Connect with us

اخبار ساحوی

شهباز شریف نامزد ائتلافی برای مقام صدراعظمی پاکستان

منتشر شده

در

به گفته یک سخنگو، شهباز شریف صدراعظم سابق پاکستان، نامزد بعدی صدراعظمی پاکستان برای رهبری ائتلاف جدید تشکیل شده بین احزاب مختلف خواهد بود. این در حالی است که انتخابات پارلمانی پنج‌شنبه گذشته باز هم منجر به تشکیل پارلمان معلق شده است.

حزب مردم پاکستان (PPP) سه‌شنبه (۲۴دلو) اعلام کرد از حزب شریف (مسلم لیگ شاخه نواز) برای تشکیل یک دولت اقلیت حمایت می‌کند و به بن‌بست پس از انتخاباتی که در آن هیچ حزبی حائز اکثریت نشده بود،‌ پایان داد.

به گزارش رویترز، مریم اورنگزیب، سخنگوی حزب شریف، در شبکه اجتماعی ایکس خود گفته است که، نواز شریف برادر بزرگ شهباز شریف، او را برای این پست نامزد کرده است.

شهباز شریف متعلق به حزب برادرش، حزب «مسلم لیگ نواز پاکستان» (PML-N) است که بزرگ‌ترین حزب شناخته شده با ۸۰ کرسی است و حزب مردم پاکستان با ۵۴ کرسی دوم است. این دو حزب با هم برای تشکیل یک اکثریت حداقلی در مجلسی با ۲۶۴ کرسی کافی هستند.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور سابق پاکستان و از رهبران حزب مردم پاکستان، در یک کنفرانس خبری در کنار شهباز شریف و رهبران احزاب سیاسی دیگر گفت: «ما تصمیم گرفته‌ایم که با هم دولت تشکیل دهیم تا پاکستان را از بحران خارج کنیم.»

این ائتلاف از آن جهت اهمیت دارد که تضمین می‌کند حزب عمران خان با وجود آنکه بیشترین آراء را در انتخابات به دست آورد، به قدرت نمی‌رسد.

حزب تحریک انصاف پاکستان متعلق به عمران خان با انتقاد از این ائتلاف، آنها را «حکم دزد» خطاب کرد. عمران خان هم هرگونه اتحاد با رقبای خود را رد کرده است.

او که در زندان به سر می‌برد، حزب مردم پاکستان و مسلم لیگ نواز را به فساد متهم کرد. او در زندان به خبرنگاران گفت: «ما با مسلم لیگ نواز یا حزب مردم پاکستان یکجا نمی‌نشینیم. قرار است تقلب در انتخابات را در ستره محکمه پاکستان به چالش بکشیم و بعدا این اتحاد را بررسی خواهیم کرد.»

پیش از این، بلاول بوتو زرداری، پسر زرداری و از رهبران حزب مردم پاکستان، شروطی را برای حمایت از ائتلافی به رهبری شریف مطرح کرده و گفته بود که از آنها در انتخاب صدراعظم حمایت خواهند کرد اما به دولت نمی‌پیوندند.

این شرط و شروط برای متحد کردن نیروهای سیاسی، نوید بخش خوبی برای تشکیل یک دولت باثبات یا قوی در کشوری با سلاح‌های هسته‌ای نیست. با این حال، ائتلاف مذکور در حال حاضر به بلاتکلیفی در مورد تشکیل دولت پایان داده است؛ پنج روز پس از آنکه نتایج انتخابات هشتم فبروری، چنددستگی ایجاد کرد و خبر از بی‌ثباتی‌های تازه می‌داد.

نامزدهای مستقل با حمایت عمران خان، صدراعظم سابق زندانی، ۹۲ کرسی را به دست آورده‌اند و این آنها را به بزرگترین گروه تبدیل کرده است، اما آنها نمی‌توانند به تنهایی دولت تشکیل دهند، زیرا به صورت فردی و نه حزبی شرکت کرده‌اند، و اتحاد با حزب مردم پاکستان یا مسلم لیگ نواز را رد کرده‌اند.

شهباز شریف از حمایت حزب مردم پاکستان و دیگر احزاب استقبال کرده و گفت تمامی احزاب متحد شدند چون به مقابله با مشکلات متعدد به‌خصوص مشکلات اقتصادی نیاز دارند. او گفت که ائتلاف سیاسی جدید تقریبا دو سوم اکثریت را در پارلمان جدید دارد و افزود که این امر منجر به اطمینان بیشتر در سیاست‌گذاری می‌شود.

