Connect with us

رویداد های اخیر

شمار مبتلایان ویروس کرونا در افغانستان به ۲۱۷۱ نفر رسید

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

وزارت صحت عامه میگوید که در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۲ واقعه مثبت ویروس کرونا در سراسر کشور ثبت گردیده است. با این حساب تعداد واقعات در کشور به ۲۱۷۱ رسیده است.

معلومات می افزاید که کندهار با ثبت ۴۵ مورد مثبت در یک شبانه روز گذشته، در صدر جدول قرار دارد. ثبت رویدادهای این بیماری در سایر ولایات قرار ذیل است:

در بلخ ۴۱، هرات ۳۴، کابل ۲۱، غزنی ۱۲، پکتیا ۱۰، لوگر ۱۰، پنجشیر ۹، سمنگان ۹، تخار ۸، کندز ۷، بغلان ۵، ننگرهار ۵، باغیس ۴، میدان وردک ۴، لغمان ۳، پروان ۲، پکتیکا ۲، و یک یک مورد دیگر در سرپل و فاریاب.

به گفته مسوولان، تاکنون ۶۴ نفر از اثر ویروس کرونا در کشور جان باخته و ۲۶۰ نفر دیگر صحت یاب شده اند.

وحیدالله مجروح معین وزارت صحت عامه می‌گوید که در میان افراد که تازه به ویروس کرونا مبتلا شده اند، شماری از کارمندان گروه رسانه‌ی موبی گروپ نیز شامل اند.

او می گوید:” وزارت صحت با این نهاد همکار است و برنامه های موبی گروپ به صورت منظم ادامه می‌یابد.”

مجروح علاوه نمود: “این ویروس به سرعت در حال انتشار است. باید به نکات صحی توجه صورت گیرد. صحت مردم در دست خود شان است. اگر توجه نکنند بحران انسانی بوجود خواهد آمد.”

به گفته وزارت صحت، روند آزمایش دیگر کارمندان مشکوک این نهاد (موبی گروپ) ادامه دارد و از اعضای خانواده های آنان نیز نمونه گیری صورت خواهد گرفت.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از توقف موقت عملیات‌های دفاعی علیه پاکستان به مناسبت عید خبر داد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی و دفاعی امارت اسلامی به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر و همچنین به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر، توقف موقت عملیات‌های دفاعی «رد الظلم» را اعلام می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد در ایکس نوشته است: «امارت اسلامی ضمن قدردانی از حسن نیت کشورهای دوست و میانجی، خاطرنشان می‌سازد که حفظ امنیت ملی افغانستان، حریم و مصونیت جان افغان‌ها را وظیفه‌ای ملی و شرعی خود دانسته و در صورت تهدید، به هرگونه تجاوز با شجاعت پاسخ خواهد داد.»

این در حالی است که عطاءالله ترار، وزیر اطلاعات و نشرات پاکستان، نیز اعلام کرده که این کشور حملات خود به افغانستان را به مناسبت عید فطر به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه به‌گونه موقت توقف داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما شمار تلفات حمله پاکستان به شفاخانه امید در کابل را ۱۴۳ نفر برآورد کرده است

Published

on

یک مقام روز چهارشنبه به رویترز گفته است که هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) شمار قربانیان بمباران شفاخانه امید در کابل از سوی رژیم نظامی پاکستان را ۱۴۳ شهید برآورد کرده است.

با این حال، مقام‌های صحی در افغانستان پیش‌تر اعلام کرده بودند که در نتیجه این حمله، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ نفر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: حکومت پاکستان می‌خواهد در افغانستان «هرج و مرج ایجاد کند»

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، می‌گوید که حکومت پاکستان می‌خواهد «هرج و مرج و ضعف» در افغانستان ایجاد کند.

کرزی در مصاحبه با اسکای نیوز بریتانیا گفت که «صدای وحشتناک» بمباران شفاخانه معتادین در کابل را شنیده است، خانه‌اش لرزیده و منطقه اطراف آن پر از دود و گرد و غبار شده است. او گفت که این حمله «رویدادی بسیار تأسف‌بار» در تاریخ روابط بین دو کشور بود.

او گفت: «حکومت پاکستان نتوانسته است با هیچ حکومتی در افغانستان کنار بیاید. آنها این کار را با حکومت و رژیم سلطنتی در افغانستان و سپس جمهوری و سپس، متعاقباً با حکومت‌های دیگر و سپس دوباره با جمهوری انجام ندادند. در دوران تصدی من، ۲۰ بار برای ایجاد روابط بهتر به آنجا رفتم.»

او ادعا کرد که حکومت فعلی پاکستان دوباره همان تلاش را برای فلج کردن کابل تکرار می‌کند. آقای کرزی گفت: «واقعیت تأسف‌بار این است که حکومت پاکستان نمی‌خواهد رابطه‌ای معقول، منطقی و متمدنانه با افغانستان داشته باشد. آنها طی این سال‌ها به ایجاد هرج و مرج و ضعف و افغانستانی سرکوب‌شده، به نفع خود تکیه کرده‌اند که بسیار اشتباه است و امیدوارم نظر خود را تغییر دهند و به دنبال رابطه‌ای پایدارتر و متمدنانه‌تر با افغانستان باشند.»

وی افزود: «لطفاً پالیسی‌هایی را که در گذشته برای دهه‌ها کارساز نبوده‌اند و ممکن است در آینده نیز کارساز نباشند، متوقف کنید.»

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور از سوی شبه‌نظامیان در افغانستان سازماندهی می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!