Connect with us

جهان

دفتر سیاسی طالبان برای تماس با هند، اعلام آمادگی کرد

منتشر شده

در

شیرمحمد عباس ستانکزی عضو ارشد این دفتر به آریانانیوز می‌گوید، هر زمانی‌که دهلی نو در روند صلح افغانستان گام مثبت بگذارد، طالبان حاضر به تماس با این کشور اند.

از آغاز گفتگوهای امریکا و طالبان در سال ۲۰۱۹، کشورهای زیادی در منطقه به شمول روسیه، چین، پاکستان، ایران و کشورهای آسیایی میانه به دیدار و گفتگو با نمایندگان سیاسی طالبان پرداختند؛ اما هند عکس دیگر کشورهای منطقه، با طالبان گفتگو نکرده است.

اما حالا امریکا از این کشور خواسته است که با طالبان وارد گفتگو شود. از سوی دیگر طالبان با استقبال از این کار گفته است که، این امر مشروط به گام مثبت برداشتن از سوی هند است.

آقای ستانکزی در پاسخ به این پرسش که در ادامه تلاش‌های امریکا، آیا طالبان حاضر اند با هند وارد گفتگو شوند، می‌گوید: "با هر کسی‌که می‌خواهد در افغانستان در بخش صلح یک قدم مثبت بردارد، ما با آن‌ها مشکل نداریم. هر وقتی‌که آن‌ها می‌خواهند در این ارتباط قدم مثبت خود را بگذارند، ما حاضر استیم بخاطر صلح، با آن‌ها به تماس شویم".

زلمی خليلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفته است که هند یک نیروی مهم در افغانستان است و از دخیل شدن [هند-طالبان] استقبال خواهد شد، اگر اتفاق بی‌افتد.

همزمان با این، "دی پرنت" که یک رسانه‌ی هندی است گفته است که انتظار نمی‌رود دولت نرندا مودی موقف‌اش را تغییر بدهد و به گونه مستقیم یکجا با طالبان بخش از گفتگوهای صلح افغانستان باشد؛ تا هنگامی‌که دهلی نو زیر فشار امریکا وادار به گفت‌گگو با این گروه شود. این رسانه به نقل از مقام‌های بلندپایه‌ی هندی گفته است که دهلی نو تمایل دارد در صورتی‌که طالبان حکومت دموکراتیک را به ویژه حکومت افغانستان را به رسمیت بشناسند، صحبت کند و حالا امریکا در حال وادار کردن هند برای گرفتن سهم در بخشی از گفتگوهای صلح افغانستان است.

سمیع یوسف‌زی، خبرنگار آزاد افغان که بیش‌تر در حوزه روند صلح فعالیت دارد و رویدادها را دنبال می‌کند، باور دارد که هند از برگشت طالبان به نظام سیاسی افغانستان، به شدت نگران است.

او می‌گوید: "یک حقیقت مسلم بود که در دوره طالبان، هزاران جنگجوی مربوط به جهاد کشمیر در افغانستان فعالیت می کردند، وقتی امریکا تضمین خود را گرفت که دیگر جایی برای القاعده و یا گروهایی دیگری نمانده که تهدید برای امریکا و غرب باشند، هند هم می‌خواست از طالبان تعهد داشته باشد. زلمی خلیل‌زاد کوشش کرد که نگرانی های هند را با طالبان شریک کند و حالا معلوم می‌شود که بین طالبان و هند، رابطه ایجاد می‌شود".

روند ‌گفتگوهای صلح افغانستان نشان داد که پاکستان هم بر طالبان نفوذ دارد و هم بازیگر کلیدی در این روند است.

اما در سوی دیگر، هند که جایی در گفتگوهای صلح نداشت، روشن کرد که در طرف دیگر روند که حکومت افغانستان است، جایگاه محکمی دارد، در رابطه با حکومت به رهبری اشرف غنی.

احمد سعیدی که در گذشته در سفارت افغانستان در پاکستان دیپلمات بوده، می‌گوید: "بعد از تفاهم‌نامه‌ای که بین زلمی خلیل‌زاد با طالبان امضا شده، [هند] سخت در تشویش است و تصور می‌کند که تمام مواد این توافق‌نامه به نفع پاکستان است. زلمی خلیل‌زاد تلاش می‌کند که قناعت هند را فراهم سازد تا یک بار دیگر هند از نزدیک با طالبان مذاکره کند."

