، آمر امنیت قوماندانی امنیه‌ بلخ، گفته است که این گروه در هماهنگی با یک مرد پیش از چاشت روز گذشته، مقداری از طلای یک خانم را از آرایشگاه واقع در کارته آریانا از مربوطات حوزه دهم امنیتی این ولایت به سرقت برده و از ساحه فرار کرده بودند که به اثر تلاش نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

به گفته عابد، زیورات سرقت‌شده که شامل تاج، گلو‌بند، کمربند و دست‌بند می‌باشد، دوباره به مالک آن برگردانده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نگرانی یونیسف از گزارش ممنوعیت گروه‌های کمکی از تحصیل در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارش‌ها مبنی بر این‌که حکومت افغانستان کمک سازمان‌های غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد این گزارش‌ها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

یونیسف در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما به شدت نگران گزارش‌هایی هستیم که نشان می‌دهد در صورتی که سازمان‌های غیرحکومتی که در زمینه تعلیم کار می‌کنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله ۳۰۰ هزار دختر از تعلیم با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در طی یک ماه آینده محروم شوند.»

یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیردولتی افغانستان و ۱۲ سازمان بین‌المللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتاده‌ترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی می‌کند.

این صنوف معمولاً در ساختمان‌ها یا خانه‌های محلی در مناطقی که هیچ مکتبی وجود ندارد، برگزار می‌شود و کودکان برنامه‌های درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا می‌گیرند.

پیش از این حکومت افغانستان در اواخر حمل سال جاری، ۶۲۰ صنف آموزشی محلی را در ولایت‌های کندهار و هلمند تا اطلاع بعدی مسدود کرده بود.

استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارش‌ها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بین‌المللی در شماری از ولایات گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان به‌ ویژه زنان، دختران، جوانان و به طور عمومی برای افغانستان خواهد بود.»

وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل در این ‌باره با مقام‌های امارت اسلامی صحبت خواهد کرد تا مشخص شود قرار است چه چیزی اتفاق بیفتد، زیرا هیچ سند رسمی بر منع فعالیت آموزشی مؤسسات بین‌المللی در افغانستان وجود ندارد.

یونیسف پیش از این از گسترش برنامه‌های آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.

بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند.

سازمان ملل پیش بینی کرده است که ۸.۷ میلیون افغان در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه برای آموزش نیاز دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حقانی در جوزجان: اعتماد سازی می‌کنیم، شمولیت خود به خود می‌آید

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

وزیر امور داخله در سفری به ولایت جوزجان گفته است که دشمنان افغانستان تلاش کردند تا بنام‌های مختلف افغانستان را تجزیه کنند و در میان اقوام کشور تفرقه ایجاد نمایند.

سراج الدین حقانی اما تاکید کرد که از این پس دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد میان مردم افزایش می‌یابد.

آقای حقانی گفت: «دشمنان می‌خواستند افغانستان را درگیر یک فتنه کنند که شمال و جنوب و غرب و شرق به جزیره های مختلف تقسیم شود، اما الحمدلله این یک ملت مسلمان و یک ملت وطن دوست است. الحمدلله تمام حلقات مغرض و بد از کشور خارج شدند. حاکمان وقت سوء تفاهم ایجاد کرده بودند و ما این سوء تفاهم را از بین می‌بریم. از این به بعد دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد افزایش می‌یابد.»

آقای حقانی همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به اجرای فرمان عفو عمومی پایبند است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد تا خود سرانه خلاف این فرمان عمل کند.

او گفت: «از همه مهمتر اینست که اعتماد سازی کنیم و فاصله را از بین ببریم. پس از اعتمادسازی، خود به خود شمولیت می‌آید، زیرا حکومت یک امانت است، ملکیت کسی نیست، گاهی نوبت من است و گاهی نوبت کدام برادر دیگر است. هر کسی که به گونه درست این امانت را نگهداری کند، به همان اندازه بقا خواهد داشت.»

در همین حال، والی جوزجان گفت که مردم خواستار یک نظام اسلامی در کشور هستند، نه منصب دولتی.

گل حیدر شفق، والی جوزجان گفت: «این مردم، مردم چوکی پرست نیستند. این مردم، مردم حکومت پرست نیستند. این مردم طلبگار یک نظام اسلامی در کشور خود هستند.»

از سویی هم شماری از باشندگان ولایت جوزجان در این نشست بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کردند و از حکومت خواستند که به مشکلات مردم رسیدگی نماید.

این درحالی است که روز گذشته وزیر داخله در سفری به ولایت بلخ با مقام های محلی و شماری از باشندگان این ولایت دیدار کرد و تاکید نمود که امارت اسلامی حکومت مشترک و خانه همه است و در آن از افراد شایسته و متخصص قدردانی خواهد شد و به همه از راه مشروع آزادی و حقوق شان داده می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!