رویداد های اخیر
روز جهانی آزادی مطبوعات؛ امارت اسلامی بر حمایت از رسانهها تاکید کرد
به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، امارت اسلامی افغانستان روز چهارشنبه (۱۳ثور) میگوید که از رسانهها حمایت میکند و این روز را برای رسانهها باارزش میداند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان میگوید که امروز روز جهانی آزادی مطبوعات است، آنرا برای رسانه ها باارزش میدانیم
وی در رشته از تویتهای نگاشته است که:«رسانهها میتوانند در پرتو منافع ملی و اصول اسلامی در راستای تنویر اذهان عامه و وساطت میان مردم ونظام ممد واقع شوند.»
بلال کریمی در ادامه افزوده است که امارت اسلامی از «رسانههای متعهد حمایت میکند و آنها را به تعهد بیشتر و فعالیت بهتر در میدان رسانهای فرامیخواند.»
درهمین حال، سازمان ملل دریک اعلامیهای به مناسبت روز جهانی مطبوعات گفته است که در حالی که جهان روز جهانی مطبوعات را تجليل میکند رسانهها در افغانستان با مشکالت مواجه هستند.
دراین اعلامیه، سازمان ملل متحد نگرانی جدی خود را نسبت به آینده رسانههای افغانستان ابراز کرده و گفته است که خبرنگاران مجبور به کار در فضای تهدید آمیز و ترس در میان افزایش محدودیتها توسط مقامات حاکم هستند.
در اعلامیه آمده است که از آگست ۲۰۲۱، تعداد زیادی از متخصصین رسانهای از افغانستان فرار نموده اند و این بخش تحت تاثیر بحران اقتصادی کشور قرار گرفته است. «تعداد زیادی از رسانهها بسته شده اند و خبرنگاران زن به طور نامتناسبی تحت تأثیر محدودیتهای اضافی قرار گرفته اند که توانایی شان را در انجام کارهای شان تقریباً از بین برده است.»
در اعلامیه همچنان آمده است که یوناما موارد متعددی از نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارکنان رسانهها توسط مقامات حاکم را در ۱۸ ماه گذشته مستند کرده است.
اعلامیه افزوده است که :«دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، بدرفتاری و تهدید به عنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان به کار گرفته شده است.»
افغانستان در سال ۲۰۲۲ در فهرست جهانی آزادی مطبوعات خبرنگاران بدون مرز (RSF) از ۱۸۰ کشور در رده ۱۵۶ قرار گرفت که نسبت به رده ۱۲۲ خود در سال ۲۰۲۰ نزول کرده است.
پاتریشیا مک فلیپس، رییس یونسکو در افغانستان میگوید:«افغانستان در حال عبور از یک مرحله حیاتی است ومردم افغانستان مستحق دسترسی به معلومات دقیق، تازه، قابل اطمینان و بی طرف هستند. ما از مقامات حاکم می خواهیم که از آزادی مطبوعات حمایت کنند و اجازه دهند که خبرنگاران بدون ترس از توقیف معلومات را گزارش دهند.»
مقامهای وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم بزرگداشت از این روز میگویند که امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانهها است و تلاش میشود تا به مشکلات رسانهها وخبرنگاران رسیدگی صورت بگیرد.
از سوی هم مسوولان اتحادیه ملی ژورنالیستان آزاد افغانستان میگویند در یک سال گذشته ۱۲۳مورد خشونت از سوی مسوولین امنیتی علیه خبرنگاران به ثبت رسیده و ۱۰رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شده است.
درهمین حال، کمیته مصوونیت خبرنگاران نیز از روز جهانی آزادی بیان بزرگداشت کرد. شرکت کنندگان در این برنامه از عدم دسترسی به اطلاعات انتقاد میکنند و میگویند که باید کمیتههای مشترک مانند کمیته دسترسی به اطلاعات و همچنان کمیته رسیدگی به تخطی رسانهای میان رسانهها و حکومت فعال شود.
مسوولان وزارت اطلاعات وفرهنگ میگویند کمیسیون تخطی رسانهها به فعالیتش آغاز کرده و این وزارت در تلاش تقویت این کمیسیون است.
سوم می درتقویم جهانی برابر میشود با روزجهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان فرهنگی یونسکو سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳به این نام مسمی شده است از این روز در افغانستان در حالی بزرگداشت میشود که بر بنیاد آمارها پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۲۱ در حدود ۲۲۵ رسانه مسدود شده و از دوازده هزار کارمند رسانه، یک هزار آن افغانستان را ترک کرده و نیز هفت هزار تن کارخود را از دست داده است که از این میان ۲۸۰۰ تن آنان را زنان شکلیل میدهد و در حال حاضر تنها ۵۰۰ خانم در رسانههای افغانستان به کارمشغول اند.
رویداد های اخیر
اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک بررسی میشود
مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو انجام شده و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهد.
اداره ملی حفاظت از محیط زیست اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک ولایت لوگر را بررسی میکند.
مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو صورت گرفته و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهند.
