رویداد های اخیر
دیدار معاون سیاسی ریاست الوزراء با هیات افغانهای مقیم اروپا

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در دفتر کاریش با شماری از نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغانهای مقیم اروپا دیدار نمود.
در این دیدار نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغانهای مقیم آلمان، برېتانیا، بلجیم، سویدن، اتریش، ترکیه، ناروی و امارات متحده عربی، پیشنهادات و نظریات افغانهای مقیم کشورهای یادشده را خدمت معاون سیاسی ریاست الوزراء شریک ساختند.
داکتر خوشحال روهی به نمایندگی از دیگران در صحبتهای خود گفت که آنان در خارج اتحادیهها دارند و نمایندگی از شمار زیادی از افغانها میکنند.
وی افزود که: «امارت اسلامی در سه سال گذشته پیشرفتها و دستآوردهای قابل ملاحظه دارد که افغانها و جامعه بینالمللی به آن قانع هستند.»
به گفته وی نظام کنونی نتیجه قربانیهای فراوان است که نباید به کسی اجازه تضعیف و تخریب آن داده شود.
وی افزود که افغانهای مقیم خارج تواناییهای زیاد علمی و اقتصادی دارند که امارت اسلامی میتواند در آبادانی کشور از آنها استفاده نمایند.
آقای روهی سیاست اقتصادی و مالی افغانستان را تقدیر کرد و گفت که: «افغانستان از جزایر قدرت، فساد، ناامنی و باجگیری نجات یافته است.» به گفته وی هیچ کسی در منطقه و جهان طرفدار جنگ نیست.
وی افزود که امارت اسلامی کابینه خویش را از حالت سرپرستی بیرون کند و یک دولت دایمی را ایجاد نماید. وی همچنان خواستار گشایش دروازههای تعلیم و کار برای زنان گردید.
نمایندگان هیأت یادشده گفتند که شرایط و وضعیت عینی افغانستان نسبت به آنچه که در رسانهها تبلیغات نادرست میشود بسیار تفاوت دارد و اطمینان دادند که آنان تصویر واقعی افغانستان را به جامعه افغانهای مقیم اروپا خواهند رساند.
آنان افزودند که نیاز است سایر اقشار در حکومت نیز جای داشته و چارچوب آن تقویت گردد.
زرکی ملیار، عضو هیات افغانهای مقیم اروپا نیز صحبت کرد و گفت که خوشحال است که در افغانستان حضور دارد و پیشرفتهای افغانستان را از نزدیک مشاهده میکند.
وی گفت که فرصت کنونی برای آبادی و استحکام نظام افغانستان ارزش تاریخی دارد و نیاز است که روابط افغانستان با افغانها و جامعه بینالمللی تقویت یابد. وی تقاضا نمود که زنان باید در نظام اسلامی خود را ببینند و اجازه کار و تحصیل برای زنان داده شود.
وی افزود که آنان حقایق را در باره افغانهای مقیم کشورهای اروپایی ابراز کردند و حیثیت پل بین افغانستان و اتحادیه اروپا را بازی خواهند کرد و برای به رسمیت شناختن آن کار خواهند نمود.
این هیات اطمینان داد که موقف امارت اسلامی را به افغانهای مقیم اروپا خواهد رساند و آنان را تشویق خواهد کرد که به کشور خویش سفر نمایند و پیشرفتهای آنرا از نزدیک مشاهده کنند.
معاون سیاسی ریاست الوزراء از تشریف آوری این هیات به کابل استقبال کرده، گفت که آرزومند است آنان دیگر هم وضعیت افغانستان را از نزدیک ببینند و تاثیرات مثبت را از آن اخذ نمایند.
آقای کبیر گفت که پس از فتح، افغانستان فلج به امارت اسلامی میراث مانده بود و امارت اسلامی آبادی کشور و فعال سازی و تقویت نظام را از صفر شروع کرد.
وی گفت که اکثریت مسوولین آن وقت بیرون شده و یا در جریان بیرون شدن بودند که رهبر امارت اسلامی عفو عمومی اعلان کرد و تمام ادارت دوباره فعالیت شان را از سر گرفتند.
معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که امارت اسلامی در صفوف امنیتی و رهبری ادارات تغییر آورد و نیروهای امنیتی حکومت سابق همه رفته بودند، شماری از آنان باقی ماندند که اکنون در صفوف پولیس و اردو خدمت میکنند و به هیچ کسی تهدید متوجه نیست.
آقای کبیر افزوده است که: «ملت دیگر هیچگاه در آرزوی رسیدن دوباره مقامهای مفسد گذشته به قدرت نیست و نمیخواهد افغانستان دوباره به جزایر قدرت و مرکز غصب، فساد و مواد مخدر مبدل گردد.»
عبدالکبیر گفت که پس از اعلان عفو عمومی، امارت اسلامی اولویت خویش را انجام توسعه اقتصادی و امور زیربنایی تعیین کرد و در دوسال گذشته افغانستان در مسیر خوب در عرصههای تقویت اقتصادی و تجارتی در حرکت است.
