Connect with us

اخبار ساحوی

روسیه به دنبال میانجی‌گری بین امریکا و ایران است

مسعود پزشکیان، رئیس دولت ایران، نیز روز ۱۲ حوت در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد اعلام کرد که شخصاً با مذاکره با امریکا موافق بوده، اما پس از مخالفت خامنه‌ای، از موضع خود عقب‌نشینی کرده است.

منتشر شده

در

رسانه‌های دولتی روسیه و مشاور سیاست خارجی کرملین گزارش خبرگزاری بلومبرگ مبنی بر پذیرش میانجی‌گری میان ایران و امریکا از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، را تأیید کردند.

با این حال، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که پیشنهاد میانجی‌گری از سوی روسیه مطرح شده است.

بلومبرگ روز سه‌شنبه ۱۴ حوت گزارش داد که در گفتگوی تیلیفونی اخیر میان دونالد ترمپ و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور امریکا از همتای روس خود خواسته که در مذاکرات میان دو کشور نقش میانجی را ایفا کند. این مذاکرات شامل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران و همچنین حمایت تهران از گروه‌های نیابتی خود در منطقه است.

در همین حال، رویترز به نقل از یک منبع امریکایی اعلام کرد که روسیه این پیشنهاد را ارائه کرده و امریکا از مسکو درخواست چنین نقشی نکرده است. چند ساعت پس از انتشار این گزارش، رسانه دولتی روسیه تأیید کرد که پوتین با ایفای نقش میانجی در مذاکرات میان ایران و امریکا موافقت کرده است.

یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی رئیس‌جمهور روسیه نیز این خبر را تأیید و اعلام کرد که موضوع ایران یکی از محورهای گفتگوهای اخیر مقامات روسی و امریکایی در ریاض بوده است. او افزود که دو طرف بر سر برگزاری مذاکراتی جداگانه در این زمینه توافق کرده‌اند، اما تاکنون از سوی واشینگتن هیچ نشانه‌ای مبنی بر مشخص شدن زمان و نحوه این مذاکرات دریافت نشده است.

بلومبرگ همچنین گزارش داد که مقامات بلند رتبه‌ای دولت ترمپ در دیدار با همتایان روس خود در ریاض، درباره ایران نیز صحبت کرده و بر ادامه گفتگوها تأکید کرده‌اند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز سه‌شنبه ۱۴ حوت گفت که مسئله هسته‌ای ایران باید از راه‌های مسالمت‌آمیز حل شود و روسیه برای کمک در این زمینه آمادگی دارد.

در حالی که روسیه این موضوع را تأیید کرده، مقامات و رسانه‌های ایران تاکنون در این‌ باره سکوت کرده‌اند و واکنشی به گزارش‌های منتشرشده نشان نداده‌اند.

انتشار این خبر تنها چند روز پس از سفر چندساعته سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به تهران صورت گرفته است.

ترامپ و پوتین روز ۲۴ دلو در یک گفتگوی تیلیفونی ۹۰ دقیقه‌ای، درباره جنگ اوکراین و مسائل خاورمیانه تبادل نظر کردند. پس از این تماس، مارکو روبیو و سرگئی لاوروف، وزیران خارجه امریکا و روسیه، ۳۰ دلو در ریاض دیدار کردند.

در هفته‌های اخیر، نگرانی‌های بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران افزایش یافته است. رافائل گروسی، سرمنشی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، روز ۱۳ حوت در نشست شورای حکام در وین، گسترش برنامه هسته‌ای ایران را «نگران‌کننده» خواند و از تهیه گزارشی جامع درباره تخلفات این کشور خبر داد. او همچنین هشدار داد که ایران از چهار سال پیش اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام را متوقف کرده است و سازمان در این مدت قادر به انجام دسترسی‌های تکمیلی در ایران نبوده است.

علی خامنه‌ای، رهبر ایران، روز ۱۹ دلو تأکید کرد که مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست» و هیچ تأثیری در حل مشکلات کشور نخواهد داشت.

مسعود پزشکیان، رئیس دولت ایران، نیز روز ۱۲ حوت در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد اعلام کرد که شخصاً با مذاکره با امریکا موافق بوده، اما پس از مخالفت خامنه‌ای، از موضع خود عقب‌نشینی کرده است.

در این میان، دیمیتری پسکوف اعلام کرد که روسیه معتقد است ایران و امریکا باید مشکلات خود را از طریق گفتگو حل کنند و مسکو آماده است در این زمینه کمک کند.

از سوی دیگر، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، تلویحاً تأیید کرد که روسیه برای میانجی‌گری اعلام آمادگی کرده است. او گفت که طبیعی است کشورها برای کمک به مذاکرات میان ایران و امریکا ابراز تمایل کنند، اما درعین‌حال تأکید کرد که «دوستان روس ما می‌دانند که هیچ چیز درباره موضوع هسته‌ای ایران بدون نظر ما انجام نخواهد شد».

بلومبرگ همچنین گزارش داده که سرگئی لاوروف در سفر اخیر خود به تهران، جزئیات دیدار خود با مقامات امریکایی در ریاض را با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در میان گذاشته است. هنوز مشخص نیست که تهران چه واکنشی به پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی امریکا خواهد داشت، اما بسیاری از جریان‌های تندرو در ایران، از جمله سپاه پاسداران، مخالف هرگونه مذاکره با واشینگتن هستند.

اخبار ساحوی

حمله انتقام‌جویانه امریکا بر مراکز داعش در سوریه

Published

on

مقام‌های امریکایی می‌گویند ایالات متحده در واکنش به حمله داعش بر نیروهایش، حملات گسترده انتقام‌جویانه را بر ده‌ها مرکز داعش در سوریه انجام داده است.

