Connect with us

رویداد های اخیر

شرکت «بیات پاور» کار فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی را آغاز می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

شرکت بیات پاور امیدوار است که کار فاز دوم «بیات پاور-۱» را در ولایت جوزجان برای افزایش تولید برق در افغانستان آغاز کند.

مسوولان این شرکت می‌گویند که برای چگونگی تطبیق این پروژه گفتگوها را با نهاد‌های دولتی ذیربط آغاز کرده‌اند.

محمد شعیب صاحب‌زاده، رییس تخنیکی بیات پاور، گفته است که با تکمیل فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی، حدود ۱۰۰ میگاوات برق به ظرفیت آن اضافه می‌شود و در مرحله سوم ظرفیت تولید برق به ۲۰۰ میگاوات خواهد رسید.

در سال ۲۰۱۹، بیات پاور کار روی توربین گازی ۴۰ میگاواتی بیات پاور-۱ را آغاز کرد که در اواخر همان سال در شبرغان به بهره‌برداری رسید. این دستگاه از توربین گاز متحرک SGT-A45 زیمنس انرژی استفاده می‌کند که در فاز دو پروژه ادغام خواهد شد.

به گفته صاحب‌زاده، فاز اول این پروژه در نومبر سال ۲۰‍۱۹ با ظرفیت تولید چهل میگاوات برق تکمیل شد و از آن زمان تاکنون به صدها هزار خانواده برق فراهم کرده‌اند.

صاحب‌زاده تصریح کرده که این توربین سالانه توانایی تولید ۳۰۰ میلیون کیلووات برق را دارد که در کنار مناطق رهایشی، مساجد، پوهنتون‌ها، مکاتب و شفاخانه‌ها در شبرغان، ولایات سرپل و بلخ همچنان از برق آن بهره‌مند اند.

او در این مورد گفت: «رهبری بیات پاور با ادارات ذیدخل و مسوولان در تماس هستند، گفتگو آغاز شده تا بتوانیم که فاز دوم را آغاز کنیم و تطبیق فاز دوم را شروع بکنیم.»

قابل ذکر است که شرکت بیات پاور در سال ۲۰۱۳ از سوی بیات گروپ به هدف فراهم ساختن زمینه تولید داخلی، مرفوع ساختن نیازمندی‌ها و خدمت به مردم پایه‌گذاری شد.

از سویی هم، آقای صاحب زاده افزوده است که برای توزیع و تنظیم برق تولید‌شده با شرکت برشنا قرارداد دارند و یک قرارداد دیگر را با شرکت افغان گاز به امضا رسانده‌اند و در کنار آن، نهادهای همچون وزارت‌های معادن و پترولیم، انرژی و آب، زمنس پاور، آرپی‌اس با بیات پاور همکار هستند.

او ابراز کرد: «مفاد این پروژه از نگاه برق‌رسانی این است که توانست در حدود دو صدهزار فامیل را برق بدهد و توربین را که انستال کرده، آن ظرفیت چهل میگاوات برق را دارد.»

به گفته وی، این پروژه سالانه توانایی تولید ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق را دارد.

در همین حال، امارت اسلامی از بلند رفتن ظرفیت بیات پاور به خاطر تولید برق گازی استقبال می‌کند.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حکومت سکتور خصوصی را حمایت همه جانبه می‌کند.

ذبیح‌الله مجاهد گفت: «برای امارت اسلامی افغانستان انرژی برق بسیار مهم است، ارزش حیاتی دارد. بنابراین، امارت اسلامی به سکتور خصوصی بسیار توجه دارد، اگر یک شرکتی دستاورد بدست می‌آورد، به این معناست که به آن توجه صورت گرفته است. امارت اسلامی برای حمایت سکتور خصوصی از تمام امکانات کار گرفته است و مطمناً به پیش می‌روند.»

بیات پاور از سوی گروه بیات به هدف تأمین برق داخلی به مردم افغانستان در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد.

این دستگاه از تکنالوژی پیشرفته و کارآمدی بهره می‌برد که در مقایسه با سایر توربین‌های گاز سیار در سراسر جهان، به طور قابل توجهی قدرت بیشتر دارد.

این پروژه علاوه بر ایجاد عواید مالیاتی قابل توجه برای دولت، هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای افغان‌ها ایجاد کرده است که به وضعیت اقتصادی کشور کمک می‌کند و مجموعه مهارت‌های تخنیکی جدید را در میان شهروندان مستعد پرورش می‌دهد.

بیات پاور در واقع پیشگام در بخش تولید برق مستقل افغانستان است. هفته گذشته، این شرکت جایزه معتبر آسیایی «ایشین پاور ۲۰۲۳» را کسب کرد.

علی قاسمی، رییس شرکت بیات پاور، که در مراسم حضور داشت، کسب این جایزه معتبر را در شهر کوالالامپور مالیزیا «مایه افتخار و عزت» برای افغانستان دانست.

آقای قاسمی گفت که این جایزه قدردانی از تلاش و پشتکار افغان‌ها در سعی برای امنیت انرژی و خودکفایی در سکتور برق است.

قاسمی در مراسم تفویض جایزه افزود: «ما به تلاش‌های مداوم خود برای بهبود زندگی افغان‌ها در سراسر کشور افتخار می‌کنیم اینکه متعلمین را قادر می‌سازیم تا در شب درس بخوانند، به کارکنان صحی اجازه می‌دهیم خدمات حیاتی ۲۴ ساعته ارایه کنند، از تولید کارخانه‌ها حمایت می‌کنیم و شهرها، سرک‌ها، مساجد را روشن می‌کنیم و نیز خانه‌های سراسر کشور را.»

رویداد های اخیر

هزینه تعرفه‌های حمل‌ونقل ریلی ازبکستان-افغانستان ۵۰ درصد کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اداره خط آهن ازبکستان در شهر ترمز آن کشور می‌گویند که هزینه تعرفه‌های حمل‌ونقل ریلی ازبکستان-حیرتان را ۵۰ درصد کاهش داده‌اند.

از این مسیر اموال تاجران از چین، قزاقستان، ازبکستان و برخی دیگر کشورها وارد افغانستان می‌شود. مسوولان خط آهن ازبکستان در شهر ترمز گفته‌اند که به‌منظور ایجاد سهولت و گسترش روابط تجارتی میان دو کشور و حمایت از تاجران افغان تعرقه‌ را تا ۵۰ درصد کاهش داده‌اند.

فرهاد، رئیس خط آهن شهر ترمز در این مورد گفته است: «قبلاً از محموله‌های که از دولت افغانستان می‌آمد، تعرفه‌های مشخص گرفته می‌شد. مثلاً محموله‌های که از طریق پل دوستی وارد می‌شد در بدل یک واگن چهل تُنه ۲۰۰ دالر و در بدل واگن بیست تُنه ۱۰۰ دالر گرفته می‌شد. همینگونه در گمرک نیز بر اساس خدمات مختلف مبالغ مختلف باید پرداخت میشد، اما اکنون همه پرداخت‌ها تا پنجصد دالر تا آخر سال معاف شده است.»

در همین ‌حال، تاجران در بلخ نیز از این اقدام ازبکستان و ایجاد سهولت‌ها در بخش حمل‌ونقل ریلی استقبال می‌کنند و از امارت اسلامی نیز خواستار ایجاد سهولت‌های بیشتر هستند‌.

از سویی هم، مسوولان خط آهن ولایت بلخ نیز می‌گویند که برای افزایش انتقالات آنان نیز درپی فراهم‌کردن سهولت‌ها هستند تا روند انتقال کالاها به صورت منظم انجام شود.

این در حالی است که تلاش‌ها برای آغاز کار عملی خط آهن افغان-ترانس نیز جریان دارد؛ خطی که از ازبکستان شروع و به پاکستان ختم می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکیه توافق‌نامه معافیت ویزه دیپلوماتیک با افغانستان را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرده که توافق‌نامه معافیت ویزه دیپلوماتیک میان آن کشور و افغانستان لغو شده است.

با لغو این توافق‌نامه، مقام‌های ترکیه و امارت اسلامی برای ورود متقابل به افغانستان و ترکیه مجبورند، پروسه دریافت ویزه را طی کنند.

براساس بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه که امروز (چهارشنبه، ۹ جوزا) منتشر شد، این تصمیم با امضای رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهور ترکیه پس از دوازدهم جوزای ماه جاری اجرا می‌شود.

ترکیه این تصمیم را براساس ماده سوم فرمان شماره ۹ ریاست‌جمهوری آن کشور اتخاذ کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کربی حمله اسرائيل بر رفح را با بمباران امریکا در افغانستان و عراق تشبیه کرد

Published

on

(Last Updated On: )

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید حمله هوایی اسرائيل بر شهر رفح در جنوب نوارغزه که منجر به کشته‌شدن غیرنظامیان شد را با بمباران هوایی امریکا در افغانستان و عراق تشبیه کرده است.

بر بنیاد گزارش نیویارک پست، جان کربی در یک نشستی در کاخ سفید در دفاع از حمله‌های اسرائيل بر رفح گفته است که ارتش امریکا نیز عین کار را در افغانستان و عراق انجام داده است.

او در این نشست گفته است: «ما حمله‌های هوایی را در مکان‌هایی مانند عراق و افغانستان انجام داده‌ایم که به طرز غم‌انگیزی باعث تلفات غیرنظامیان شده‌ایم و ایالات متحده به همان شیوه اسرائيل پاسخ داد».

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که بمباران‌های ایالات متحده در افغانستان منجر به کشته‌شدن غیرنظامیان شد و در یکی از این حمله‌ها، به طرز «غم‌انگیزی» یک پدر و برخی از فرزندانش را کشته شدند.

آقای کربی افزود: «ما آن را جبران کردیم. از آن درس گرفتیم و رویه‌هایی را برای جلوگیری از تکرار آن وضع کردیم. این همان چیزی است که انتظارات ما در این مورد (از شیوه عملیات اسرائيل بر غزه) خواهد بود».

او در دفاع از اسرائيل همچنین گفته است که ارتش این کشور در حمله روز یک‌شنبه (۲۶ می)، از بمب‌های دقیق استفاده کرده است.

کربی می‌گوید که گروه حماس تایید کرده که دو رهبر ارشد این گروه نیز در این حمله کشته شده‌اند و این نشان می‌دهد که آنان در میان غیرنظامیان پنهان شده‌اند.

این در حالی است که بر بنیاد گزارش الجزیره، در آخرین حمله اسرائيل بر رفح (شب گذشته ۲۸ می)، ۲۱ فلسطینی کشته شده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!