Connect with us

رویداد های اخیر

شماری از متخصصان افغان که سال‌ها در بیرون از افغانستان بودند به کشور برگشتند

Published

 on

(Last Updated On: جوزا ۹, ۱۴۰۱)

هفت تن از چهره‌های متخصص کشور که سال‌های زیادی به دلایل نبود امنیت در بیرون از افغانستان به سر می‌بردند امروز (دوشنبه ۹جوزا) به کابل برگشته و در میدان هوایی کابل از سوی مقام های امارت اسلامی استقبال شدند.

آنها می‌گویند شخصیت‌های علمی زیادی شامل گروه شان است که در کشورهای مختلف زندگی می‌کنند و به زودی آنان نیز به کشور برخواهند گشت.

آنان هدف از برگشت دوباره خود را همکاری با امارت اسلامی در راستای حکومتداری خوب برای مردم بیان می‌کنند.

فضل‌الله جلیلی، مدیر اسبق تعلیم و تربیه شرکت هوایی آریانا می‌گوید که:” تعداد ما در این گروپ به بیش از ۲۰۰ تن میرسد و کسانی که در گروه ما استند پایین ترین درجه تحصیل شان لیسانس است و ماستری و دکترا زیاد داریم و در میان ما کسانی است که در حکومت غنی و کرزی پیشنهاد وزارت را رد کرده اند”.

عبدالمتین صافی، متخصص طب می‌گوید که:”ما در سکتورهای مختلف پیشنهادها و مشوره‌های داریم که امارت اسلامی می‌تواند در صورت ضرورت آن را در پالیسی خود جا بدهد و برای خدمت به وطن استفاده کند تا مشکلات فعلی در کشور حل گردد.”

سخنگوی کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان با استقبال از برگشت این افراد متخصص می‌گوید در چند روز اخیر ده‌ها تن از مقام‌های بلند رتبه و پایین رتبه دولت پیشین نیز با این کمیسیون تماس داشته اند و قرار است به زودی در هماهنگی با کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان دوباره به کشور برگردند.

احمدالله وثیق، سخنگوی کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان می‌گوید که:”درحال حاضر ده‌ها تن از کسانی که در نظام قبلی در چوکی بلند و پایین کار می کردند آنها با ما تماس داشتند و در میان شان والی‌ها، معینان، رییسان عمومی و برخی چهره‌های سیاسی اند که به زدوی کابل خواهند آمد.”

این درحالیست که پس از تحولات اخیر و سقوط دولت پیشین شماری زیادی از سیاست گران، مقام‌های بلند رتبه دولتی و چهره‌های علمی، کشور را ترک کرده و به بیرون از افغانستان رفته اند.

اما امارت اسلامی می‌گوید که با ایجاد کمیسیون دعوت شخصیت‌های افغان تلاش می‌کند زمینه برگشت دوباره این شخصیت‌ها را به افغانستان مهیا سازد.

رویداد های اخیر

عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه و جهان محور تلاش‌های امارت اسلامی در یک سال گذشته

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۱)

دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی افغانستان در دوازده ماه گذشته برای باز کردن یک فصل جدید مناسبات سیاسی با جهان، تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده است.

هرچند این تلاش‌ها به کسب مشروعیت از سوی هیچ‌کشوری تاهنوز منجرنشده اما بیرق امارت اسلامی در برخی ازکشورهای منطقه برافراشته شده است.

روسیه، چین، ترکیه، ایران، پاکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قطر و امارات متحده عربی کشورهای اند که سفارت‌های‌شان در افغانستان باز است و اماکن دیپلوماتیک امارت اسلامی نیز در این کشورها فعالیت دارند.

تقریباً پیام‌های همه همسایگان افغانستان به جز تاجیکستان در حوزه مبارزه با تروریزم، حقوق بشر و حاکمیت، فراگیر بوده که تاحد زیادی همسو با منافع امریکا توصیف شده است.

در این دوازده ماه پسین، نمایندگی‌های سیاسی کشورهای اروپایی در افغانستان تنها به هدف هماهنگی کمک‌های بشری ادامه داشته است. هندوستان نیز تیم فنی برای هماهنگی کمک‌های بشری در افغانستان دارد.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، گفته است که امارت اسلامی به خواست‌ها و منافع سایر کشورها احترام می‌گذارد و در مقابل از آن‌ها نیز می‌خواهد تعامل مشابه با امارت اسلامی داشته باشند.

