Connect with us

جهان

شهباز شریف صدراعظم پاکستان خواستار مذاکره با هند شد

منتشر شده

در

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان به همتای هندی خود پیشنهاد داده است تا با میانجیگری امارات گفتگوهایی را در مورد مسائل باقیمانده میان دو کشور از جمله موضوع مورد مناقشه کشمیر آغاز کنند.

به گزارش رویترز، شریف در گفتگو با شبکه خبری العربیه که از تلویزیون دولتی پاکستان بازپخش شد، گفت:«پیام من به رهبری هند و نارندرا مودی صدراعظم این کشور این است که برای حل مسائل حساس دو جانبه مانند کشمیر گفتگو کنیم.»

شریف تاکید کرد که جنگ میان دو کشور چیزی جز بدبختی، فقر و بیکاری به ارمغان نیاورده است.

وی افزود: «ما می‌خواهیم با کاهش فقر به رفاه برسیم و امکانات تعلیمی، صحی و اشتغال را برای مردم خود فراهم کنیم و منابع را برای بمب و مهمات هدر ندهیم، این پیامی است که من می‌خواهم به صدراعظم هند بدهم.»

با این حال، در بیانیه‌ای که دفتر شریف پس از پخش این مصاحبه منتشر کرد، آمده است، چنین مذاکراتی تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که هند وضعیت خودمختار بخشی از کشمیر را که در سال ۲۰۱۹ لغو شد، بازگرداند.

در این بیانیه آمده است: «بدون انجام این شرط توسط هند، مذاکره امکان پذیر نیست.»

هند هنوز اظهار نظری در این خصوص نکرده است. دهلی نو در گذشته چنین درخواست‌هایی از سوی پاکستان درباره وضعیت کشمیر را نادیده گرفته است.

شریف در این مصاحبه گفته است که در سفر اخیرش به امارات این موضوع را با شیخ محمد بن زاید امیر امارات در میان گذاشته است.

وی در خصوص شیخ زاید گفت: «وی برادر پاکستان است و روابط خوبی با هند دارد. شیخ محمد بن زاید می‌تواند نقش بسیار مهمی برای آوردن دو کشور به میز گفتگو ایفا کند.»

این دو قدرت هسته‌ای و رقیب اصلی از زمان استقلال از سلطه انگلیس در سال ۱۹۴۷، سه جنگ را پشت سر گذاشتند. دو مورد از این جنگ‌ها بر سر کشمیر منطقه‌ای مورد مناقشه در هیمالیا که هر دو کشور ادعای مالکیتش را می‌کنند بود.

در حال حاضر هر کدام نیمی از این منطقه را در اختیار خود دارند.

دو همسایه در سال ۲۰۱۹ دوباره به جنگ نزدیک شدند؛ زمانی که هند به پاکستان حمله هوایی کرد تا خواست به قول خودش یک مرکز آموزشی شبه‌نظامیان را هدف قرار دهد.

وقتی که هند در اواخر سال ۲۰۱۹ به طور یکجانبه وضعیت خودمختار بخشی از کشمیر تحت اداره خود را لغو کرد، تنش‌ها دوباره شعله‌ور شد.

هند با یک دهه شورش در کشمیر روبه رو است و در این باره پاکستان را به تحریک اهالی متهم می‌کند؛ اتهامی که اسلام آباد آن را رد می‌کند.

گفتگوهای رسمی میان دو کشور از آن زمان به حالت تعلیق درآمده است. اگرچه برخی تلاش‌های سیاسی در پشت صحنه به منظور از سرگیری مذاکرات صورت گرفت. یکی از این موارد در سال ۲۰۲۱ با میانجیگری امارات انجام شد.

جهان

موسسه جاپانی «نیهون هیدانکیو» برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۴ شد

جایزه صلح نوبل به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدی یا حدود ۱ میلیون دالر، قرار است در ۱۰ دسمبر در اسلو اهدا شود.

Published

on

موسسه جاپانی نیهون هیدانکیو، یک جنبش مردمی متشکل از بازماندگان بمباردمان اتمی هیروشیما و ناگاساکی، روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل شد.

بسیاری از بازماندگان تنها دو بمب اتمی که تا به حال در جنگ مورد استفاده قرار گرفته‌ است، زندگی خود را وقف مبارزه برای جهانی عاری از سلاح‌های اتمی کرده ‌اند.

کمیته نوبل ناروی گفت که این گروه جایزه صلح را به دلیل «تلاش‌هایش برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های اتمی و نشان دادن از طریق شهادت شاهدان که هرگز نباید دوباره از سلاح‌های اتمی استفاده شود» دریافت کرده است.

توشیوکی میماکی، یکی از رئیسان سازمان نیهون هیدانکیو، در یک کنفرانس مطبوعاتی در هیروشیما، محل بمباران اتمی در ۶ آگست ۱۹۴۵ در مراحل پایانی جنگ جهانی دوم، گفت: «من نمی توانم باور کنم که واقعی باشد.»

میماکی، که خود یک بازمانده است، گفت که این جایزه به تلاش های آن کمک می‌کند تا نشان دهد که ترک تسلیحات اتمی ضروری و ممکن است.