بر اساس اعلام اردوی امریکا، بیش از ۷۰ مرکز داعش در بخش‌های مرکزی سوریه هدف قرار گرفته و در این عملیات از جت‌های جنگی، هلیکوپترهای اپاچی، سیستم راکتی «هیمارس» امریکا و همچنان جت‌های اردنی استفاده شده است.

وزیر دفاع امریکا گفت این حملات که «عملیات چشم عقاب» نام‌گذاری شده، مراکز جنگجویان داعش، زیربنا‌ها و انبارهای تسلیحاتی این گروه را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور امریکا نیز تأکید کرد که این اقدام یک پاسخ جدی به حمله مرگبار اخیر بوده است.

هفته گذشته در شهر پالمیرا، دو سرباز امریکایی و یک مترجم غیرنظامی در حمله‌ای که به داعش نسبت داده می‌شود، کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدند.

دولت سوریه ضمن حمایت از این عملیات، بار دیگر تعهد خود را برای مبارزه با داعش و جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای این گروه در خاک سوریه اعلام کرده است. حدود یک‌هزار نیروی امریکایی هنوز در سوریه حضور دارند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

فشار بر رئیس اردوی پاکستان برای مشارکت در طرح ثبات‌بخشی غزه

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که، جنرال آصف منیر، رئیس اردوی  پاکستان، با چالش بزرگ تازه‌ای روبه‌رو است؛ واشنگتن از اسلام‌آباد خواسته است تا در نیروهای ثبات‌بخشی غزه مشارکت کند، اقدامی که تحلیل‌گران هشدار داده‌اند ممکن است با واکنش منفی در داخل کشور همراه شود.

به گزارش منابع خبری، منیر قرار است در هفته‌های آینده برای سومین بار طی شش ماه گذشته به واشنگتن سفر کند و با رئیس‌جمهور دونالد ترمپ دیدار نماید. موضوع اصلی این دیدار، مشارکت پاکستان در نیروهای غزه و اجرای طرح ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای بازسازی و بازیابی اقتصادی این منطقه جنگ‌زده خواهد بود.

طرح ترمپ از کشورهای مسلمان می‌خواهد تا در دوران انتقال و بازسازی غزه، گروه شبه‌نظامی حماس را خلع سلاح کنند. با این حال، بسیاری از کشورها نگران دخالت در درگیری‌ها و واکنش منفی جمعیت‌های طرفدار فلسطین هستند.

جنرال منیر با رئیس‌جمهور ترمپ رابطه نزدیکی برقرار کرده است تا اعتماد میان واشنگتن و اسلام‌آباد پس از سال‌ها بی‌اعتمادی، بازسازی شود. کارشناسان می‌گویند، پاکستان تحت فشار است تا توانایی نظامی خود را نشان دهد و از حمایت امریکا در زمینه سرمایه‌گذاری و کمک‌های امنیتی برخوردار بماند.

منیر اخیراً به عنوان رئیس کل قوای دفاعی منصوب شده و مسئولیت هدایت نیروی هوایی و نیروی دریایی را نیز بر عهده دارد. با اصلاحات قانونی جدید، او از مصونیت قانونی مادام‌العمر برخوردار است و اختیار نامحدودی برای تصمیم‌گیری دارد.

با این حال، خطر اصلی در داخل کشور نهفته است؛ احزاب اسلام‌گرا و برخی گروه‌های سیاسی پاکستان ممکن است با اعزام نیروها به غزه مخالفت کرده و اعتراضات گسترده‌ای را سازماندهی کنند. تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که هرگونه مشارکت نظامی پاکستان در این مأموریت می‌تواند با اتهامات سیاسی و فشار عمومی روبه‌رو شود.

به گفته کارشناسان، جنرال منیر در شرایطی استثنایی قرار دارد که توانایی ریسک‌پذیری بالایی دارد، اما باید مراقب پیامدهای داخلی و منطقه‌ای تصمیمات خود باشد.

اردو، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات پاکستان به سوالات رویترز پاسخی ندادند. قصر سفید نیز به درخواست اظهار نظر پاسخی نداد.

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Continue Reading

اخبار ساحوی

کشته شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم در سوریه

Published

on

دو سرباز اردوی ایالات متحده و یک مترجم غیرنظامی روز شنبه در حمله‌ای که گفته می‌شود از سوی گروه داعش انجام شده است، جان باختند. این حمله زمانی رخ داد که یک فرد مسلح کاروان نیروهای امریکایی و سوری را در شهر تدمر (پالمیرا) هدف قرار داد.

قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) اعلام کرد که در این رویداد سه سرباز دیگر نیز زخمی شده‌اند و مهاجم توسط نیروهای همکار کشته شده است. به گفته مقام‌های امریکایی، ارزیابی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که احتمالاً گروه داعش در عقب این حمله قرار دارد، هرچند این گروه تاکنون مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مقام‌های سوری گفته‌اند که مهاجم عضو نیروهای امنیتی سوریه بوده اما نقش رهبری نداشته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، این حمله را «وحشتناک» توصیف کرده و وعده «انتقام بسیار جدی» داده است.

ائتلاف به رهبری ایالات متحده در ماه‌های اخیر حملات هوایی و عملیات زمینی را در سوریه علیه مظنونان داعش انجام داده است که اغلب با مشارکت نیروهای امنیتی سوریه انجام شده است. سوریه ماه گذشته نیز یک عملیات سراسری را اجرا کرد که در آن بیش از ۷۰ نفر به اتهام ارتباط با این گروه دستگیر شدند.

ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش ده ساله برای کمک به نیروهای تحت رهبری کردها در شمال شرقی سوریه، در این کشور حضور نظامی دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!