Connect with us

رویداد های اخیر

روند قانونمند سازی موترهای دست راست آغاز شد

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۲۱, ۱۴۰۱)

پولیس ترافیک وزارت امور داخله روند ثبت وسایط نقلیه یک کلید یا دست راست را در مرکز و ولایات آغاز کرده است.

معین وزارت داخله در یک نشست خبری روز شنبه (۲۰ حوت) گفت که این روند تا سه ماه آیند ادامه خواهد داشت و مالکان موترها پس از طی مراحل قانونی، نمبرپلیت موقت دریافت خواهند کرد.

محمدنبی عمری گفت: «موتر هایی که بنام یک کلید یاد می‌شوند، موترهای دست راست هستند. این موترها شامل قانون ترافیک افغانستان نیستند. کسانی ‌که می‌خواهند این موترها ثبت شوند، برای آنها اسناد توزیع می‌شود. با این کار مشکلات مردم حل می‌گردد و نظم بهتر به وجود می‌آید.»

به گفته مسئولان، از موترهای تیزرفتار مودل سال ۲۰۰۰ الی ۲۰۱۰ فی سلند ۵۳۰۰ افغانی و از سال ۲۰۱۱ الی ۲۰۲۲ فی سلند ۷۰۰۰ افغانی اخذ می‌شود.

همچنان مالکان موترهای باربری مودل سال ۲۰۰۰ الی ۲۰۱۰ فی سلند ۶۹۰۰ افغانی و از سال ۲۰۱۱ الی ۲۰۲۲ فی سلند ۸۹۰۰ افغانی پول پرداخت می‌کنند.

رییس عمومی ریاست ترافیک از الکترونیکی سازی بخش های این ریاست و معیاری سازی خدمات تکسی در آینده نزدیک نیز خبر داد.

حسیب الله مختار گفت: «معیاری سازی خدمات تکسی در شهرهای افغانستان و ایجاد طرزالعمل مطابق شرایط در حال تکمیل شدن است. در اوایل سال ۱۴۰۲ خدمات تکسی آغاز خواهد شد.»

روند قانونمندسازی وسایط نقلیه یک کلید یا دست راست در حالی آغاز می‌شود که به گفته مسئولان ریاست عمومی ترافیک ۱۱۵۰ حادثه ترافیکی ناشی از رعایت نکردن قوانین ترافیکی در سال روان صورت گرفته است.

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی به جمهوری تاتارستان روسیه سفر کرده است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۸, ۱۴۰۲)

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، روز گذشته (سه‌شنبه، ۱۶جوزا) در رأس یک هیأت به شهر کازان، پایتخت تاتارستان روسیه سفر کرده است.

ضیاالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، می‌گوید که این سفر به دعوت رسمی تاتارستان جمهوری فدراتیف روسیه صورت گرفته و قرار است آقای ندیم علاوه بر دیدار با مقامات تاتارستان از پوهنتون‌های مختلف و نیز محصلان افغان در مسکو دیدار کند.

ضیاالله هاشمی می‌گوید که در این سفر، آقای ندیم و هیأت همراهش در نشست وزرای معارف و تحصیلات عالی در تاتارستان اشتراک خواهند کرد.

با این حال، برخی از آگاهان به این باوراند در شرایطی که محدویت‌ها فرا راه تحصیل افغان‌ها در بیرون از کشور وجود دارد، این‌گونه سفرها می‌تواند در بهبود و بهتر‌شدن نصاب، بیشترشدن سهمیه بورسیه‌ها برای محصلین و همچنان کسب تجربه بهتر حکومت‌داری اثر مثبت داشته باشد.

محمد آصف ننگ، معین پیشین وزارت معارف گفته است: «هر سفری که صورت می‌گیرد، جهان بینی اضافه می‌شود و سران امارت اسلامی می‌توانند از این سفرها به سوی میتودهای جدید بروند، آن هم در شرایط کنونی و این‌که وزیر تحصیلات عالی چه پیامی می‌تواند به دنیا داشته باشد.»

معین سمکنی، آگاه سیاسی می‌گوید: «سفر سرپرست تحصیلات عالی می‌تواند باعث گسترش روابط افغانستان با دنیا شود و دیده شود که سرپرست وزارت تحصیلات عالی در بخش تحصیلات چه دستاوردی می‌تواند داشته باشد.»

این سفر اما در حالی صورت می‌گیرد که دروازه پوهنتون‌ها و مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است و تاکنون از بازگشایی آن خبری نیست.

هرچند برخی از مقام‌های امارت اسلامی گفته‌اند که کار روی بازگشایی پوهنتون‌ها و مکاتب به روی دختران دوره متوسطه و لیسه در حکومت جریان دارد اما تاکنون دقیق روشن نیست که این معضل چه زمانی پایان خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک حادثه ترافیکی در سرپل ۲۴ تن به شمول ۸ کودک جان باختند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی در ولایت سرپل می‌گویند که در یک حادثه ترافیکی بعد از ظهر امروز (چهارشنبه، ۱۷جوزا) ۲۴ تن جان باختند .

دین محمد نظری، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت سرپل، می‌گوید که در این حادثه ۸ کودک، ۱۲ زن و ۴ مرد جان باخته‌اند .

به گفته آقای نظری، این حادثه در ولسوالی صیاد سرپل زمانی رخ داد که یک عراده موتر نوع فلانکوچ از جاده منحرف شد.

دلیل این حادثه بی‌احتیاطی راننده گفته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وست: گزارش‌ها مبنی بر سیاست امارت اسلامی برای کاهش تولید خشخاش «معتبر و مهم» است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۷, ۱۴۰۲)

نماینده خاص امریکا برای افغانستان امروز (چهارشنبه، ۱۷جوزا) در توییتی نگاشته است که گزارش‌ها مبنی بر اجرای سیاست‌های امارت اسلامی برای کاهش چشمگیر تولید خشخاش در سال جاری «معتبر و مهم» است.

توماس وست در ادمه افزوده است: «هر کشوری در منطقه و فراتر از آن منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارد.»

خبرگزاری بی‌بی‌سی روز سه‌شنبه (۱۶جوزا) در یک گزارش تحقیقی از کاهش کشت خشخاش در افغانستان خبر داد.

این خبرگزاری گفته به شواهدی دست یافته است که نشان می‌دهد امارت اسلامی در افغانستان موفقیت چشمگیری در کاهش کشت خشخاش به دست آورده است.

بی‌بی‌سی افزوده که این نتایج با تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصاویر ماهواره‌‌یی کارشناسان مستقر در بریتانیا تطبیق داده شده است.

این رسانه گزارش داده که به نظر می‌رسد رهبران امارت اسلامی در از بین بردن کشت خشخاش بیش از هر زمان دیگری موفق بوده اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «ما شاهد کاهش شدید رشد خشخاش در ولایات عمده تولید کننده تریاک بودیم، به طوری که یک کارشناس می‌گوید کشت سالانه می‌تواند ۸۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.»

در گزارش بی‌بی‌سی آمده است که افغانستان بیش از هشتاد درصد تریاک جهان که ماده اصلی تولید هروئین هم هست را تولید می‌کند.

براساس گزارش، محصولات کم سود جایگزین خشخاش در مزارع شده است و بسیاری از دهاقین می‌گویند که از نظر مالی با مشکلات روبرو اند.

در گزارش آمده که ولایات مورد بازدید بی‌بی‌سی شامل ننگرهار، کندهار و ولایت هلمند بوده و همچنان برای این گزارش از مطالعات تصاویر ماهواره‌‌یی نیز استفاده شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!