Connect with us

اخبار ساحوی

ایران پس از حملات امریکا در نزدیکی تنگه هرمز، پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه را هدف قرار داد

منتشر شده

در

سپاه پاسداران ایران اعلام کرده است که در واکنش به حملات اخیر امریکا در اطراف تنگه هرمز، روز چهارشنبه یک پایگاه نظامی امریکا در اردن و ۲۱ هدف دیگر در کشورهای حوزه خلیج فارس را مورد حمله قرار داده است.

این درگیری‌ها یکی از بزرگ‌ترین تبادلات خصمانه میان تهران و واشنگتن از زمان برقراری آتش‌بس میان دو کشور در ماه اپریل به شمار می‌رود.

حملات ایران که شامل اهدافی در کویت و بحرین نیز می‌شد، پس از آن صورت گرفت که اردوی امریکا اعلام کرد سیستم‌های دفاع هوایی، مراکز کنترول زمینی و رادارهای نظارتی ایران در نزدیکی تنگه هرمز را هدف قرار داده است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته بود این حملات در پاسخ به سرنگونی یک هلیکوپتر اپاچی امریکایی انجام شده است.

ترمپ روز سه‌شنبه به شبکه «ای‌بی‌سی» گفت: «فکر می‌کنم پاسخ باید بسیار قوی و قدرتمند باشد و این دقیقاً همان چیزی است که انجام شد.»

افزایش تنش‌ها، احتمال دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگی را که از ۲۸ فبروری با حملات مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران آغاز شد، بیش از پیش تیره کرده است. ایران در واکنش، کشورهای میزبان پایگاه‌های امریکا در خلیج فارس را هدف قرار داد و عبور و مرور در تنگه هرمز، یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال نفت و گاز جهان، را به شدت محدود کرد.

قوماندانی مرکزی امریکا (سنتکام) اعلام کرد عملیات هوایی این کشور حدود چهار ساعت به طول انجامیده و نزدیک به ۲۰ هدف ایرانی مورد حمله قرار گرفته است.

رسانه‌های دولتی ایران گزارش داده‌اند که جزیره قشم و بندر سیریک در تنگه هرمز هدف حملات قرار گرفته‌اند. همچنین صدای چندین انفجار در بندرعباس و مناطق اطراف جاسک، در نزدیکی ورودی تنگه هرمز، شنیده شده است.

سپاه پاسداران نیز اعلام کرد چهار نقطه در پایگاه «الازرق» امریکا در اردن را با راکت‌های دوربرد هدف قرار داده است. به گفته این نهاد، آشیانه‌های جت‌های جنگی اف-۳۵ و یک مرکز قومنده و کنترول از جمله اهداف حمله بوده‌اند. سپاه هشدار داده که در صورت هرگونه حمله جدید امریکا، پاسخ «کوبنده و قاطع» خواهد داد.

نیروهای مسلح اردن اعلام کردند پنج راکت شلیک‌شده از ایران به سمت پایگاه الازرق را رهگیری و منهدم کرده‌اند. به گفته اردوی اردن، بقایای این راکت‌ها در خاک این کشور سقوط کرده اما تلفات یا خسارتی به همراه نداشته است.

اردوی کویت نیز اعلام کرد سیستم‌های دفاع هوایی این کشور در حال مقابله با اهداف متخاصم هستند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که سپاه پاسداران از حمله طیاره بی‌سرنشین به پایگاه «علی السالم» امریکا در کویت خبر داد.

سپاه همچنین مدعی شد ناوگان پنجم نیروی بحری آمریکا در بحرین را با طیاره بی‌سرنشین هدف قرار داده و هشدار داده است که در صورت ادامه درگیری‌ها، پاسخ‌ شدیدتر خواهد بود.

وزارت داخله بحرین اعلام کرد زنگ خطر در این کشور به صدا درآمده و از شهروندان خواسته شده به مکان‌های امن پناه ببرند. مشاور رسانه‌ای پادشاه بحرین نیز گفت سیستم‌های دفاع هوایی حملات ایران را دفع کرده‌اند.