اخبار ساحوی

اردوغان: خواهان پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه هستیم

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه می‌گوید که کشورش از پیشروی مسالمت‌آمیز شورشیان در سوریه حمایت می‌کند.

اردوغان روز جمعه، ۶ دسامبر، به خبرنگاران گفته که شهرهای ادلب، حما و حمص تصرف شده‌اند و هدف بعدی دمشق، پایتخت سوریه است.

او افزوده است: «طبعاً ما امیدواریم حرکت مخالفان در سوریه ادامه یابد، البته به شکل مسالمت‌آمیز.»

به گفته اردوغان، تاکنون هیچ پیامی از طرف بشار اسد، رئیس ‌جمهور سوریه، برای آغاز مذاکرات دریافت نکرده است.

گفتنی است که هیأت تحریر شام یکی از گروه‌های تحت حمایت ترکیه محسوب می‌شود.

با این حال، شورشیان اسلام‌گرا تاکنون شهرهای ادلب، حما و حمص را تصرف کرده‌اند و مقصد بعدی را دمشق تعیین کرده‌اند.

این در حالی است که ایران و روسیه از پیشروی شورشیان در شهرهای مختلف سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

جنگجویان عراقی تحت حمایت ایران برای جنگ وارد سوریه شدند

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

Published

on

منابع سوری و عراقی روز دوشنبه (۱۲ عقرب) اعلام کردند صدها جنگجو از گروه‌های شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت ایران شبانه وارد سوریه شدند تا به دولت دمشق در نبرد علیه شورشیانی که هفته گذشته حلب را تصرف کردند، یاری برسانند. تهران نیز وعده داد که به دولت سوریه کمک می‌کند.

دو منبع امنیتی عراقی گفتند دست کم ۳۰۰ تن از این جنگجویان عمدتاً از گروه‌های بدر و نجباء، روز یک‌شنبه برای ورود به خاک سوریه، با اجتناب از گذرگاه مرزی رسمی، از یک جاده خاکی عبور کردند.

یک منبع ارشد نظامی اردوی سوریه به خبرگزاری رویترز گفت: «اینها نیروهای تقویتی جدیدی هستند که برای کمک به رفقای ما در خطوط مقدم در شمال فرستاده شده‌اند» و افزود که این نیروها به گروه‌های کوچکتر تقسیم شده بودند تا از حملات هوایی در امان باشند.

این مقام نظامی گفت که ده‌ها تن از نیروهای حشد شعبی، گروه عراقی تحت حمایت ایران نیز با گذشتن از یک گذرگاه نظامی در نزدیکی گذرگاه رسمی ابوکمال وارد خاک سوریه شده‌اند. او همچنین گفت که این گروه‌های تازه‌نفس شامل نیروهای کتائب حزب‌الله و لشکر فاطمیون هم می‌شود.

روز گذشته نیز گروه‌های شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.

شورشیان سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد قیام کردند و هم‌پیمانان ایران در منطقه، شامل گروه‌های شبه نظامی مدت‌هاست که نقشی اساسی در موفقیت نیروهای طرفدار دولت سوریه در سرکوب این شورشیان ایفا کرده‌اند. این گروه‌های هم‌پیمان ایران همچنین به مدت طولانی پایگاه‌هایی در سوریه داشته‌اند.

وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، روز دوشنبه گفت که اردوی سوریه قادر به مقابله با شورشیان است اما در عین حال به گروه‌های شبه مظامی منطقه‌ای تحت حمایت تهران اشاره کرد و افزود: «البته گروه‌های مقاومت هم کمک می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران هم هر گونه پشتیبانی که لازم باشد، فراهم خواهد کرد.»

ساکنان و گروه های کمک رسان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب سوریه گفتند اردوی سوریه و هواپیماهای جنگی روسیه روز دوشنبه به حملات خود در این مناطق شدت بخشید و از جمله حمله آنها به یک اردوگاه آوارگان منجر به کشته شدن هفت نفر شد.

حمله سریع شورشیان در هفته گذشته بسیاری را در منطقه غافلگیر کرده، بزرگترین ضربه را به اسد وارد کرد و آتش جنگی را که به نظر می‌رسید پس از تثبیت جبهه‌های جنگ داخلی در سال ۲۰۲۰ فروکش کرده باشد، دوباره شعله‌ور کرد.

اگرچه روسیه از سال ۲۰۲۲ بر جنگ در اوکراین متمرکز شده است، اما همچنان یک پایگاه هوایی در شمال سوریه دارد. گروه اصلی تحت حمایت ایران، حزب‌الله لبنان نیز از زمان آغاز جنگ در غزه سال گذشته، تمرکز خود را بر جنگ با اسرائیل قرار داده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات درگیری‌های فرقه‌ای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید

درگیری‌های اخیر در اول قوس با حمله افراد مسلح به یک کاروان زائران شیعه در مسیر پاراچنار به پیشاور شروع شد که دست‌کم ۴۳ کشته بر جای گذاشت.

Published

on

یک مقام محلی در منطقه کرم ایالت خیبر پختونخوا، نزدیک سرحد با افغانستان گفته است که تعداد تلفات درگیری‌های فرقه‌ای اخیر در این منطقه به ۱۳۳ تن رسیده است.

وجد حسین گفت تلاش‌ها برای توقف درگیری بین ساکنان شیعه و سنی این منطقه هنوز به جایی نرسیده است.

مسلمانان شیعه و سنی عمدتا مسلح منطقه کرم برای چندین دهه شاهد درگیری‌های فرقه‌ای بر سر زمین و اختلافات محلی دیگر بوده‌اند.

درگیری‌های اخیر در اول قوس با حمله افراد مسلح به یک کاروان زائران شیعه در مسیر پاراچنار به پیشاور شروع شد که دست‌کم ۴۳ کشته بر جای گذاشت.

گروه‌های رقیب یک‌شنبه گذشته با میانجیگری یک هیئت دولتی با برقراری آتش‌بس هفت روزه موافقت کردند؛ اما به گفته مقام‌های محلی این درگیری‌‌ها کماکان ادامه یافته است.

وجد حسین، از مقام‌‌های محلی در کرم گفت: «دولت محلی و دیگر مقام‌های مربوطه تلاش‌هایی را برای توقف جنگ بین دو گروه آغاز کرده‌اند اما هنوز پیشرفتی حاصل نشده است».

علی امین خان گنداپور، وزیر بلند پایه‌ا‌‌‌‌ی ایالت خیبر پختونخوا، روز شنبه با بزرگان و رهبران قبایل این منطقه ملاقات کرد.

گنداپور بر اساس بیانیه دفتر او که اواخر روز شنبه گفت: «هرکس که سلاح به دست بگیرد به عنوان تروریست با او رفتار خواهد شد و سرنوشت آنها سرنوشت تروریست‌ها خواهد بود.» او افزود که نیروهای امنیتی در منطقه باقی خواهند ماند.

در همین حال، ساکنان و مقام‌های محلی گفتند که شاهراه اصلی که پاراچنار، مرکز کرم را به پیشاور، مرکز خیبر پختونخوا متصل می‌کند، مسدود شده که این مسئله باعث ایجاد چالش‌هایی در انتقال مجروحان به شفاخانه‌ها شده است.

میرحسن، از شفاخانه منطقه پاراچنار گفت که آنها در حال تداوی حدود ۱۰۰ زخمی هستند و ۵۰ جسد را در جریان خشونت دریافت کرده‌اند.

شیعیان حدود ۱۵ درصد از جمعیت ۲۴۰ میلیونی پاکستان را تشکیل می‌دهند. پاکستان در گذشته بارها شاهد حملات فرقه‌ای بوده است.

تنش‌ها بین جوامع شیعه و سنی برای دهه‌ها در برخی مناطق، به ویژه در بخش‌هایی از منطقه کرم خیبر پختونخوا که شیعیان اکثریت هستند، وجود داشته است. در ماه جولای امسال نزدیک به ۵۰ نفر از هر دو طرف بر اثر اختلافات بر سر زمین در منطقه کرم کشته شدند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی گفت که ابتدا درگیری بین سنی‌ها و شیعیان بر سر زمین در ماه جولای بر سر زمین آغاز شد، اما پس از آن این اختلافات به خشونت فرقه‌ای تبدیل شد که تا کنون جان ده‌ها نفر را گرفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!