رویداد های اخیر
دختران روباتساز افغانستان وارد مکزیکو شدند

به نقل از خبرگزاری رویترز، ۵ عضو تیم روباتساز دختران افغانستان پس از به تصرف درآمدن کابل به دست طالبان، کشور را ترک و به مکزیکو رفتند.
مارتا دلگادو معاون وزیر امور خارجه مکزیکو هنگام رسیدن از آنها در فرودگاه بین المللی مکزیکو استقبال نمود.
این تیم متشکل از دختران افغانستان توانسته بود چندین جایزه بینالمللی را به خود اختصاص دهد.
مکزیکو اعلام کرده با کمک سفارت خانهاش در ایران به زنان و دختران افغان تابعیت اعطا میکند. وزارت خارجه مکزیکو همچنین اعلام کرده با کمک افراد ناشناس توانسته این دختران را افغانستان خارج کند.
به گفته مقامهای این کشور در روزهای آینده پذیرای زنان و دختران بیشتری از افغانستان خواهد بود.
گفته میشود که باقی اعضای تیم رباتیک دختران افغانستان در قطر به سر میبرند.
رویداد های اخیر
روند صدور ویزه ایران در هرات پس از دو ماه از سر گرفته شد

مسئولان محلی در هرات میگویند که روند صدور ویزه ایران به افغانها در این ولایت پس از دو ماه از سر گرفته شده است.
یک شرکت خصوصی کار عرضه خدمات قونسلی را به عهده گرفته است که در سه موقعیت شهر هرات این خدمات ارائه می شود، اما شرکتهای سیاحتی نسبت به این اقدام اداره محلی هرات و قونسلگری ایران در هرات انتقاد میکنند.
آنان میگویند این پروسه به داوطلبی گذاشته شده بود که هفت شرکت برای عرضه خدمات ویزه انتخاب شدند، اما این پروسه دوباره به گونه انحصاری به یک شرکت خدماتی داده شده است.
عبدالوحید امیری، مسئول یکی از شرکت های سیاحتی در هرات میگوید: «درحالیکه شرکتهای ما با ۱۵۰ افغانی این کار را انجام میدادند، اینها ۳۵۰ افغانی میگیرند.»
محمد یونس حیدری، مسئول یکی ازشرکت های سیاحتی در هرات میگوید: «هر شرکت در حدود شش لک تا هفت لک افغانی مصرف کرد، اما متاسفانه بعد از یک یا دو ماه پروسه بهم ریخت و مجدداً به همان شرکت داده شد.»
در حال حاضر بیش از ۳۰۰ شرکت سیاحتی در قسمت ثبت نام ویزه درهرات فعالیت دارند، اما پس از آنکه روند عرضه خدمات ویزه به یک شرکت مشخص داده شد، کار وبار این شرکتهای سیاحتی متوقف گردیده است.
مسئولان محلی هرات میگویند شرکتی که فعلا روند عرضه خدمات ویزه ایران را برعهد دارد از کارگزاران ایرانی می باشد.
نعیم الحق حقانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات میگوید: «فعلاً کدام شرکت قرارداد توزیع ویزه را نمیداشته باشد، بلکه کشور ایران برای خود در سه قسمت شهر هرات کارگزار گذاشته است. کارگزاری دفتر نمایندگی سیاسی کشور ایران در اینجا فعالیت میکند.»
از سه روز به این طرف روند صدور ویزه ایران در هرات از سرگرفته شده است، اما متقاضیان ویزه از این روند راضی نیستند و میگویند شب ها و روزها انتظار می کشند تا ویزه آنها صادر شود.
فریدون، متقاضی ویزه ایران گفت: «سه روز میشود که ساعت سه شب اینجا میآییم. امارت اسلامی میگوید که صدور ویزه متوقف است، اما وقتی اینجا را ترک میکنیم باز میشود. به مردم رسیدگی نمیشود.»
سالهاست که روند ارائه خدمات ویزه در قسمت ثبت نام متقاضیان در شرکتهای سیاحتی انجام می شود. حدود ۳۵۰ شرکت در هرات این خدمات را عرضه میکنند اما حالا صدها تن در این شرکتها بیکار شده اند و پروسه از طریق یک شرکت خدماتی به گونه انحصاری انجام می شود.
رویداد های اخیر
متقی به پاکستان: برف خودرا به بام دیگران نیاندازید

