Connect with us

تجارت

سنگ تهداب‌نخستین فابریکه بسته‌بندی قالین در جوزجان گذاشته شد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۱۱, ۱۴۰۱)

مقام‌های محلی در ولایت جوزجان می‌گویند که سنگ تهداب نخستین فابریکه بسته بندی قالین در ولسوالی آقچه این ولایت روز دوشنبه (۹ عقرب) گذاشته شد و قرار است که این کارخانه در دوهزار متر مربع زمین با هزینه ۱۵۰ هزار دالر امریکایی ساخته شود.

به گفته مقام‌ها هزینه این پروژه را کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌پردازد.

مقام‌ها افزوده اند که با ایجاد این فابریکه قالین زمینه کار برای بیش از ۱۲۰۰ نفر نیز فراهم خواهد شد که قالین‌های دستباف با طی کردن مراحل ترمیمی چون قیچی و بسته بندی آماده بهره‌برداری و صادرات به خارج از کشور می‌شوند.

محمد اسماعیل راسخ، والی جوزجان در مراسم تهداب گذاری این فابریکه قالین، بهره برداری از این مرکز بسته بندی و پروسس قالین را خبری خوشایند برای مردم افغانستان دانسته است.

صنعت قالین بافی یکی از صنایع قدیمی در شمال کشور محسوب می‌شود که روند فروش آن در کشور های خارجی در حال رونق بوده و در بازار های جهانی به قیمت مناسب به فروش می‌رسد.

بیشتر قالین‌های ساخت افغانستان به خارج قاچاق گردیده و در بازارهای جهانی به نام کشور های پاکستان و ایران به فروش می‌رسد.

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

Continue Reading

تجارت

سفارت افغانستان در عشق آباد از تعیین اتشه جدید تجارتی خبر داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۶, ۱۴۰۲)

سفارت افغانستان در عشق آباد، پایتخت ترکمنستان روز جمعه اعلام کرد که محمد هارون سیدی به عنوان اتشه جدید این سفارت گماشته شده است.

در نشست معارفه اتشه جدید که با اشتراک تجار و سرمایه گذاران مقیم ترکمنستان برگزار شد، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت از طریق تلفون تقرر اتشه جدید را یک گام مهم در راستای گسترش همکاری‌های منطقه ای دانسته گفت که در این چارچوب، عرضه خدمات لازم به سکتور خصوصی و تجار خود را تقویت نموده، زمینه‌ساز رشد صادرات و همکاری‌های اقتصادی در منطقه خواهیم شد.

سپس سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان مقیم ترکمنستان بر نقش تجار و سرمایه گذاران ملی در توسعه و گسترش روابط و همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین افغانستان و ترکمنستان تاکید نمود.

فضل محمد صابر در بخش دیگر از سخنان خود به بخشی از برنامه امارت اسلامی افغانستان در خصوص حمایت و پشتیبانی از سکتور خصوصی در داخل افغانستان اشاره نمود و در این مورد فهرستی از فرصت‌های سرمایه گذاری در شرکت های دولتی افغان را ابلاغ نمود.

تجار ملی افعانستان مقیم عشق آباد نیز علاقمندی خود را نشان داده و خاطر نشان ساختند که این اولین بار است که در سطح دولتی چنین فرصت هایی با آنها شریک شده است تا در آن سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۵, ۱۴۰۲)

یک سرمایه گذار چینایی در کابل می‌گوید که در نزدیک به دوسال گذشته  نمایندگان ۱۲۰ شرکت بزرگ چینایی با مقام های امارت اسلامی در مورد سرمایه گذاری در افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته این سرمایه گذار، حالا بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایه گذاری در افغانستان فراهم شده است و از این رو شرکت های چینایی می‌خواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند.

او می افزاید که در آینده نیز نمایندگان شرکت‌های دیگر به افغانستان خواهند آمد و در این کشور سرمایه گذاری خواهند کرد.

یومینگ خو، سرمایه گذار چینایی در کابل می‌گوید: «در حال حاضر در افغانستان بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی مساعد است و در هفته آینده نمایندگان چهل شرکت تولیدی چین به افغانستان می‌آیند و در اینجا از مارکیت نظارت خواهند کرد.»

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آنان در سال جاری زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را گسترش خواهند داد و آنان در بخش های استخراج معادن، زراعت، تزانزیت و تولید برق تسهیلات بیشتری را فراهم کرده اند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «ما تلاش می‌کنیم که امسال نسبت به سال گذشته زمینه بیشتری را برای جلب سرمایه گذاری فراهم کنیم. ما در بخش قوانین سهولت‌ها را افزایش داده ایم تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی به آسانی بتوانند سرمایه گذاری کنند.»

بر بنیاد آمارها چین پس از حاکمیت امارت اسلامی به ارزش دو میلیارد دالر در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده است.  چین در بیش از دو دهه گذشته، بزرگ‌ترین قراردادهای بخش معادن افغانستان را بدست آورده است. در حال حاضر قرارداد مس عینک لوگر و قرارداد حوزه نفتی آمودریا در اختیار شرکت‌های چینایی قرار دارند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!