Connect with us

رویداد های اخیر

روزانه میلیون‌ها دالر امریکایی از پاکستان به افغانستان قاچاق می‌شود

Published

 on

(Last Updated On: دلو ۱۸, ۱۴۰۱)

بر اساس گزارش بلومبرگ، پول افغانی یکی از بهترین عملکردها را در سال قبل در برابر دالر داشته است. این در شرایطی است که بزرگترین شریک تجاری افغانستان یعنی پاکستان، یکی از بدترین عملکردها را در برابر دالر ثبت کرده است. در این گزارش دلیل عملکرد خوب واحد پولی افغانی در برابر دالر برسی شده است.

به گفته محمدظفر پاراچا، رئیس کل اتحادیه صرافان پاکستان – (که متشکل از ۲۶ نهاد معاملاتی است)، تاجران و قاچاقچیان روزانه ۵ میلیون دالر از مرز پاکستان خارج می‌کنند. این مبلغ، بیشتر از ۱۷ میلیون دالری است که بانک مرکزی افغانستان به صورت هفتگی به بازار تزریق می‌کند.

روشن شدن وجود این جریان‌های غیرقانونی قاچاق ارز از پاکستان به افغانستان نشان می‌دهد که امارت اسلامی افغانستان پس از پیروزی در سال ۲۰۲۱ چگونه از تحریم‌های اعمال‌شده فرار می‌کند؛ ولی این رویکرد افغانستان برای مواجهه با تحریم‌ها، ذخایر ارزی پاکستان را کاهش می‌دهد و فشار نزولی بر روپیه را با اضافه شدن تقاضای افغانستان به این کشور تشدید می‌کند. به همین دلیل ارزش روپیه به پایین‌ترین سطح سقوط کرده و اقتصاد در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

پاراچا توضیح داد که بدون شک ارز قاچاق می‌شود و قاچاق ارز به تجارت سودمندی در کشور تبدیل شده است.

زمانی که امارت اسلامی پس از دو دهه در آگوست ۲۰۲۱ موفق شد تا دوباره بر افغانستان مسلط شود، ایالات متحده و اتحادیه اروپا بیش از ۹ میلیارد دالر از ذخایر بانک مرکزی افغانستان را مسدود کردند. این واکنش به بهانه ترس استفاده از منابع برای مقابله با تروریسم انجام شد. با فشار سازمان ملل، امریکا موافقت کرد تا نیمی از منابع را برای کمک به اقتصاد افغانستان آزاد کند ولی پس از منع کار و تحصیل زنان افغانستانی توسط امارت اسلامی، این دسترسی متوقف شد.

با گذشت ۱۷ ماه از روی کار آمدن امارت اسلامی، افغانستان در وضعیت وخیمی به سر می‌برد و وضعیت حقوق بشر رو به وخامت می‌گذارد. سازمان ملل هشدار داده که بیش از نیمی از جمعیت در زمستان با گرسنگی شدید مواجه هستند ولی با این وجود پول پاکستان به امارت اسلامی کمک کرده تا از بحران گذر کند.

خرم شحزاد، مدیر اجرایی شرکت ه‍سته آلفا بتا (یک شرکت مشاوره مالی در پایتخت تجاری پاکستان) گفت:«افغانستان روزانه به ۱۰ تا ۱۵ میلیون دالر منابع ارزی نیاز دارد که تخمین زده می‌شود نیمی از این نیاز از پاکستان در حال تامین است.»

حسیب نوری، سخنگوی د افغانستان بانک گفته است که د افغانستان بانک به اندازه کافی از ذخایر دالری برای حمایت از اقتصاد برخوردار است.

بخشی از منابع مالی افغانستان هم از سازمان ‌ملل می‌رسد. سازمان ملل متحد از سال قبل هر هفته ۴۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان ارایه می‌کند که به دلیل عدم دسترسی افغانستان به سیستم بانک‌جهانی، این پول به صورت نقدی به کابل رسیده و تبدیل به افغانی واحد پول ملی این کشور می‌شود. دالرهای سازمان ملل در نهایت به خزانه بانک مرکزی می‌رسد که سازمان ملل برای اظهار نظر در این مورد فوراً پاسخگو نبود.

