Connect with us

علم و تکنالوژی

شهر نیویارک در حال غرق شدن زیر وزن خود است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۳, ۱۴۰۲)

دانشمندان می‌گویند به نظر می‌رسد شهر نیویارک سالانه با سرعت چند میلی‌متر، در حال غرق شدن زیر وزن سنگین خود است.

به نقل از آی‌ای، گروهی از دانشمندان در یک تحقیق جدید و جالب که در مجله Earth’s Future منتشر شده است، دریافته‌اند که شهر نیویارک به آرامی در حال فرو رفتن زیر وزن خود است.

این مشکل به دلیل یک پدیده طبیعی رایج به نام فرونشست در حال روی دادن است که در آن چیزهای سنگین مانند ساختمان‌ها به تدریج، در طول زمان سنگینی می‌کنند و فرو می‌روند یا تغییرات چشمگیر در زمین، منجر به فرو رفتن اشیا در آن می‌شود.

این پدیده می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما حرکات ناگهانی در رسوبات نرم یا بارهای سنگین که رسوبات نرم را به سمت پایین فشار می‌دهند، نمونه‌های بارز آن هستند.

اگر محاسبات این تحقیق جدید درست باشد، شهر نیویارک به آرامی با سرعتی در حدود ۱ تا ۲ میلی‌متر در سال در حال فرورفتن است. اگر چه این مقدار، زیاد به نظر نمی‌رسد، اما باید توجه داشت که این یک میانگین است و برخی از نقاط بسیار سریعتر در حال غرق شدن هستند.

این تغییرات در شهری که بیش از ۸ میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند، ممکن است تهدیدی برای مناطق کم ارتفاع آن باشد. بنابراین، محققین خاطر نشان می‌کنند که سرمایه‌گذاری در توسعه استراتژی‌های کاهشی برای مقابله با خطر فزاینده سیل و بالا آمدن سطح دریا بسیار مهم است. با این حال، ساخت دیوارهای دریایی عظیم ممکن است مطلوب ترین راه‌حل نباشد.

تام پارسونز، زمین‌شناس سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده امریکا و همکارانش در پوهنتون رود آیلند در این تحقیق تاکید کردند، هدف این مقاله افزایش آگاهی است که هر ساختمان بلند دیگری که در محیط‌های ساحلی، رودخانه یا دریاچه ساخته می‌شود، می‌تواند به خطر سیل در آینده کمک کند.

پارسونز گفت: «این چیزی نیست که فوراً نگران آن باشیم، اما این روند مداوم وجود دارد که خطر آبگرفتگی ناشی از سیل را افزایش می‌دهد.»

این تحقیق که توسط پارسونز و گروهش انجام شد، شامل تعیین جرم کل بیش از یک میلیون ساختمان در شهر نیویارک بود. نتایج نشان داد که وزن تجمیعی این ساختارها بالغ بر ۷۶۴ میلیارد کیلوگرم است.

محققین سپس شهر نیویارک را به شبکه‌ای از مربع‌های ۱۰۰ در ۱۰۰ متر تقسیم کردند و فشار رو به پایین ناشی از وزن ساختمان‌ها را با در نظر گرفتن نیروی گرانش محاسبه کردند.

تخمین‌های ارائه‌شده فقط وزن ساختمان‌ها و متعلقات آن‌ها را در نظر می‌گیرند و سطوح آسفالت‌ شده مانند جاده‌ها و پیاده‌روها و همچنین پل‌ها، راه‌آهن‌ها و دیگر ساختارها در شهر نیویارک در نظر گرفته نشده‌اند.

محققین پس از تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای در مورد ارتفاع سطح زمین، مدل‌های خود را مقایسه کردند و نقشه تخمینی فرونشست در شهر نیویورک را ترسیم کردند. این گروه پژوهشی هشدار می‌دهد که این مشکل ممکن است به دلیل آثار مربوط به افزایش شهرنشینی، مانند تخلیه آب زیرزمینی بدتر شود.

نتایج این پژوهش هشدار می‌دهد، نیویورک نماد شهرهای ساحلی در حال رشد در سراسر جهان است که مشاهده می‌شود در حال فرونشست هستند، به این معنی که یک چالش جهانی مشترک برای کاهش خطر افزایش طغیان وجود دارد.

علم و تکنالوژی

سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

دو فضانورد روس و یک فضانورد امریکایی پس از یک سال ماموریت در فضا روز چهارشنبه، ۵ میزان، دوباره به زمین بازگشتند.

فرانک روبیو، فضانورد امریکایی، در این ماموریت فضایی و اقامت در ایستگاه بین‌المللی فضایی، ریکارد طولانی‌ترین پرواز فضایی ایالات متحده را از آن خود کرد.

به گزارش اسوشیتدپرس، این سه فضانورد با فضاپیمای روسی «سایوز» در منطقه‌ای دورافتاده در نزدیکی شهر جزقازغان در قزاقستان فرود آمدند.