تاکنون هند برای گفتگوی مستقیم با طالبان اعلام آمادگی نکرده است؛ اما پس از گفتگو با مقام‌های هندی، زلمی خلیل‌زاد به پاکستان رفت و با قمر باجوه، رییس ستاد ارتش آن کشور روی پشتیبانی اسلام آباد از آغاز فوری مذاکرات میان‌افغان‌ها، کاهش خشونت و در کل روند صلح افغانستان گفتگو کرد.

زلمی خلیل‌زاد برای گفتگو با نمایندگان سیاسی طالبان به قطر می‌رود. این دور سفرهای زلمی خلیل‌زاد روی، تسریع روند آزادی زندانیان طالبان و دولت افغانستان، آغاز فوری مذاکرات میان‌افغان‌ها، کاهش خشونت‌ها، آتش بس در امور بشری و سهم گرفتن هند در روند گفتگوها متمرکز خواهد بود؛ اما تاکنون پیش‌رفت در هیچ یک از این ماموریت‌ها، قابل لمس نبوده است.

جهان

وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

Published

on

رسانه دولتی کوریای شمالی و مقام‌های روسی امروز (سه‌شنبه، ۸عقرب) خبر دادند که وزیر خارجه آن کشور در دومین سفر خود در ۶ هفته گذشته به روسیه رفته است.

این سفر از سوی چوئه سون هوی، وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها در مورد دخالت ادعایی پیونگ یانگ در جنگ مسکو و اوکراین صورت گرفته است.

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی KCNA گزارش داده است که هیئتی به ریاست وزیر خارجه کوریای شمالی روز دوشنبه برای سفری رسمی به روسیه رفت اما از ذکر جزئیات این سفر خودداری کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در بیانیه‌ای که در صفحه شبکه اجتماعی Vkontakte سفارتخانه منتشر شد، اعلام کرد الکساندر ماتسگورا، سفیر روسیه در پیونگ یانگ، چوئه را در میدان بدرقه کرد.

در این بیانیه آمده است: «سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به فدراسیون روسیه در چارچوب یک گفتگوی راهبردی انجام می‌شود که پس از توافق برای تقویت روابط بین رهبران ۲ کشور در نشست جون ۲۰۲۴ صورت می‌گیرد.»

یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی در جریان نشست تلویزیونی کابینه مدعی شد که همکاری نظامی غیرقانونی بین روسیه و کوریای شمالی تهدیدی جدی برای جامعه بین‌المللی است و افزود: «از همه می‌خواهم تا نسبت به مدیریت خطر هوشیار باشند.»

سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در حالی انجام می‌شود که ناتو به سئول، واشنگتن و کی‌یف برای تایید اعزام نیروها از سوی پیونگ یانگ به روسیه، گفت که واحدهای نظامی کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند.

پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که اگر کوریای شمالی وارد جنگ مسکو علیه کی‌یف شود، واشنگتن محدودیت‌های جدیدی را برای استفاده اوکراین از تسلیحات امریکایی اعمال نخواهد کرد.

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نیز این وضعیت را «بسیار خطرناک» خواند.

مارک روته، سرمنشی ناتو نیز پس از نشست روز دوشنبه با هیئتی از کوریای جنوبی گفت تعمیق روابط نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ تهدیدی جدی برای امنیت هند-پاسیفیک و یورو-آتلانتیک است.

رئیس جمهور کوریای جنوبی در تماس تیلیفونی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد که اعزام نیروهای کوریای شمالی به خط مقدم جنگ در اوکراین ممکن است زودتر از حد انتظار انجام شود.

از زمان دیدار کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خاور دور این کشور در سال گذشته، ۲ کشور روابط نظامی خود را ارتقا داده‌اند. آنها دوباره در جون سال جاری میلادی برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند.

Continue Reading

جهان

مصر پیشنهاد آتش بس دو روزه در غزه را ارائه داده است

رئیس جمهوری مصر خاطرنشان کرد حجم مصایب فلسطینی‌ها در غزه بسیار بزرگ است به خصوص اینکه نوار غزه از حدود چهار ماه تحت محاصره است و گذرگاه رفح بین مصر و غزه نیز  بسته شده است.

