Connect with us

اخبار ساحوی

رهبر ازبیکستان برای تمدید حکومت خود انتخابات زودهنگام برگزار کرد

منتشر شده

در

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبیکستان، تنها چند ماه پس از تغییر قانون اساسی برای لغو محدودیت‌های دوره ریاست‌جمهوری که می‌بایست در سال ۲۰۲۶ کناره‌گیری می‌کرد، روز یکشنبه یک انتخابات زودهنگام برای تمدید حکومت خود برای هفت سال دیگر برگزار نمود.

به گزارش رویترز، میرضیایف، ۶۵ ساله، پس از درگذشت اسلام کریموف، که از دوران شوروی حکومت می‌کرد و کشور را به روی بیشتر جهان بسته نگه داشته بود، پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۶، ازبیکستان را از انزوا خارج کرده است.

تجارت خارجی باز، کنترل ارزی از بین رفته و نظام سیاسی تا حدودی آزاد شده است. با این حال، هنوز هیچ حزب یا سیاستمدار اپوزیسیون قوی در ازبیکستان وجود ندارد، کشوری که هرگز انتخاباتی را برگزار نکرده است که ناظران بین‌المللی آن را رقابتی بدانند.

میرضیایف با برگزاری همه پرسی در ماه اپریل در مورد اصلاحات قانون اساسی که تعداد دوره های ریاست جمهوری او را مجدداً تنظیم کرد و دوره های ریاست جمهوری آینده را از پنج سال به هفت سال افزایش داد، محدودیت دو دوره ای ریاست جمهوری خود را لغو کرد.

ازبیکستان نیز مانند سایر کشورهای آسیای مرکزی تلاش می‌کند تا آسیب‌های جانبی ناشی از تحریم‌های غرب علیه شریک تجاری سنتی خود روسیه را به دلیل جنگ در اوکراین به حداقل برساند.

کاهش ارزش روبل روسیه به این معنی است که انتظار می‌رود تاشکند شاهد کاهش ورود ارز از میلیون‌ها شهروند ازبیکستان که در روسیه کار می‌کنند، باشد.

ازبیکستان که زمانی صادرکننده انرژی بود، اکنون نفت و گاز را بیش از مقدار تولید، مصرف می‌کند و هایدرو کاربن‌‌های روسیه را خریداری می‌کند و از آنجایی که مسکو صادرات خود را از غرب تغییر مسیر می‌دهد، سود می‌برد.

به گزارش رویترز، تاشکند از نظر سیاسی بی طرفی خود را حفظ کرده و خواستار صلح در اوکراین و متعهد به پایبندی به تحریم‎های غرب و در عین حال حفظ روابط عادی با مسکو است.

سه نامزد رسمی در مقابل میرضیایف به نمایندگی از حزب اکولوژیک، حزب دموکراتیک خلق و حزب سوسیال دموکراتیک عدالت در حال رقابت هستند.

اخبار ساحوی

شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌ها کشته شدند

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده است که شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌های مسلحانه روز شنبه در منطقه‌ای در شمال غرب این کشور کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه اردوی پاکستان آمده است که درگیری‌ها در سه منطقه پس از انجام عملیات توسط سربازان در وزیرستان و مناطق مجاور آن رخ داد.

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرد که جنگجویان این گروه با حمله بر یک پوسته امنیتی سربازان را کشته اند.

تحریک طالبان پاکستان در ماه‌های اخیر حملات خود را افزایش داده و در اکثر موارد، نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اردوغان: خواهان پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه هستیم

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه می‌گوید که کشورش از پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه حمایت می‌کند.

اردوغان روز جمعه، ۶ دسامبر، به خبرنگاران گفته که شهرهای ادلب، حما و حمص تصرف شده‌اند و هدف بعدی دمشق، پایتخت سوریه است.

او افزوده است: «طبعاً ما امیدواریم حرکت مخالفان در سوریه ادامه یابد، البته به شکل مسالمت‌آمیز.»