این خواست هم‌چنان بارها از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء، ابراز شده که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور دارد و خواهان داشتن روابط دوستانه با همه کشورهای جهان است.

در دوازده ماه گذشته، کشورهای منطقه و جهان نیز میزبان نشست‌های برای افغانستان بودند اما تقریباً در بسیاری از این نشست‌ها هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت.

وزیر خارجه ازبیکستان در نشست مشترک سازمان امنیت و همکاری اروپا که در اواخر سال روان در تاشکند برگزار شد، پیشنهاد داد که یک گروه مذاکره کنندۀ بین‌المللی برای گفتگو با امارت اسلامی ایجاد شود.

ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس‌جمهور روسیه برای افغانستان، نیز اظهارات مشابه داشت و تأکید دارد که افغانستان نباید درعرصه جهانی در انزوای سیاسی قرار داشته باشد.

با این حال، چرا جهان به ویژه امریکا و کشورهای غربی استراتیژی روشن و مشخص در یک سال گذشته در قبال افغانستان نداشته‌اند و چرا کشورها از طریق دیپلوماسی چندجانبه با افغانستان برخورد نکرده و هیچ اجماع سیاسی در این خصوص به وجود نیامده است؟

عزیز بارز، آگاه روابط بین‌الملل، در این مورد می‌گوید: «بعضی کشورهای همسایه ما به اساس منافع خودشان در چوکات روابط «دی فاکتو» تعاملات دارند، کشورهای جهان هم در آغاز خواهان تعامل بودند و به قول یکی از سفرای کشورهای اروپایی، تعامل جهان با طالبان (امارت اسلامی) به شکل منفی پیش می‌رود.»

با این وجود، امارت اسلامی امیدواراست که در سال نو هجری خورشیدی بتواند روابط و مناسبات سیاسی خود را با کشورهای منطقه و جهان تقویت بیش‌تر کند و در نتیجه تعاملات مثبت با جهان و ایجاد روابط دوستانه مشروعیت بین‌المللی را نیز حاصل نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: فروشند‌گان و تولیدکنند‌گان مواد نشه‌آور مجازات تعزیری شوند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۱)

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، روز یکشنبه، (۲۸ حوت) حکم سوزاندن مواد مخدر ضبط‌ شده و تخریب وسایل و تجهیزات استفاده‌شده در تولید مواد نشه‌آور را صادر کرده است.

بر اساس این فرمان، هیأت مشترکی از وزارت‌خانه‌های داخله، صحت عامه و ریاست عمومی استخبارات باید با حضور نماینده محکمه، مواد مخدر ضبط ‌‌شده را در ملاء‌عام بسوزانند.

در این حکم آمده است: «به فروشندگان و تولیدکنندگان شراب، سایر مشروبات الکولی، امان (اِفِدرا)، پودر، کوکائین، شیشه و سایر مواد نشه‌آور مجازات تعزیری داده شود و مواد مخدر یادشده و وسایل و تجهیزات استفاده شده در تولید مواد مخدر تخریب گردد.»

گفتنی است که پیش از این، بر اساس فرمان‌های جداگانه کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور ممنوع اعلام شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۱)

مولوی گل محمد سلیم، معاون والی ولایت جوزجان، پسرش را از وظیفه برکنار کرده است.

به گزارش خبرگزاری باختر، مطابق به حکم رهبر امارت اسلامی مبنی بر انفکاک پسران و وابسته‌گان مقامات از وظایف در نهادهای دولتی، معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه‌اش برکنار کرده و به‌جای او فرد دیگری را در پست مقرر کرده است.

پسر آقای محمد سلیم قبلاً در یک بست ساتنمنی در قوماندانی امنیه جوزجان کار می‌کرد.

طبق حکم صادرشده از سوی رهبر امارت اسلامی، به تمام مسوولان وزارت‌ها و ریاست‌های مستقل هدایت داده شده است تا از استخدام براساس تعلقات خویشاوندی و روابط شخصی جداً خودداری کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!