Published

on

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (ششم عقرب) به نقل از عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گزارش داده است که قاهره پیشنهاد آتش بس دو روزه در غزه را برای تبادل چهار اسیر اسرائیلی و تعدادی اسیر فلسطینی ارائه داده است.

در گزارش آمده است که السیسی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عبدالمجید تبون، همتای الجزایری خود در قاهره گفت: «مصر در روزهای گذشته تلاش کرده است تا ابتکاری را با هدف تغییر وضعیت و برقراری آتش بس دو روزه که طی آن چهار اسیر اسرائیلی با اسیران فلسطینی مبادله شوند، ارائه دهد.

وی افزود: «سپس ظرف ۱۰ روز مذاکراتی برای تکمیل رویه‌ها در نوار غزه انجام می‌شود که منجر به آتش بس کامل گردد.»

رئیس جمهوری مصر خاطرنشان کرد حجم مصایب فلسطینی‌ها در غزه بسیار بزرگ است به خصوص اینکه نوار غزه از حدود چهار ماه تحت محاصره است و گذرگاه رفح بین مصر و غزه نیز  بسته شده است.

السیسی ادامه داد: «منطقه به دلیل تداوم جنگ در غزه و لبنان و اوضاع لیبیا و سودان در معضر خطرات شدیدی است. بر سر برقراری آتش بس، وارد کردن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و آزادی اسران اجماع عربی وجود دارد.»

السیسی تصریح نمود که: «مصر با شرکا و برادران خود به تلاش‌های خود با هدف دستیابی به توافق آتش بس ادامه می‌دهد و فلسطینیان در نوار غزه در معرض محاصره دشواری قرار دارند که به حد قحطی می‌رسد.»

وی با بیان اینکه مصر در مقابل هرگونه تلاشی برای جابجایی فلسطینی‌ها در خارج از نوار غزه ایستادگی می‌کند، زیرا این امر به نفع فلسطین نیست، افزود: «نوار غزه باید با وجود ویرانی‌های بزرگی که در آن رخ می‌دهد حفظ شود. و پس از پایان جنگ فعلی بازسازی شد.»

وی درباره لبنان نیز گفت: «قاهره با الجزایر بر سر جلوگیری از گسترش درگیری به خارج از منطقه و تلاش برای مهار بحران به منظور جلوگیری خروج آن از کنترل موافق است. بین مصر و الجزایر درباره اهمیت دستیابی به ثبات در منطقه به دور از دخالت در امور کشورها و تلاش برای توطئه چینی و فتنه افگنی توافق دارند.

Continue Reading

جهان

خامنه‌ای: باید قدرت ایران به اسرائیل فهمانده شود

Published

on

علی خامنه‌ای، رهبر ایران گفته است که مسوولان این کشور باید مشخص کنند که پس از حمله دوشب پیش اسرائیل بر ایران، چگونه می‌توانند قدرت ایران را به بهترین نحو به نمایش بگذارند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، خامنه‌ای گفته است:  «در خصوص این غلطی که کردند، خودشان با اهداف خاص بزرگ‌نمایی می‌کنند اما کوچک‌انگاری آن و اینکه بگوییم چیزی نبوده و اهمیتی نداشت هم غلط است.»

ایران روز شنبه حملات هوایی شبانه اسرائیل علیه مراکز نظامی ایران را کم اهمیت جلوه داد و گفت که این حملات فقط خسارات محدودی به بار آورده است. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، خواستار توقف تشدید تنش شده که نگرانی از جنگ تمام عیار در شرق میانه را افزایش داده است.

اردوی اسرائیل اعلام کرده که ده ها طیاره جت اسرائیل سه موج حمله را قبل از طلوع آفتاب علیه کارخانه های راکت و اماکن دیگر در نزدیکی تهران و در غرب ایران انجام داد.

خامنه‌ای گفت: «کیفیت کار را باید مسوولان ما به درستی تشخیص و آنچه به صلاح این کشور و ملت است انجام دهند تا آنها بفهمند ملت ایران کیست و جوانان آن چگونه‌اند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!