Connect with us

رویداد های اخیر

پروازهای مستقیم از هرات به دبی آغاز شد

منتشر شده

در

پروازهای مستقیم از میدان هوایی بین‌المللی خواجه عبدالله انصاری هرات به شهر دبی امارات متحده عربی، آغاز شده است.

مسئولان میدان می‌گویند که در نخستین پرواز به مقصد دبی، ۵۳ مسافر منتقل شدند که نیمی از آنان شهروندان ایران بودند.

به گفته مسئولان، قرار است از این پس، هر هفته یک پرواز میان هرات و دبی انجام شود.

مسئولان میدان هوایی بین‌المللی خواجه عبدالله انصاری هرات همچنان می‌گویند که در هفته‌های آینده، پروازهای مستقیم از هرات به تهران و استانبول نیز آغاز خواهد شد.

رویداد های اخیر

Afghanistan shares industry and commerce ministry’s priorities with donors, international organizations

Published

on

Afghanistan has shared Ministry of Industry and Commerce’s key priorities with donor institutions and international organizations, focusing on investment, support for domestic businesses, export expansion and job creation.

The priorities were presented at the seventh meeting on aligning the priorities of Afghanistan’s sectoral institutions with development partners, held on Wednesday in in Kabul.

According to the Office of the Deputy Prime Minister for Economic Affairs, the ministry’s priorities include creating investment opportunities across the country, establishing business centers, supporting small and medium-sized enterprises, improving the marketing of domestic products, and expanding the processing and packaging of locally manufactured goods.

The agenda also includes expanding exports and strengthening productive industries, with the broader aim of promoting economic growth, supporting the private sector and creating employment opportunities.

The meeting was intended to help coordinate future assistance and development cooperation with the ministry’s identified priorities.

Representatives of donor institutions and international organizations welcomed the initiative and thanked the Office of the Deputy Prime Minister for Economic Affairs and the Ministry of Industry and Commerce for sharing the priorities. They said they would align their future assistance and cooperation with the areas identified.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا: زنان باید در شکل‌دهی آینده افغانستان نقش محوری داشته باشند

Published

on

بریتانیا خواستار نقش محوری زنان و دختران افغان در شکل‌دهی آینده کشور شده و هشدار داده است که تا زمانی که نیمی از جمعیت از زندگی عمومی و روند تصمیم‌گیری کنار گذاشته شوند، دستیابی به صلح پایدار ممکن نخواهد بود.

کیت فاستر، معاون نماینده دایمی بریتانیا در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت این سازمان درباره زنان، صلح و امنیت گفت که زنان و دختران در افغانستان به‌گونه نظام‌مند از زندگی عمومی کنار گذاشته شده‌اند.

فاستر گفت: «صدای آنان باید در بحث‌ها درباره آینده کشور نقش محوری داشته باشد.» او تأکید کرد که تا زمانی که زنان از تصمیم‌گیری‌هایی که جامعه‌شان را شکل می‌دهد، محروم باشند، صلح پایدار ناممکن است.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به محدودیت‌ها بر حقوق زنان و دختران در افغانستان، در کنار مالی، یمن و صومالیا اشاره کرد و گفت که آنان با تشدید محدودیت‌ها بر حقوق‌شان روبه‌رو هستند.

سیما بحوث، رئیس اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد، نیز گفت که زنان و دختران در افغانستان به‌گونه نظام‌مند از حضور در عرصه عمومی محروم شده و حق مشارکت در تعیین آینده کشورشان از آنان گرفته شده است.

تمی بروس، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که امارت اسلامی افغانستان همچنان فرصت‌های آموزش، کار و فراگیری آموزش‌های مسلکی را از زنان جوان افغان سلب می‌کند.

بروس گفت: «در پنج سال گذشته، طالبان (امارت اسلامی) به‌گونه نظام‌مند ده‌‌ها سال پیشرفت دشوار به‌دست‌آمده در زمینه مشارکت زنان در صلح و امنیت را معکوس کرده‌اند. این اقدامات غیرقابل قبول است و باید فوراً متوقف شود.»

امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیت‌هایی بر دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار و زندگی عمومی وضع کرده است؛ اقداماتی که بارها با انتقاد کشورها، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی حقوق بشری روبه‌رو شده‌اند.

امارت اسلامی گفته است که این محدودیت‌ها موضوعات داخلی افغانستان‌اند و از کشورها و سازمان‌ها خواسته است در امور داخلی کشور مداخله نکنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: در سال ۲۰۲۶ بیش از ۲۵ هزار عملیات علیه مواد مخدر انجام شده است

Published

on

وزارت امور خارجه می‌گوید که در سال ۲۰۲۶ میلادی، بیش از ۲۵ هزار عملیات علیه مواد مخدر در افغانستان انجام شده و در نتیجه آن، هزاران هکتار زمین زیر کشت کوکنار و چرس تخریب و بیش از ۱۰ هزار فرد مظنون بازداشت شده‌اند.

این وزارت روز سه‌شنبه در گزارشی از برگزاری نشستی در کابل با عنوان «مبارزه امارت اسلامی افغانستان با مواد مخدر؛ واقعیت‌ها و دستاوردها» خبر داده است که با حضور مقام‌های امارت اسلامی، سفیران و دیپلومات‌های کشورهای مختلف و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی برگزار شد.

بر اساس معلومات ارائه‌شده در این نشست از سوی عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، در جریان این عملیات‌ها ۲۶ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت کوکنار و چرس تخریب شده، ۱۰ هزار و ۶۵ فرد مظنون بازداشت شده و ۳۰۱ لابراتوار پروسس مواد مخدر، دو کارخانه تولید قرص‌های کیمیاوی و ۱۵ کارخانه تولید مشروبات الکولی کشف و مسدود شده‌اند.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، در این نشست تطبیق فرمان رهبر امارت اسلامی درباره ممنوعیت کشت، تولید، پروسس، قاچاق و مصرف مواد مخدر را نشان‌دهنده موضع این حکومت در مبارزه با مواد مخدر دانسته است.

متقی همچنین کشت گسترده مواد مخدر در کشورهای همسایه و قاچاق آن را از نگرانی‌های عمده عنوان کرده و گفته است که بدون توجه جامعه جهانی به این موضوع، مبارزه با مواد مخدر به نتیجه کامل نخواهد رسید.

در همین حال، محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه، فراهم‌سازی معیشت بدیل برای دهقانان، حمایت از مراکز صحی، همکاری‌های تخنیکی و هماهنگی منطقه‌ای را برای حفظ دستاوردهای این مبارزه ضروری دانسته است.

در پایان این نشست، اشتراک‌کنندگان بر ادامه مبارزه با مواد مخدر، گسترش معیشت‌های بدیل برای دهقانان و تداوم همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!