Connect with us

رویداد های اخیر

رییس جمهورغنی: طالبان پیشنهاد صلح را رد کرده است

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی امروز (پنجشنبه، ۱۷ سرطان) در برنامه‌ی هفته معادن گفت که طالبان با رد طرح صلح، حرکت باغی گرانه را انجام داده است.

آقای غنی تاکید میکند که مردم افغانستان تصمیم قاطع برای آباد کردن وطن شان دارند.

وی می گوید که افغانستان با مشکل خروج نیروهای خارجی روبرو است، اما با اراده قوی از این مشکل عبور خواهد کرد.

رییس جمهور در این باره افزود:”چیزیکه آمده یکی از مراحل بسیار پیچیده انتقال در روی زمین رخ داده که قوای بین المللی پس از ۲۰ سال حضور میرود، این خاک ظرفیت اداره را دارد، تصمیم دارد، تصمیم قاطع دارد مشروعیت دارد، ما پیشنهاد صلح را ارایه کردیم کسی که صلح را قبول نمی کند باغی است و در این شک و شبه وجود ندارد”

رییس جمهور غنی میگوید که بزرگترین پروژه‌های اقتصادی مانند، استخراج نفت و گاز، ایجاد بندهای آب و غیره در حال حاضر در افغانستان روی کار است.

رییس جمهوری غنی افزوده:”معادن، وسیله تغییر بیلانس تجارت ما است. بدون انکشاف معادن، افغانستان به رفاه رسیده نمی تواند.”

آقای غنی افزوده که ” روز به روز مقدار ذخیره گاز در کشور بیشتر می شود و این نه تنها در زمینه تولید برق، بلکه برای صنعتی شدن شمال افغانستان یک گام بزرگ است.”

با این حال وزارت معادن و پترولیم می گوید که چند قرار داد بزرگ معدن در افغانستان آماده امضا و داوو طلبی است.

حکومت افغانستان همچنان قرار داد استخراج سمنت جبل السراج را نیز امضا کرد.

تاکنون طالبان در باره این اظهارات غنی چیزی نگفته است.

این در حالی است که در این اواخر خشونت‌ها به ویژه حملات طالبان بر مراکز ولایات و ولسوالی‌ها افزایش یافته است.

رویداد های اخیر

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از پاکستان خواست حمله بر شفاخانه معتادین در کابل را تحقیق کند

Published

on

اتحادیه جهانی علمای مسلمان حمله اخیر بر شفاخانه معتادین در کابل را که منجر به شهادت صدها نفر و زخمی شدن بسیاری دیگر شد، به شدت محکوم کرد و آن را یکی از گناهان کبیره بزرگ در اسلام توصیف نمود و نگرانی عمیق خود را از خونریزی مداوم بین دو کشور همسایه مسلمان ابراز داشت.

این اتحادیه در بیانیه‌ای تأکید کرد که این حمله در ده شب آخر ماه رمضان رخ داده است، دوره‌ای که در آن تقدس حیات به ویژه مورد احترام است. در این بیانیه آمده است که هدف قرار دادن یک مرکز صحی، نقض آشکار قوانین و اصول بین‌المللی است که از شفاخانه‌ها در هر شرایطی محافظت می‌کند.

این اتحادیه از حکومت و رهبری نظامی پاکستان خواست تا فوراً چنین اقداماتی را متوقف کنند، به مسئولیت‌های دینی، اخلاقی و انسانی خود عمل نمایند و یک کمیته بی‌طرف و شفاف برای تحقیق این تخلفات و تلفات غیرنظامی ناشی از آن تشکیل دهند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از هر دو کشور خواست که خصومت‌ها را متوقف کنند، مطابق آیات قرآن آشتی نمایند و تلاش‌های میانجیگری قطر و ترکیه را احیا کنند. آنها تأکید کردند که گفتگو و همکاری میان ملت‌های مسلمان هم یک وظیفه دینی و هم برای ثبات منطقه‌ای ضروری است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: حمله رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه در کابل نقض آشکار اصول بشری است

Published

on

امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، در یک نشست آنلاین با سفارت‌ها و قونسلگری‌های کشور، حمله رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه معتادین در کابل را نقض آشکار اصول بشری خوانده و خواستار رساندن موقف امارت اسلامی به جامعه جهانی شد.

در خبرنامه وزارت امور خارجه آمده است که در این نشست، در مورد تجاوزات اخیر رژیم نظامی پاکستان بر حاکمیت ملی افغانستان و رویدادهای تازه، معلومات شریک ساخته شد.

آقای متقی از مسئولان نمایندگی‌های سیاسی خواست تا موقف امارت اسلامی را در قبال وضعیت اخیر افغانستان به جامعه جهانی برسانند.

وزیر امور خارجه همچنان در مورد پالیسی، موقف و اقدامات آینده امارت اسلامی به نمایندگی‌ها هدایاتی ارائه کرد.

گفتنی است که در حمله هوایی دوشنبه شب رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در پلچرخی کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شاهین: پاکستان با روابط عادی افغانستان و هند مخالف است

Published

on

سهیل شاهین، سفیر افغانستان در قطر، می‌گوید که پاکستان نمی‌خواهد افغانستان با سایر کشورها از جمله هند روابط عادی داشته باشد.

شاهین در مصاحبه‌ با «ایندیا تودی» گفت که اسلام‌آباد ممکن است برنامه‌های دیگری در مورد افغانستان داشته باشد و از حملات گسترده به غیرنظامیان به عنوان ابزاری برای فشار بر کابل برای پذیرش خواسته‌هایش استفاده می‌کند.

این دیپلومات در مصاحبه‌ای جداگانه با ان‌دی‌تی‌وی حمله پاکستان به شفاخانه معتادین در کابل را به شدت محکوم کرد و آن را «جنایت علیه بشریت» خواند. در این حمله بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ نفر دیگر زخمی شدند.

به گفته شاهین، پاکستان ادعا می‌کند که حملاتش در افغانستان تی‌تی‌پی را هدف قرار می‌دهد، اما این ادعاها بی‌اساس است.

شاهین همچنین ادعاها مبنی بر مذاکرات پشت پرده بین کابل و اسلام‌آباد را رد کرد.

او گفت: «در حال حاضر، هیچ مذاکره پشت پرده‌ای وجود ندارد. آنها راه نظامی را انتخاب کرده‌اند، در حالی که ما همیشه خواهان یک راه‌حل مسالمت‌آمیز برای مسائل بودیم. آنها ابتدا حمله به افغانستان را انتخاب کردند. بنابراین، فکر می‌کنم به زبان خودشان به این موضوع پاسخ داده خواهد شد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!