به گفته اردوغان، تاکنون هیچ پیامی از طرف بشار اسد، رئیس ‌جمهور سوریه، برای آغاز مذاکرات دریافت نکرده است.

گفتنی است که هیأت تحریر شام یکی از گروه‌های تحت حمایت ترکیه محسوب می‌شود.

با این حال، شورشیان اسلام‌گرا تاکنون شهرهای ادلب، حما و حمص را تصرف کرده‌اند و مقصد بعدی را دمشق تعیین کرده‌اند.

این در حالی است که ایران و روسیه از پیشروی شورشیان در شهرهای مختلف سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

جنگجویان عراقی تحت حمایت ایران برای جنگ وارد سوریه شدند

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

Published

on

منابع سوری و عراقی روز دوشنبه (۱۲ عقرب) اعلام کردند صدها جنگجو از گروه‌های شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت ایران شبانه وارد سوریه شدند تا به دولت دمشق در نبرد علیه شورشیانی که هفته گذشته حلب را تصرف کردند، یاری برسانند. تهران نیز وعده داد که به دولت سوریه کمک می‌کند.

دو منبع امنیتی عراقی گفتند دست کم ۳۰۰ تن از این جنگجویان عمدتاً از گروه‌های بدر و نجباء، روز یک‌شنبه برای ورود به خاک سوریه، با اجتناب از گذرگاه مرزی رسمی، از یک جاده خاکی عبور کردند.

یک منبع ارشد نظامی اردوی سوریه به خبرگزاری رویترز گفت: «اینها نیروهای تقویتی جدیدی هستند که برای کمک به رفقای ما در خطوط مقدم در شمال فرستاده شده‌اند» و افزود که این نیروها به گروه‌های کوچکتر تقسیم شده بودند تا از حملات هوایی در امان باشند.

این مقام نظامی گفت که ده‌ها تن از نیروهای حشد شعبی، گروه عراقی تحت حمایت ایران نیز با گذشتن از یک گذرگاه نظامی در نزدیکی گذرگاه رسمی ابوکمال وارد خاک سوریه شده‌اند. او همچنین گفت که این گروه‌های تازه‌نفس شامل نیروهای کتائب حزب‌الله و لشکر فاطمیون هم می‌شود.

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

شورشیان سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد قیام کردند و هم‌پیمانان ایران در منطقه، شامل گروه‌های شبه نظامی مدت‌هاست که نقشی اساسی در موفقیت نیروهای طرفدار دولت سوریه در سرکوب این شورشیان ایفا کرده‌اند. این گروه‌های هم‌پیمان ایران همچنین به مدت طولانی پایگاه‌هایی در سوریه داشته‌اند.

وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، روز دوشنبه گفت که اردوی سوریه قادر به مقابله با شورشیان است اما در عین حال به گروه‌های شبه مظامی منطقه‌ای تحت حمایت تهران اشاره کرد و افزود: «البته گروه‌های مقاومت هم کمک می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران هم هر گونه پشتیبانی که لازم باشد، فراهم خواهد کرد.»

ساکنان و گروه های کمک رسان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب سوریه گفتند اردوی سوریه و هواپیماهای جنگی روسیه روز دوشنبه به حملات خود در این مناطق شدت بخشید و از جمله حمله آنها به یک اردوگاه آوارگان منجر به کشته شدن هفت نفر شد.

حمله سریع شورشیان در هفته گذشته بسیاری را در منطقه غافلگیر کرده، بزرگترین ضربه را به اسد وارد کرد و آتش جنگی را که به نظر می‌رسید پس از تثبیت جبهه‌های جنگ داخلی در سال ۲۰۲۰ فروکش کرده باشد، دوباره شعله‌ور کرد.

اگرچه روسیه از سال ۲۰۲۲ بر جنگ در اوکراین متمرکز شده است، اما همچنان یک پایگاه هوایی در شمال سوریه دارد. گروه اصلی تحت حمایت ایران، حزب‌الله لبنان نیز از زمان آغاز جنگ در غزه سال گذشته، تمرکز خود را بر جنگ با اسرائیل قرار داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!