وزیر امور خارجه امارت اسلامی با اشاره به نگرانی پاکستان درمورد تهدید تروریزم در افغانستان از اسلام آباد میخواهد برف بام اش را به بام دیگران نیاندازد.
امیرخان متقی در مراسم افتتاح یک مرکز تداوی معتادان در کابل روز چهارشنبه (۱۲ دلو) گفت که ریشه مشکلات امنیتی پاکستان در خود پاکستان است و نباید آنرا به افغانستان نسبت داد.
او به حکومت پاکستان پیشنهاد کرد که در باره این حمله تحقیقات بیشتر کند زیرا حملهای با این میزان تلفات و تخریبات، حملهای عادی نیست که توسط یک فرد انتحاری یا هم با یک بشکه بمب صورت گرفته باشد.
آقای متقی گفت: «از وزرای محترم پاکستان میخواهیم که برف بام خود را به بام دیگران نیاندازند. مشکلات تانرا در خانه خود ببینید. ما مشوره میدهیم انفجار پشاور را بررسی دقیق کنید. امکان ندارد که یک انتحاری یا یک بشکه این قدر تخریبات داشته باشد. انگشت انتقاد به سوی افغانستان دراز نشود.»
وزیر امور خارجه افزود که هرگاه افغانستان مرکز تروریزم باشد، کشورهای دیگر نیز نا امن خواهند شد.
او گفت: «اگر کسی میگوید که افغانستان مرکز تروریزم است، این را نیز میگوید که تروریزم مرز نمیشناسد. اگر تروریزم در افغانستان میبود، به چین، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران نیز گسترش مییافت. امروز تمام این کشورها امن اند. افغانستان نیز امن است.»
با این حال وزیر امور داخله نیز از جهانیان انتقاد کرد که با موضوع حقوق بشر رفتار دوگانه میکنند.
سراج الدین حقانی خطاب به جامعه جهانی گفت: «شما شب و روز داد میزنید که حامیان حقوق بشر هستید. اگر به این افراد معذور (معتادان) سه میلیارد کمک کرده نمیتوانید حد اقل یک میلیارد کمک کنید.»
معاون اداری ریس الوزرا همچنان از کشورهای منطقه واسلامی انتقاد کرد که با افغاسنتان در ارائه کشت بدیل کوکنار تا کنون همکاری نکرده اند.
عبدالسلام حنفی گفت: «بخاطر ارائه کشت بدیل برای دهاقین، نه از طرف کشورهای همسایه، نه از طرف کشورهای اسلامی و نه هم از طرف کشورهای جهان هیچ نوع کمکی با ملت افغانستان و با حکومت افغانستان تا به امروز صورت نگرفته است.»
هزاران تن از معتادان قرار است در مرکز حمایوی «آغوش» در قدم نخست تداوی و سپس برای شان زمینه آموزش فراهم شود.
عبدالحق همکار، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله گفت که ایجاد این مرکز در حدود ۷۵ میلیون افغانی هزینه برداشته است.
امارت اسلامی از نظام جهموریت بیش از سه میلیون معتاد به میراث گرفته است. حالا انتظارها از جامعه جهانی و تاجران ملی هم این است که با حکومت در امر تداوی معتادان همکاری کنند.
رویداد های اخیر
نماینده خاص امریکا و مقامات پاکستان درباره ممنوعیت زنان افغان دیدار و گفتگو کردند

نماینده خاص ایالات متحده امریکا در امور افغانستان در آغاز برنامه سفرهایش به کشورهای پاکستان، آلمان سویس به اسلامآباد رفته و با معاون وزارت خارجه این کشور دیدار کرده است.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روزسهشنبه (۱۱ دلو) از دیدار و گفتگوی اسد مجید خان، معاون این وزارت با توماس وست، نماینده خاص امریکا برای افغانستان خبر داده و نوشته که آنان در پیوند به موضوعات مربوط به افغانستان و منطقه بحث کردهاند.
معاون وزیر خارجه پاکستان ضمن تاکید بر تعامل با امارت اسلامی گفته که تعهدات کشورش برای ایجاد صلح و ثبات پابرجاست.
زهرا بلوچ به نقل از اسد مجیدخان گفته که بر ضرورت ارایه کمکهای بشری به مردم افغانستان تاکید کرده است.
همچنان توماس وست در دیدار با شماری از مقامهای پاکستانی و برخی از زنان افغان گفته که تصامیم اخیر امارت اسلامی افغانستان بر میلیونها نیازمند افغان و سیستم آموزشی این کشور تاثیر گذاشته است. آقای وست همچنان تاکید کرده که در شرایط فعلی نیاز است تا ملل متحد نیازهای زنان در افغانستان را در اولویت قرار بدهد.
وست در رشته تویت هایی نوشته است که نیاز است تا مقامهای حاکم در افغانستان در این مورد تجدید نظر کنند.
وی نگاشته است که:«اقدامات اخیرطالبان (امارت اسلامی افغانستان) برمیلیونها افغان نیازمند وسیستم آموزشی در افغانستان تاثیر گذاشته است ما از ماموریت که سازمان ملل برای تجدید نظر در این اقدامات پیش گرفته است کاملاً حمایت میکنیم و با شماری از زنان شجاع افغان نیز دیدار کرده وخواستهای مهم آنانرا گوش دادیم زنان در افغانستان رنج میبرند و جامعه بینالمللی باید نیازهای آنها را در اولویت قرار دهد.»
این دیپلومات ارشد امریکایی همچنان گفته که زنان در افغانستان از افزایش محدودیتها رنج میبرند و دچار بیماریهای روانی شده اند.
امارت اسلامی اما بارها تاکید کرده که مطابق به شریعت اسلامی به تامین حقوق زنان متعهد است و نباید کشورها در امور داخلی افغانستان مداخله نمایند.
گفته میشود در این دیدار دو طرف روی صلح و ثبات در منطقه گفتگو کرده و بر همکاریهای دو جانبه تاکید کردهاند.
این درحالی است که وزارت خارجه امریکا دو روز پیش از سفر توماس وست، نماینده خاص این کشور در امور افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس خبر داده بود.
آقای وست در برنامه سفرهایش پس از پاکستان قرار است به آلمان و سویس سفر کند و با شرکای خود در زمینهی حمایت از حقوق زنان در افغانستان مشورت کند.
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
جهان4 روز ago
در نتیجه سقوط یک بس در پیرو دستکم ۲۵ نفر کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
ورزش4 روز ago
تیم ملی کرکت افغانستان ماه آینده سه بازی ۲۰آوره در برابر امارات متحده عربی برگزار میکند
-
جهان3 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان3 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان