رویداد های اخیر
دیدار هیئت امارت اسلامی با مقامهای اتحادیه اروپا و انگلیس در دوحه

هیئت امارت اسلامی افغانستان به ریاست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه یک شنبه (۷قوس) در قطر با مقامهای اتحادیه اروپا و انگلیس دیدار و گفتگو کرد.
عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه در توییتر خود نوشته است که هیئت امارت اسلامی به ریاست متقی گفتگوی دو روزه مفصلی با توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان و هیئت همراهش داشت.
بلخی گفت:” دو طرف در مورد وضعیت بشری، صحت و امنیتی افغانستان، امنیت سفرها و مسایل مربوط به کمک رسانی در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.”
وی افزود: “هیأت اتحادیه اروپا آمادگی خود را برای ادامه کمک به افغانستان اعلام کرد و درباره ادامه حضور دفتر اتحادیه اروپا در کابل برای ارائه کمکهای بشردوستانه اطمینان داد.”
بلخی همچنان گفته است که هیات افغانی هم به آنها در مورد امنیت اطمینان داد و همزمان خواستار تفکیک ملاحظات سیاسی و انسانی از یکدیگر شده و بر لزوم پیشرفت از طریق همکاری و نه اعمال فشار تاکید کرد.
متقی همچنین در دوحه با شارژدافیر هیات انگلیس در افغانستان دیدار کرد و طی آن دو طرف در مورد وضعیت بشری، اقتصادی و امنیتی افغانستان گفتگو کردند.
به گفته بلخی، هیأت افغان به آنها در مورد امنیت در افغانستان اطمینان داده و بر تلاش افغانستان برای برقراری روابط مثبت با جهان تاکید کرد.
اتحادیه اروپا نیز در بیانیهای که اواخر روز یکشنبه منتشر شد، این دیدار را تایید و اعلام کرد، امارت اسلامی در جریان مذاکرات پیرامون “نگرانیهای شدید” در مورد وضعیت بشری در افغانستان خواهان کمک برای فعال نگه داشتن میدانهای هوایی افغانستان شده است.
این اتحادیه اعلام کرد:” گفتگوها به معنای به رسمیت شناختن دولت موقت امارت اسلامی توسط اتحادیه اروپا نیست، بلکه بخشی از تعامل عملیاتی اتحادیه اروپا در راستای منافع اتحادیه اروپا و مردم افغانستان است.”
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که امارت اسلامی افغانستان متعهد شده به وعده خود مبنی بر عفو افغانهایی که طی دو دهه گذشته تا زمان تخلیه نیروهای امریکایی و متحدانش از این کشور در ماه آگست علیه آن اقدام کردهاند، پایبند باشد.
امارت اسلامی همچنین مجدداً متعهد شد که در صورت تمایل، به افغانها و اتباع خارجی اجازه خروج از افغانستان را بدهد و متقابلا کمک برای ادامه عملیات میدان هوایی کابل را خواست.
در این بیانیه آمده است که دو طرف نگرانی عمیق خود را از وخامت اوضاع بشردوستانه در افغانستان با نزدیک شدن به فصل زمستان ابراز کردند و هیئت اتحادیه اروپا طی این مذاکرات بر امارت اسلامی برای تشکیل یک “دولت فراگیر”، ترویج دموکراسی، تضمین دسترسی برابر دختران به آموزش و جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پایگاهی برای هر گروهی که امنیت دیگران را به خطر بیندازد، فشار آورد.
در این بیانیه همچنین آمده است که اگر امارت اسلامی شرایط اتحادیه اروپا را اجرایی کنند، میتوان کمکهای مالی اضافی را به دولتمردان جدید افغانستان که در مشکل مالی هستند، با این شرط که فقط به نفع مردم افغانستان باشد، اختصاص داد.
بر اساس این بیانیه، امارت اسلامی بار دیگر تاکید کرد که از حقوق بشر “مطابق با اصول اسلامی” حمایت خواهد کرد و گفت که از بازگشایی نمایندگیهای دیپلماتیک تعطیل شده در افغانستان استقبال میکند.
اتحادیه اروپا میگوید که امارت اسلامی در گفتگوهای خود با مقامهای این اتحادیه، برای فعال نگهداشتن میدانهای هوایی افغانستان درخواست کمک کردند.
اتحادیه اروپا گفته است که امارت اسلامی متعهد شدهاند تا به تعهد خود مبنی بر عفو همکاران نیروهای ناتو پایبند باشند.
طالبان در حالی برای فعال نگهداشتن میدانهای هوایی افغانستان از اروپا تقاضای کمک کرده است که قطر و امارات عربی برای گرفتن مدیریت فرودگاه کابل در رقابت هستند.
رویداد های اخیر
نمایشگاه سهروزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد

وزارت صنعت و تجارت میگوید که یک نمایشگاه سه روزه زیر نام «نمایشگاه خدمات برتر ملی» در کابل برگزار شده است.
در این نمایشگاه سه روزه تولیدات داخلی در دهها غرفه به نمایش گذاشته شده است. به گفته مسوولان، هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از تولیدات داخلی میباشد.
مسوولان وزارت صنعت و تجارت گفتهاند که در سال ۱۴۰۲ حمایت از تولیدات داخلی، اولویت آنان است و درنظر دارند که خریداریها در نهادهای دولتی نیز از تولیدات داخلی صورت گیرد و همچنان تلاش میکنند تا زمینه جلب سرمایهگذاری و افزایش صادرات را فراهم کنند.
قدرتالله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت، میگوید: «ما با کشورها در تماس هستیم تا اینکه برای محصولات ما در خارج بازاریابی شود و تولیدات ما به آنجا برسد.»
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، نیز بیان کرد: «این وظیفه ایمانی و وجدانی جوانان است تا یکبار دیگر برای سرسبزی، بازسازی، انکشاف اقتصادی، تکنالوژی و سایر بخشها شهکاری کنند.»
برعلاوه، وزارت اقتصاد نیز گفته است که با وجود تحریمها و فشارهای جهانی، امارت اسلامی توانست وضعیت اقتصادی را تا حدی کنترول کند. به گفته این وزارت، در سال ۱۴۰۲ فعالیتهای اقتصادی را در کشور گسترش خواهند داد.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد میگوید: «نه تنها در ارایه خدمات ما به صورت مطلوب و شایسته عمل کردیم، بلکه قیمت کالا را و قیمت و ارزش خدمات را همچنان حفظ کردیم.»
در این نمایشگاه، دهها متشبث زن و مرد تولیدات شان را به نمایش گذاشتهاند و از مردم میخواهند که از تولیدات داخلی استفاده کنند.
یلدا، تجارت پیشه، میگوید: «بازهم خانمها شکست را قبول نکردند و بیشتری خانمها مصروف صنایعدستی میباشند.»
گفتنی است که این نمایشگاه برای سه روز به روی بازدیدکنندگان باز است و پیش از این نیز چندین نمایشگاۀ مشابه در کابل و ولایات کشور برگزار شده است.
رویداد های اخیر
مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است

وزارت اطلاعات و فرهنگ از جلوگیری بیش از ۵۰ مورد قاچاق آثار باستانی کشور در طول یک و نیم سال اخیر خبر داده است.
ذبیح الله سادات، رییس باستان شناسی وزارت اطلاعات وفرهنگ، میگوید: «بیش از ۵۰ اثر ضبط شده است. این آثار را به نمایش گذاشتهایم. این یک دستاورد بزرگ است. این آثار در جریان یک ونیم سال گذشته از ساحات و گمرکات مختلف بدست آمده است.»
مسوولان در موزیم ملی کشور همچنان از حفظ و نگهداری درست آثار باستانی و فرهنگی کشور در این مکان اطمینان میدهند .
محمد زبیر عابدی، سرپرست موزیم ملی، میگوید: «موزیم ملی مکانی است که آثار در آنجا حفظ و نگهداری میشود و تا حد امکان آثار را حفظ و نگهداری میکند. موزیم ملی همچنان در قسمت جلوگیری از آثار فعالیت خود را داشته است.»
در تازه ترین مورد، ۷۵ سکه تاریخی از ولایت بغلان کشف و به موزیم ملی در کابل تحویل داده شد.
ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان میگوید این آثار به همکاری مردم محل ولسوالی جلگه این ولایت بدست آمده است.
اسدالله مصطفی هاشمی، رییس اطلاعات و فرهنگ بغلان، میگوید: «همکاری مردم در این رابطه بسیار ضروری است. تا زمانیکه همکاری مردم نباشد، هیچ فعالیتی درست انجام نمیشود. الحمدلله در اینجا هم همکاری مردم بود که این تعداد اشیاء به دست ما افتاد.»
این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار قلم آثار تاریخی و فرهنگی از دورههای مختلف هم اکنون در موزیم ملی ثبت و به دید عموم گذاشته شده است.
رویداد های اخیر
میزبانی قطر از گفتگوها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانههای قطر گزارش دادهاند که دوحه میزبان گفتگوها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.
پنینسولا، از رسانههای قطری، امروز (سهشنبه، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگوها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، بهویژه دختران، بحث شده است.
در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقهیی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کردهاند.
به اساس این گزارش، اشتراک کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصتهای تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیدهاند.
در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصههای تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمالشرق گسترش مییابد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
آتشسوزی در خیبر پختونخوای پاکستان ۱۰ کشته و ۳ زخمی برجا گذاشت
-
جهان2 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان همکاری اسلامی هیئتی را برای گفتگو درمورد تحصیل و کار زنان به افغانستان میفرستد
-
تجارت2 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شورای امنیت ملل متحد برای چگونگی تعامل با امارت اسلامی از سرمنشی این سازمان مشورت خواست
-
صحت3 روز ago
شواهد جدید نشان میدهد که منشأ کووید میتواند سگ کاونده باشد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سرباز آسترالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان گرفتار شد