این ماموریت که قرار بود ۱۸۰ روزه باشد، به ماموریتی ۳۷۱ روزه، یعنی بیش از یک سال، تبدیل شد. آقای روبیو بیش از دو هفته بیشتر از مارک وندهی، که ریکارد پیشین ناسا برای طولانی‌ترین پرواز فضایی را در اختیار داشت، در فضا ماند.

روسیه با ۴۳۷ روز در فضا، که در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی ثبت شد، ریکارددار طولانی‌ترین اقامت در فضا در جهان است.

فرانک روبیو پیشتر گفته بود که جنبه روانی گذراندن مدت طولانی در فضا سخت‌تر از آن چیزی بود که او انتظارش را داشت.

او احتمالاً برای مدتی این ریکارد را حفظ خواهد کرد. ناسا، سازمان ملی هوانوردی و فضای امریکا، در حال حاضر برنامه‌ بیشتری برای ماموریت‌های یک ساله در نظر ندارد.

این اولین پرواز فضایی برای فرانک روبیو، پیلوت هلیکوپتر ۴۷ ساله امریکایی، و دیمیتری پتلین، انجنیر ۴۰ ساله روس بود. اما این ماموریت برای سرگئی پروکوپیف، انجنیر و پیلوت ۴۸ ساله روس، دومین ماموریت فضایی طولانی‌مدت در ایستگاه فضایی بین‌المللی محسوب می‌شد.

آن‌ها در این ماموریت، از زمان پرتاب از قزاقستان به فضا در سپتمبر سال ۲۰۲۲ میلادی تا بازگشت‌شان به زمین، نزدیک به ۶ هزار بار دور زمین چرخیدند و حدود ۲۵۳ میلیون کیلومتر را پیمودند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

آنچه را باید درباره خورشید گرفتگی «حلقه آتش» اکتوبر بدانید

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

میلیون ها نفر در قاره امریکا در موقعیتی قرار خواهند گرفت که در ۱۴ اکتوبر شاهد یک رویداد نجومی با خورشید گرفتگی باشند که در آن – در صورت مساعد بودن آب و هوا – ماه در حال عبور از مقابل خورشید دیده می‌شود.

به گزارش رویترز، این خورشید گرفتگی در مسیری قابل مشاهده است که بخش‌هایی از ایالات متحده، مکسیکو و چندین کشور در امریکای مرکزی و امریکای جنوبی را در بر می‌گیرد.

در اینجا توضیحی در مورد نوع خورشید گرفتگی که رخ خواهد داد و جایی که قابل مشاهده خواهد بود، ارائه شده است.

خورشید گرفتگی حلقوی چیست؟

خورشید گرفتگی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه بین زمین و خورشید حرکت می‌کند و در طول مسیر کوچکی از زمین، قسمتی یا تمام صورت خورشید را هنگام عبور مسدود می‌کند. موردی که در ۱۴ اکتوبر رخ خواهد داد، نوعی به نام «خورشید گرفتگی حلقوی» است. این هنگامی اتفاق می‌افتد که ماه در زمانی بین زمین و خورشید می‌گذرد که ماه در دورترین نقطه از سیاره ما یا نزدیک به آن می‌باشد. برخلاف خورشید گرفتگی کامل، صورت خورشید را کاملاً نمی‌پوشاند.

چرا شبیه حلقه آتش است؟

از آنجایی که ماه در طی یک خورشید گرفتگی حلقوی دورتر از حد معمول از زمین است، ماه خورشید را کاملاً پنهان نمی کند، در عوض مانند یک قرص تیره به نظر می رسد که بر روی چهره بزرگتر و درخشان خورشید در آسمان قرار گرفته است. در نتیجه، کسوف برای لحظه‌ای شبیه حلقه‌ای از آتش خواهد بود که دیسک تاریک ماه را احاطه کرده است. خورشید گرفتگی کامل قرار است در ۸ اپریل ۲۰۲۴ رخ دهد که از مکسیکو، ایالات متحده و کانادا می گذرد.

در کجا قابل مشاهده خواهد بود و مسیر آن چیست؟

به گفته اداره فضایی ایالات متحده یا ناسا، مسیری در ایالات متحده که در آن حداکثر خورشید گرفتگی در ۱۴ اکتوبر رخ می دهد، از بخش هایی از چندین ایالت می گذرد که از ساعت ۹:۱۳ صبح به وقت محلی در اوریگان شروع می شود. سپس در کالیفورنیا، نوادا، یوتا، اریزونا، نیومکسیکو و تگزاس مشاهده می‌شود. این مسیر سپس از بخش‌هایی از مکسیکو، گواتیمالا، بلیز، هندوراس، نیکاراگوا، پانامه، کولمبیا و برازیل عبور می‌کند و در غروب آفتاب در اقیانوس اطلس به پایان می‌رسد. مردم در بخش‌های بزرگ‌تری از امریکای شمالی، امریکای مرکزی و امریکای جنوبی قادر خواهند بود تاریکی کمتری از خورشید را ببینند.

زمین، ماه و خورشید چقدر بزرگ هستند؟

ماه تقریباً چهره خورشید را می پوشاند، همانطور که از زمین قابل مشاهده است، تنها به این دلیل که ماه – در واقع بسیار کوچکتر از خورشید – به سیاره ما بسیار نزدیک است. قطر ماه ۳۴۷۶  کیلومتر است، در حالی که قطر خورشید حدود ۱.۴ میلیون کیلومتر و قطر زمین ۱۲۷۴۲ کیلومتر است.

ایمن ترین راه برای تماشای کسوف چیست؟

کارشناسان هشدار می‌دهند که نگاه مستقیم به خورشید درخشان بدون استفاده از محافظ چشم که خاص برای مشاهده خورشید طراحی شده است، خطرناک است و خطر آسیب به چشم را به همراه دارد. از آنجایی که خورشید در یک خورشید گرفتگی حلقوی هرگز به طور کامل توسط ماه مسدود نمی شود، بدون چنین محافظ چشمی هرگز نمی توان مستقیم به آن نگاه کرد. به گفته این کارشناسان، مشاهده آن از طریق لنز دوربین، دوربین دوچشمی یا تلسکوپ بدون استفاده از فیلتر خورشیدی خاص می‌تواند باعث آسیب شدید چشم شود. آنها توصیه می‌کنند که همیشه در طول خورشید گرفتگی حلقوی از عینک‌های دید خورشیدی ایمن یا یک بیننده خورشیدی دستی ایمن استفاده شود و خاطرنشان می‌کنند که عینک های آفتابی معمولی برای تماشای خورشید ایمن نیست.

چگونه خورشید گرفتگی با ماه گرفتگی متفاوت است؟

ماه گرفتگی زمانی رخ می‌دهد که زمین بین ماه و خورشید قرار گیرد و سایه سیاره ما روی سطح ماه قرار گیرد. این باعث می‌شود ماه از زمین تاریک به نظر برسد، گاهی اوقات با رنگ مایل به سرخ. ماه گرفتگی از نیمی از زمین قابل مشاهده است که منطقه ای بسیار گسترده تر از آن است که خورشید گرفتگی دیده می‌شود.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

افغان بیسیم شبکه فایبر نوری کابل – مزارشریف و مزار – حیرتان را افتتاح کرد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۰, ۱۴۰۲)

شبکه فایبر نوری کابل – مزارشریف و مزار – حیرتان از سوی شرکت مخابراتی افغان بیسیم امروز (دوشنبه، ۲۰ سنبله) طی مراسمی در کابل افتتاح و به بهره‌برداری سپرده شد.

داکتر احسان‌الله بیات، رییس عمومی بیات گروپ، گشایش این شبکه را یکی از پروژه‌های زیربنایی در افغانستان خوانده و تأکید کرده است که این شبکه فایبر نوری، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی را با هم وصل خواهد کرد و افغانستان به نقطه مرکزی وصل کشورها از نظر مخابرات مبدل خواهد شد.

آقای احسان‌الله بیات در این مورد گفت: «این پروژه‌ای است که آسیای میانه را از طریق ازبیکستان به آسیای جنوبی وصل می‌کند و در ضمن، افغانستان را یک محور بسیار مهم مخابراتی در عرصه توزیع تکنالوژی و معلومات معرفی می‌کند.»

رییس شرکت مخابراتی افغان بیسیم همچنان در این مراسم گفته است که این پروژه ۱۵ میلیون دالر هزینه برداشته و تمامی تجهیزات آن از شرکت‌های معتبر جهان خریداری شده که می‌تواند با معیارهای بین‌المللی، خدمات را به مشتریان ارایه کند.

علی‌ الله سروری افزود که در تطبیق این پروژه مصؤنیت فایبری نوری در تمام ابعاد آن نیز در نظر گرفته شده است.

آقای سروری تصریح کرد: «تمام تجهیزات فایبر نوری به ستندرد‌های بین‌المللی برابر است، بهترین کیبل را استفاده کردیم که از کمپنی‌های مشهور دنیا است، تجهیزاتی که فایبر ما را روشن می‌سازد آن هم از بهترین کمپنی‌ دنیا است.»

از سویی هم، مسوولان اداره اترا نیز با استقبال از افتتاح این پروژه گفتند که شرکت مخابراتی افغان بیسیم از نخستین کمپنی‌های است که بالای پروژه‌های زیربنایی توجه و سرمایه‌گذاری‌های بیشتری داشته است.

عطا محمد یار، معاون تخنیکی اداره اترا، گفت: «در میان شرکت‌های داخلی، افغان بیسیم از نخستین شرکت‌های است که این خدمات را آورد و به فعالیت شروع کرد و سرمایه‌گذارهای که در بخش زیربنایی کرده ما از آن قدردانی می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان شرکت مخابراتی افغان بیسیم همچنان تاکید کرده‌اند که در آینده، فعالیت شبکه فایبر نوری را حتی به بیرون از مرزهای کشور گسترش خواهند داد و افغانستان از این طریق به اروپای شرقی نیز وصل خواهد شد.

مسوولان این شرکت افزودند که به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور متعهد هستند و تلاش می‌کنند خدمات با کیفیت را به مشتریان ارایه کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!