Connect with us

رویداد های اخیر

دیدبان شفافیت خواهان ایجاد کارشیوه حسابده و کارا در روند استخدام در دادستانی کل شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

دیدبان شفافیت از دادستانی کل میخواهد، تا کارشیوه حسابده و کارایی برای استخدام دادستانان را بسازد که مناسب بستر کشور بوده و تمام تعیینات را در بر بگیرد.

فشرده پالیسی که روز چهارشنبه از سوی دیدبان شفافیت به نشر رسیده است، مدل پیشنهادی استخدام دادستانان جدید که در مسوده قانون تشکیل و صلاحیت دادستانی کل پیش بینی شده است را به بررسی گرفته است.

دراین سند با آنکه بر اصلاحات بنیادی تاکید شده، این نهاد میگوید مدل بدیل کارا را در مطابقت با معیارهای بین‌المللی به اداره دادستانی کل پیشنهاد کرده است.

سید اکرام افضلی رییس اجرایی دیدبان شفافیت میگوید: “ما از تعدیل قانون تشکیل و صلاحیت لوی سارنوالی (دادستانی کل) به عنوان گامی به جلو استقبال میکنیم اما میکانیزم استخدام سارنوالان (دادستانان) باید با معیارهای بین المللی تطابق داشته و تمام چرخه استخدام را در بر بگیرد.”

دیدبان شفافیت می افزاید که مسوده جدید اداره دادستانی کل در مقایسه با قانون نافذ کنونی مفص‌لتر است، اما فصلِ امور ذاتی دادستانان دارای مفادی نیست که بتواند فساد را در بخش استخدام کاهش داده و از بین ببرد.

ضیافت الله سعیدی افسر دادخواهی حاکمیت قانون دیدبان شفافیت گفته است: “اداره لوی سارنوالی(دادستانی کل) باید کمیسیون خدمات سارنوالی (دادستانی) را به منظور مبارزه موفق با فساد ایجاد کند.”

دیدبان شفافیت میگوید که دادستانی کل به تغییرات بنیادی بیشتر نیاز دارد. این تغییرات باید شامل گزینش هر دادستان کل آینده از طریق روند شفاف، باز و رقابتی باشد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!