Connect with us

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل حملات بر میدان هوایی کابل را محکوم کرد

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که انتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد حملات شام گذشته (پنج‌شنبه ۴سنبله) در نزدیکی درب میدان هوایی کابل را به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است.

رویترز افزوده که آقای گوتریش با قربانیان این انفجارها غم‌شریکی کرده است.

این درحالی است که شام گذشته دو انفجار در نزدیکی درب میدان هوایی کابل رخ داد که در نتیجه آن بیش از ۶۰ تن جان باختند و ۱۵۰ تن دیگر زخم برداشتند.

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا نیز اعلام کرده که در این انفجارها ۱۳ نظامی امریکا کشته و ۱۵ تن دیگر آنان زخمی شدند.

سرمنشی سازمان ملل در این باره افزود:” قبل از همه من میخواهم حمله هراس‌افگنانه و وحشیانه شام گذشته در کابل را به شدیدترین الفاظ محکوم کنم. مراتب تسلیت خود را به خانواده‌های همه کشته شدگان، افغان‌ها و کسانی که در آنجا کمک می کردند، افغان‌های که برای خدمت دیگران جان باختند. من همچنان به فرستاده خود هدایت دادم که مراتب تسلیت عمیق من را با افغان‌ها شریک سازد.”

به اساس گزارش رویترز گروه داعش مسوولیت این رویداد را به عهده گرفته و گفته که ترجمانان و همکاران نیروهای امریکایی را هدف قرار داده است.

این درحالی است که روز گذشته شماری از کشورهای غربی از حمله احتمالی داعش بر میدان هوایی کابل هشدار داده و از مردم خواسته بودند تا اطراف میدان هوایی را ترک کنند.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا، روز گذشته گفته که به وزارت دفاع آن کشور دستور داده تا عاملان این رویداد را شناسایی و به جزای اعمال شان برسانند.

رویداد های اخیر

Afghanistan remains one of the most energy-insecure countries in the world

Through the installation of solar panels and mini-grids, UNDP is bringing electricity to schools, hospitals, and businesses.

Published

on

Afghanistan continues to struggle with severe energy insecurity, with more than 80% of its population lacking reliable access to electricity. In rural areas, most families still depend on firewood and other solid fuels for cooking and heating, leading to health hazards, safety risks, and environmental degradation.

The United Nations Development Programme (UNDP) is however working to change this reality by expanding renewable energy access across the country.
Through the installation of solar panels and mini-grids, UNDP is bringing electricity to schools, hospitals, and businesses—providing power, light, and new opportunities for Afghan communities.

Since 2021, UNDP’s renewable energy initiatives have powered:
• 6,469 facilities, including 5,462 health centers
• 153 educational institutions
• 854 businesses, many of them women-led, supported through grants and partnerships to make energy solutions affordable

These projects have given more than two million Afghan women access to cleaner, safer, and more sustainable energy—enhancing their daily lives and helping to create brighter futures for families and communities.

By reducing reliance on firewood and promoting renewable energy, UNDP’s efforts are strengthening Afghanistan’s health, education, and economic sectors, proving that sustainable power can foster both stability and growth.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ترکیه به پاکستان سفر می‌کند تا آتش‌بس با افغانستان تقویت شود

به گفته اردوغان، هدف از این سفر سه‌جانبه، نهایی کردن آتش‌بس دائمی و تأمین صلح میان اسلام‌آباد و کابل در اسرع وقت است.

Published

on

رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، اعلام کرد که وزیران خارجه و دفاع و رئیس استخبارات ترکیه این هفته به پاکستان سفر خواهند کرد تا در مورد گفت‌وگوهای این کشور با افغانستان بر سر آتش‌بس بحث کنند.

به گفته اردوغان، هدف از این سفر سه‌جانبه، نهایی کردن آتش‌بس دائمی و تأمین صلح میان اسلام‌آباد و کابل در اسرع وقت است.

رئیس جمهور ترکیه افزود که کشورش با دقت حملات تروریستی در پاکستان و تنش‌ها میان پاکستان و افغانستان را دنبال می‌کند و امیدوار است گفت‌وگوهای تحت نظارت ترکیه نتایجی در جهت ثبات پایدار میان دو کشور به همراه داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفت‌وگوی تیلیفونی میان وزیران امور خارجه افغانستان و ایران

وزارت امور خارجه افغانستان می‌گوید که، در این تماس، دو طرف در مورد روابط دوجانبه و همچنان مذاکرات اخیر میان افغانستان و پاکستان در شهر استانبول بحث و تبادل نظر کردند.

Published

on

وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، امیرخان متقی، و وزیر امور خارجه ایران، سید عباس عراقچی، امروز گفت‌وگوی تیلیفونی انجام دادند.

وزارت امور خارجه افغانستان می‌گوید که، در این تماس، دو طرف در مورد روابط دوجانبه و همچنان مذاکرات اخیر میان افغانستان و پاکستان در شهر استانبول بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه ایران بر حل مسائل میان کابل و اسلام‌آباد از راه گفت‌وگو تأکید کرده و آمادگی کشورش را برای ایفای نقش سازنده در این روند اعلام نمود.

در مقابل، امیرخان متقی گفت که هیأت امارت اسلامی به هدایت و صلاحیت رهبری، با نیت نیک در مذاکرات استانبول شرکت کرده و افزود که امارت اسلامی برای حل اختلافات با پاکستان، راه دیپلوماسی و تفاهم را در اولویت قرار می‌دهد.

او همچنان اظهار داشت که در سومین دور گفت‌وگوها، جانب پاکستانی حاضر به پذیرفتن هیچ‌گونه مسؤولیت نشد و از همین رو مذاکرات به نتیجه ملموس نرسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!