زین العابدین عابد، مُعین تخنیکی و مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت: «این پروژه ابعاد مختلف دارد. یکی از آن مربوط وزارت معادن و پترولیم میشود که طبق اصول شان باید پیش برود. دوم اینکه در این ساحه آبدات تاریخی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ در بخش آسیب پذیری آن مطابق به اصول خود کار میکند. اصول و معیار ما اینست که شرکت ام سی سی باید معیارهای محیط زیستی را رعایت کند.»
مسوولان در وزارت معادن و پترولیم تصریح کردند که آنان در دو بخش اثرات محیط زیستی را بررسی میکنند، در بخش فرهنگی و اقتصادی.
حمیدالله حبیبی، رئیس پروژه مس عینک در وزارت معادن و پترولیم گفت: «در هر مرحله لازم است تا برنامههای جداگانه مطابق با نورمها در بخش حفاظت از محیط زیست وجود داشته باشد. موضوع دیگر اینکه برای بازسازی در ساحه استخراج معدن که یک مرحله خیلی مهم است، استندرهای موثر جهانی در گزارش ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی شامل شود.»
نماینده شرکت قراردادی تاکید کرد که آنان آماده هر گونه همکاری برای ارزیابی کلی پروژه معدن مس عینک با توجه به نتایج و اثرات محیط زیستی آن هستند.
شیونگ، معاون تخنیکی و انجنیری شرکت قراردادی گفت: «در واقع پروژه مس عینک میتواند دوستی با افغانستان را به تصویر بکشد ولازم است تا قبل از شروع استخراج معدن مس عینک برای انکشاف و توسعه بیشتر این پروژه، بررسی اثرات محیط زیستی آن تکمیل گردد و ما برای ارزیابی کلی این پروژه با توجه به نتایج و اثرات آن آماده هر گونه همکاری در حفظ و مراقبت از محیط زیست هستیم.»
معدن مس عینک در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق کابل در ولایت لوگر موقعیت دارد و این منطقه دومین ذخیره مس جهان را در خود جا داده است. این پروژه یکی از منابع مهم عایداتی کشور به شمار میرود و حالا بیش از هر زمان دیگر امیدواری ها برای آغاز کار عملی آن وجود دارد.
رویداد های اخیر
مقامهای قطر و آلمان وضعیت افغانستان را بررسی کردند
در این دیدار، «آخرین تحولات افغانستان با تمرکز خاص بر مسائل امنیتی، بشردوستانه، اقتصادی و سیاسی بررسی شد.»
وزارت خارجه قطر از گفتگوی مقامهای این کشور با هیئت دیپلوماتیک آلمان درباره وضعیت افغانستان خبر داد.
وزارت خارجه قطر روز یکشنبه (۲۲میزان) در خبرنامهای گفت که در این دیدار آخرین تحولات افغانستان، به خصوص اوضاع امنیتی و شرایط بشری در این کشور، بحث شد.
بربنیاد خبرنامه، فیصل بن عبدالله الحنزاب، نماینده خاص وزیر امور خارجه قطر، با لوتار فریشلادر، سفیر آلمان در قطر، و رالف دیتیر راینهارد، رئیس دفتر روابط آلمان برای افغانستان در دوحه و شارژدافیر موقت سفارت آلمان در افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار، «آخرین تحولات افغانستان با تمرکز خاص بر مسائل امنیتی، بشردوستانه، اقتصادی و سیاسی بررسی شد.»
رویداد های اخیر
هالند در حال بررسی توافق با ازبکستان برای اخراج مهاجرین افغان است
پیش از این، جرمنی در ماه سنبله ۲۸ مهاجر افغان را که مجرم خوانده شده بودند به افغانستان بازگرداند.
یک مقام هالند میگوید که این کشور در حال بررسی توافق با ازبکستان در مورد اخراج آنعده از مهاجرین افغان است که درخواستهای پناهندگیشان رد شده است.
رسانۀ هالندی NL Times روز یکشنبه (۲۲ میزان) گزارش داد که حکومت هالند در این باره بررسی میکند که آیا میتواند ازبکستان را متقاعد کند که مهاجرین ردشده را بپذیرد یا نه.
در ادامه آمده که جرمنی اخیراً با ازبکستان به توافق رسیده که میتواند مهاجرین افغان را به این کشور بفرستد.
به گزارش این رسانه، ماریولین فابِر، وزیر پناهندگی هالند، روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت که کابینه در حال بررسی چگونگی توافقات با ازبکستان است. او در این باره جزئیات نداده است.
این در حالی است که بر اساس گزارش برخی از رسانههای سوئیس، این کشور بهتازگی دو پناهندۀ افغان را که متخلف شناخته شده بودند اخراج کرده و آنان را به کابل بازگردانده است.
پیش از این، جرمنی در ماه سنبله ۲۸ مهاجر افغان را که مجرم خوانده شده بودند به افغانستان بازگرداند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغان متهم به طرح حمله در روز انتخابات امریکا برای استخبارات این کشور کار کرده بود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه نفت خام: ۸۰ درصد تیل دیزل در داخل کشور تولید میشود
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
ایلان ماسک، رئیس اجرایی شرکت تسلا از تکسی رباتیک «سایبر کب» رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغانها از دستورکارهای فارمت مسکو بود
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
ایران دو ماهواره را برای پرتاب به مدار زمین به روسیه فرستاده است