اخبار ساحوی
شاه محمود قریشی و دو عضو برجستهٔ حزب تحریک انصاف پاکستان دستگیر شدند
در حالی که حکومت پاکستان استقرار نیروهای اردو را در دو ایالت برای تامین صلح و امنیت تایید کرده است، پولیس این کشور، معاون حزب تحریک انصاف پاکستان و تعدادی از سران این حزب را دستگیر کرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که پولیس روز پنجشنبه (۲۱ ثور) شاه محمود قریشی، وزیر خارجهٔ سابق در حکومت عمران خان و معاون حزب تحریک انصاف پاکستان، اسد عمر و فواد چودری دو تن دیگر از مقامات عالیرتبهٔ این حزب را دستگیر کرد.
قریشی قبل از دستگیری توسط پولیس در یک پیام تویتر از هواداران حزب تحریک انصاف خواسته بود تا به اعتراضات مسالمتآمیز ادامه دهند.
پولیس اسلامآباد بازداشت تعدادی از مسوولان حزب تحریک انصاف از جمله قریشی را تایید کرده است.
همچنان پولیس اسلامآباد روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای اردوی پاکستان وارد پایتخت این کشور شد.
دفتر شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان با نشر اعلامیهای گفت که استقرار اردو در دو ایالت از جمله شهر اسلامآباد پایتخت به منظور تحکیم صلح و امنیت تصویب شده است.
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان و رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان، روز سهشنبه (۱۹ ثور) در حالی که به سمت محکمۀ عالی برای حضور در جلسه رسیدگی به دهها دوسیه، از اتهامات تروریستی و فساد گرفته تا خیانت و سایر جرایم جنایی میرفت، بازداشت شد.
او روز چهارشنبه (۲۰ ثور) در یک محکمۀ خاص در اسلامآباد حاضر شد. علی بخاری، وکیل مدافع، عمران خان به خبرگزاری فرانسپرس گفت که ادارۀ ملی احتساب (حسابرسی) درخواست کرده است که آقای خان به مدت هشت روز در زندان باشد و محکمه این درخواست را پذیرفت.
حوادث خشونتآمیز بین هواداران عمران خان و نیروهای امنیتی روز چهارشنبه (۲۰ ثور) به حدی شدید شد که حکومت مجبور شد برای سرکوبی شورشها در برخی شهرها از جمله اسلامآباد اردو را مستقر کند.
وزارت داخله پاکستان نیز دستور تعلیق خدمات تلیفونی و محدودیت دسترسی به شبکههای اجتماعی از جمله یوتیوب، تویتر و فیسبوک را صادر کرده است.
همچنان مقامات پاکستان دستور تعطیلی مکاتب در سراسر این کشور را صادر کرده اند.
در این تظاهرات صدها افسر پولیس زخمی شدند و نزدیک به ۱۶۵۰ نفر در پنجاب که بزرگترین ایالت از نظر جمعیت است، دستگیر شدند. به گزارش خبرگزاری رویترز، حدود ۸۰ نفر از هواداران حزب عمران خان در ایالت بلوچستان دستگیر شده اند.
این خبرگزاری تاکنون از جان باختن پنج نفر در حوادث خشونتبار در شهرهای پاکستان خبر داده است.
اردوی پاکستان روز چهارشنبه هشدار داد که علیه کسانی که به اردو و نهادهای دولتی حمله میکنند، اقدام جدی خواهد کرد.
اخبار ساحوی
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکتها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.
وزارت امور خارجه امریکا روز پنجشنبه تحریمهایی را علیه یک موسسه تحقیقاتی و چندین شرکت چینی وضع کرد که به گفته آن در تامین برنامه راکتهای بالستیک پاکستان دخیل بوده اند.
به گزارش رویتر، واشنگتن به طور مشابه سه شرکت مستقر در چین را در اکتوبر ۲۰۲۳ به دلیل تامین اقلام قابل استفاده برای راکتهای پاکستان هدف تحریم قرار داده بود.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در بیانیهای گفت که موسسه تحقیقاتی اتومات سازی بیجینگ برای صنعت ماشین سازی، با پاکستان برای تهیه تجهیزات آزمایش موتورهای راکت برای سیستمهای شاهین-۳ و ابابیل و احتمالاً برای سیستمهای بزرگتر، همکاری کرده است.
میلر گفت که تحریمها همچنین شرکت های مستقر در چین از قبیل Hubei Huachangda Intelligent Equipment Co، Universal Enterprise و Xi'an Longde Technology Development، را در کنار Innovative Equipment مستقر در پاکستان و یک تبعه چینی، به دلیل انتقال آگاهانه تجهیزات تحت محدودیتهای تکنالوژی راکتی، هدف قرار داده است.
میلر گفت: «همانطور که اقدامات امروز نشان می دهد، ایالات متحده به اقدام علیه تکثیر تسلیحات و فعالیت های مربوط به تدارکات نگران کننده، در هر کجا که رخ دهد، ادامه خواهد داد.»
لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن گفت: «چین قاطعانه با تحریمهای یکجانبه و صلاحیت قضایی بلندمدت که هیچ مبنایی در قوانین بینالمللی یا مجوز شورای امنیت سازمان ملل ندارد، مخالف است.»
لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکتها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.
اخبار ساحوی
نگرانی امریکا از انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه
یکی از مقامهای امریکایی به رویترز گفته است که آنها از نزدیک شاهد انتقال موشکهای بالقوه ایران و روسیه هستند.
امریکا میگوید که هرگونه انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه، جنگ اوکراین را تشدید میکند.
خبرگزاری رویترز، گزارش داده که ایالات متحده نگران ارسال راکتهای بالستیک فتح-۳۶۰ ایران به مسکو است.
رویترز ماه گذشته گزارش داد بود که روسیه منتظر ارسال صدها راکت از ایران است و دهها انجنیر نظامی این کشور در ایران در حال آموزش سلاحهای هدایتشونده ماهوارهای برای استفاده نهایی در جنگ اوکراین هستند.
از جانبی، روزنامه والاستریت ژورنال روز گذشته به نقل از یک مقام امریکایی گزارش داده بود که موشکهای کوتاهبرد اکنون توسط ایران به روسیه تحویل داده شده است.
شان ساوت، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است: «ما از آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین نسبت به تعمیق مشارکت امنیتی بین روسیه و ایران هشدار دادهایم و از این گزارشها نگران هستیم.»
در همین حال، یکی از مقامهای امریکایی به رویترز گفته است که آنها از نزدیک شاهد انتقال موشکهای بالقوه ایران و روسیه هستند.
این تحرکات احتمالی پس از آن صورت میگیرد که امریکا و شریکان اروپاییاش هشدار دادهاند که چنین اقداماتی از سوی ایران میتواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.
کشورهای غربی در ماههای اخیر با نگرانی روزافزون روابط ایران و روسیه را تماشا میکنند.
گفتنی است که دفتر نمایندهگی ایران در سازمان ملل متحد همچنان اعلام کرده بود که موضع تهران در مورد مناقشه اوکراین غیرقابل تغییر است.
اخبار ساحوی
ایران گزارش نهایی سقوط هلیکوپتر ابراهیم رییسی را منتشر کرد
در این سانحه علاوه بر ابراهیم رییسی و حسین امیرعبداللهیان، شش نفر دیگر به شمول آل هاشم، امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، والی آذربایجان شرقی، نیز کشته شدند.
صدا و سیما، تلویزیون دولتی ایران، روز یکشنبه (۱۱ سنبله) با استناد گزارش نهایی تحقیقات گفته است که آب و هوای نا مناسب به شمول غبار غلیظ سبب سقوط هلیکوپتر حامل ابراهیم رییسی، رییس جمهور فقید ایران، شده است.
رییسی که به عنوان جانشین بالقوه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پنداشته میشد، به تاریخ ۱۹ ماه می ۲۰۲۴ در اثر سقوط هلیکوپتر حامل وی در منطقه کوهستانی نزدیک با مرز آذربایجان کشته شد.
صدا و سیما، تلویزیون دولتی ایران، گزارش داده است که "علت اصلی سقوط هلیکوپتر، شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار در به وجود آمدن ناگهانی توده غبار غلیظ و متراکم بالا رونده به سمت ارتفاع و برخورد هلیکوپتر با کوه تشخیص داده شد.''
اردوی ایران نیز در ماه می اعلام کرد که هیچ مدرکی بر فعالیت جنایتکارانه در سقوط هلیکوپتر که سبب کشته شدن رییسی و همراهانش به شمول حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه پیشین ایران شد، وجود ندارد
رییسی به تاریخ ۱۹ ماه می با شماری از مقامهای ایرانی به آذربایجان شرقی سفر کرد بود و یکجا با الهام علیوف، رییس جمهور آذربایجان، بند قیزقلعهسی را که با همکاری دو کشور در دریای مرزی ارس ساخته شده است، افتتاح کردند. این سانحه در هنگام برگشت رییسی از این مراسم به سمت تبریز، رخ داد.
در این سانحه علاوه بر ابراهیم رییسی و حسین امیرعبداللهیان، شش نفر دیگر به شمول آل هاشم، امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، والی آذربایجان شرقی، نیز کشته شدند.
مرگ رییسی سبب برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران شد و در نهایت مسعود، پزشکیان، در انتخابات برنده اعلام شد.
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
شرکت اپل از آیفون ۱۶، ساعتها و ایرپادهای جدید خود رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قصر سفید میگوید گزارش جدید جمهوریخواهان درباره خروج از افغانستان حرف جدیدی ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اوزبیکستان نفت خام شمال افغانستان را پالایش میکند
-
ورزش3 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
در حمله به کمپ خیمهای غزه دهها نفر کشته و زخمی شدند
-
جهان3 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رهبر امارت اسلامی: اگر عدالت نباشد، نظام حاکم دوام نمیآورد