یک مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد تقریباً تمامی راکت‌ها و طیارات بی‌سرنشین پرتاب ‌شده از سوی ایران رهگیری شده‌اند و تاکنون گزارشی از تلفات نیروهای امریکایی یا آسیب به تأسیسات این کشور دریافت نشده است.

در پی تشدید درگیری‌ها، بهای نفت در معاملات اولیه بازارهای آسیایی حدود یک درصد افزایش یافت.

ماجرای سقوط هلیکوپتر اپاچی

به گفته یک مقام امریکایی، روز سه‌شنبه یک هلیکوپتر اپاچی اردوی امریکا بر اثر حمله یک طیاره بی‌سرنشین ایران سقوط کرد. ترمپ اعلام کرده است که دو پیلوت این هلیکوپتر آسیبی ندیده‌اند.

با این حال، رسانه‌های دولتی ایران به نقل از یک منبع نظامی گزارش داده‌اند که طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ عملیات تهاجمی هوایی در تنگه هرمز انجام نشده است.

اردوی امریکا اعلام کرد یک طیاره بی‌سرنشین نیروی بحری این کشور دو خدمه هلیکوپتر را پس از سقوط در آب‌های نزدیک سواحل عمان نجات داده است. قوماندانی مرکزی امریکا علت سقوط را توضیح نداده اما گفته است که خدمه پس از دو ساعت نجات یافته و سالم هستند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، بدون اشاره مستقیم به حادثه سقوط اپاچی، در شبکه ایکس نوشت که حضور نیروهای خارجی در منطقه خطر وقوع حوادث و درگیری‌های ناخواسته را افزایش می‌دهد و افزود: «بهترین راه کاهش خطر، خروج آنان از منطقه است.»

ترمپ نیز در مصاحبه با روزنامه وال‌استریت ژورنال گفته است که حادثه سقوط هلیکوپتر «موضوع بزرگی نبود» و تأکید کرده که «پیلوت سالم است.»

با وجود این، این رویداد می‌تواند تلاش‌ها برای دستیابی به توافق صلح و بازگشایی کامل تنگه هرمز را با دشواری بیشتری مواجه کند. ترمپ بارها گفته است که امریکا و ایران به توافق نزدیک هستند، اما از زمان اجرایی شدن آتش‌بس شکننده در اوایل اپریل، نشانه‌های اندکی از پیشرفت مذاکرات دیده شده است.

در همین حال، درگیری‌ها میان اسرائیل و نیروهای حزب‌الله لبنان ادامه دارد و ایران همچنان محدودیت‌هایی را بر عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز اعمال می‌کند؛ گذرگاهی که پیش از جنگ حدود یک‌پنجم نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کرد.

واشنگتن نیز محدودیت‌هایی را بر بنادر ایران اعمال کرده است. کریس رایت، وزیر انرژی امریکا، گفته است که تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌طور قابل توجهی در حال افزایش است، اما بازگشت کامل جریان انرژی به سطح عادی پس از پایان جنگ، ماه‌ها زمان خواهد برد.

ترمپ تأکید کرده است که هرگونه توافق صلح باید مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود، در حالی که تهران چنین هدفی را رد می‌کند. از سوی دیگر، ایران خواهان لغو تحریم‌های بین‌المللی، آزادسازی میلیاردها دالر دارایی مسدودشده و به رسمیت شناخته شدن کنترول خود بر تنگه هرمز است.

اخبار ساحوی

پاکستان به ایران هشدار داد حوثی‌ها را مهار کند؛ عربستان پاسخ حملات را داد

Published

on

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع سعودی، پاکستانی و ایرانی گزارش داده است که پاکستان به ایران هشدار داده است که حوثی‌های یمن را از حمله به عربستان سعودی بازدارد تا از گسترش درگیری و تبدیل شدن آن به یک بحران بزرگ منطقه‌ای جلوگیری شود.

