رویداد های اخیر
سازمانهای بینالمللی خواهان بحث فوری روی بحران کنونی حقوق زنان در افغانستان شدند

۲۵ سازمان به شمول دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل خواهان بحث فوری روی بحران کنونی حقوق زنان در افغانستان در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شدهاند.
آنها در نامۀ سرگشادهای به این شورا گفته اند که وضعیت زنان در افغانستان نسبت به هر کشور دیگر جهان خراب است و در هیچ کشور زنان به اندازۀ زنان افغان از حقوقشان محروم نشدهاند.
در این نامه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته شده که از قطعنامهای برای رسیدگی به آنچه بحران حقوق زنان در افغانستان خوانده شدهاست، حمایت کند.
افزون بر دیدبان حقوق بشر، ۲۴ سازمان به شمول سازمان عفو بینالملل، مرکز آموزشی زنان افغان، مرکز عدالت جهانی و کمک به افغانستان برای آموزش نامۀ سرگشاده را آماده کردهاند.
هرچند حکومت امارت اسلامی گفته که به حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام احترام دارد، در نامۀ سرگشادۀ سازمانهای مدافع حقوق بشر و حامی آموزش زنان آمده است که وضعیت در هفتههای اخیر پس از آن به گونۀ دراماتیک وخیمتر شد که حکومت امارت اسلامی دستور داد که زنان و دختران باید تمامی بدن به شمول صورت به استثنای چشمانشان را در بیرون از خانه بپوشانند و تنها در صورت ضرورت از خانه بیرون بروند.
در ادامه آمده که تحقیقات بینالمللی، سخنان شاهدان و شواهد ویدیویی نشان میدهد که بر خانههای مدافعان حقوق زن و دیگران که علیه محدودیتها بر زنان و تخطیها اعتراض کردهاند، هجوم برده شده و آنان با تهدید، اختطاف، ناپدید شدن اجباری و حمله توسط وسایل برقی و اسپری کیمیایی روبهرو شدهاند.
در نامه همچنان گفته شده که افغانستان امروز با جدیترین بحران حقوق زن در جهان مواجه است.
پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد، بسیاری از زنان وظایفشان را از دست دادند، دستور حجاب بر دختران و زنان صادر شد، بر سفر زنانِ بدون محرم محدودیت وضع شد و وزارت زنان و کمیسیون حقوق بشر منحل شدند.
رویداد های اخیر
متقی: دیگر نمیخواهیم افغانستان میدان مقابله ابر قدرتها باشد

وزیر امور خارجه میگوید که اجازه نخواهند داد تا افغانستان بار دیگر به میدان جنگ قدرتهای بزرگ جهانی قرار گیرد.
امیرخان متقی طی مراسمی امروز (پنجشنبه، ۱۳ دلو) در پوهنتون کابل گفته است که افغانستان با کشورهای منطقه روابط دیپلوماتیک خوب دارد و شماری از سفارت خانههای افغانستان نیز در کشورهای منطقه و فرا منطقه از کابل دستور میگیرند.
آقای متقی گفته است: «ما بعد از این نمیخواهیم که افغانستان میدان مقابله ابر قدرتها باشد، اگر مقابله میباشد، مثبت باشد، اقتصادی باشد، با توجه به جغرافیای افغانستان، امارت اسلامی تلاش دارد که افغانستان مرکز اقتصاد و اتصال شود چون که منطقه به انرژی خیلی ضرورت دارد.»
او تاکید کرده است که افغانستان با جهان مشکل ندارد تا مشکلی از سوی دنیا برای کشور ایجاد نشود. به گفته متقی، عملاً ثابت شده است که خاک افغانستان برضد هیچکشوری استفاده نمیشود.
وزیر خارجه گفت: «ما به کشورهای جهان هم صدا میکنیم که با هیچکشوری مشکل نداریم، تعهدی که امارت اسلامی کرده این است که خاک افغانستان برضد هیچکشوری استفاده نمیشود.»
در همین حال، آقای متقی نیز افزوده که گزارش سازمانهای جهانی در پیوند به افغانستان از جمله در بخش کاهش فساد و بهبود وضعیت اقتصادی «نوید بخش» است.
از سویی هم، شماری دیگر از مقامهای امارت اسلامی گفتهاند که افغانستان با توجه به تحریمها توانسته به سوی بهبود در حوزه اقتصادی حرکت کند.
عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، گفت: «در یک ونیم سال امارت اسلامی چطور توانسته که با وجود محدودیتهای سیاسی و بانکی به طرف بهبود در حوزۀ اقتصادی حرکت کند؟ گزارش اخیر بانک جهانی را حتمن خواندید که ریکارد بیسابقه را صادرات افغانستان شکستانده است.»
رویداد های اخیر
امریکا ممنوعیت صدور ویزا برای برخی مقامهای امارت اسلامی وضع کرد

