Connect with us

جهان

در حمله اسرائیل به یک منطقه مسکونی در دمشق دو نفر کشته شدند

منتشر شده

در

تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد که حمله اسرائیل به محله‌ای در دمشق در صبح چهارشنبه (دوم حوت) تلفات جانی داشته و خسارت‌های مادی به جا گذاشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، تلویزیون دولتی سوریه گزارش داد که چندین راکت به محله «کفر سوسه» در غرب دمشق اصابت کرده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. در عین حال، یک رادیویی حامی دولت سوریه هم خبر داد که در حمله روز چهارشنبه، ساختمانی در نزدیکی یک مکت ایرانی هدف گرفته شده است.

خبرگزاری رویترز ضمن انتشار این خبر، اضافه کرد که محله کفر سوسه محل استقرار ساختمان‌های مسکونی، مکاتب و مراکز فرهنگی وابسته به ایران است و مجموعه‌ای بزرگ و تحت حفاظت شدید که سازمان‌های امنیتی از آن استفاده می‌کنند، هم در همان نزدیکی واقع است.

این منطقه فبروری ۲۰۲۳ هم هدف حمله اسرائیل قرار گرفت. در آن حمله، تعدادی از «کارشناسان نظامی ایران» کشته شدند. عماد مغنیه، قوماندان نظامی سابق حزب‌الله لبنان هم سال ۲۰۰۶ در همین محله کفر سوسه کشته شد.

رامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه، اعلام کرد که دو فرد کشته‌شده در این حملات در یک آپارتمان سکونت داشتند اما در مورد هویت آن‌ها هیچ معلوماتی ارائه نکرد.

او افزود که این حمله شبیه حمله‌ای بود که در آن صالح العاروری، یکی از مقام‌های بلند رتبه‌ای گروه شبه‌نظامی حماس، در بیروت کشته شد. صالح العاروری، معاون سیاسی حماس، که در حمله طیاره بی پیلوت در بیروت کشته شد، به داشتن روابط نزدیک با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‌الله لبنان مشهور بود.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، حمله به محله کفر سوسه در دمشق را تایید کرد اما به مرگ «مستشاران ایران» اشاره‌ای نکرد و تنها از کشته شدن دو غیرنظامی خبر داد.

تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که این حمله به طبقه چهارم یک ساختمان ۱۰ طبقه در دمشق آسیب رسانده، شیشه‌ پنجره‌ ساختمان‌های مجاور را شکسته و به ده‌ها موتر پارک‌شده در منطقه هم صدمه وارد کرده است. یک بس خالی متعلق به یک مکتب خصوصی نیز که در همان حوالی پارک شده بود، آسیب دیده است.

در همین حال، رسانه اسرائيلی اورشلیم پست گزارش داد که ارتش اسرائیل روز چهارشنبه به سه مقر عملیاتی گروه حزب‌الله در جنوب لبنان حمله کرد.

بنا بر این گزارش، نیروهای اسرائیلی همچنین به یک ساختمان که اعضای این گروه شبه‌نظامی در قریه‌ای یارون در آن حضور داشتند، حمله کردند.

اورشلیم پست افزود که ارتش اسرائیل تعدادی از این اعضا را که روز قبل وارد این ساختمان نظامی شده بودند، شناسایی کرده بود.

اسرائیل دست داشتن در حمله صبح دوم حوت را تایید نکرده، اما در سال‌های اخیر صدها بار به اهدافی در بخش‌های تحت اداره دولت سوریه حملاتی انجام داده است. تل‌آویو به‌ندرت حمله به سوریه را تایید می‌کند، اما اعلام کرده است که پایگاه‌های گروه‌های شبه‌نظامی متحد ایران ایران مانند حزب‌الله لبنان را هدف قرار خواهد داد.

حمله اسرائیل به پایتخت سوریه در ماه جنوری، ساختمانی را که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آن استفاده می‌کرد ویران کرد و دست‌کم پنج کشته به جا گذاشت.

در ماه دسامبر هم یک حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق، به کشته شدن سید رضی موسوی، مشاور قدیمی سپاه پاسداران در سوریه، منجر شد.

جهان

امریکا و ایران ممکن است با وجود محاصره بنادر، این هفته مذاکرات را از سر بگیرند

Published

on

تیم‌های مذاکره‌کننده از ایالات متحده و ایران ممکن است این هفته به اسلام‌آباد بازگردند تا گفتگوها برای پایان دادن به جنگ را از سر بگیرند.