حوثی‌ها روز سه‌شنبه به یک پایگاه هوایی در خمیس مشیط و تأسیسات نفتی در شهرهای مجاور آن حمله کردند. در این حملات ۷۳ نفر زخمی شدند. این حمله یکی از بزرگ‌ترین حملات حوثی‌ها به عربستان از زمان آغاز جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران در ماه فبروری بوده است.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، روز چهارشنبه گفت جت‌های جنگی عربستان در ۱۲ ساعت گذشته ۵۴ حمله هوایی در مناطق مختلف یمن انجام داده‌اند. او گفت این حملات «بی‌پاسخ نخواهد ماند.»

این درگیری در حالی شدت گرفته که ایران و امریکا نیز در منطقه خلیج فارس درگیر حملات متقابل علیه کشتی‌ها هستند. ادامه درگیری‌ها نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال انرژی در منطقه را افزایش داده است.

پاکستان به دلیل داشتن پیمان دفاعی با عربستان و ترکیه، موضع مهمی در این بحران دارد.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، گفت اگر حملات حوثی‌ها به داخل عربستان گسترش پیدا کند، توافق امنیتی میان پاکستان، عربستان و ترکیه ممکن است فعال شود.

او گفت: «هرگونه تجاوز به یک کشور، تجاوز به هر سه کشور محسوب می‌شود.»

با این حال، مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که نقش نظامی پاکستان در صورت نیاز، تنها به دفاع از خاک عربستان محدود خواهد بود و نیروهای این کشور وارد جنگ در یمن نخواهند شد.

تلاش پاکستان برای جلوگیری از گسترش جنگ

یک دیپلومات ارشد منطقه‌ای به رویترز گفته است که پاکستان از ایران خواسته است از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کند و حملات آنها به عربستان را متوقف سازد.

یک مقام ایرانی نیز تأیید کرده که پاکستان این پیام را به تهران منتقل کرده است. به گفته او، پاسخ ایران این بوده که «ایران حوثی‌ها را کنترول نمی‌کند.»

اما دو منبع ایرانی ادعا کرده‌اند که تهران هفته گذشته از حوثی‌ها خواسته بود به عربستان حمله کنند و برای این حملات وعده کمک مالی و تسلیحاتی داده است.

دیپلومات منطقه‌ای گفت پاکستان تلاش دارد درگیری را پیش از آنکه گسترده‌تر شود، از راه دیپلوماتیک مهار کند.

او گفت: «پاکستان با عربستان توافق دارد، اما امیدوارم شرایط به جایی نرسد که پاکستان مجبور شود عملاً وارد جنگ شود.»

همکاری پاکستان، عربستان و ترکیه

به گفته یک منبع پاکستانی، مقام‌های سعودی با قوماندانان نظامی پاکستان و ترکیه در ریاض دیدار کرده‌اند تا درباره واکنش به حملات حوثی‌ها گفتگو کنند.

این سه کشور توافق کرده‌اند که نیروهای شان وارد یمن نشوند و هرگونه اقدام نظامی از خاک عربستان سعودی انجام شود.

یک مقام پاکستانی دیگر گفت هنوز تصمیمی برای پیوستن پاکستان به حملات متقابل گرفته نشده است. او تأکید کرد که توافق نظامی پاکستان با عربستان دفاعی است و هدف آن حفاظت از خاک عربستان است.

امریکا همچنان به فشار بر ایران ادامه می‌دهد

مقام‌های منطقه‌ای می‌گویند دولت دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، فعلاً قصد ندارد فشار و محاصره علیه ایران را متوقف کند.

به گفته یک دیپلومات منطقه‌ای، ترمپ می‌خواهد تا زمانی که ایران با واشنگتن به توافق نرسیده است، فشار اقتصادی ادامه داشته باشد.

در همین حال، قطر در حال بررسی راه‌های جدید برای بازگرداندن ایران و امریکا به میز مذاکره است.

یک منبع منطقه‌ای گفت عربستان احتمالاً حملات خود را همچنان علیه حوثی‌ها ادامه می‌دهد و مستقیماً ایران را هدف قرار نخواهد داد.

