رویداد های اخیر
سازمان ملل: افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینهاش حضور ندارد
ملل متحد در بیانیهای نوشته است که تنها ۲۶ کشور جهان توسط زنان رهبری میشود. زنان ۲۳.۳ درصد از اعضای کابینه را تشکیل میدهند که در سال ۲۰۲۴ رُشد اندکی داشته است. و اما در این میان، افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینهاش حضور ندارد.
همزمان با روز جهانی زنان در دیپلوماسی، سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینهاش حضور ندارد. از این روز در جهان در حالی بزرگذاشت میشود که نگرانیها از وضعیت زنان در افغانستان افزایش یافته است.
۲۴ جون برابر است با روز جهانی زنان در دیپلوماسی؛ از این روز در جهان در حالی بزرگذاشت میشود که نگرانیها از وضعیت زنان در افغانستان افزایش یافته است.
همه ساله از این روز در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک تجلیل میشود. شعار امسال سازمان ملل متحد برای این روز حضور زنان در دیپلوماسی چندجانبه است و هدف از تجلیل آن تاکید بر اهمیت این موضوع است. به مناسبت این روز، سازمان ملل متحد اعلام کرده است که زنان قرنها در دیپلوماسی اشتراک داشتهاند، اما مشارکت آنها اغلب نادیده گرفته شده است.
ملل متحد در بیانیهای نوشته است که تنها ۲۶ کشور جهان توسط زنان رهبری میشود. زنان ۲۳.۳ درصد از اعضای کابینه را تشکیل میدهند که در سال ۲۰۲۴ رُشد اندکی داشته است. و اما در این میان، افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینهاش حضور ندارد.
آمنه محمد، معاون سرمنشی ملل متحد می گوید: «این روز فقط یک مناسبت نیست، بلکه بر اهمیت مشارکت زنان در حکومتها و مذاکرات صلح در سطح بینالمللی تأکید دارد. اگر نیمی از بشریت را پشت سر بگذاریم نمیتوانیم به اهداف مشترک خود برسیم. تحقیقات نشان میدهد که وقتی زنان در فرآیندهای صلح مشارکت دارند، احتمال دستیابی به توافق پایدار افزایش مییابد و نتایج بادوامتر و فراگیرتر میشوند، باید سیاستهایی را ترویج کنیم که مشارکت زنان در فرآیندهای تصمیمگیری سیاسی را تشویق کند.»
همزمان با روز جهانی زنان در دیپلماسی شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان؛ مقاومت، شجاعت و امید زنان افغان را فوقالعاده دانسته است. رافایلا آیودیس میگوید که زنان در دیپلوماسی افغانستان نهتنها موانع را میشکنند؛ بلکه آیندهی این کشور را نیز میسازند.
آقای آیودیس گفته است: «از زمانی که به افغانستان آمدهام، با مقاومترین، شجاعترین و سختکوشترین زنانی که مصمم به شکل دادن آینده این کشور هستند، دیدار کردهام.»
امارت اسلامی اما همواره گفته است که حقوق زنان بیش از هر زمان دیگر مطابق به شریعت اسلامی تأمین شده است.
این در حالی است که در آستانه نشست دوحه که قرار است تا کمتر از پنج روز دیگر به میزبانی ملل متحد درمورد افغانستان برگزار شود، واکنشها به حضور زنان در این نشست افزایش یافته است.
در تازهترین مورد هفت کشور صنعتی جهان در نامهی به ملل متحد، از این سازمان خواستهاند که جامعه مدنی و زنان باید بخشی از گفتگوهای دوحه باشند.
مطالب مرتبط:
افزایش نگرانیها از وضعیت حقوق زنان در افغانستان
سازمانهای حقوق بشری: حقوق زنان در افغانستان قابل مذاکره نیست
رویداد های اخیر
کرزی: امارت اسلامی تصمیم بر «منع تحصیل دختران در موسسات طبی» را فوراً لغو کند
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور گفته است که امارت اسلامی تصمیم بر منع تحصیل دختران در موسسات طبی را فوراً لغو کند.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود در واکنش به این تصمیم نوشته است: «افغانستان زمانی از احتیاج به بیرون، نجات و بر مشکلات درونی غلبه مییابد که برخوردار از قوای بشری متخصص و تعلیمیافته باشد و این در صورتی امکانپذیر است که زمینه تحصیل و فراگیری علوم برای تمام جوانان اعم از دختر و پسر فراهم باشد.»
او تصریح کرده است: «شنیدن خبر بسته شدن درب موسسات علوم طبی به روی دختران، آنهم در زمانی که زنان و مادران در تمام نقاط کشور با مشکلات زیاد صحی مواجه هستند، باعث تاسف شدید است.»
وی اضافه نموده است: «این جانب مجدداً تاکید مینمایم که تنها راه نجات از احتیاج به خارج و تنها عامل رشد و توسعه کشور ما در ابعاد مختلف، تعلیم و آموزش است.»
