Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی با معین وزارت داخله ترکیه در مورد گسترش روابط کابل و انقره گفتگو کرد

منتشر شده

در

سفیر امارت اسلامی در ترکیه طی دیداری با معین وزارت داخله آن کشور در مورد گسترش روابط میان کابل و انقره گفتگو کرده است.

سفارت افغانستان در ترکیه با نشر اعلامیه‌ای گفته که سنیع الله فرهمند و محمد آکتاش در این دیدار همکارهای دوجانبه در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، قونسلی و موضوع مهاجرین افغانم مقیم این کشور را مورد بحث قرار داده‌اند.

ترکیه از کشورهای است که روابط نزدیک با امارت اسلامی دارد، این کشور در زمینه حل تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد نیز در کنار قطر میانجگری کرده و دو دور مذاکرات میان هیأت‌های افغانستان و پاکستان را میزبانی کرده است.

در همین حال، آگاهان افزایش همکاری‌های دیپلوماتیک میان کابل و انقره را نیز در زمینه گسترش تعاملات دو کشور مهم می‌دانند.

با این همه، این دیدار در حالی صورت گرفته که ترکیه اخیراً روند بازداشت مهاجرین افغان و انتقال آن‌ها را به افغانستان تشدید کرده است.

در تازه‌ترین مورد رسانه‌های ترکی گزارش داده‌اند که گارد ساحلی آن کشور ۲۴ مهاجر افغان از جمله ۱۵ کودک را بازداشت کرده و آنان را به منظور انتقال به افغانستان به مرکز برگشت اتباع خارجی فرستاده است.

گارد ساحلی ترکیه گفته که این افراد در یک قایق بادی خطرناک در سواحل آیواجیک شناسایی شدند که قصد داشتند غیرقانونی به اروپا سفر کنند.

اخیراً وزارت داخله ترکیه اعلام کرده که از جنوری تا اکتوبر سال جاری میلادی، ۳۰ هزار و ۹۹ مهاجر افغان در شهرهای مختلف آن کشور شناسایی و بازداشت شده‌اند.

ترکیه همچنان مسیر مهاجرت غیرقانونی به اروپا را بسته و اجازه خروج مهاجرین بدون سند از مسیرهای غیرقانونی را نمی‌دهد.

رویداد های اخیر

متقی با همتای چینی‌اش در مورد روابط دو جانبه گفتگوی تلیفونی کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی با وانگ یی، وزیر خارجه چین در یک تماس تلیفونی در مورد گسترش روابط دو جانبه میان افغانستان و چین، وضعیت امنیتی منطقه و تأثیرات تحولات جاری منطقه‌ای گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه وزارت خارجه کشور، آقای متقی بر سیاست خارجی اقتصادی‌محور امارت اسلامی تأکید کرد و گفت که افغانستان خواهان توسعه اعتماد، احترام متقابل و همکاری‌های اقتصادی با تمامی کشورهای همسایه و منطقه است.

او همچنین به آخرین وضعیت‌های امنیتی منطقه اشاره کرد و تأکید نمود که امارت اسلامی تنها راه حل هر گونه بحران را گفتگو و دیپلوماسی می‌داند.

وی همچنین موضع امارت اسلامی در مورد تجاوزات اخیر پاکستان به حاکمیت ملی افغانستان را شریک ساخت و روشن نمود که افغانستان حق مشروع دفاع از مردم و تمامیت ارضی خود را دارد، اما در عین حال از راه‌حل سیاسی به جای گسترش بحران حمایت می‌کند.

در این تماس، آقای وانگ یی بر اهمیت تقویت روابط مثبت میان افغانستان و چین تأکید کرد و گفت که چین توافق سیاسی و مکانیزم‌های حل مشکلات را برای ثبات و امنیت منطقه مهم می‌داند. وی همچنین از رویکرد مبتنی بر گفتگو افغانستان استقبال نمود و اعلام کرد که هدف قرار دادن مردم عادی و تأسیسات ملکی برای چین قابل قبول نیست.

وانگ یی همچنین درباره وضعیت میان افغانستان و پاکستان گفت که اقدامات نظامی راه حل مشکلات نیست و باعث افزایش سطح بحران می‌شود. او افزود که چین آماده است نقش سازنده‌ای در ایجاد تفاهم و اعتماد ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: تلفات غیرنظامیان در افغانستان در پی درگیری‌های اخیر افزایش یافته است

یوناما با ابراز نگرانی از ادامه خشونت‌ها تأکید کرده است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان باید درگیری‌ها فوراً متوقف شود.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که در نتیجه حملات هوایی پاکستان شب گذشته در منطقه پل‌چرخی کابل، دست‌کم چهار غیرنظامی «جان باخته» و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند که در میان آنان زنان و کودکان نیز شامل هستند.

یوناما با ابراز نگرانی از ادامه خشونت‌ها تأکید کرده است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان باید درگیری‌ها فوراً متوقف شود.

این نهاد افزوده است که غیرنظامیان، به‌ویژه زنان و کودکان، بیشترین بهای تشدید خشونت‌های اخیر را می‌پردازند. بر اساس آمار یوناما، از ۲۶ فبروری تاکنون دست‌کم ۷۵ غیرنظامی «جان باخته» و ۱۹۳ تن دیگر در افغانستان زخمی شده‌اند.

این درحالیست که پیش از این جورجیت گانیون، سرپرست یوناما و معاون نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد اعلام کرد که سازمان ملل متحد به شدت نگران افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان است.

وی که در یک کنفراس خبری سخنرانی می‌نمود گفت که هرچند درگیری‌ها تاکنون عمدتاً در مناطق مرزی متمرکز بوده، ادامه تبادلات آتش خطرات جدی به همراه دارد. به گفته وی «تاکنون این حوادث به ۱۴ روز متوالی در شش ولایت و هشت ولسوالی افغانستان رسیده است.»

گانون تأکید کرد که سازمان ملل به دقت اثرات این درگیری‌ها بر غیرنظامیان، از جمله تلفات، آوارگی و محدودیت‌های جدید برای دسترسی‌های بشردوستانه را زیر نظر دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: حملات هوایی افغان‌ها بر مراکز نظامی پاکستان در کوهاټ موفقیت‌آمیز بود

در این عملیات، تاسیسات نظامی قلعه، مرکز قوماندانی، انبارهای مهمات و محل استقرار سربازان منهدم شد.

Published

on

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده است که در واکنش به تجاوزات شب گذشته رژیم نظامی پاکستان، نیروهای هوایی افغان صبح امروز مناطق کوهاټ، خیبرپشتونخوا را هدف قرار داده‌اند.

به گفته وزارت دفاع، در این حملات قلعه نظامی کوهاټ منهدم شد و همچنین در فاصله حدود دو کیلومتر از قلعه، مرکز قوماندانی جنگی خط فرضی دیورند و دفتر قوماندان قلعه نظامی با دقت هدف قرار گرفتند.

در این عملیات، تاسیسات نظامی قلعه، مرکز قوماندانی، انبارهای مهمات و محل استقرار سربازان منهدم شد و به گفته وزارت دفاع، در نتیجه این حملات، دشمن دچار خسارات جانی و مالی سنگین شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!