این منبع افزود که ریاض نیز انتظار ندارد حملات حوثی‌ها بتواند امریکا را مجبور به پایان دادن به محاصره ایران کند.

او گفت: «سؤال این است که ایران چقدر فشار را می‌تواند تحمل کند و برای چه مدت. ترمپ راه‌حل نظامی نمی‌خواهد؛ او می‌خواهد با محاصره، ایران را تحت فشار قرار دهد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تشدید جنگ؛ ایران به پایگاه امریکا در اردن و کشتی‌ها در هرمز حمله کرد

قیمت نفت نیز در معاملات ابتدایی روز چهارشنبه افزایش یافت و بهای نفت برنت به نزدیکی ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسید.

Published

on

سپاه پاسداران ایران می‌گوید در واکنش به انهدام پنج نفت‌کش ایرانی از سوی امریکا، یک پایگاه مورد استفاده نیروهای امریکایی در اردن و ۱۰ کشتی در نزدیکی تنگه هرمز را هدف قرار داده است.
 
سپاه پاسداران روز چهارشنبه اعلام کرد که با راکت‌های بالستیک به پایگاهی در نزدیکی «الازرق» اردن حمله کرده است. ایران مدعی شده که این حمله خسارات سنگینی وارد کرده؛ اما اردن می‌گوید سیستم دفاع هوایی این کشور ۱۸ راکت از مجموع ۲۰ راکت ایرانی را رهگیری کرده و دو راکت دیگر در مناطق غیرمسکونی سقوط کرده‌اند. مقام‌های اردنی گفته‌اند در این حمله تلفات جانی گزارش نشده است.
 
یک مقام امریکایی نیز گفته است حمله ایران در اردن مؤثر نبوده و تمام نیروهای امریکایی در محل، سالم هستند.
 
سپاه پاسداران همچنین اعلام کرده که ۱۰ کشتی، از جمله دو کشتی امریکایی و هشت نفت‌کش را که قصد عبور از یک منطقه «ممنوع و ناامن» در تنگه هرمز داشتند، هدف قرار داده است.
 
این حملات پس از آن صورت گرفت که اردوی امریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد پنج نفت‌کش ایرانی را هدف قرار داده و منهدم کرده است. قوماندانی مرکزی امریکا ویدیوی این حملات را منتشر کرده و گفته است این اقدام در واکنش به حملات سپاه به یک کشتی جنگی نیروی دریایی امریکا با راکت‌های بالستیک انجام شده است.
 
مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، گفته است هر بار که ایران تلاش کند به کشتی‌های جنگی امریکا حمله کند، واشنگتن نفت‌کش‌های بیشتری را هدف قرار خواهد داد.
 
در همین حال، حملات متقابل امریکا و ایران پس از یک ماه آرامش نسبی، بار دیگر شدت گرفته و تأسیسات نظامی، کشتی‌رانی و انرژی را در منطقه هدف قرار داده است. این وضعیت نگرانی‌ها درباره اختلال در انتقال نفت از تنگه هرمز را افزایش داده است.
 
قیمت نفت نیز در معاملات ابتدایی روز چهارشنبه افزایش یافت و بهای نفت برنت به نزدیکی ۱۰۰ دالر در هر بشکه رسید.
 
هم‌زمان، حوثی‌های یمن نیز روز سه‌شنبه حملات گسترده‌ای را علیه چندین شهر عربستان سعودی انجام دادند؛ حملاتی که به گفته منابع، ۷۳ زخمی برجا گذاشته و باعث آتش‌سوزی در تأسیسات نفتی شده است.
 
حوثی‌ها اعلام کردند که با استفاده از طیاره‌های بی‌سرنشین و راکت‌ها، یک پایگاه هوایی عربستان در شهر خمیس مشیط و تأسیسات شرکت دولتی نفت این کشور در ابها، نجران و جازان را هدف قرار داده‌اند.
 
مقام‌های عربستان سعودی وقوع آتش‌سوزی در این محل‌ها را تأیید کرده و گفته‌اند زنان و کودکان نیز در میان زخمی‌ها هستند.
 