وزارت خارجه امریکا ممنوعیت صدور ویزا برای برخی مقامهای امارت اسلامی وضع کرد.
آنتونی بلیکن، وزیر خارجه امریکا در اعلامیهای گفته است که این ممنوعیت صدور ویزا به دلیل وضع محدودیتها و ممنوعیتها بر آموزش و کار زنان وضع شده است.
آقای بلینکن گفته است در پی تصمیم امارت اسلامی بر محدود کردن زنان و دختران از آموزش و کار، بیش از یک میلیون دختر و زن ناگزیر به ترک صنف آموزشی شده و شمار زیادی از زنان از کار بیکار شده اند.
وزارت خارجه امریکا در واکنش بر ادامه ممنوعیتها و محدویتها علیه آموزش، تحصیل و کار زنان در افغانستان ممنوعیت صدور ویزا را برای برخی از سران امارت اسلامی وضع کرده است.
وزیرخارجه امریکا با نشر بیاینهای گفته است واشنگتن بر تحریمها علیه مسوولان، افراد و اعضای خانوادههای سران امارت اسلامی ادامه خواهد داد تا حاکمان جدید را بفهماند که اقدامات آنها هزینههای قابل ملاحظهای خواهد داشت و از بهبود روابط با جامعه جهانی جلوگیری خواهد کرد.
در بخشی از اعلامیه وزارت خارجه امریکا آمده است که:«این اقدام را انجام میدهیم و این محدودیت را بر برخی از اعضای فعلی و سابق طالبان (امارت اسلامی افغانستان)، اعضای گروههای امنیتی غیردولتی و سایر افرادی که گمان میرود مسئول یا دخیل در محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران اند، وضع میکنیم.»
نماینده دایمی امریکا درسازمان ملل نیز دراین رابطه گفته است که :«ما آنها را بر اساس اقدامات شان قضاوت خواهیم کرد، به همین دلیل آنها در سازمان ملل به رسمیت شناخته نمیشوند و ما آنها را در اینجا در ایالات متحده نیز به رسمیت نمیشناسیم.»
امارت اسلامی اما میگوید که “افزایش تحریمها بر سفر مقامهای امارت اسلامی پالیسی درست نیست و به حل مشکلات کمک نخواهد کرد زیرا با تحریمها افغانستان بیشتر به انزوا میرود.”
درهمین حال، برخی آگاهان میگویند که امارت اسلامی باید سیاستی را در پیش بگیرد که هم مشکلات داخلی حل شود و هم جامعه جهانی با آنان تعامل مثبت داشته باشد.
تحریمهای تازه بر سفر مقامهای امارت اسلامی در حالی از سوی امریکا وضع میشود که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز معافیت سفر سیزده مقام امارت اسلامی را تمدید نکرد.
رویداد های اخیر
دیدار وزیر دفاع ملی با جنرالان حکومت قبلی

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان میگوید که مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر این وزارت و قاری فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح روز چهارشنبه (۱۲دلو) با جنرالان و شماری از مقامات حکومت قبلی در مقر این وزارت دیدار نمود.
در اعلامیه این وزارت آمده است که در این دیدار دگرجنرال افضل امان، دگرجنرال محمد زمان احمدزی، تورنجنرال شعور گل، تورنجنرال نبی الله، برید جنرال فرید، دگروال افندی و شماری دیگر از جنرالان و قوماندانان قول اردوها حضور داشتند.
خبرنامه به نقل از وزیر دفاع گفته است که دراین دیدار آقای مجاهد گفته است که:«هدف ما ایجاد آرامش و امنیت در کشور است. اکنون زمان پنهان کردن زخمهای گذشته است، باید به تعصب پایان دهیم و برای پایان دادن به این تعصبات ضرورت به اخلاص و محبت است.»
در این دیدار وزیر دفاع افزوده است که حوادث چهل سال گذشته باعث بینظمی شد. ملا یعقوب تاکید کرده است: «حالا عزم و تلاش ما این است که به هر قیمتی از این نظام اسلامی حفاظت و از خاک دفاع کنیم.»
همچنان وزیر دفاع به مشکلات و پیشنهادات نظامیان قبلی گوش فرا داد و برای حل مشکلات و تامین امنیت آنان اطمینان داده است.
جنرال افضل امان یکی از جنرالان قبلی، در دیدار با وزیر دفاع میگوید به عنوان یک نظامی در کشور باقی مانده است. این جنرال حکومت قبلی میگوید که :«حالا که یک پروسه تنظیم سیاسی در وطن حاکم شده است، هراسی نداریم و در خدمت شما هستیم.»
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
جهان5 روز ago
در نتیجه سقوط یک بس در پیرو دستکم ۲۵ نفر کشته شدند
-
ورزش5 روز ago
تیم ملی کرکت افغانستان ماه آینده سه بازی ۲۰آوره در برابر امارات متحده عربی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان4 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان
-
جهان4 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت