Connect with us

رویداد های اخیر

شماری از قربانیان در نا آرامی های آخیر، رهبران پیشین جهادی را متهم میکنند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

BggCSGeCMAARD5O

شماری از قربانیان خشونت های اخیر در افغانستان برخی رهبران پیشین جهادی را در نا آرامی این کشور متهم میکنند.

قربانیان به این عقده اند که، این خشونت ها بیشتر عوامل بیرونی داشت، اما از عوامل درونی آن نباید چشم پوشی کرد.

۲۶ سال یش ارتش سرخ شوروی افغانستان را ترک کردند و شکست شان در این کشور را قبول کردند، در ده سال حضور شوروی در افغانستان میلیون ها تن کشته، زخمی و آواره شدند، اما هنوز این خشونت ها در کشور جریان دارد، هیچ روزی نیست افغانستان شاهد رویداد انفجار و یا انتحار نباشد.

افغانستان پس از شوروی هنوز درگیر جنگ است و غیر نظامیان قربانیان اصلی این خشونت ها اند.

این قربانیان هرچند شکست شوروی را یک افتخار میدانند اما عملکرد رهبران جهادی را مورد انتقاد قرار می دهند.

مادر عارف نام شهید میگوید، عارف همین چند ماه پیش در رویداد انتحاری در جاده کابل ـ جلال آباد کشته شد.

مادر عارف پیش از این هم در جریان جنگ های تنظیمی یک فرزند دیگر اش را نیز از دست داده است.

عزیز احمد برادر عارف شهید میگوید، مادر ام از فراق دوری فرزندانش به اندازه ی شوکه شده که توان حرف زدن را ندارد.

شماری از شهروندان کابل به این باور اند که، روند کنونی زندگی مردم افغانستان بدتر از دوران شوروی است.

محب الله باشنده کابل میگوید، حال هم زمانی است که رهبران سیاسی افغانستان با هم یکجا شوند و زندگی مردم را تغییر دهند.

جنگ و خشونت در افغانستان در کنار اینکه میلیون ها تن را کشته و زخمی ساخت باعث بیرون شدن میلیون ها تن از کشور شان نیز شده است.

در حال حاضر میلیون ها تن در کشور های همسایه و اروپایی به دور از کاشانه اصلی شان زندگی میکنند.

شهروندان عادی افغانستان قربانیان اصلی خشونت و نا آرامی چهار دهه آخیر در کشور اند.

گزارشگر: نصرت پارسا

Advertisement

رویداد های اخیر

سفر رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به ازبکستان، هند و قرغیزستان

Published

on

سید کریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در یک سفر رسمی عازم ازبکستان، هند و قرغیزستان شده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان نوشته است که هدف این سفر تقویت همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری برای افغانستان و گسترش فرصت‌های تجارتی برای تاجران افغان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی آسیای مرکزی و افغانستان؛ تأکید بر اتصال منطقه‌ای و ثبات

در این گفتگو، موضوعاتی چون توسعه دهلیزهای تجارتی، بهبود پیوندهای ترانسپورتی و انرژی، و ایجاد اعتماد از طریق تعامل مستمر منطقه‌ای مورد بحث قرار گرفت.

Published

on

در حاشیه «گفتگوی ترمذ درباره اتصال میان آسیای مرکزی و جنوبی»، نشست تخصصی سطح‌بالای آسیای مرکزی–افغانستان با حضور مقام‌ها و کارشناسان منطقه برگزار شد و بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای و ثبات تأکید گردید.

مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان اعلام کرده است که اشتراک‌کنندگان در این نشست، افغانستان را پل مهم اتصال میان آسیای مرکزی و جنوبی دانسته و بر ضرورت گفتگوی دوامدار، همکاری‌های عملی و ابتکارهای اقتصادی فراگیر تأکید کردند.

در این گفتگو، موضوعاتی چون توسعه دهلیزهای تجارتی، بهبود پیوندهای ترانسپورتی و انرژی، و ایجاد اعتماد از طریق تعامل مستمر منطقه‌ای مورد بحث قرار گرفت.

نمایندگان مرکز مطالعات استراتژیک، وزارت امور خارجه و امارت اسلامی افغانستان نیز در این نشست حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را درباره اولویت‌های منطقه‌ای و راه‌های تقویت همکاری‌ها ارائه کردند.

اشتراک‌کنندگان در پایان، بر تعهد مشترک برای ایجاد منطقه‌ای باثبات، متصل و مرفه تأکید کرده و همکاری نزدیک‌تر میان آسیای مرکزی و افغانستان را برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های کامل همگرایی منطقه‌ای ضروری دانستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبری امارت اسلامی در نشست کابینه؛ بر آموزش دینی، عدالت و خدمت به مردم تأکید شد

در این نشست روی بهبود خدمات آموزشی و تقویت بخش‌های اقتصادی و سیاسی کشور نیز تصمیم‌گیری شده است.

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، در نشستی با اعضای شورای وزیران در کندهار، بر گسترش آموزش‌های دینی، تأمین عدالت، رسیدگی به مشکلات مردم و انجام مسئولیت‌ها بر اساس اصول شریعت تأکید کرد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، گفته است که در این نشست رهبر امارت اسلامی رهنمودهایی را در زمینه اجرای مسئولیت‌های حکومتی، خدمت صادقانه به مردم و تطبیق احکام شریعت ارائه کرد.

به گفته فطرت، رهبر امارت اسلامی تقویت نظام اسلامی را وابسته به آموزش و آگاهی دینی دانسته و از مسئولان خواسته است تا در کنار انجام وظایف اداری، برای ترویج تعلیمات اسلامی و آگاهی‌دهی دینی به مردم نیز تلاش کنند.

وی همچنین بر رعایت عدالت، تواضع، نظارت بر عملکرد مسئولان، پاسخ‌گویی به نیازهای مردم و تقویت ارزش‌های اسلامی در جامعه تأکید کرده است.

در این نشست، روند اجرای فیصله‌های پیشین شورای وزیران نیز بررسی شد و مسئولان گزارش‌هایی از پیشرفت کارها ارائه کردند. همچنان درباره موضوعات اداری، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بحث صورت گرفت و تصمیم‌های لازم اتخاذ شد.

براساس معلومات ارائه‌شده، در این نشست روی بهبود خدمات آموزشی و تقویت بخش‌های اقتصادی و سیاسی کشور نیز تصمیم‌گیری شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!