Connect with us

رویداد های اخیر

سیگر: اشرف غنی و همراهانش هنگام فرار از افغانستان کمتر از یک میلیون دالر داشته‌اند

Published

 on

(Last Updated On: جوزا ۱۸, ۱۴۰۱)

سیگر یا اداره سرمفتش  امریکا برای بازسازی افغانستان از انتقال ۱۶۹ میلیون دالرپول نقد توسط محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین را رد می‌کند.

سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان درگزارش تازه خود به کانگرس امریکا گفته است یافته‌های این اداره نشان می‌دهد که آقای غنی و ۵۴ نفراز همراهانش پانزدهم آگست روز سقوط کابل چیزی نزدیک به یک میلیون دالر را با خود داشتند.

سیگر اما گفته است که بربنیاد یافته‌های ابتدایی این اداره، مقدار قابل ملاحظه‌ پول به شمول پنج میلیون دالر در ارگ ریاست جمهوری و هفتاد میلیون دالر پول ریاست امنیت ملی،‌ مفقود شده است. 

سیگرمی‌گوید بربنیاد یافته‌های ابتدایی این نهاد، محمد اشرف غنی با تیم ۵۴ نفری همراهش هنگام ترک افغانستان درپانزدهم آگست سال گذشته چیزی بیشتر از ۵۰۰  هزار دالر امریکایی با خود داشتند.

سیگردر گزارش تازه‌اش که آنرا به کانگرس امریکا نیز فرستاده نگاشته است که انتقال ۱۶۹ میلیون دالر در سه چرخبال که غنی با تیم همراهش افغانستان را ترک کردند دور از حقیقت است.

نشریه امریکایی پولیتیکو با استناد به گزارش اولیه سیگار نگاشته است که یکی از بکس‌های متعلق به جنرال عمرخیل حاوی ۲۰۰ هزار دالر بوده و رفیع فضل مشاور شورای امنیت ملی هم ۲۴۰ هزار دالر از بودجه این نهاد را با خود داشته است.

جان سپکو، سرمفتش ویژه ایالات متحد برای بازسازی افغانستان گفته است که:”هرچند سیگر پی برده است که یک مقدار پول نقد از ریاست جمهوری به هلیکوپتر‌های حامل غنی و همراهانش بار زده شده بود اما‌ شواهد نشان می‌دهد که این مبلغ از یک میلیون دالر تجاوز نکرده و شاید چیزی نزدیک به ۵۰۰ هزار دالر بوده است.”

سفارت روسیه درکابل یک روز پس از روی کارآمدن امارت اسلامی به خبرگزاری دولتی این کشور گفته بود که غنی هنگام فرار ۱۶۹ میلیون را با خود برده است، اما در مورد جزییات ارائه نکرد. پس ازآن این ادعا توسط آقای غنی نیز رد شد.

یافته‌های سیگر نشان می دهد که ده‌ها میلیون دالرپول نقد به شمول پنج میلیون دالر در ارگ و نیز ۷۰ میلیون دالر پول ریاست امنیت ملی،‌ مفقود شده است. 

یک مقام ارشد سابق هم به این نهاد گفته که حدودا هر نفر بین ۵ تا ۱۰ هزار دالر در جیب خود داشته‌اند.

جان سپکو، سرمفتش ویژه ایالات متحد برای بازسازی افغانستان می‌گوید که:”پس ازآنکه غنی وهمراهانش ارگ را ترک کردند، چیزی کم و بیش پنج میلیون دالر در ارگ باقی مانده بود و کارمندان اداره محافظت ریاست جمهوری(پی پی اس) به آن دست یافتند و بر سرتقسیم آن با هم جنجال کردند؛ کارمندان(پی پی اس) پول یاد شده را در چندین بکس جا به جا کرده توسط موتر‌های مخصوص رییس جمهورانتقال دادند اما سرنوشت این پول وهفتاد میلیون دالرپول ریاست امنیت ملی که ازآن برای تسلیح وتمویل ملیشه‌های ضد طالبان استفاده می‌شد، همچنان نامشخص است”.

با این حال، سیگر می‌گوید نتوانسته است تا کنون مقدار دقیق پول‌های چپاول شده را در پانزدهم آگست مشخص کند.

سیگر این گزارش را به استناد مصاحبه با سی مقام پیشین افغان به شمول افراد کلیدی ارگ و همسفران آقای غنی، مقام‌های امنیتی و دفاعی حکومت پیشین تهیه کرده است.

‌سیگر نگاشته است که این گزارش ابتدایی است واین اداره به گردآوری معلومات برای تهیه گزارش نهایی خود ادامه می‌دهد.

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر می‌کند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به‌شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان می‌گویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بی‌سابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر می‌گذارد.

اتحادیه اروپا هشدار می‌دهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر به‌طور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریم‌های بیش‌تر برمقام‌های حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.

این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.

کارشناسان ملل متحد تصریح کرده‌اند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانی‌هایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارش‌های اذیت‌کننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شده‌اند و تغییرات چشم‌گیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.

در بیانیه‌ای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازه‌های مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیت‌ها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.

همچنین از جامعهٔ بین‌المللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامه‌های آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستم‌های رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فنلند شادترین و افغانستان غمگین‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ شادترین کشورهای جهان که روز دوشنبه (۲۹حوت) منتشر شد، فنلند برای ششمین سال متوالی به عنوان شادترین کشور در جهان معرفی شد.

در گزارش سال ۲۰۲۳ مربوط به شادترین کشورهای جهان نوشته شده است: «فنلند برای ششمین سال متوالی در رده اول قرار می‌گیرد. افغانستان جنگ زده و لبنان نیز به عنوان دو تا از غمگین‌ترین کشورهای مطرح شده در این مطالعه قرار می‌گیرند به نحوی که شاخص سطح زندگی در این دو کشور (بین ۰ تا ۱۰) پنج رقم کمتر از ۱۰ کشور اول شاد جهان است.

در فهرست ذکر شده در این گزارش از شادترین کشورهای جهان بعد از فنلند، نام کشورهای دنمارک، ایسلند، هالند، سویدن، ناروی، سوئیس، لوگزامبورگ و نیوزیلند به چشم می‌خورد.

در این فهرست روسیه در جایگاه هفتادم برای سال جاری میلادی قرار دارد.

لیتوانی تنها کشوری در میان ۲۰ کشور اول این فهرست است که توانسته از سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۳۰ پله خودش را بالا بکشد.

گزارش شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تهیه شده و برآوردش بر اساس سرانه تولید نا خالص داخلی، سطح حمایت اجتماعی، امید به زندگی، اجرای آزادی‌های مدنی، امنیت شغلی، سطح فساد و نتایج آرای عمومی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!