منابع روز سه‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفتند که پس از شکست مذاکرات هفته گذشته، واشنگتن محاصره‌ای را بر بنادر ایران اعمال کرده است.
در حالی که محاصره ایالات متحده واکنش‌های خشمگینانه‌ای از سوی تهران را در پی داشت، نشانه‌هایی از احتمال ادامه تعاملات دیپلوماتیک به آرام‌تر شدن بازارهای نفت کمک کرد و باعث شد قیمت‌های شاخص روز سه‌شنبه به زیر ۱۰۰ دالر کاهش یابد.
اما یک منبع دخیل در مذاکرات روز سه‌شنبه گفت که هر دو کشور ممکن است حتی تا پایان همین هفته بازگردند و پیشنهادی نیز با واشنگتن و تهران به اشتراک گذاشته شده است تا هیأت‌های خود را دوباره اعزام کنند.
یک منبع ارشد ایرانی گفت: «هیچ تاریخ مشخصی تعیین نشده است و هیأت‌ها روزهای جمعه تا یکشنبه را باز نگه داشته‌اند.»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفت که ایران روز دوشنبه تماس گرفته و خواهان دستیابی به توافق است. او افزود که هیچ توافقی را که به تهران اجازه داشتن سلاح هسته‌ای بدهد، تأیید نخواهد کرد.

Continue Reading

جهان

ترمپ: ایران خواهان توافق است

ترمپ با تأکید بر موضع واشنگتن افزود: «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم کشوری جهان را باج‌گیری کند.»

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که ایران تمایل دارد به یک توافق دست یابد، اما تأکید کرده که هیچ توافقی را که به تهران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای بدهد، نخواهد پذیرفت.

ترامپ روز دوشنبه به خبرنگاران در قصر سفید گفت که مذاکرات میان دو طرف به‌دلیل اختلافات بر سر مسائل هسته‌ای با بن‌بست روبه‌رو شده است. او همچنین از آغاز «محاصره» کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، خبر داد.

رئیس‌جمهور امریکا مدعی شد که ایران در تماس تازه‌ای خواهان پیشبرد یک توافق شده است، اما خبرگزاری‌ها از جمله رویترز اعلام کرده‌اند که این ادعا تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

ترمپ با تأکید بر موضع واشنگتن افزود: «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم کشوری جهان را باج‌گیری کند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها در منطقه افزایش یافته و آینده مذاکرات هسته‌ای همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

Continue Reading

جهان

کشورهای عضو ناتو طرح محاصره تنگه هرمز از سوی امریکا را رد کردند

Published

on

کشورهای عضو ناتو از جمله بریتانیا و فرانسه از پیوستن به طرح امریکا برای محاصره تنگه هرمز خودداری کرده و در عوض خواستار یک رویکرد دیپلوماتیک برای بازگرداندن عبور و مرور امن در این مسیر مهم دریایی شده‌اند.

این تصمیم پس از اعلام دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اتخاذ شد؛ او گفته بود امریکا قصد دارد رفت‌وآمد دریایی مرتبط با بنادر ایران را مسدود کند، پس از آن‌که گفتگوها برای پایان دادن به درگیری با ایران ناکام ماند.

مقام‌های امریکایی بعداً توضیح دادند که این اقدامات کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهد که به بنادر ایران رفت‌وآمد دارند، نه همه کشتی‌هایی که از تنگه عبور می‌کنند.

رهبران اروپایی از این اقدام فاصله گرفته و تأکید کرده‌اند که نمی‌خواهند بیشتر در این درگیری کشانده شوند. کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، گفت لندن با وجود «فشار قابل توجه» از این محاصره حمایت نخواهد کرد.

در عوض، کشورهای اروپایی در حال بررسی طرح‌های جایگزین برای بازگشایی این آبراه هستند؛ مسیری که حدود یک‌پنجم عرضه جهانی نفت از آن عبور می‌کند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفت فرانسه و بریتانیا کنفرانسی با شرکای بین‌المللی برگزار خواهند کرد تا یک مأموریت چندملیتی برای بازگرداندن آزادی دریانوردی ایجاد شود. او گفت این ابتکار کاملاً دفاعی و جدا از درگیری‌های جاری خواهد بود و در صورت فراهم شدن شرایط، می‌تواند اجرا شود.

بر اساس منابع دیپلوماتیک، این مأموریت پیشنهادی ممکن است شامل حدود ۳۰ کشور، از جمله چند کشور اروپایی، کشورهای خلیج فارس و هند باشد. هدف این طرح هماهنگی برای اسکورت کشتی‌های تجاری و تعیین اصول عبور ایمن است، بدون آن‌که این کشورها به‌طور مستقیم وارد درگیری شوند.

مارک روته اشاره کرده است که در صورت رسیدن کشورهای عضو به توافق، ناتو می‌تواند در این منطقه نقش ایفا کند، هرچند برخی کشورها گفته‌اند تنها در صورت آتش‌بس پایدار و تضمین امنیت کشتی‌هایشان حاضر به مشارکت خواهند بود.

از زمان آغاز درگیری در اواخر فبروری، ایران دسترسی به تنگه را تا حد زیادی محدود کرده که این موضوع نگرانی‌هایی درباره تأمین انرژی و تجارت جهانی ایجاد کرده است.

مقام‌های اروپایی می‌گویند مسیر ترجیحی همچنان دیپلماسی است و تلاش‌ها بر کاهش تنش و تضمین جریان امن رفت‌وآمد دریایی در یکی از مهم‌ترین کریدورهای انرژی جهان متمرکز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!