رویداد های اخیر

دیده‌بان حقوق بشر: نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان مورد پیگرد قرار گیرد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۱۷, ۱۴۰۲)

دیده‌بان حقوق روز جمعه در گزارشی از محکمه جنایی بین‌المللی خواست تا نقض حقوق دختران و زنان در افغانستان را تحت پیگیرد قرار دهد.

در این گزارش آمده است که از زمان تصاحب کشور در ماه آگست سال ۲۰۲۱، امارت اسلامی افغانستان قوانین و سیاست هایی را وضع کرده است که زنان و دختران را در سراسر کشور به دلیل جنسیت‌شان از حقوق اساسی شان محروم کرده است.

الیزابت اونسن، رئیس عدالت بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر گفت: «برای محاکمه کردن رهبران طالبان (امارت اسلامی) حمایت هماهنگ دولت‌های ذی‌ربط لازم است.»

دیده‌بان حقوق بشر خاطرنشان کرد که محکمه جنایی بین‌المللی جنایات علیه بشریت را به عنوان مجموعه‌ای از اعمال ممنوعه تعریف می‌کند که به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه یک جمعیت غیرنظامی، با آگاهی از این حمله، انجام می‌شود.

دیده‌بان حقوق بشر گفت که تحقیقات اش در مورد افغانستان از سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که «جنایت علیه بشریت» در مورد زنان و دختران از طریق فرمان‌های مختلف کتبی یا اعلام‌شده تحمیل شده است. در گزارش این نهاد آمده است: «این فرمان‌ها محدودیت‌های شدیدی را برای آزادی سفر، بیان و اجتماع ایجاد کرده‌اند. ممنوعیت تقریباً همه مشاغل؛ ممنوعیت آموزش متوسطه و عالی؛ و اجازه دستگیری های خودسرانه و نقض حق آزادی را فراهم کرده است.»

دیده بان حقوق بشر خاطرنشان کرد که افغانستان یکی از طرف های اساسنامه روم محکمه جنایی بین‌المللی است.

ایونسن گفت: «تحقیقات محکمه جنایی بین‌المللی در افغانستان می‌تواند راهی برای پاسخگویی به جنایت علیه بشریت در مورد ستم جنسیتی فراهم کند. دولت ها باید اطمینان حاصل کنند که محکمه منابع و همکاری های لازم را دارد تا سارنوال هایش بتواند این جنایت را در کنار سایر نقض های شدید حقوقی که مرتکب شده است، بررسی کنند.»

این در حالی است که امارت اسلامی ادعاها مبنی بر نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان را رد کرده و تاکید نموده که متعهد به تامین حقوق آنان در چارچوب شریعت است.

Trending

خروج از نسخه موبایل