جمع‌آوری بخشی از تعرفه‌های گمرکی به دالر هم یکی دیگر از منابع مالی امارت اسلامی است.

افغانی در سال گذشته تا روز دوشنبه ۵.۶ درصد در برابر دالر افزایش داشته است که یکی از بهترین عملکردها در میان ارزهای جهانی است. پول افغانی پس از رسیدن به پایین‌ترین سطح در محدوده ۱۲۴.۲۸ افغانی در برابر دالر در دسامبر ۲۰۲۱، بهبود پیدا کرده و به حدود ۸۹.۹۶ افغانی در ازای هر دالر رسیده است.

روپیه پاکستان ولی در همین بازه زمانی ، ۳۷ درصد در برابر دالر ارزش خود را از دست داده که یکی از بزرگترین کاهش‌ها در برابر دالر در عرصه جهان است. در اواخر جنوری روپیه پاکستان در یک روز ۱۰ درصد از ارزش خود را در برابر دالر از دست داد که بزرگترین کاهش حداقل در دو سال گذشته است؛ زیرا دولت بحران‌زده پاکستان برای دریافت قرضه از صندوق بین‌المللی پول کنترل خود را بر نرخ ارز کاهش داد. دولت پاکستان با پیامدهای سیل‌های مرگبار، تورم شدید، ناآرامی های سیاسی و کمبود ذخایر خارجی دست به گریبان است. سطح ذخایر ارزی خارجی در هفته منتهی به ۲۷ جنوری ، به ۳.۰۹ میلیارد دالر کاهش پیدا کرد که پایین ترین رقم در ۹ سال اخیر است.

به گفته مقامات در وزارت مالیه افغانستان، قاچاق ارز از پاکستان به افغانستان در اواسط سال گذشته با افزایش صادرات ذغال‌سنگ به پاکستان آغاز شد. مقامات امارت اسلامی نیز استفاده از روپیه در افغانستان را به عنوان ارز قانونی ممنوع کردند که صادرکنندگان را مجبور به استفاده از دالر به عنوان ارز قانونی و بازگشت آن به کشور میکند.

احمدولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه گفت که امارت اسلامی همه را تشویق به آوردن دالر میکند ولی حداکثر انتقال دالر به خارج از کشور را به ۵۰۰۰ دالر کاهش داده است.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما، گفته است که امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست.

در بیانیه‌ای که ارگ نشر کرده آمده است که مولولی عبدالکبیر در این دیدار همچنان ابراز امیدواری کرده تا جامعه بین‌المللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما اما می‌‌گوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه در افغانستان تأکید کرده است.

در حساب تویتر ارگ همچنان آمده است که معاون سیاسی یوناما در کنار قدر دانی از تامین امنیت نهادهای مربوط به سازمان ملل در افغانستان گفته است که با تمدید ماموریت یوناما، این نهاد یک سال دیگر برای ارایه خدمت به شهروندان افغانستان فعالیت خواهد کرد.

مولوی عبدالکبیر همچنان گفت که امارت اسلامی به شمول ملل متحد، خواهان روابط خوب و فعال با همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی است و امید دارد که دولت‌های بین‌المللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.”

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما می‌گوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران و زنان در افغانستان یکبار دیگر تاکید کرده است.

از سوی هم دفتر معاونت سازمان ملل متحد در بیانیه‌ی دیگری گفته که آقای پوتزل در دیدار با حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران برای افغانستان، بر تقویت و یکپارچه ساختن همکاری‌های منطقوی از بهر کمک به افغانستان باثبات و صلح‌آمیز نیز تأکید کرده است.

تعلیق کار زنان و تحصیل دختران در افغانستان، سبب شد تا پای مقام‌های بلند پایه سازمان ملل متحد را یکی پی دیگر به کابل بکشاند و در مورد رفع محدودیت‌ها علیه زنان با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو نمایند اما تا کنون این گفتگوها نتیجه ملموث نداده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس کابل: جرایم جنایی در شهر کابل کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

رییس تحقیقات جرایم جنایی قوماندانی امنیه کابل می‌گوید که جرایم جنایی در پایتخت کشور کاهش یافته و برای بهبود هرچه بیش‌تر اوضاع در شهر کابل خواهان همکاری شهروندان شده است.