وی گفت: «این پیروزی نیروی بزرگی خواهد بود تا از جهان درخواست کنیم که لغو سلاح‌های اتمی و صلح دایمی قابل دستیابی است. تسلیحات اتمی باید به طور مطلق لغو شود.»

اطلاعات وزارت صحت جاپان نشان می‌دهد که تا مارچ امسال، ۱۰۶ هزار و ۸۲۵ بازمانده از بمباردمان اتمی در جاپان ثبت شده است که حد اوسط سن آنها حدود ۸۵ سال می‌باشد.

جایزه صلح نوبل به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدی یا حدود ۱ میلیون دالر، قرار است در ۱۰ دسمبر در اسلو اهدا شود.

Continue Reading

جهان

اسرائیل: هاشم صفی‌الدین و جانشین او کشته شده‌اند

نتانیاهو با تأکید بر «حق پیروزی اسرائیل»، اعلام کرد که اسرائیل تاکنون هزاران تن از «تروریست‌های حزب‌الله» را از پای درآورده است.

Published

on

صدراعظم اسرائیل اعلام کرده است که هاشم صفی‌الدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله، و نیز جانشین صفی‌الدین در حمله هوایی اسرائیل کشته شده‌اند. بنیامین نتانیاهو همچنین از مردم لبنان خواست کشور خود را پس بگیرند و آن را در مسیر درست قرار دهند.

هاشم صفی الدین، از مقام‌های بلند پایه‌ای حزب‌الله و پدر همسر زینب سلیمانی، دختر قاسم سلیمانی قوماندان سابق نیروی قدس سپاه، بود.

صدراعظم اسرائیل این خبر را در پیامی ویدیویی در روز سه شنبه ۱۷ میزان اعلام کرد. بنیامین نتانیاهو خطاب به مردم لبنان گفت که «دار و دسته حاکمان ستمگر و تروریست‌ها» برای لبنان جنگ و ویرانی ببار آورده‌اند.

او گفت که ایران، لبنان را به تصرف درآورده است و حزب‌الله لبنان به کمک بودجه و تسلیحات ایران در خدمت منافع حکومت ایران فعالیت می‌کند.

بنیامین نتانیاهو از مردم لبنان خواست که کشور خود را پس گرفته و آن را در مسیر صحیح قرار دهند. او هشدار داد که در غیر این صورت، «حزب‌الله به بهای جان شما و از مناطق پرجمعیت به تلاش برای جنگ با اسرائیل ادامه خواهد داد.»

نتانیاهو با تأکید بر «حق پیروزی اسرائیل»، اعلام کرد که اسرائیل تاکنون هزاران تن از «تروریست‌های حزب‌الله» را از پای درآورده است.

ساعاتی پیش یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در جریان بازدید از واحد شمالی اردوی اسرائیل گفته بود: «با کشته‌شدن نصرالله و احتمال کشته‌شدن جانشین او، حزب‌الله تبدیل به سازمانی بدون رهبر شده است.»

Continue Reading

جهان

خالد مشعل: حماس مثل ققنوس از خاکستر غزه برمی‌خیزد

وی اظهار کرد که حماس در تمامی جبهه‌های نبرد در غزه مستقر شده و اردوی اسرائیل را به دام می‌اندازد.

Published

on

خالد مشعل، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفته است که این جنبش همچون ققنوس در حال بازیابی قدرت خود است و به جذب نیروهای خود و تولید سلاح ادامه می‌دهد.

وی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز به مناسبت اولین سالگرد عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتوبر، درگیری‌های کنونی با اسرائیل را بخشی از یک نبرد طولانی‌مدت که ریشه در «نکبت» سال ۱۹۴۸ دارد، توصیف کرد.

وی افزود که: «تاریخ فلسطین مملو از دوره‌های مختلفی از نبردها است» و با وجود از دست دادن برخی نیروها و تجهیزات، حماس با یاری خداوند بار دیگر قدرت خود را بازخواهد یافت.»

مشعل با اشاره به کاهش توان نظامی حماس در یک سال گذشته، تصریح کرد که این جنبش همچنان توانایی اجرای عملیات‌های تاکتیکی و مقابله با نیروهای اسرائیلی را دارد.

وی اظهار کرد که حماس در تمامی جبهه‌های نبرد در غزه مستقر شده و اردوی اسرائیل را به دام می‌اندازد.

وی همچنین عنوان کرد که حماس علاوه بر حفظ توان نظامی خود، همچنان به جذب جوانان و تولید مهمات و تسلیحات می‌پردازد و عملیات «طوفان الاقصی» را پاسخی طبیعی به اشغالگری و جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین و مقدسات آنان، به‌ویژه مسجدالاقصی، توصیف کرد.

مشعل افزود که این عملیات نقطه عطفی در مسیر تقویت مقاومت و افزایش توانمندی‌های آن بوده است.

مشعل که سه دهه رهبری سیاسی حماس را بر عهده داشته، اکنون به‌عنوان چهره‌ای دیپلوماتیک شناخته می‌شود که نفوذ زیادی در حماس دارد. به گزارش رویترز، اظهارات مشعل نشان می‌دهد که حماس قصد عقب‌نشینی نداشته و با قدرت به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!