آقای کرزی تاکید کرده است: «بر حکومت اسلامی سرپرست صدا میکنم که تصمیم بر منع تحصیل دختران در موسسات طبی را فوراً ملغی و علاوه برآن، دروازه مکاتب و پوهنتونها را هرچه زودتر به روی آنان بگشایند تا جلو ضایع شدن استعداد جوانان ما بهعنوان سرمایه اصلی و بیبدیل کشور گرفته شود و افغانستان عزیز ما در پرتو تعلیم و تحصیل در مسیر آبادی و شکوفایی قرار گیرد.»
این اظهارات پس از نشر گزارشهای سهشنبه شب و چهارشنبه از صدور فرمانی توسط هبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی که حاکی از دستور بستهشدن موسسات طبی برای دختران میباشد، مطرح شده است.
به گزارش دیده بان حقوق بشر، صدور این فرمان در نشست روز دوشنبه در وزارت صحت عامه اعلام شد.
با این حال، امارت اسلامی تاکنون این تصمیم را به رسانهها بهگونه رسمی تایید نکرده است.
با وجود تایید نشدن این گزارشها از سوی امارت اسلامی، رسانههای سراسر جهان روز چهارشنبه مطالبی را منتشر کردند.
حتی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیهای «نگرانی شدید» خود را در مورد این ممنوعیت ابراز کرد.
در همین حال، راشد خان، ستاره تیم کریکت کشور نیز در واکنش به بستهشدن موسسات طبی به روی دختران گفته که کسب علم بر هر زن و مرد مسلمان فرض بوده و امیدوار است در مورد این تصمیم تجدید نظر و به دختران فرصت تحصیل براساس اسلام داده شود.
راشد خان در صفحه فیسبوک خود نوشته که از منع تحصیل دختران در موسسات طبی «متأسف و مأیوس» شده است.
آقای خان افزوده است: همانطور که اساس توسعه یک کشور با تعلیم شروع میشود، خواهران ما نیز حق دارند در هر رشتهای مشمول طب تحصیل کنند و به جامعه خود خدمت کنند.
رویداد های اخیر
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید
عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران و افغانهای مقيم ازبیکستان خطاب به آنان گفته است که از فرصتهای ایجاد شده در افغانستان استفاده کرده و با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف مانند استخراج معادن، انرژی، زراعت و ایجاد کارخانههای تولیدی در آبادی و توسعه کشور سهیم شوند.
ارگ نوشته که این دیدار روز گذشته (۱۱ قوس) در سفارت امارت اسلامی افغانستان در تاشکند انجام شده است.
در این دیدار، آقای حنفی افزوده که افغانستان خانه مشترک همه افغانها است و همه حق دارند در صلح و امنيت در کشور زندگی کنند.
او تصرح نموده که با صدور فرمان عفوعمومی، مشکل امنیتی و سیاسی برای هیچ فردی در داخل کشور وجود ندارد و امنیت «به صورت کامل» تأمین است.
وی علاوه کرده که امارت اسلامی فرصتها و تسهیلات لازم را در عرصههای مختلف تجارتی و سرمایهگذاری در کشور فراهم نموده است.
در همین حال، تاجران افغان مقیم تاشکند گفتند که مسوولان امارت اسلامی همواره نظریات، پیشنهادات و مشکلات آنان را استماع نموده و برای حل آن همکاری مینمایند.
آنان نیز خواهان ایجاد سهولت در زمینههای مختلف از جمله تسهیل در امور تجارتی میان دو کشور شدند.
رویداد های اخیر
تاکید سرپرست وزارت معادن بر جلوگیری از استخراج غیر قانونی معادن در افغانستان
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در سفری به بدخشان و دیدار با فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح و معاون والی بدخشان بر جلوگیری از قاچاق و استخراج غیرقانونی معادن تاکید کرده و از مسوولان محلی خواست تا در این راستا همکاری کنند.
وزارت معادن و پترولیم در خبرنامهای گفته است که بدری، در نشستی با مسوولان شرکتها و مردم محل در ولسوالی شهر بزرگ گفت که به معدنکاری غیرقانونی اجازه داده نمیشود و تمام شرکتها مکلف اند بر بنیاد قانون قرارداد ببندند.
او گفته که وزارت معادن و پترولیم طرزالعمل جامع برای زرشویی و معدنکاری حرفهای تهیه کرده و معدنکاران میتوانند جوازهای شان را از ریاست معادن و پترولیم بدخشان بدست بیاورند و طبق قانون فعالیت کنند.
سرپرست وزارت معادن تأکید کرد که برای هیچکس به هیچ صورت اجازه استخراج غیر قانونی داده نمیشود و با متخالفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
-
تجارت4 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان3 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بیش از ۱۲ هزار افغان طی سه سال گذشته با ویزه بشردوستانه وارد برازیل شدهاند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران تلاشها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
جنگ اونال: ترکیه به روابط با افغانستان «نگاه مثبت» دارد