مسوولان قوماندانی امنیه کابل روز گذشته (چهارشنبه، ۲ حمل) در یک کنفرانس خبری دستاوردهای یک ساله آن قوماندانی را بیان داشتند.

مفتی عبدالصمد حنفی، رییس تحقیقات جرایم جنایی قوماندانی امنیه کابل در این کنفرانس خبری وضعیت امنیتی شهر کابل را قناعت بخش توصیف کرده افزود: «به اثر تلاش‌های موظفین قوماندانی، جرایم جنایی در شهر کابل کاهش چشم‌گیری یافته است.»

او گفت که قبل از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در یک حوزه امنیتی، ۱۵ مورد سرقت واسطه شخصی به ثبت رسیده است، در حالی که در یک سال گذشته، ما شاهد سرقت یک واسطه در یک هفته نبوده‌ایم که این خود نمایانگر کاهش سطح جرایم را در شهرکابل نشان می دهد.

او گفت: «موظفین امنیتی به طور ۲۴ ساعته در خدمت هم شهریان قرار دارند و به خاطر تأمین امنیت هرچه بهتر از شهروندان کابل خواهان همکاری شده گفت که شماره‌های عاجل قوماندانی امنیه به گونه‌ ۲۴ ساعته فعال است و آنان می‌توانند، در صورت ضرورت تماس بگیرند.»

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه، روی دستاوردهای مدیریت‌های تعلیم و تربیه، دعوت و ارشاد، تعمیرات و انجنیری، جرایم جنایی، تروریزم و مواد مخدر آن قوماندانی معلومات داد و گفت: «در یک سال گذشته، یک صدوپنجاه و شش واقعه قتل در سطح شهر کابل و چهارده ولسوالی کابل رخ داده است که در پیوند به آن دوصد و ۳۶ تن بازداشت شده اند.»

وی گفت که دراین مدت پنجصدو پنجاه و سه قضیه سرقت منازل، اجناس قیمتی مثل مبایل و غیره رخ داده و ۹۰۱ تن در پیوند به آن دستگیر شده اند و همچنان یک هزارو نُه صدو ۲۰ واقعه دیگر مثل خودکشی، غصب، سرقت، موتر وموترسایکل، زورگیری، مواد مخدر، فریبکاری٬ رشوه، جنگ‌های ذات البینی و قضایای دیگر به وقوع پیوسته است که در رابطه به آن یک هزارو هشتصدوسی وشش نفر بازداشت شده اند.

زدران همچنان، روی دستاوردهای یک ساله روی هربخش به تفصیل معلومات ارایه کرده واز همشهریان خواست، با نیروهای پولیس همکاری نموده در صورت ضرورت با شماره‌های قوماندانی امنیه کابل، به تماس شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نخستین دور فراغت «نیروهای کماندو» با حضور وزیر دفاع برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

مسئولین در وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان امروز (پنج‌شنبه ۳حمل) می‌گویند که ۴۸۵ تن از نیروهای قوت‌های خاص (کماندو) پس از سپری نمودن دوره تعلیمات نظامی، مسلکی و عقیدتی سه ماهه یک روز قبل طی مراسم با شکوه‌ی با حضور داشت مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی مسؤلان و سایر مجاهدین از فرقه “قوت‌های خاص” این وزارت فارغ گردیدند.

وزیر دفاع ملی در سخنانی خطاب به مجاهدین گفت:«اهداف و تلاش‌های خستگی ناپذیر شما همانا تطبیق شریعت اسلامی در کشور و مبارزه با دشمنان بوده است، من از این طریق به مردم خویش اطمینان می‌دهم این نیروها از ناموس، جان و مال شما محافظت نموده و به کسی اجازه اخلال و گرفتن خوشی ها شما را نخواهند داد.»

همچنان مولوی مختار احمد عمری، معاون فرقه قطعه خاص ضمن سپاسگزاری از مسئولان، اطمینان داد که آنان در آینده برای حفاظت از حاکمیت ملی و نظام اسلامی متعهد و مصمم به تربیت نیروهای بیشتری می‌باشند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!