حوثی‌ها که بخش بزرگی از مناطق پرجمعیت یمن، از جمله صنعا، را در کنترول دارند، در سال‌های اخیر با حمله به کشتی‌رانی در ورودی دریای سرخ، فشار بر متحدان امریکا در منطقه را افزایش داده‌اند.
 
عربستان سعودی بیش از یک دهه است که رهبری ائتلافی عربی علیه حوثی‌ها در یمن را بر عهده دارد؛ جنگی که پس از تصرف صنعا توسط حوثی‌ها و برکناری دولت یمن شدت گرفت، اما در سال‌های اخیر تا حدی آرام شده بود.
 
اکنون جنگ گسترده‌تر در منطقه خلیج فارس به رویارویی اقتصادی و نظامی مستقیم‌تری میان ایران و امریکا تبدیل شده است؛ هر دو طرف تلاش دارند با استفاده از فشار اقتصادی و محدودیت‌های دریایی، طرف مقابل را وادار به عقب‌نشینی کنند.
 
واشنگتن تلاش دارد با هدایت کشتی‌ها از مسیر تنگه هرمز، جریان نفت به بازارهای جهانی را حفظ کند و هم‌زمان صادرات نفت ایران را از طریق محاصره محدود سازد.
 
قوماندانی مرکزی امریکا گفته است نفت‌کش‌های هدف قرارگرفته بخشی از یک شبکه پنهانی بوده‌اند که برای سپاه پاسداران و گروه‌های هم‌پیمان منطقه‌ای آن منابع مالی فراهم می‌کرده است.
 
ایران سال‌هاست از شبکه‌ای که آن را «محور مقاومت» می‌نامد حمایت می‌کند؛ شبکه‌ای که حماس، حزب‌الله لبنان، گروه‌های مسلح شیعه در عراق و حوثی‌های یمن را شامل می‌شود.
Continue Reading

اخبار ساحوی

تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز به پایین‌ترین سطح از ماه می رسید

بر اساس این داده‌ها، تنها دو کشتی روز شنبه و شش کشتی روز یک‌شنبه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند که بیشتر آن‌ها از مسیر ایران استفاده کرده‌اند.

Published

on

تردد کشتی‌های حامل کالا از تنگه هرمز پس از حملات امریکا و ایران به نفت‌کش‌ها، به پایین‌ترین سطح خود از ماه می تاکنون رسیده است.

اطلاعات شرکت تحلیلی «کپلر» نشان می‌دهد که در ۱۰ روز گذشته، به‌طور میانگین روزانه تنها ۱۰ کشتی حامل کالا از این تنگه عبور کرده‌اند؛ در حالی که این رقم روز جمعه بیش از ۱۵ کشتی بود.

بر اساس این داده‌ها، تنها دو کشتی روز شنبه و شش کشتی روز یک‌شنبه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند که بیشتر آن‌ها از مسیر ایران استفاده کرده‌اند.

قوماندانی مرکزی امریکا گفته است که نیروهای این کشور روز شنبه سه نفت‌کش ایرانی را هدف قرار دادند؛ در مقابل، نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد که سه نفت‌کش را که از مسیرهای غیرمجاز عبور می‌کردند و سه کشتی امریکایی دیگر را هدف قرار داده است.

شرکت اطلاعات دریایی «ماریسک» این حملات را تشدید عمده در درگیری‌های دریایی توصیف کرده و هشدار داده است که خطر برای کشتی‌های مرتبط با ایران و همچنین کشتی‌های مرتبط ب امریکا در تنگه هرمز و دریای عمان به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز گفته است که از ششم جولای تاکنون، ۲۷ رویداد حمله با راکت در اطراف تنگه هرمز ثبت شده که به کشتی‌ها آسیب رسانده است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال نفت جهان است و کاهش تردد کشتی‌ها در این آبراه می‌تواند بر تجارت و بازارهای انرژی تأثیر بگذارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!