به گفته وی افغانستان در دو دهه گذشته از اشغال، فساد، جنگ و زورگویی متاثر شده، «در کشور ما تخم نفاق کاشته شده بود، اقوام با هم برادر بخاطر منافع شخصی به دشمنی تشویق شدند و مردم به نامهای قوم، سمت و زبان تقسیم شده بودند» و افزود که با آمدن امارت اسلامی این نفاق از بین رفته است.
معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که اکنون افغانستان صاحب یک ملت واحد افغان و نظام اسلامی است و پلانها و تلاشهای شوم برای تجزیه آن ناکام شده است.
وی تصریح کرد که اکنون زمینه خوب تقویت وحدت ملی، نظام ملی و اسلامی به پای خویش ایستاده، زندگی برادرانه در کشور و تلاش مشترک برای آبادی کشور فراهم شده است.
آقای کبیر افزود که حراست از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، مشارکت ملی، استقلال و آزادی تضمین شده است و افغانستان بخاطر حرکت به آینده بهتر گام های سریع می بردارد.
مولوی عبدالکبیر گفت که اولویت امارت اسلامی در افغانستان تامین سیاست دایمی و ثبات اقتصادی، تحکیم وحدت ملی و سرمایهگذاری روی آن میباشد و با توجه به درسهای گذشته گام میگذارد.
وی افزود امارت اسلامی به این باور است که افغانستان نقطه اتصال منطقه است و تطبیق پروژههای بزرگ منطقهای بدون حضور افغانستان ناممکن است و آنان میخواهند که این پروژهها عملی شوند.
به گفته موصوف تا اکنون دهها شرکت در افغانستان سرمایهگذاری کرده و با بسیار کمپنیهای دیگر نیز بحثها جریان دارد که در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
وی گفت که امارت اسلامی خواستار نظم و ثبات منطقه و جهان است، موقف ما این است که ما به استقلال و تمامیت ارضی کشورها احترام داریم و به استقلال ما نیز احترام شود. امارت اسلامی هیچگاه اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه کسی تهدید متوجه گردد.
آقای کبیر به هیات آمده گفت که: «امروز در سراسر افغانستان امنیت تامین است، شما میتوانید به هر نقطه دور دست افغانستان بدون ترس سفر کنید و افغانهای مقیم اروپا را تشویق کنید تا به وطن برگردند.»
وی از پیشنهاد هیات یادشده استقبال کرد که آنان میان امارت اسلامی افغانستان و کشورهای اروپایی میانجیگری میکنند.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یک هیأت و نمایندگان سکتور خصوصی چین در کابل در مورد گسترش همکاریها، سرمایهگذاری در بخشهای زراعت، مالداری، آبیاری و شریکسازی تجارب چین با افغانستان گفتگو کرده است.
وزارت زراعت از این دیدار امروز (سهشنبه) خبر داده و گفته است که این هیأت چینی بر علاقهمندی بخش خصوصی بیجینگ به سرمایهگذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان تأکید کرده و از آمادگیها برای آغاز عملی پروژهها پس از فراهمسازی سهولتهایی از جمله اجاره زمین، اطمینان داده است.
این هیأت چینی همچنان با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفتگو کرده است. در این دیدار، آقای عزیزی گفت که آنان تمامی سهولتها را برای سرمایهگذاران خارجی فراهم میکنند.
گفتنی است که طی سه سال گذشته، اکثریت شرکتهای چینی علاقهمندی شانرا برای سرمایهگذاری روی معادن کشور ابراز کردهاند.
با این حال، این نخستین بار است که سرمایهگذاران چینی میخواهند در بخش زراعت در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
رویداد های اخیر
افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش میگذارد

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.
پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروههای ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»
از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بینالمللی خبر داده است.
به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأتهایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.
قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقامهای دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینههای جدیدی را برای همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.
موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالیسازی: واقعیت نوین و فرصتهای تازه برای گسترش همکاریها» تعیین شده است.
رویداد های اخیر
یک خانم افغانتبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به عنوان متولی امور افغانستان تعیین کرده است.
ماری بیشاپینگ که در اصل افغانتبار است، در امریکا متولد شده و فعالیتهای حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.
انتصاب این مقام نشان میدهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.
ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لسآنجلس است. او به زبانهای آلمانی و فارسی تسلط دارد.
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.
شماری از آگاهان میگویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفتهای در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.
این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاستهای امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.
از سوی هم، روزنامهی نیویارک تایمز گزارش داده است که بر اساس پیشنویس فرمان اجرایی تازه دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینهها» و «تطبیق سیاست خارجی همسو با دیدگاه رییس جمهور» خوانده شده است.
این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازهای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.
امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!
-
رویداد های اخیر5 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عزیزی و اسحاقدار در مورد مسائل دوجانبه در اسلامآباد گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد