رویداد های اخیر
دلاور: تمام فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۱ رشته جیولوجی ومعادن پولی تخنیک کابل برای کار به شرکتها معرفی شدند

سرپرست وزارت معادن و پترولیم گفته است که برای نخستین بار تمام فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۱ رشته جیولوجی و معادن پوهنتون پولی تخنیک کابل برای کار در پروژه های معدن کاری به شرکت های داخلی و خارجی معرفی و استخدام شده اند. تعداد این فارغ التحصیلان به ۳۸ تن میرسد.
شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در مراسمی روز سه شنبه گفته است: «از پولی تخنیک، از استخراج، از اکتشاف، از جیولوجی، انجنیری، همه فارغین ۱۴۰۱ را جذب کردیم.»
آقای دلاور افزوده است که افغانستان دارای منابع سرشار معدنی بوده و آنان مسوولیت دارند تا این منابع را به صورت درست مدیریت نموده و با صداقت و وفاداری به ملت و کشور خود کار کنند تا کشور به خودکفایی برسد.
او گفته است: «از سرب گرفته تا طلا، جست و مس؛ از یاقوت گرفته تا بیروج، در هر بخش الحمدلله ما و شما هر چیز داریم. فقط همت به کار است؛ اخلاص به کار است؛ صداقت به کار است.»
در همین حال، مسوولان پوهنتون پولی تخنیک تصریح کرده اند که نیاز است تا شرکتها و نهاد های دولتی از ظرفیتهای داخلی استفاده کنند.
عبدالرشید اقبال، رئیس عمومی پوهنتون پولی تخنیک کابل گفته است: «انجنیر کم تجربه و با دانش کم خودرا نسبت به انجنیری که از خارج و با دانش و با تجربه است، ترجیم بدهیم. او هیچ وقت به درد ما نمیخورد، ولی همین انجنیر بی تجربه و کم دانش ما به درد ما میخورد.»
شیرباز کمین زاده، رئیس شرکت افغان انوست علاوه کرد: «ظرفیتها را در کشور خود پیدا کنیم. معادن خودرا خود ما استخراج کنیم. تا آن وقت که ما این ظرفیت را پیدا میکنیم، از انجنیرهای بیرونی کار بگیریم. ۷۵ فیصد همین محصلینی که امروز فارغ شدند، ان شاء الله ما زمینه کار را برای آنان مساعد میکنیم. به آنان معاش میدهیم.»
در حال حاضر، کار استخراج بسیاری از معادن عملاً جریان دارد و باورها این است که استخراج و پروسس منابع طبیعی نیازمند نیروی بشری متخصص است.
رویداد های اخیر
عمران خان: مذاکره با افغانستان تنها راه حل مشکل تروریزم در پاکستان است

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان گفته است که کشورش با افغانستان ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و مذاکرات مسالمت آمیز، تنها راه حل مشکل تروریزم است.
عمران خان در پیامی که روز پنجشنبه در صفحه ایکس اش منتشر شد، گفت که حکومت وی با وجود تیرگی روابط با حکومت وقت افغانستان، گفتگوهای مستقیم انجام میداد و در جریان سه سال، تروریزم را موفقانه از بین برد.
وی افزود که پس از پایان حکومت اش، اتخاذ سیاست بایدن سبب بروز مشکلات متعددی شد و امروز، مردم پاکستان از عواقب آن که افزایش تروریزم است، رنج میبرند.
عمران خان انتقاد کرد که وزیر امور خارجه حکومت کنونی پاکستان تا هنوز به افغانستان سفر نکرده و هیچ اقدام جدی دیپلوماتیک انجام نداده است.
رویداد های اخیر
متقی در دیدار با سفیر جاپان: تعاملات ما با منطقه و جهان در مسیر مثبت پیش میرود

سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر جاپان در کابل گفته است که تعاملات امارت اسلامی با منطقه و جهان در مسیر مثبت پیش میرود و امارت اسلامی میخواهد تا با درنظرداشت سیاست متوازن، عدم ضرر رسانی به دیگران و سیاست اقتصاد محور خود، با همه طرفها روابط آبرومندانه داشته باشد.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (جمعه) منتشر شد، امیر خان متقی سفر اخیر هیات امارت اسلامی به جاپان را گامی سازنده در راستای گسترش روابط دوجانبه دانست و گفت این گونه تعاملات باید ادامه داشته باشد تا زمینه برای همکاریهای دوجانبه فراهم شود.
آقای متقی تاکید کرد که در حال حاضر با امنیت سرتاسری در افغانستان، فرصت های سرمایه گذاری زیادی ایجاد شده است و جاپان میتواند در پروژه های بزرگ سرمایه گذاری کند.
از سوی دیگر، تاکایوشی کورامایا، سفیر جاپان گفت که سفر هیات امارت اسلامی به این کشور گام مثبتی بود و ابراز امیدواری کرد که این سفر نقش مهمی در روابط دو کشور ایفا کند.
او مبارزه قاطع با کشت و تولید مواد مخدر را ستود و از همکاری جاپان در زمینه فراهم سازی کشت بدیل اطمینان داد.
سفیر جاپان همچنان به گروه های کاری روند دوحه اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که کار مشترک بین افغانستان و جامعه جهانی نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
رویداد های اخیر
دیدار مسوولان بلندپایه امنیتی کشور با رهبر امارت اسلامی

سخنگوی امارت اسلامی از دیدار مسوولان بلندپایه امنیتی کشور به شمول سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع با مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی خبر داده است.
ذبیح الله مجاهد در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشت که در این نشست که در ولایت کندهار صورت گرفت، گزارش امنیتی کشور ارائه شد.
وی افزود که پیشنهادات ارگانهای امنیتی استماع گردید و به آنها در بخش اجراآت و استقامتهای کاری، هدایات لازم داده شد.
به گفته وی، تصامیم ضروری برای بهبود نظم، تجهیز و ارتقای ظرفیت این نهادها اتخاذ گردید.
در این نشست، عبدالحق وثیق، رئیس عمومی استخبارات، عبدالقیوم ذاکر، معاون وزارت دفاع و محمد نبی عمری، معاون وزارت داخله نیز حضور داشتند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
جهان2 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان